Glavni problem je fanboyizam. drugi najveci problem je sledece:
brdo vas ISKLJUCIVO na osnovu kamere iznosi cinjenicu da ne SGS3 bolji. sta je sa ostatkom features-a, jel vama iskljucivo bitno da bude telefon + kamera, pa kakav god da je ? onda trk u prodavnice i kupujte Nokia Pureview 808 sa 42 megapiksela i resen problem. nemo' da davite vise sa usra*om kamerom!
a i sto se te kamere tice: pored techradar-a, pogledao sam jos bar 3 testa i Photo mode na One x je bolji. ja ne znam kako bilo ko pri zdravoj svesti moze da kaze da su bolje fotke na SGS3, ono je katastrofa, ono salivanje boja i niski exposure i povecan kontrast na default fotografiji. uzas.
ajde da oduzmemo kameru, i cinjenicu da su prve serije telefona imale razlivanje boja na dodir (sada ih nemaju)
KOJI je to feature SGS3 bolji od One X .. ?
CPU - jako slicno, samo sto One X ima tegrazone (meni veliki plus)
izrada - moj utisak je da su bolji materijali na OneX iako sam samo na 5 minuta gledao SGS3, deluje kao plastikaner i ne ostavlja utisak izdrzljivosti
ekran - evo ja najiskrenije da kazem, da mi je najbolji ekran koji sam u zivotu video - Lumia 800, njihova verzija amoled-a. posle toga ide OneX, posle toga ide SGS3. vise ne znam ko kakvu tehnologiju koristi iako sam se trudio da pratim, cak znam da Nokia koristi jeftiniji proizvodni proces od Samsung-a, ali je ekran na moje oci lepsi. generalno mishljenje je da je Super LCD2 bolji od SGS3 AMOLED-a.
nedostaju micoSD i nedostaje otvarajuca baterija, pre neki dan sam imao prilike i da zavirim u One X bez garancije i odma da kazem da ja licno nisam mogao da izvadim istu jer je vlasnik zahtevao budzevinu, da mu u falican primerak One X-a stavim drugu bateriju. da bi izvadio bateriju moras da otvoris ceo uredjaj, spreda i straga. Rusi jos nemaju manual-e i nisam hteo napamet.
zakljucak - svakom svoje. meni je One X lepsi i bolji, ne zato sto sam HTC fanboy, vec zato sto za sinmanje video klipova koristim digitalni, a Build telefona mi odaje veci utisak izdrljivosti nego SGS3. aj sad svi ostali malo smirela sa kamerom, ista prica 20 strana ..