Šta je novo?

HTC One X

Pa to su oni napisali u tekstu na gsmareni, cudi se njima...

Ja nigde nisam napisao da generalno htc ima bolju kameru od samsunga, sumnjam da je ikad htc imao kameru na apple ili samsung nivou. Uvek je to bila manje vise solidna kamera.
Kao sto sam i pre napisao sve zavisi sta je kome prioritet, ako mu treba jaka kamera kupice apple ili samsung ili ako je na kraju krajeva cepidlaka otice i kupiti fotoaparat i posisati sve telefone.

Poslednja izmena:
Kvalitet i pouzdanost GSM Arena testova (tekstova) su se opasno srozali u poslednje vreme, ne znam da li se promenila test ekipa ili primaju kes za razne bljuvotine.. Svi ostali testovi govore sasvim suprotno, da 4X i Hox imaju jako lose kamere i kamkodere za najnovije preskupe Android telefone.
Ali imas li ti oci i usi? :) SGS III ima za klasu bolju kameru i kamkoder od One X i LG 4X, to je vise nego jasno. Kao sto PV 808 Nokia pere sve nabrojane modele, SGS III zvuk u kamkoderu je prosto smesan cak i u odnosu na Nexus a tek sa 808 ne smem da poredim.

Vidim da je bar 5,6 clanova foruma preslo sa Hox na SGS III i to ne samo iz zezanja.. rekao bih sa velikim razlogom ;)

Da ne budem veliki hejter hox-a, uopste nemam neko visoko misljenje o SGS III (dizajn, izrada, grebanje ekrana, zvucnik, zvuk u 1080p..) i nikada ne bih kupio bilo koji od ova 3 modela jer je ocigledno da proizvodjaci fusere na svakom koraku i da za ove previsoke cene dobijas samo malo veci displej i 2 jezgra u odnosu na prethodnu generaciju a kakvi su trendovi trenutno i ovi modeli ce da ispuse za neki Android apdejt mnogo pre sada vec matorog Nexusa.

Izvinjavam se kamera me ne zanima previše ali ako se već priča o videu zar nije bolje i malo lošiji kvalitet sa konstantnih 30fps nego malo bolji kvalitet sa 20-25 fps (ili nocu kako neko reče 20 fps)? Ionako to služi da se gleda na telefonu, razliku u kvalitetu teško da će neko primetiti na ekranu telefona, ali zato seckanje svako primeti. Samo neko moje razmišljanje.

Poslednja izmena:
hsv.stoned slazem se sa tobom, samo hocu da kazem da su oni to naveli ne ja :) Nema potrebe za prozivanjem, vidim i ja odokativno da je kamera bolja na s3. Ljudi prelaze na S3 iskljucivo kome treba kamera kao sto je pedja naveo da ne moze bez nje :) Ja sam licno zadovoljan telefonom i nebih ga menjao jer ispunjava sve moje potrebe, a mislim da je to i najbitnije. Ja uvek sebi postavim jednostavno pitanje sta on to moze na S3 a da ja nemogu na oneX? Dali je to vredno 100e nebih bas rekao.

Telep slazem se da HOX ima problem sa dropom fps-a tokom nocnog snimanja ali isto tako postoji mod koji moze to da resi pa ko voli neka izvoli.

Poslednja izmena:
Kad smo vec kod Pedje i SGS III fazon je sto se nece mnogo ''usreciti'' ni sa SGS III :) Lik hoce da snima rejv i koncerte a sa onakvim audio kvalitetom 1080p.. i sam znam koliko je strokav zvuk ali sam protivnik snimanja koncerata pa mi ovo i nije bitno, probao par puta i odmah mi je bilo jasno koliko je uzasan zvuk :) Toliko o inovacijama koje novi preskupi modeli donose na ovom polju :)

Pa iskren da ti budem ja nisam puno vise ni ocekivao. Ipak je kamera, kamera, a fotoaparat, fotoaparat :)

Meni sto je najbitnije kod telefona je izrada i kvalitet izrade, jer dosta se krecem, putujem dosta cesto mi ispada telefon jer sam sam po sebi nezgrapan :) Drugo pouzdanost samog telefona, koje mi je poznato od hd2 modela i zato nisam menjao htc, ekran zbog surfa povremenog i android pre svega kao izvor aplikacija koje uglavnom koristim za posao, i naravno da to sve ide dosta tecno i brzo.

