Šta je novo?

HTC One

eh sada cekam da porave bag na sense toolbox-u. ocu da stavim neke super kul opcije :D

Xposed treba da se popravi da bi radio sa 4.4.
Probaj kako radi art ... Javi ima li razlike u performansama.

Hmm, sta je to art? :D I reci mi kako da znam kada ce popraviti xposed? Jel cu moci da ga update iz aplikacije xposed installer?

Btw hvala ti za predlog sa usb-om, bez njega nista :D

da li art postoji na uredjajima koji nisu nexus.. ?

Ja samo znam da npr u tapatalk kada kliknes na temu otvara ISTOG trenutka.

I kamera odlicno radi focus sa led lampom..

To za tapatalk je vezano za poslednji update, malo su poboljšali stvari :)

Kada sam nabavio One, prvo sam stavio ARHD (prethodna iskustva), međutim iz nekog razloga nije bio preterano stabilan ni brz. Verovatno se slučajno potrefilo da ta verzija nije bila baš najsjajnija (mike je jedan od najboljih dev-ova na xda). InsertCoin ni se mnogo bolje pokazao i koristim ga od tada. Baadnews (dev) je maksimalno korektan i trudi se da svima odgovori i izađe u susret. Plus je i manji community pa je i lakše ispratiti temu s vremena na vreme.

Sve u svemu, siguran sam da ne možeš da pogrešiš za koji god da se odlučiš.
znam da su oba dobra, cisto ne bih da propustim neku funkciju koja mi moze valjati. Kao npr. ova da homescreens rade i u horizontali, a i neke animacije/tranzicije, bzvz mi je da One nema makar animaciju pozadine kad se skroluju homescreens, to i Nexusi imaju :p Jel mogu te 2 stvari na ARHD da se namjeste?
Moje iskustvo sa ARHD 13.3 je odlicno..taj sam prvi flashovao prvenstveno zbog "volume wake"-a i od tada sam na njemu (2 meseca) ..radi bez greske...

Razmisljao sam o ARHD 30 zbog androida 4.3 i najvishe zbog fokusa sa blicem pri nocnom fotografisanju, ali za sada nisam to uradio jer izgleda da nema "volume wake" na koji sam bas navikao..
pa zadnji je 40.0, dakle mnogo noviji :)
Volume wake možeš da namestiš i pomoću xposed-a npr :)d)
upravo to sam i ja procitao
Xposed treba da se popravi da bi radio sa 4.4.
Probaj kako radi art ... Javi ima li razlike u performansama.
koliko procitah bas juce je izasla xposed verzija koja podrzava 4.4 zvanicno. Takodje, procitah da je ART generalno jos bagovit i da Xposed automatski gasi ART, jer ne moze da radi kad je upaljen
da li art postoji na uredjajima koji nisu nexus.. ?
da, na svim 4.4 (pali se rucno u developers options)

Poslednja izmena:
Ne znam, nece da mi ukljuci opciju da sa volume slikam, ne znam sto..
Neki lik napisao.
2) Sense Toolbox have a error on startup (xposed framework is not properly installed you must install app_process and Xposedbridge.jar from xposed installer, then activate sense 5 toolbox module there and reboot), but working.

Art je mogućnost da android pri sledećem restartu prekompajlira sve android aplikacije u native... Prosto rečeno, konvertuje sve u exe. Rezultat je da skoro sve android aplikacije rade daleko brže, osim igara koje su ionako već napisane u native kodu. Ne znam kako će xposed da radi pod art-om, jer koristi prilično prljave tehnike da se uglavi u svaku app.

Sta da radim sa ovim sto sense toolbox nece da namesti da slikam na volume?

Strpi se par dana dok ne isprave sve bubice. Nemoj da budes beta tester jer nisi dovoljno iskusan :) Mislm... starno mi je bilo krivo, prvi put si flashnuo custom rom i odmah sumanuti problemi. Srecom, sve se lepo zavrsilo. Od sada uvek cuvaj zip sa romom koji si instalirao na telefonu.. nikad se ne zna kada ce ti zatrebati.

