Šta je novo?

HTC One X

Utoliko veca sramota za htc, da ta svastarska kompanija kao Samsung godinama pravi bolje premium modele od njih :)

Poslednja izmena:
Tipičan Samsung hejterski post heh.

Heh, kako hejterski a imam samsung. Ali to ne znaci da ga moram hvaliti na sva usta. Video sam da ima lepsih telefona i ***... nisam vezan ni za kojeg proizvodjaca nije moja firma, *ebe mi se za njih... :)

Definitivno im nedostaje dizajnera u svakom smislu, i da porade malo na kvalitetima kucista itd da se ugledaju na iphone i htc na tom polju, to im najvise odbija korisnike

Poznato je da se danas korusnici loze na dizajn, lepotu, kvalitet kucista, a manje na ultra mega giga procesore, memorije i ostalo a sve to sklepano u neko kinesko smece od kucista....

Poslednja izmena:
Pa kad smo kod drugih stvari, moras da proveris da li se kuciste ugiba- zadnja strana telefona, da li se ekran ''razliva'' i na srednje jak pritisak.. ma sjajno za ovoliki izdvojen kes :d Nemoj mi reci da ces samo da igras nebulozne igrice i da citas forume, ma ne- nikada neces pozeleti da upalis 1080p kamkoder i da snimis nesto a da snimak ne bude losiji od 2 godine starih 720p single core telefona :d

Otarasite se sujete i bombardujte htc, meni je ovo prelep telefon i stvarno sam razmisljao da nekad pazarim, kada bude vec malo pregazen ali vidim da nema razloga. Osim onog dela oko kamere ovo je jedan od najlepsih telefona koje sam video. Ali je ocigledno nedovrsen u 3 lepe.

I kazem, umesto da ste realni vi ste ostrasceni i mane gutate sa apetitom.

Ne gutamo mane ali smorili ste vishe sa 15fps-a valjda ce se to srediti po meni fotke su vishe nego odlichne samo snimak zeza, a i opet kazhe da volim jak hardwer i sigurno cu ga klokovati kad izadje neki opasan rom za njega :D

Ljudi, stvarno preterujete. Taman se gomila postova obrise, a vi opet. I sve tako iznova. Fanboyeva ima na obe strane i realnosti tu nema. Jedni brane Samsung i pljuju HTC, drugi brane HTC i pljuju Samsung. Nista konstruktivno. Ne trujte vise temu i pustite ljude koji su kupili HOX da u njemu uzivaju i pricaju.

Ljudi, stvarno preterujete. Taman se gomila postova obrise, a vi opet. I sve tako iznova. Fanboyeva ima na obe strane i realnosti tu nema. Jedni brane Samsung i pljuju HTC, drugi brane HTC i pljuju Samsung. Nista konstruktivno. Ne trujte vise temu i pustite ljude koji su kupili HOX da u njemu uzivaju i pricaju.

Ovi su najveci hejteri koji ulaze u druge teme i pljuju na uredjaj.

Kako ja mogu biti hejter i opterecen glupostima a pisem u temi htc i hvalim htc a imam sljamsung :D

Mozda , ali zasto dati vise para za losiju stvar ?

Primer

XE iako nema stabilizaciju vidno bolji snimak bez stucanja sve je smoth

Sine ako stvarno verujes da XE ima bolji senzor, cip za kameru od OX onda nista ne znas! Definitivno je problem u softweru. Resice se to. Zato nemoj da se sekiras puno.

Heh, kako hejterski a imam samsung. Ali to ne znaci da ga moram hvaliti na sva usta. Video sam da ima lepsih telefona i ***... nisam vezan ni za kojeg proizvodjaca nije moja firma, *ebe mi se za njih... :)

Definitivno im nedostaje dizajnera u svakom smislu, i da porade malo na kvalitetima kucista itd da se ugledaju na iphone i htc na tom polju, to im najvise odbija korisnike

Poznato je da se danas korusnici loze na dizajn, lepotu, kvalitet kucista, a manje na ultra mega giga procesore, memorije i ostalo a sve to sklepano u neko kinesko smece od kucista....

Verovatno je zato S2 prodat samo u 20 miliona primeraka, zbog lošeg dizajna i plastike :) . Nikada, ali nikada neću kupovati bilo koji uređaj na osnovu dizajna, i stvarno ne razumem ljude koji to rade. Više gledam hardver i mogućnosti telefona, što i jeste bitna stvar, a da li telefon izgleda kao sapun ili ne mi je potpuno sporedno. Uostalom, kao da su napravili trouglasti telefon sa tufnama pa je toliko ljudima ogavan, a zapravo kada ga pogledaš uživo i uzmeš u ruke, vidiš da je skroz ok, ništa spektakularno, ali ni blizu da zaslužuje tako žestoko pljuvanje na internetu.