Sve ovo sam ja pronasao u oneX i da je zakazao na nekim od tih polja, morao bih da promenim isti bez puno razmisljanja.

Poslednja izmena:
Kad smo vec kod Pedje i SGS III fazon je sto se nece mnogo ''usreciti'' ni sa SGS III :) Lik hoce da snima rejv i koncerte a sa onakvim audio kvalitetom 1080p.. i sam znam koliko je strokav zvuk ali sam protivnik snimanja koncerata pa mi ovo i nije bitno, probao par puta i odmah mi je bilo jasno koliko je uzasan zvuk :) Toliko o inovacijama koje novi preskupi modeli donose na ovom polju :)

Kakav je to audio u 1080p? Meni je i više nego pristojan zapis zvuka.

Najveca glupost do sada koju sam u ZIVOTU cuo je da neko kuka sto je los kvalitet zvuka kad snimas dok si na koncertu wtf?!

Smesno

Kakav je to audio u 1080p? Meni je i više nego pristojan zapis zvuka.

Meni strokav za najnoviji i ovako skup model :) Tj na ovom polju se nisu pomerili mnogo od SGS I i u bucnijim okruzenjima, koncertima itd imaces zvuk eto cisto tek da imas :) Za sve ostalo moze da prodje, naravno.
Najveca glupost do sada koju sam u ZIVOTU cuo je da neko kuka sto je los kvalitet zvuka kad snimas dok si na koncertu wtf?!

Smesno

Ja rekoh da sam protivnik snimanja koncerata ali ako ti nesto ne koristis ili ne znas za bolje ne znaci da ne treba da bude bilo kakvog napretka na tom polju :) Zamisli sad da sviras dzitru, bunjeve.. bilo sta i da hoces snimis to sto sviras? Sa trenutnim telefonima to je neupotrebljivo ili poluupotrebljivo :)

Uostalom bilo sta da snimas imaces los zvuk, znam samo koliko 720p klipova po prirodi sam snimao sa Wave-om i koliko mi smeta to sto npr umesto zvuka vodopada dobijem zvuk ''snega'' sa tv-a :)

Poslednja izmena:
Ne znam kakav je zvuk prilikom snimanja na S3 ali znam da je zvuk na S 2 priliko hd i fullHd snimanja perfekcija a ko kaze suprotno za S2 taj nema blage veze.

@hsv.stoned

Ja stvarno ne znam šta očekuješ od ovolicnih mikrofona bez ikakvih zaštitnih filtera. Ni jedan uređaj sa ovakvim ugrađenim mikrofonom neće imati snimati čist zvuk, sa hardverske strane nije izvodljivo jednostavno.

Sa S2 sam snimao Vrnjacki karneval gde je buka jaka a snimao i u Hd i u FullHd rezoluciji i zvuk muzike kao i ostali zvuci se cuju perfektno,znam sta pricam.Ako padne cena Nokie 808 menjacu S2 za nju.

..i opet se doslo do toga da se ovde vise prica o S3, nego o HOX-u. Steta, a taman je tema pocela da lici na nesto korisno. Svaka cast momci ;)

Nemamo izdvoljnu temu sa nazivnom poredjenje SGS3 i HOX

Upravo izasli brojevi prodatih smart telefona, htc pao sa 10.7% na 5.7% za samo godinu dana (priblizio se ZTEu koji trenutno ima 5.2%
attachment.php

Sanse za pojeftinjenje one x u evropi su sada znatno vece jer je Q2 obelezila one serija

Prilozi

• idc_2Q12_smartphones.png
    idc_2Q12_smartphones.png
    28.8 KB · Pregleda: 408
Poslednja izmena:
Valjda nije problem da se otvori jedna. Cisto da bi se razbistrio sadrzaj..

Sa S2 sam snimao Vrnjacki karneval gde je buka jaka a snimao i u Hd i u FullHd rezoluciji i zvuk muzike kao i ostali zvuci se cuju perfektno,znam sta pricam.Ako padne cena Nokie 808 menjacu S2 za nju.