Ne znam sta si uradio sa toolboxom, ali kod mene na arhd 40.2 sve radi, volume up focus (ma da mi nije jasno zasto uvek baca focus na donji levi ugao :) ), volum down shutter.
Jedino sto mi ne sljaka je kombinacija tvportal+mxplayer. MxPlayer crashuje svaki put kada pokusam da pustim nesto.

Za utiske je jos rano, ali meni je sve jednako smooth, onako na prvu loptu, kao sto je bilo i na 4.3
Edit: Skoro pa svaki put, kada startujem kameru, slikam fotku, iskljuci se wifi......... nije mi bas najjasnije sto :) Ako neko ima slican problem, neka vice, ako nema, onda je bug samo kod mene :)

Poslednja izmena:
Ne znam sta si uradio sa toolboxom, ali kod mene na arhd 40.2 sve radi, volume up focus (ma da mi nije jasno zasto uvek baca focus na donji levi ugao :) ), volum down shutter.
Jedino sto mi ne sljaka je kombinacija tvportal+mxplayer. MxPlayer crashuje svaki put kada pokusam da pustim nesto.

Za utiske je jos rano, ali meni je sve jednako smooth, onako na prvu loptu, kao sto je bilo i na 4.3
Edit: Skoro pa svaki put, kada startujem kameru, slikam fotku, iskljuci se wifi......... nije mi bas najjasnije sto :) Ako neko ima slican problem, neka vice, ako nema, onda je bug samo kod mene :)

Ajde reci mi ceo postupak od pocetka kako da uradim to za kameru?
btw s-on mi stock fw i tako to nisam nista dirao,
Strpi se par dana dok ne isprave sve bubice. Nemoj da budes beta tester jer nisi dovoljno iskusan :) Mislm... starno mi je bilo krivo, prvi put si flashnuo custom rom i odmah sumanuti problemi. Srecom, sve se lepo zavrsilo. Od sada uvek cuvaj zip sa romom koji si instalirao na telefonu.. nikad se ne zna kada ce ti zatrebati.

Da, da, to sam shvatio da uvek treba imati :D

E da, kako da uradim nanodroid back up ili kako vec ? :D

Revolt u recovery i tamo imaš backup.

Poslednja izmena:
Reboot... Zeza me autocorrect.

A jel ne moram to da radi ako radim backup sa titanium backup-om?
Primetio sam samo da smajliji nisu kompatibilni sa ostalim uredjajima i da kada ih otvorim pa zatvorim ostaje crna linija izdnad alova tamo gde trebaju oni da budu.

Poslednja izmena:
Nandroid backup je backup celog sistema, tj nesto kao image sistema na windowsu. Titanium backup je root backup program koji ti pruza xyz kombinacija backupa.

Xposed installer, install framework, restart, install modules, toolbox, allow root za toolbox always, udjes u toolbox izaberes sve modove koje hoces, kliknes na munju. Odradice soft reboot i trebalo bi da su sve opcije iz toolboxa koje si izabrao, izvrsene.

Nandroid backup je backup celog sistema, tj nesto kao image sistema na windowsu. Titanium backup je root backup program koji ti pruza xyz kombinacija backupa.

Xposed installer, install framework, restart, install modules, toolbox, allow root za toolbox always, udjes u toolbox izaberes sve modove koje hoces, kliknes na munju. Odradice soft reboot i trebalo bi da su sve opcije iz toolboxa koje si izabrao, izvrsene.

Reci mi samo kako radi opcija za izvestaje ona iz toolbox-a. Btw plasim se da odradim opet install framework jer mi je prosli put zbog toga fon ostao zaglavljen na slici HTC One.

I jel tebi s-off i fw jel ti stock ili?

Poslednja izmena:
S-off i instalirao sam najnoviji fw. A ne znam o kojoj opciji za izvestaje pricas.

