Šta je novo?

HTC One V

sysninja

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
21.11.2005
Poena
450
Nema teme...

HTC-One-V.jpg

http://www.gsmarena.com/htc_one_v-4575.php

Realan naslednik Legenda, jako dobre izrade. Mana je što nema prednju kameru, mada mi to ne smeta.

Elem, bio sam danas u tri VIP poslovnice u Beogradu (Delta City, Piramida, Kalenić) i nigde nemaju HTC One V, da li je neko video u nekoj drugoj poslovnici? Rešio sam da uzmem ovaj telefon kada produžavam ugovor sa VIPom, al' očigledno ništa od toga za sada.

Nabavili su ih u jako malom broju iz nekog razloga a zaintresovanost je ogromna, moj burazer je ugrabio jedan pre nekih mesec dana..

Imas u novom sadu, mozda ti ne daju je produzavas, da si nov druga prica

Nije zbog toga, nemaju ih stvarno, nisam ni napomenuo u poslovnicama da produžavam ugovor. Moram da vidim da li mogu da povuku neki komad iz nekog drugog grada.

Mislim da ga imaju u poslovnici u Knez Mihajlovoj. Fino izgleda uzivo - tanak, elegantan i brz. Ekran mu je malo lepsi od Desire S-a (koji posedujem) i kamera bolja. Mana mu je osakacen sense 4, za neke stvari cak nepotrebno i to sto ce u startu imati slabiju podrsku developera, sve ostalo je sasvim ok. Ove godine niza klasa definitivno je vredna paznje :)

Jedina mana po meni je nepostojanje/iskljucen kompas. Instaliras bilo koji kompas sa marketa i ne radi kao ni u mapama, namerno osakacen.

Hm, koliko je to bitno za ostale aplikacije tj. za sta ti je koristio compass? Kapiram da to nema veze sa GPSom i da radi bez problema.

Mislim da ima veze jer "ne zna" gde je koja strana sveta. U Google Maps se to koristi. A sad kakve su realne posledice... videcemo. Mada ne verujem da je bas nesto mnogo znacajno.

Ima ga u NS-u u VIP-u (bar izlozen). I ono sta znam telefon je po meni danas nikakav, nekako mi deluje suplje i lako u odnosu na legenda kojeg sam imao, a i sam rad telefona nije bio na zavidnom nivou, mislim da je ICS sa prenabudzenim sense-om prevelik zalogaj za njega.

Koliko sam vidjao po reviewima na yt telefon je radio glatko, bez štucanja, mada bih svakako morao da ga isprobam prvo.

Borise, kako je zadovoljan tvoj brat telefonom?

Zena presla sa Legenda na One V i komentar posle par dana kako sve radi brze. Moj utisak je da je malo fluidniji od Desirea i malo brzi u otvaranju aplikacija uz veci ekran i vecu rezoluciju lep upgrade, od Legenda je definitivno bolji u svakom aspektu (nije za poredjenje).

Mislim da ima veze jer "ne zna" gde je koja strana sveta. U Google Maps se to koristi. A sad kakve su realne posledice... videcemo. Mada ne verujem da je bas nesto mnogo znacajno.

iGo radi bez problema, ja nisam ni primetio to za kompas... Pojma nemam što su ga osakatili. Jedino što mi se ne sviđa ( posle Legenda ) je izostanak Live Wallpaper podešavanja, znači LWP se mora startovati sa ikonice, u Settingu nema uopšte kategoriju za Live W.

iGo za pravac uzima vektor koji nastaje izmedju predposlednje i poslenje ocitane pozicije te kompas tu nema nikakav uticaj samo za kompas aplikacije i pomenuti google maps.

HM! Bez kompasa? To znači da ni Google Sky Map neće raditi kako treba?!? A baš mi se sviđa aplikacija. Gunđ! Baš sam razmišljao da pređem na njega.

Ja sam juče zvao i rekli su da ga još uvek nema.

Borise, kako je zadovoljan tvoj brat telefonom?