Poslednja izmena:
Sine ako stvarno verujes da XE ima bolji senzor, cip za kameru od OX onda nista ne znas! Definitivno je problem u softweru. Resice se to. Zato nemoj da se sekiras puno.

Posinak niko nije rekao da ima bolji senzor PRITOM GORE , nisam hteo da ulazim u de detalje ali ne kapiram sta si hteo sad da kazes ima bolji senzor a pravi losije snimke ? Inace posto nisi upucen a pucas u prazno problem je u kamera FW (nesto slicno kao sgs2 SCEF01) Nikada nije reseno a verovatno nece ni ovde . Jer ako kompanija tog kalibra ne izbaci u startu nesto tako vidno i upcetljivo reseno sumnjam da ce i u daljem razvoju . Uostalom vreme ce reci

@Gizmo

Pljuju sgs3 koji izgleda korektno , nista spektakularno ali kotrlja se :) isto kao sto pljuju po netu ove ip5 slicice koje isplivavaju iz dana u dan . Dizajn je individualan po pitanju prihvaljtivosti ... Ali hardware i upotrebljivost se zna pogotovo u redovima ljudi koji su upuceni u materiju .

Problem nastaje jer ljudi primaju dosta stvari ka srcu pa pocnu da napadaju da bi odbranili svoje ideale u glavi . Sad sad gde je tu realan stav ?

A ovaj sto proziva pronasao sam se u tome konkretno u vezi pristrasnosti . Koristim 8310 Nokiu trenutno jos uvek ne znam sta da kupim , i ja sam kupac korisnik ali na vasu veliku zalost poucen iskustvima od pre detaljno pogledam sta bih kupio pre nego sto dam par stotina eura da bih shvatio da sam kupio tranju punu defekata . Opet kazem nazalost jer telefon ima veliki potencijal ...

Poslednja izmena od urednika:
Verovatno je zato S2 prodat samo u 20 miliona primeraka, zbog lošeg dizajna i plastike :) . Nikada, ali nikada neću kupovati bilo koji uređaj na osnovu dizajna, i stvarno ne razumem ljude koji to rade. Više gledam hardver i mogućnosti telefona, što i jeste bitna stvar, a da li telefon izgleda kao sapun ili ne mi je potpuno sporedno. Uostalom, kao da su napravili trouglasti telefon sa tufnama pa je toliko ljudima ogavan, a zapravo kada ga pogledaš uživo i uzmeš u ruke, vidiš da je skroz ok, ništa spektakularno, ali ni blizu da zaslužuje tako žestoko pljuvanje na internetu.

Kad vec dajes tolike pare, naravno da je hw bitan, isto koliko i dizajn i izgled. Kupis tako skup uredjaj, ko da si ga sa buvljaka nabavio, to smeta korisnima nek je hw ne znam ti kakav. Sto se iphone onoliko prodaje bas zbog toga, jer je dizajn vrh i lepo lezi u ruci i kvalitetno kuciste itd...

I ja vise volin to nego da mi stavlja cpu od 4 jezgrra koje nikad necu iakoristiti, sem vece potrosnje baterije...;)

Kako ne shvatite da kod ljudi dizajn najvise presudjuje...

A chekajte koliko sam ja razumeo i s2 ima isti problem ili..?

Samo SCEF01 senzor OMEF02 radi perfektno

Ali isto tako je SCEF01 samsung senzor a OMEF02 Sony

Realno HTC je kiksnuo, sto mu se i obilo o glavu, a tek ce...
I ja sam bio odusevljen ovim telefonom ali sada sam potpuno ravnodusan, ne znam nakon svih problema sa istim... radije ruzni G III nego One X sa razlivanjem, losim zvukom, kamerom...

