Šta je novo?

HTC One X

Testiracu ... pa ti javim :)
za sada vidim da sto se same "fotografije" tice, smanjena je kompresija, te stoga je sada jedan jpeg oko 3-3.5Mb naspram 2 - 2.7MB (stock)

Poslednja izmena:
Au ljudi poludecu sa ovim telefonom znachi opet treperi ekran na sivoj boji ne znam dal da ga nosim u servis, al trip mi jer jer ce da bude bootloader relocked?

Ne vidim sta mozes da izgubis sem sto je moguce da ti odbiju telefon. Nekontam kako tu se samo odjednom piceo desavati taj problem.

Au ljudi poludecu sa ovim telefonom znachi opet treperi ekran na sivoj boji ne znam dal da ga nosim u servis, al trip mi jer jer ce da bude bootloader relocked?

Nista ne gubis ako odneses, ako nece da ti priznaju garanciju, onda ti svejedno kad ga nosis. Sreca pa si u bgu ne moras da se cimas da ides u drugi grad. Odes licno i objasnis im kakva je situacija. Ne bi smeli da ti ne priznaju garanciju, nesto sam neki post na xda zakacio gde je neko lepo objasnio da ako ta radnja ne moze da utica na ispravnost, u tvom slucaju ekrana, onda moraju da prihvate. Skokni cas kad se vec to desilo, a mi ti drzimo palceve (dakle direkt u servis, ne kod operatera).

Tripujem se da nije neshto do softvera shta mislite?

@Zare. Ja takodje imam isti problem sa GPS-om. Imam telefon skoro dve nedelje i pre par dana sam primetio da sa GPS-om nesto nije kako treba. Ubacio sam Sygic zbog rezolucije i radi na celom displeju, medjutim primetio sam da cim malo usporim autom navigacija totalno poludi, pocne da lupa skreni levo,desno,polukruzno,ovo,ono.... i nakon nekog vremena se vrati u normalu. Medjutim takva nije uopste upotrebljiva. Pomislio sam da nije mozda do sygic-a i ubaci sam i NDrive i ista situacija. onda sam prebacio stari dobri Igo koga koristim na Desire hd i HD2 i kad je i on pokazao iste simptome znao sam da nesto nije u redu sa telefonom. Takodje sam probao i google maps, gde lociram telefon i u startu omasi lokaciju za dobrih 30 do 50 metara, i onda ona strelica krene da seta po tudjim dvoristima,zgradama, ma ludnica(da napomenem da se ovo isto sa gugl maps-om desava i na ostala dva HTC telefona koja imam, ali njima navigacija radi super). Pokusao sam sa iphone-om da lociram telefon i on to radi neverovatno precizno.
Kao sto i Zare rece sve ostalo radi pez problema, nemam nikakvog drugog kvara na telefonu. Ovih dana ga nosim na reklamaciju pa cu videti sta ce reci. Zva sam radnju gde je telefon uzet i objasnio im u cemu je problem, pri tom sam im reko da se jos mnogo ljudi po forumima zali na isti kvar i rekli su da im odnesem telefon. Videcemo sta ce biti....
Inace telefon je kupljen u Swajcarskoj.

Mnogo bre problema ima sa ovim telefonom retkost da neko ima dobar primerak, nego kad mi mi zamenili za s3 to bi bio posao :D

Veruj mi da o tome razmisljam vec par dana. Ukoliko mi ne poprave GPS zahtevacu novi telefon,a nadjem li i jednu najmanju falinku i tom novom uredjaju onda cu promeniti i model telefona. najverovatnije ce to biti s3. Na stranu to sto je ONE X po meni ubedljivo najlepsi fon trenutno, preko nekih stvari ne mogu preci. Za moj novac zelim potpuno funkcionalan uredjaj. Ako su rekli da ce raditi gps onda mora da radi i tacka. Puno koristim navigaciju na telefonu i preko ovog defekta sa gps ne mogu preci.

Ajde neka neko slika kernel version da vidim i uporedim jel isti kao meni ako jeste da nosim sutra fon u servis, sad sam vratio stock rom i zakljuchao ga

HOX ponovo stigao u Telenor, ja uzeo danas crni.. Izvinjavam se unapred ako je na ovo vec odgovoreno, ali imam cudan problem. Tel je mehanicki savrsen, nema nikakve nedostatke, ekran dobar, malo preliva u gorenjm desnom uglu, ali samo ako bas jace stisnem, inace nema greske. Problem je wifi, tj. stoji konstantno na jednoj liniji, cak iako ga naslonim na router.. Sa druge strane, cuveni stisak za poboljsanje signala kod mene ne funkcionise, stoji na jednoj crti i to je to. Takodje, cini mi se da drzi isti signal bez obzira da li sam na 5cm od rutera, ili na 6-7 metara (probao sam i moj DHD, naravno kako se odmicem, tako signal pada..), sa HOX sve vreme jedna crta, i net radi, i to ok.

Ima neko mozda neko misljenje ili savet? Iskreno, meni nije prihvatljivo da stoji stalno jedna crta, cak i da radi kako treba, pa posto sam ga veceras pokupio, ako se nesto ne promeni, ujutru ide u zamenu.

EDIT: jos jedno pitanje, da li je AP keys (3 touch tastera na dnu ekrana) po defaultu off, ili ne? na LED testu se sva tri upale, ali inace sve vreme stoje ugaseni, a ja nemam predstavu gde se to podesava..

EDIT2: za wifi mora da je nesto do rutera, upalio sam wifi hotspot na DHD i testirao HOX, hvata mrezu ko blesav, na 7 metara od telefona drzi 3 crte.. :trust:

Poslednja izmena:
probaj da uradis update,pa vidi kako ce da bude posle.
znam da je bilo nesto u apdejtovima vezano za wi fi

Vrh Dno