Imas u toolbox u messages tako nesto, pa da budu izvestaji samo stiklirano, bez obavestenja.

A jel mozes da mi kazes kako najlakse da uradim s-off i update fw bez da izgubim podatke..

Zavisi koji ti je hboot. A prvo razmisli da li ti uopste treba s-off.
Kada to skapiras imas htc one toolkit ili htc one all in one ... Oba imaju opciju za s-off.

hboot mi je 1.54. pa mozda zato sto svi preporucuju? a mozda mi i zbog toga ne radi toolbox, i kazu ljudi da sa novijim fw-om bolje radi domet i wifi .. ??

i da, jel ja kada uradim nanodroid backup sa ovog sistema, kada podignem npr noviju verziju ARHD-a mogu da uradim restore i da mi se vrate podesavanja i to?

@Punisher:

Ne spadam u ljude koji se previše razumeju u modovanje, otključavanje, flešovanje itd, a uopšte se ne razumem u programiranje i nemam pojma kako Android (niti bilo koji OS) tačno funkcioniše a volim da prilagođavam telefon svojim potrebama, moja taktika je sledeća:

-Nikad ne flešujem ROM čim se pojavi nova baza a kamoli nova verzija Androida: Primera radi, juče je izašao InserCoin KitKat (verzija 7.0.1), danas je već verzija 7.0.3 - uvek sačekam barem 5-6 dana da se isprave bagovi (sitni i krupni), ispeglaju sitnice, stvari dođu na svoje...

-Uvek DETALJNO pročitam OP (prvi post u threadu) ROM-a ili mod-a koji želim da flešujem - tu su uglavom sva uputstva koja su ti potrebna, kao i bagovi i rešenja za iste ali se i:

-Trudim da pročitam i bar 10-ak poslednjih stranica threada, tu su uglavnom najsvežije informacije koje bi trebalo da te zanimaju

-Uvek imam poslednju verziju ROM-a na kartici (koja je provereno ispravna)

-Uvek odradim nandroid backup (čak i ako flešujem najmanju sitnicu iz recovery-ja)

I nikad mi se nije desilo da nešto ne radi baš kako treba (sa svim prednostima i bug-ovima).

Srećno flešovanje!

Ne, to radis sa titanium backupom. Pre nego sto odlucis da instaliras novi arhd recimo, otvoris TB i odes na batch functions i videces tamo zilion opcija pa izaberi koja tebi odgovara.
A za novi fw i wifi... Meni je vec dva tri puta pukao wifi i ne radi mi dods music streamer kao ranije :) da li je problem novi arhd ili novi fw ne mogu da odredim

Edit: dods ne radi najsrecnije sa 4.4 ... Svima, ne samo meni :)

Poslednja izmena:
Art je mogućnost da android pri sledećem restartu prekompajlira sve android aplikacije u native... Prosto rečeno, konvertuje sve u exe. Rezultat je da skoro sve android aplikacije rade daleko brže, osim igara koje su ionako već napisane u native kodu. Ne znam kako će xposed da radi pod art-om, jer koristi prilično prljave tehnike da se uglavi u svaku app.
ko sto maloprije rekoh, na XDA je receno da xposed ne da ne radi pod ARTom, nego ga i gasi po defaultu.

MX Player krashuje svima jos od verzije 4.3 androida, ali samo ako se koristi HW+ dekodiranje. Standardni HW radi OK.... Makar na stock 4.3 :)

Wifi mi nije nijednom pukao do sada... A taj music streamer ne koristim.. Ja nemam problema, osim toga sto toolbox nece da radi.

Znam da XPosed iskljucuje ART. Zato cu da cekam da se i to ispravi nekako. Posto koristim custom DPI, potreban mi je xposed framework da vratim htc sense keyboard i jos par sitnica na originalni dpi. A ART mi se jado dopada i hteo bih da ga koristim. Medjutim, dok se "xposed ne dogovori sa ART-om", necu da prelzim na 4.4.

Nazad
Vrh Dno