Šta je novo?

HTC One X

Razlike između X i One ima. Mene oduševljava displej na One, ali kao što kažeš za sada nema neki poseban razlog za prelazak, jedino kada mu padne cena.

Jel si uporedjivao jedan do drugog ekrane...nije tolika razlika...mora da se zagleda bas...80% ljudi ne bi primetilo. Inace,display je sjajan,slazem se

Nisam jedan do drugog, po sećanju na moj bivši One X. Zvuk na One je mnogo bolji od One X, ali baš mnogo primetno jači i bolji. One jedan do drugog sam poredio sa S4 i Sony XZ. One ih je izuo sa ekranom.

Nisam jedan do drugog, po sećanju na moj bivši One X. Zvuk na One je mnogo bolji od One X, ali baš mnogo primetno jači i bolji. One jedan do drugog sam poredio sa S4 i Sony XZ. One ih je izuo sa ekranom.

Ekran je ipak dosta subjektivna kategorija, imao sam lcd ekrane na nexus s, na desire z, na flyeru, na note 10.1, sad na one x, s druge strane samolede sam koristio na sgs, sgs 2, i i dalje mi izazivaju mnogo veći wow efekat od bilo kog lcda. Poredio sam ekrane one i one x, i nisam primetio neku razliku, ali kad sam stavio one x pored sgs4, bilo je joj...

joj sta? Joj kako su vjestacki napucane boje na SGS4? :d

Uvek ce amoled da proizvede WOW efekat, pre nego LCD... Jednostavno iskoce one boje i ljudi to vole. Naravno sem onih koji se bave fotografijom, pa im je vazno da su boje kalibrisane, ali tih je malo.

Kod mene taj WOW efekat su izazvali iP5 i Htc One. S4 me uopšte nije wow-no :d iako koristim amoled dugo, nekako mi je mračan i taman za One i iP5.

Nisi izgleda skontao. Govorimo i tipu ekrana, a ne o telefonu.

Kod mene taj WOW efekat su izazvali iP5 i Htc One. S4 me uopšte nije wow-no :d

Gde je on ovde napisao tip ekrana? Govorimo o wow efektu ekrana, a on je napisao za One i iP5... Jedino mogu da povezem kao da misli na celokupni telefon i osecaj u ruci. Ekran ne vidim da je spomenuo, niti LCD3 kod One-a niti IPS kod iP5.

skontao je... Koliko sam ja vidio, One X ima svjetliji ekran na suncu i od SGS4, a i od One cak (jer je max brightness podesen nize na One)

Pa ima jer je LCD... Svi znaju da je amoled tamniji i od LCD-a i od IPS-a, sad ne znam za TFT...

A možda ti nisi skontao o čemu smo pisali, samo si se ubacio, zijnčio si po xda i pravo u rebra ovde. I pišem na osnovu ličnog poređenja uživo. Mante me koje kakvih rekla kazala.

Nema tu sta rekla kazala.
Ko god pogleda slike na note ili video svi se ocaraju bojama,a dok sam imao lcd svi su gledali belo pa me pitaju sto je sve bledo i isprano.
Znaju se prednosti i mane jednog i drugog displeja pa ko sta voli to neka uzima.
Ja volim da boje sijaju i da sve izgleda zivlje a ne bledo i isprano,dok neko voli ovo drugo:)

On je jos gori od ips lcd zato ga i ne pominjem:)

@stjepan
Ne, LCD je TFT :p

LCD je TFT preko koga je nanet sloj tečnog kristala, a IPS je to + neko pozadinsko osvetljenje... Odprilike tako nešto :rolleyes:

Bah... ukratko:
TFT je vrsta LCD-a. TN, PVA i IPS su vrste TFT-a.

Bah... ukratko:
TFT je vrsta LCD-a. TN, PVA i IPS su vrste TFT-a.

+1 :smoke:

Opet nikonije bas tacno napisao. Sta mislite imaju li AMOLED ekrani TFT layer :D TFT nije nikakva vrsta, to je sloj (neka tehnologija) koji ima velika vecina ekrana :)

Poslednja izmena:
Ko god pogleda slike na note ili video svi se ocaraju bojama,a dok sam imao lcd svi su gledali belo pa me pitaju sto je sve bledo i isprano.
Znaju se prednosti i mane jednog i drugog displeja pa ko sta voli to neka uzima.
Ja volim da boje sijaju i da sve izgleda zivlje a ne bledo i isprano,dok neko voli ovo drugo:)

LCD (bar ovaj kod HTC One (X)) nikako nije ispran, nego je prirodan. A to sto se neko ocara napucanim kontrastom, ne znaci da tako treba da bude.

Upravo tako - najvise mrzim kad nako napanji na TV-u boje i divi se drecavo rozim licima ljudi i fluorescentno zelenoj travi :wall:

Ono sto je dobro kod (S)AMOLED-a je crna boja, a rado bih na svom One S sredio boje...

Poslednja izmena:
^Tako je, slika na LCD-u je prirodnija (kvalitetnija) 5x nego na SAMOLEDU, i tu nema sta da se prica. Ne pricamo o crnim bojama, sta je sa ostalih 15 999 999 :d

EDIT: Mada je meni vrsta ekrana nesto zadnje bitno na telefonu :) Danas su svi dobri!

Poslednja izmena:
bas je One X blijed i ispran :D :d
Upravo tako - najvise mrzim kad nako napanji na TV-u boje i divi se drecavo rozim licima ljudi i fluorescentno zelenoj travi :wall:

Ono sto je dobro kod (S)AMOLED-a je crna boja, a rado bih na svom One S sredio boje...
instaliraj programchic LCD Test, pa izvrti sve boje. Bas na One S sam poredio sa One X, i crvena je ne malo, nego bukvalno narandzasta. Toliko o preciznosti OLED-a :) Nego, ja i ti se razumijemo ;)

Normalno da se razumete kad koristite lcd:)
isto tako se ja i Djilkosh razumemo:)
Kupujte sta vam je drago,tako cu i ja i svi zadovoljni.

Djilke nije niko rekao da je los ali ne daje realne boje definitivno. Tebi se ne cini tako dok ne uporedis :D

Adobe RGB,valjda se tako zove profil koji mozes odabrati u podesavanjima ekrana,daje 97% realne boje.
Jel si uopste procitao clanak iznad?
Sad recite da vam ta 3% kvare utisak i da su boje i dalje prenapucane pa da se obesim na tavan medj' sunke :)

Nazad
Vrh Dno