Ne sumnjam u tvoj sluh, znanje u opstu upucenost i verodostojnost :) Kako ono bese, bolji je onaj telefon koji je skuplji? :d

Gizmo, ocekujem inovacije :) Mozete da me napadate koliko hocete ali imate i silne ankete koje pokazuju da se na danasnjim smartfon uredjajima najvise koriste kamera i kamkoder :) To je zato sto ret.... klinci slikaju za fejs ali ima li sta bolje nego da imas prakticno sve u 1 uredjaju? A vreme je za inovacije, odavno nisu poboljsali zvuk, od SGS I prakticno, SGS II sam koristio vise puta i bas to koriscenje je ono sto me je udaljilo od tog modela, jeste hw mocan i foto kamera je odlicna ali audio kvalitet mi ne odgovara ( pre svega na muzicki plejer a zvuk u video je standardan za to vreme, prosek).

Ako raspala Nokia moze da odradi nesto kao PV onda mogu i ostali a ne da nam uvaljuju prepakovane telefone u kucistima od kineske plastike :) Kome to dogovara..

Izbaci snimak or it did not happen

@hsv- razumem sta pricas i to je ok. Samo kazem da mi nikakvu ulogu to ne igra. Bitno da mi sa tribine snimi zvuk motora i skripu guma kad odem u budimpestu na hungaroring da gledam drift :D

Sta ja imam konkretno od tih procenata koliko je sta prodato? I to sto se nesto manje prodaje neznaci da ce pasti cena tog uredjaja. Onda po toj logici ZTE koji je inace mnogo jeftiniji treba da obori jos cenu :) Svasta ljudi danas kupuju.

Nokia 808 ce i imati samo tu kameru i nista vise. Po meni ko da pare za taj uredjaj je bacio pare, bolje da kupi profi aparat ili kameru i neka uziva u kvalitetu.

Poslednja izmena:
Sta ja imam konkretno od tih procenata koliko je sta prodato? :) Svasta ljudi danas kupuju.

Nokia 808 ce i imati samo tu kameru i nista vise. Po meni ko da pare za taj uredjaj je bacio pare, bolje da kupi profi aparat ili kameru i neka uziva u kvalitetu.

Apsolutno se slazem sa tobom po tom pitanju.

Naime, zna se da se kamera i taj mikrofon na telefonu nikako ne mogu koristiti ni u kakve profesionalne svrhe. Dakle, prvenstveno je cilj zabava..
A iskreno, meni je ta kamera na telefonu toliko nebitna. Evo, za ovih mesec i vise dana je ni jednom nisam upalio :D

Ako bih bas da slikam nesto konkretno, ponecu dslr pa necu brinuti kako ce mi ispasti slike :)

Pa ali ocito ljudi ne shvataju da optika koju ima profi aparat kosta bar 300e u startu. Koliko bi telefon kostao kada bi imao slicnu takvu optiku?

Zabava to je kljucna rec, ali ocito danas ljudi to ne shvataju i oce za male pare sve :)

Izbaci snimak or it did not happen

@hsv- razumem sta pricas i to je ok. Samo kazem da mi nikakvu ulogu to ne igra. Bitno da mi sa tribine snimi zvuk motora i skripu guma kad odem u budimpestu na hungaroring da gledam drift :D

Bedak mi sto o ovim temama polemisemo u hox temi ali..

Pa to je problem, ljudi kazu meni to ne treba= znaci nikome ne treba i poboljsanja nisu potrebna :p
Kao ja npr, hebe mi se za gpu i igrice na mobilnom ali sigurno necu reci Adreno 205 je dovoljan za SGS IV :d Ja sam uvek za napredak i za sto bolje all in one uredjaje (telefone). I onda ne kapiram kada neko hejtuje sve ovo, vidite da nas hebu sa apdejtovima, mizernim poboljsanjima..

Pominjes snimanje f1 trke.. pa postoje li gori uslovi za mucni mic iz ovih trenutnih telefona? E bas cekam da neko okaci takav snimak sa 808 ;)

A iskreno, meni je ta kamera na telefonu toliko nebitna. Evo, za ovih mesec i vise dana je ni jednom nisam upalio

Pa to je problem, ljudi kazu meni to ne treba= znaci nikome ne treba i poboljsanja nisu potrebna :p

Brate moj folder sa snimcima i fotografijama sa Wave-a je tezak 8,7Gb, sad sam proverio :) Mada je to posledica toga sto nemam dlsr a Canon stari je kod nekog ortaka vec 2 godine :d

Poslednja izmena:
Sve je poenta sta ko koristi, ali jedna stvar je kljucna, nikad od all in one uredjaja ne ocekujte previse! I isto tako ne ocekujte da oni daju neznam ni ja kakav kvalitet za male pare, zasto bi to samsung ili htc dao?? Pa iz godine u godinu daju samo po zrno bolji telefon i uzmu pare svake godine. Kome je u interesu da da sve idealno i sledece godine nema sta da izbaci. Ocito vi ne razmisljate kako te komapnije gledaju na stvari.