Samo i ja se pitam zasto @HSV toliko komentarise kameru svakog telefona, mislim mozda je njemu to jako bitno ali velika vecina ne koristi kameru na telefonu ni 2 puta nedeljno. Stvarno mnogima iz mog okruzenja je kamera na telefonu nebitna, ali slazem se da je za telefon od 500e ovo sramota.
Ali izgleda da HSV ima neke ogromne kriterijume i apetite kada mu je 808 kamera samo "prosek".
I malo mi je smesno sto ponavlja jednu pricu 10 puta u istoj temi, on kaze nesto, pa prodje neko vreme pa on ponovi opet isto to kada neko pocne da se raspravlja, i tako sve u krug pa imam deja vu efekat u glavi :)

Poslednja izmena:
Vidim da si fasciniran mojim likom i delom :d
A kako tek komentarisati tvoj doprinos svim temama na benchu, ili pitas nesto [sto je ok] ili spamujes i flejmujes, ovo zadnje radim i ja i svi mi ali ti bar nemas pravo nikoga da prozivas ;) I nisam rekao da je 808 kamera samo prosek, jbla te ta sapuncina grbava, rekao sam da je to najbolja kamera ikada i to 100x samo sto ti taj izmisljeni argument koristis jer si ostao bez istih :d Aj one love, peace i ne uzimaj me u usta vise, savet od srca ;) :*

Kad vec dajes tolike pare, naravno da je hw bitan, isto koliko i dizajn i izgled. Kupis tako skup uredjaj, ko da si ga sa buvljaka nabavio, to smeta korisnima nek je hw ne znam ti kakav. Sto se iphone onoliko prodaje bas zbog toga, jer je dizajn vrh i lepo lezi u ruci i kvalitetno kuciste itd...

I ja vise volin to nego da mi stavlja cpu od 4 jezgrra koje nikad necu iakoristiti, sem vece potrosnje baterije...;)

Kako ne shvatite da kod ljudi dizajn najvise presudjuje...

Tačno je da dizajn najviše presuđuje, jer je danas mnogo manje tehnički potkovanih korisnika, u poređenju sa onim kojima je potrebno da im telefon bude lep dok stoji na stolu u kafiću... Meni je cela ta priča pomalo tužna, jer je to po meni fokusiranje na pogrešnu stvar. Šta znam, ovo je tehnički forum, ja sam očekivao da se ljudi više fokusiraju na benchmarke, jačinu hardvera, mogućnosti, itd, ali sve više i više dolaze neke osobe kojima je dizajn stvar na prvom mestu.

edit:

Da samo još jedna stvar pošto vidim da si pomenuo veću potrošnju baterije - quad core procesori su više energetski efikasniji od dual core i single core procesora, dosta ljudi ide logikom da ako nešto ima više jezgara, da troši više baterije, a situacija je potpuno obrnuta, eg. Tegra 3 troši manje energije od Tegre 2.

Poslednja izmena:
Vidim da si fasciniran mojim likom i delom :d
A kako tek komentarisati tvoj doprinos svim temama na benchu, ili pitas nesto [sto je ok] ili spamujes i flejmujes, ovo zadnje radim i ja i svi mi ali ti bar nemas pravo nikoga da prozivas ;) I nisam rekao da je 808 kamera samo prosek, jbla te ta sapuncina grbava, rekao sam da je to najbolja kamera ikada i to 100x samo sto ti taj izmisljeni argument koristis jer si ostao bez istih :d Aj one love, peace i ne uzimaj me u usta vise, savet od srca ;) :*

Ne za slike koje si ti postavio u temi rekao si da su prosek.
A fasciniran sam tvojim znanjem i umecem, bez tebe je ovaj forum velika nula.

@Gizmo Zar ne moze i jedno i drugo?

Fotke i nisu toliko loshe :D

Prilozi

• IMAG0017.jpg
    IMAG0017.jpg
    1 MB · Pregleda: 131
  • IMAG0053.jpg
    IMAG0053.jpg
    954.4 KB · Pregleda: 133
  • IMAG0093.jpg
    IMAG0093.jpg
    969 KB · Pregleda: 130
Fotke i nisu toliko loshe :D

E ja se kada vidim ovo pitam na sta se pojedini zale? Kamera je i vise nego ok, ima mana u video modu ali ove fotke su odlicne pa moram da se pitam sta @BogdanB koristi? I cime je slikano 'ono" sto je on postavljao u temi sa slikama?

U brate ala se ovde napravio haos! Otislo se u offtopic samo tako, dve poslednje strane zasluzuju shift delete.

Samo pre nego sto se sve pobrise da napomenem, posto sam video u dve poruke, da video ne moze da bude "smoth" nego "smooth"- ako vec koristimo engleski da to radimo kako treba.