On je prezadovoljan samo sto nije neki zahtevan korisnik kao vecina ovde.. :) Mene (a i njega) recimo nervira sto mora svaki dan da puni bateriju, ja izvlacim tri dana sa WF-om bez problema a ne gasim Wifi i Mob. internet.. Ono sto sam primetio takodje je 'lag' izmedju skrolovanja ekrana, ne znam da li je to tako i na ONE X.. Kao da zakasni delic sekunde pre nego sto promeni ekran, i izgleda mi da je namerno tako.. Inace perverzno izgleda uzivo, mozda mi je i najlepsi telefon.

Poslednja izmena:
Sutra dobijam ovaj fon uzeo sam ga na oglasima za 170e full neotpakovan sto i nije tako mnogo kodiran je na Vip ali meni to odgovara.Zanima me da li ide micro sim ili normalna sim kartica?

normalna

@Boris

Hvala na odgovoru.

@illidan

Šta bi, je l' ćeš ti da ga uzimaš?

Da, ovaj deo sto sam oznacio na slici mu ima lufta, mozes da provuces jedno dva, tri lista papira kroz to.. Nisam siguran da je to planski tako.

Prilozi

• htc-one-v-press.jpg
    htc-one-v-press.jpg
    68.8 KB · Pregleda: 192
Ne verujem. Citam po xda kako je jako osakacen, plus ovo sto nema kompas ugradjen, a koristim google maps. Nema nista kvalitetno sa manjim ekranom.
Najverovatnije cu uzeti iPhone 4 simfree. One X mi je velik, cak i 4.3" mi nekako nije za saku. One S nema niko od provajdera.

I ja sam se razočarao, baš su mi odgovarale i dimenzije i dizajn, al' morali su da ga osakate... Sad ne znam više ni šta da uzmem.

Stigli su mi One V i One S na test, čisto da javim :) . Mnogo mi se dopada izrada na oba, ali su mi nekako malecni, pogotovo One V.

Hajd' izmuči taj One V pa javi.

Daj bre, one V nema kompas?

Nesto sam se istripovao u poslednje vreme, tj zapitao da li mi uopste treba dual core androidcina sa 4,3'' ekranom, to je sve vise u strahu da ne bude laga itd [zbog raspale bade 2.0 :d :d] a onda sam ukapirao da je One V mozda ono sto je Wave trebao da bude- solidan Android telefon u alu kucistu. Blic je tu, solidna kamera, odlican audio kvalitet.. jedino sto nema samoled od 4'', to mi se ne svidja..
Ali da nema kompas??

Steta, taman sam mislio da predjem na vip i da za smesnih 90e u pp 600 resim pitanje telefona na 2 godine. Ako mi je Wave ok i jedino bada smara, One V bi bio prava stvar za mene, jeste da sam ciljao na One S ali i sami znate da najavljuju stezanje kaisa :d, povecanje pdv-a itd a iskreno bolje mi je da ulozim u neke druge stvari.

Nista, sad cekam test ali opet to za kompas.. strasno.

Poslednja izmena:
nije samo kompas, ima malo memorije kao i totalno osakacen sense. a i nevidim da se na xda trude oko custom romova za njega.

Auu.. steta. Uzeo bih mozda i Galaxy S + ali on ce u decembru biti previse mator a i ne svidja mi se sto nije neka ics podrska.. a nema ni power led. Mozda sam se samo trenutno istripovao oko kesa :d ali smara me mala interna memorija kod One S, mislim puknem 300+e u paketu od 1750din a telefon ima samo 16Gb.. ne ide.

Bas sam mislio da je ovaj One V savrsen za te pare, mislio sam da je mana jedino to sto nema 4'' displej, makar i slcd, 3,7 je postao kao 3,2'' nekada.

ima malo memorije kao i totalno osakacen sense

Jel mislis na ram? hebes sense, zbudzice se neki krsten rom valjda ;) ali kompas.. :trust:

Nazad
Vrh Dno