Šta je novo?

HTC One X

Hvala ti puno na ovom velikom postu :)

Imao sam S3 i isto me je nerviralo kao i tebe (lag). Sada gledam nesto opet oko tih telefona, i HOX mi sada postaje interesantan.

Video snimak secka na 1080? a na 720?
Nije problem, nisam ga još pržio nekim igricama da vidim da li će se mnogo grejati u odnosu na S3, imam to u planu danas-sutra. Ne secka sada ni ovaj u full hd kako je bilo na 4.0.3, ta verzija je bila kada sam uzeo telefon i snimio sam jedan na brzaka kada sam isprobvao telefon, od tada nisam ni snimao posle update na 4.1.1, prihvatljivo je i dosta bolje snima na 4.1.1, okačiću jedan i sa nižom rezolucijom, samo da se upne.
Ako te još nešto zanima da uporedim sa S3 pucaj :)

Kada sam napisao da fluidnije radi android na hox od s3, evo jedan primer sa tapatalk, na 3g često se dešava da ne učita iz prve i moram nazad pa ponovo klik na isto, na hox uvek iz prve, ni jednom mi se nije desilo, ista mreža, ista kartica. To se dešavalo da moja dva bivša S3, bilo da je stock ili custom rom, na wifi nema taj problem. Ima još takvih sitnica koje primećujem.

Ljudi,potrebna je mala pomoc.
Hteo bih da uzmeme ovaj telefon,e sada,zanima me da li da idem na neki paket,pa da me to izadje oko 40000 ili da ga uzmem ovako,na crni ili u nekoj prodavnici?
Na sta da obratim paznju,ako ga uzimam u nekoj prodavnici i ako moze neka preporuka za prodajno mesto,naravno na PM?
Hvala.

Za te pare ga imas u oglasima s garancijom i ne moras vuci 2 godine ugovot,osim ako produzavas postpejd pa da uzmes preko opratera.
U toj varijanti je ok.

Evo vido u nižoj rezoluciji, čak mi je i bolji u full hd jer se ovde vidi da fokusira kada umirite ruku:
https://www.dropbox.com/s/visiof4p4mcnc8v/VIDEO0003.mp4

@stankovic82 , za te pare imaš da ga kupiš novog u radnji, ne isplati se zarobljavati se ugovorom ako je ta cifra, da je 20000din pa i ok (osim ako ne misliš na hox+). Ako je nov ne možeš ga istestirati, ako možeš vidi da li ima dobar wifi i stabilan, pristisni donji levi ugao ekrana i vidi da li upada i ima li razlivanja boja, obrati pažnju sa sočivo kamere nije izgrebano.

Ok,pogledacu jos malo,verovatno cu ici na neku prodavnicu,jedino me malo brine poreklo takvih telefona.

Procitaj jos jednom sta je ChobbyNS napisao.

Kada sam napisao da fluidnije radi android na hox od s3, evo jedan primer sa tapatalk, na 3g često se dešava da ne učita iz prve i moram nazad pa ponovo klik na isto, na hox uvek iz prve, ni jednom mi se nije desilo, ista mreža, ista kartica. To se dešavalo da moja dva bivša S3, bilo da je stock ili custom rom, na wifi nema taj problem. Ima još takvih sitnica koje primećujem.

Mislim da S3 sporije ucitava zbog FastDormancy.

Onda, brže pokrene BLOOD & GLORY i brže učitava (znam igru napamet i uvek je imam na fonu), kada u mx playeru preskačem sa jednog vremena na drugo prevlačenjem prsta hd klip nema zastoja, kada učita hd fajl u mx playeru nema čekanja itd. itd. ima dosta gomila sitnica.

Ajde neko sa hox ili više nas da uporedimo, da okači par slika u temi Postavite-slike-sa-kamere-vaseg-mobilnog-telefona THREAD!!! http://forum.benchmark.rs/showthrea...ere-vaseg-mobilnog-telefona-THREAD!!!/page147
Hvala.

Baš je neko sumorno vreme napolju, a želim da slikam u solidnim uslovima.. :(

HOX, ostalo je još 23% i ovo je rezultat:

Ok je baterija, izgurao sam ceo dan i imao 23% pre punjača. Osvetljenje na 50%, uglavnom je upaljen 3g kada nije wifi.

E sad ti je sve u redu :) poklapaju se linije awake i screen on i mala je razlika u vremenima ukljucenosti

pa jesmo otkrili sta je pokretalo wake lock?
btw, meni ovih dana radi skajp stalno, mislim da ga i on pali...

O daaa, skype dosta trosi u background-u...

Nisam ni jurio jer sam svasta imao u pozadini i predpostavio da je nesto od toga, ovo trajanje baterije mi je sasvim ok za ovaj uredjaj, S3 ima jacu bateriju i gura 4+ sata displej.