Tačno je da dizajn najviše presuđuje, jer je danas mnogo manje tehnički potkovanih korisnika, u poređenju sa onim kojima je potrebno da im telefon bude lep dok stoji na stolu u kafiću... Meni je cela ta priča pomalo tužna, jer je to po meni fokusiranje na pogrešnu stvar. Šta znam, ovo je tehnički forum, ja sam očekivao da se ljudi više fokusiraju na benchmarke, jačinu hardvera, mogućnosti, itd, ali sve više i više dolaze neke osobe kojima je dizajn stvar na prvom mestu.

edit:

Da samo još jedna stvar pošto vidim da si pomenuo veću potrošnju baterije - quad core procesori su više energetski efikasniji od dual core i single core procesora, dosta ljudi ide logikom da ako nešto ima više jezgara, da troši više baterije, a situacija je potpuno obrnuta, eg. Tegra 3 troši manje energije od Tegre 2.

Hajd preko dizajna i kucista, nezgrapnosti i svega toga mogu preci ali preko onog budjavog Touchwizza stvarno tesko! SenseUI izmislio lepotu, funkcionalnost za ono! U vezi tih jezgri, vjerovatno uvijek radi sa jednim (onoliko koliko mu treba), pa se pitam cemu sve to da ostali zvrje nezaposleni! Najbolje da bi manje trosilo bateriju da rade sva 4 jezgra!:d

Danas ovi noviji telefoni su tu negdje po HW-u, nijanse odlucuju, tako da bas izgled donosi prevagu

Poslednja izmena:
Kada se reši, verovatno ću ga i kupiti. Za sada sramota.

U brate ala se ovde napravio haos! Otislo se u offtopic samo tako, dve poslednje strane zasluzuju shift delete.

Samo pre nego sto se sve pobrise da napomenem, posto sam video u dve poruke, da video ne moze da bude "smoth" nego "smooth"- ako vec koristimo engleski da to radimo kako treba.

Postoji ogroman konflikt mišljenja kod korisnika, i nikakvo brisanje postova neće popraviti stvari. Problem je u tome što o ovom ne treba da se diskutuje u S3 i HOX temama, već u odvojenoj HOX vs S3 vs nešto temi, u koju bi trebalo da se premeste postovi. Splitovanje teme po meni je mnogo bolja stvar od brisanja, tako je recimo na klanrur forumu - čim se ozbiljnije skrene sa teme, moderatori urade split tih postova u novu temu i tako je sve kako treba.

@Stjepan_zarez

Što se tiče TW-a - Custom stock ICS rom, nisi vezan za TW... Baterija se troši u zavisnosti od onoga što se pokreće - četiri jezgra će biti upotrebljena samo kada to aplikacija zahteva, u protivnom, biće korišćeno samo jedno ili dva jezgra.

Poslednja izmena:
Postoji ogroman konflikt mišljenja kod korisnika, i nikakvo brisanje postova neće popraviti stvari. Problem je u tome što o ovom ne treba da se diskutuje u S3 i HOX temama, već u odvojenoj HOX vs S3 vs nešto temi, u koju bi trebalo da se premeste postovi. Splitovanje teme po meni je mnogo bolja stvar od brisanja, tako je recimo na klanrur forumu - čim se ozbiljnije skrene sa teme, moderatori urade split tih postova u novu temu i tako je sve kako treba.

I naglabace se godinama, a zakljucka nikakvog! Nije poenta u tome, nego ne razumijem korisnike koji se tako vezu za uredjaj i cim nesto lose kazes kao da njih uvrijedis! Ne znam cemu robovanje stvarima! :) Imam taj Samsung, nije savrsen uredjaj kao i HTC naravno, ali me barem ne vredja, *** kazem onako kako i jeste, sta bi sad trebao da ga hvalim na sva zvona, uprskos nekim nedostacima! Pa ne radim za njih da ubjedjujem ljude u reklamiram! Da neko radi od vas u tim kompanijama, razumio bih! ;)

Ja cekam Huawei D guad,onda cete valjda da se ujedinite protiv njega.:)

Ok,jel bilo kakvih problema kod ovih koji imaju One X,pored razlivanja ekrana,kamere.Kakav je rom za sada?