A mislim da vi ocekujete previse za 450e koliko trenutno kostaju pomenuti telefoni.

Apsolutno te niko ne tera da procitas, znaci ovo je slobodna tema o One X, postoji htc One X i u Americi, ne razlikuje se bitno osim sto tegra3 ne podrzava LTE

Kada je bila tema za originalni Desire nismo imali 2 teme: Desire sa LCD i Desire sa Oled tako i nemamo htc sa Tegra3 i htc sa Krait

Ja bih sacekao da vidim da li ce pasti cena i u Evropi posto prodaja ide lose kako su priznali zvanicnom izvestaju poslovanja za zadnji kvartal pa je logicno da padne cena. Ko zeli potpuno je slobodan da otrci sada i kupi ga za 737 Evra koliko je najniza cena na mobilnisvet
realno, tamo je One XL, kod nas je One X (samo sto su neki operateri odlucili da ga ipak ne zovu One XL), znaci ipak nije isti telefon... A tek pominjanje cijena sa mobilnisvet, pffff :trust:
4X i Hox imaju jako lose kamere i kamkodere za najnovije preskupe Android telefone.
Ali imas li ti oci i usi? :)
mi imamo i jedno i drugo, a i One X pride, ne pricamo napamet i na osnovu tamo nekih textova, dok furamo Wave.
"jako lose kamere"... Yeah, right :wall:
Izvinjavam se kamera me ne zanima previše ali ako se već priča o videu zar nije bolje i malo lošiji kvalitet sa konstantnih 30fps nego malo bolji kvalitet sa 20-25 fps (ili nocu kako neko reče 20 fps)? Ionako to služi da se gleda na telefonu, razliku u kvalitetu teško da će neko primetiti na ekranu telefona, ali zato seckanje svako primeti. Samo neko moje razmišljanje.
pa ako ionako sluzi gledanju na telefonu, namjestis na 720p i ne brigas tu brigu, radi u 30fps... Ja nisam ni probao snimanje u 1080p
@hsv.stoned

Ja stvarno ne znam šta očekuješ od ovolicnih mikrofona bez ikakvih zaštitnih filtera. Ni jedan uređaj sa ovakvim ugrađenim mikrofonom neće imati snimati čist zvuk, sa hardverske strane nije izvodljivo jednostavno.
or not...

mi imamo i jedno i drugo, a i One X pride, ne pricamo napamet i na osnovu tamo nekih textova, dok furamo Wave.
"jako lose kamere"... Yeah, right

Covece pa sam si sebe demantovao okacenim videom :) I zasto te toliko bolji sto hox ima ocigledno losiju kameru i kamkoder od sgs III? :) Koliki fanboj treba da budes pa da ne priznas to :)

Poslednja izmena:
evo ja priznajem da HOX ima ocajnu kameru, ali me to nije sprecilo da ga uzmem :D
preteraste ga ljudi majke mi

Zato sto HOX ima druge kvalitete kamera je zanemarljiva :))

Covece pa sam si sebe demantovao okacenim videom :) I zasto te toliko bolji sto hox ima ocigledno losiju kameru i kamkoder od sgs III? :) Koliki fanboj treba da budes pa da ne priznas to :)
u okacenom videu nidje nema one x... Al ti nijanse izjednacavas sa "jako loshe" i slicnim preuvelicavanjima
evo ja priznajem da HOX ima ocajnu kameru, ali me to nije sprecilo da ga uzmem :D
preteraste ga ljudi majke mi
nije ocajna, nego najgora kamera ikad, ja vjerujem hsv-u vise nego svojim ocima :d Jako lose, muljavo, seckavo, moja njokija 7650 je konza za one x :p

Ja mislim da je bolje imati bolju kameru nego izgled.

Vrh Dno