Nema edit za gornji post, mora nov :)

HOX stock 4.1.1 upravo oradio bench test:

Još jednom moram da pohvalim HTC i ugrađeni DSP čip, stvara zvuk kristalno čistim. Da bi dodatno obogatio kvalitet zvuka, HTC je na 3.5mm audio izlazu povećao napon na pun 1 volt, tako da sada u većini slučajeva vam neće trebati predpojačalo kada spajate telefon na neki sistem za reprodukciju zvuka. Zvuk na sluškama Sennheiser CX 300 II je perverzija, nikad bolji zvuk nisam čuo bilo telefon ili mp3 player. Ostaje još da isprobam i Beats by Dr.Dre sluške.

Poslednja izmena:
Bu.. crk'o telefon jedinom developeru koji je negde napredovao sa custom kernelom za One X.

Posedujem HTC One X fon i Android verzija 4.1.1 medjutim kako sam apdejtovao ovu verziju izgubio se ton na Igo Primo navigaciji, nosio fon u servis i tamo mi je rečeno da mora ponovo da se učita softver kako bi sve radilo dobro. Uradjeno tako medjutim na Igo navigaciji i dalje nema tona a sada ne mogu ni na internet da se povežem. WiFi radi i tu nema problema ali mobilni internet neće da radiž. Izvršio sam ručno ubacivanje parametara ali neće pa neće. Postoji li nešto što treba da se uradi u konfigurisanju kako bi taj net radio. Treba da napomenem ovo da ikonicu od 3G u vrhu telefona imam i ona normalno radi kao da razmenjuje podatke strelice normalno svetle.

a meni ne radi iGo uopste :d (sve dok ne uradim onaj fix sa promjenom imena DCIM foldera :p )

Internet sam napravio jer sam ubacio ručno parametre ( po ko zna koji put i više restarta telefona), medjutim sada je problem sa MMs-om e on neće da radi ni sa parametrima koje sam ubacio i sa oficijalnog sajta Telenora(kako sam njihov korisnik). Dali je neko imao ovakav problem i jeli ga rešio?:trust:

jesam ja, Tmobile CG i ne radi mi MMS... Iskreno, trebao mi je jednom ili 2x u zadnje 2 godine, i to samo da primam, ne da saljem...

Pa zar nebi trebalo automatski da ti se sve podesi :/

Ovaj proble sa IGO navigacijom i zvukom kao i sa problemom sa MMS-om se pojavio sa najnovijim apdejtom Android 4.1.1, dali je moguće da je toliko loše uradjen i da nisu predvideli ovakve probleme??? :trust:

Nije... To je do tebe nesto. Radi mi i igo i MMS kao sat...

Ja sam na VIP-u i sve mi se automatski namestilo kad je pokrenut telefon sa karticom.

Nema automatsko podešavanje za HTC ONE X u Telenoru. Već postoje parametri koji se ubacuju ručno. I kada ih ubaciš opet neće da radi. E sada kada se uđe u APN tu postoji: Telenor internet i tu je obeleženo, a pored Telenor MMs nije obeleženo, jer ako tu obeležim onda Telenor internet nije obeležen. E sada postoji li neka opcija kako bi obadve stavke bile obeležene?

Pa zar nebi trebalo automatski da ti se sve podesi :/
u teoriji mozda da, u praxi ne. Sto je najjace, telefon je i kupljen kod njih, trebalo bi da je unaprijed podeseno :p
Ovaj proble sa IGO navigacijom i zvukom kao i sa problemom sa MMS-om se pojavio sa najnovijim apdejtom Android 4.1.1, dali je moguće da je toliko loše uradjen i da nisu predvideli ovakve probleme??? :trust:
sa iGo vecina nas muci muke od ranije, a za MMS, nije mi ni prije radio...

HTC One X sam kupio u radnji a ne u Telenoru, ali čudno je što je sve savršeno radilo pre apdejta softvera na 4.1.1 imao sam ton u Igo navigaciji i MMs, a posle toga haos....U fonu u opcijama Mrežni režim postoji Prioritetni mrežni režim - Samo WCDMA, Samo GSM, GSM/WCDMA auto. Gde treba uključiti? Jer kada je uključeno Samo GSM onda je signal prijema na fonu izuzetan. A u fonu je čekirano GSM/WCDMA auto tu je signal malo slabiji. Šta znače ove skraćenice?

Poslednja izmena:
Gsm - 2G mreža - bolji signal, sporiji internet, manje troši bateriju
Wcdma- 3G mreža - lošiji signal, brži Internet i više troši bateriju
Auto gsm/wcdma gledaj da izbegavaš.

Vrh Dno