I naglabace se godinama, a zakljucka nikakvog! Nije poenta u tome, nego ne razumijem korisnike koji se tako vezu za uredjaj i cim nesto lose kazes kao da njih uvrijedis! Ne znam cemu robovanje stvarima! :) Imam taj Samsung, nije savrsen uredjaj kao i HTC naravno, ali me barem ne vredja, *** kazem onako kako i jeste, sta bi sad trebao da ga hvalim na sva zvona, uprskos nekim nedostacima! Pa ne radim za njih da ubjedjujem ljude u reklamiram! Da neko radi od vas u tim kompanijama, razumio bih! ;)

Ne znam zašto te ovo čudi, ta povezanost sa brendom ili konkretnim modelom postoji za sve uređaje - ne bi me čudilo da se na nekom forumu distukuje o tome da li je jedan usisivač bolji od drugog i zašto :) . Ljudi imaju tu potrebu da odbrane svog favorita ili investiciju, uvek bilo i biće, samo što neko to radi manje a neko više. Sa druge strane, ima i ljudi koji tvrde da su neutralni, pa im opet ne verujem da je to slučaj, pa čak i ti imaš veću sklonost ka jednom brendu nego drugom, možda ti se ne čini da je tako, ali ja to jasno vidim.

Poslednja izmena:
Ne znam zašto te ovo čudi, ta povezanost sa brendom ili konkretnim modelom postoji za sve uređaje - ne bi me čudilo da se na nekom forumu distukuje o tome da li je jedan usisivač bolji od drugog i zašto :) . Ljudi imaju tu potrebu da odbrane svog favorita ili investiciju, uvek bilo i biće, samo što neko to radi manje a neko više. Sa druge strane, ima i ljudi koji tvrde da su neutralni, pa im opet ne verujem da je to slučaj, pa čak i ti imaš veću sklonost ka jednom brendu nego drugom, možda ti se ne čini da je tako, ali ja to jasno vidim.

Ja imam najvecu sklonost prema polaganju zadnjeg ispita (energetska elektronika) za 20 dana! :D To mi je jedino u glavi, a nesto mi ne ide najbolje i mrsko! :D Sad bi pljuno 500€ ko iz p**ke uz ovaj svoj tel da mi priznaju to! :D :D Mali oFF ali *** rekoh sta me muci najvise :D

Glavni problem je fanboyizam. drugi najveci problem je sledece:

brdo vas ISKLJUCIVO na osnovu kamere iznosi cinjenicu da ne SGS3 bolji. sta je sa ostatkom features-a, jel vama iskljucivo bitno da bude telefon + kamera, pa kakav god da je ? onda trk u prodavnice i kupujte Nokia Pureview 808 sa 42 megapiksela i resen problem. nemo' da davite vise sa usra*om kamerom!

a i sto se te kamere tice: pored techradar-a, pogledao sam jos bar 3 testa i Photo mode na One x je bolji. ja ne znam kako bilo ko pri zdravoj svesti moze da kaze da su bolje fotke na SGS3, ono je katastrofa, ono salivanje boja i niski exposure i povecan kontrast na default fotografiji. uzas.

ajde da oduzmemo kameru, i cinjenicu da su prve serije telefona imale razlivanje boja na dodir (sada ih nemaju)

KOJI je to feature SGS3 bolji od One X .. ?

CPU - jako slicno, samo sto One X ima tegrazone (meni veliki plus)
izrada - moj utisak je da su bolji materijali na OneX iako sam samo na 5 minuta gledao SGS3, deluje kao plastikaner i ne ostavlja utisak izdrzljivosti
ekran - evo ja najiskrenije da kazem, da mi je najbolji ekran koji sam u zivotu video - Lumia 800, njihova verzija amoled-a. posle toga ide OneX, posle toga ide SGS3. vise ne znam ko kakvu tehnologiju koristi iako sam se trudio da pratim, cak znam da Nokia koristi jeftiniji proizvodni proces od Samsung-a, ali je ekran na moje oci lepsi. generalno mishljenje je da je Super LCD2 bolji od SGS3 AMOLED-a.

nedostaju micoSD i nedostaje otvarajuca baterija, pre neki dan sam imao prilike i da zavirim u One X bez garancije i odma da kazem da ja licno nisam mogao da izvadim istu jer je vlasnik zahtevao budzevinu, da mu u falican primerak One X-a stavim drugu bateriju. da bi izvadio bateriju moras da otvoris ceo uredjaj, spreda i straga. Rusi jos nemaju manual-e i nisam hteo napamet.

zakljucak - svakom svoje. meni je One X lepsi i bolji, ne zato sto sam HTC fanboy, vec zato sto za sinmanje video klipova koristim digitalni, a Build telefona mi odaje veci utisak izdrljivosti nego SGS3. aj sad svi ostali malo smirela sa kamerom, ista prica 20 strana ..

Znate li slucajno gde mogu naci masku. Zanime me samo nova i originalna

Nazad
Vrh Dno