Šta je novo?

HTC One MAX

http://www.theverge.com/2013/10/14/4836286/htc-one-max-review

"GREAT DISPLAY, GREAT SPEAKERS, JUST A SHAME ABOUT THE CAMERA"
"HOW AWKWARD CAN A FINGERPRINT SCANNER BE? VERY"
"I can think of no good reason to buy the One max over the original One or even the One mini. And if you absolutely must have a large-screen device, Samsung’s Galaxy Note 3 does a better job at almost everything while also being smaller and lighter."

Čekaj bre, kako su već pustili test, rečeno nam je u pre-briefing konferencijskom pozivu da je NDA do utorka - 15. oktobra u 07:45 AM CEST, a oni jutros pustili tekst?

Ma Note 3 je odličan, ozbiljno se razmišljam da ga uzmem, samo mi je žao što neću dobiti i Gear kao ovi što su poručili, super je spravica.

Svidja mi se sto je fon samo veci one..
Jako je glupo sto samsung, a i ostali polako, prate trend gde forsiraju korisnike da uzimaju ogromne telefone ako zele dobre karakteristike (ove godine je cak postalo komicno).
Htc se odlucio da (za razliku od samunga) ne za**** korisnike koji su kupili one, ali sada ovaj novi fon nema sta da trazi pored nota...

Poslednja izmena:
Note 3 ima da ''pojede'' 90% trzista phableta (ili tableta sa funkcijom telefona :d), za ostalih 10% se bore GS Mega, XZU, One Max, Huawei Ascend Mate ili kako se vec zove. Kao ni ostali, ni htc sigurno ne ocekuje ne znam ni ja kakvu prodaju, cisto da imaju u ponudi i uredjaj uopste nije los ali je daleko iza Note 3, osim po zvucnicima i kucistu/dizajnu sto je opet i subjektivno. Sad sve zavisi od cene, ako bude kao N3 nema sta da trazi. Cak mislim da ce i XZU bolje da se prodaje od One Max.

Poslednja izmena:
Čekaj bre, kako su već pustili test, rečeno nam je u pre-briefing konferencijskom pozivu da je NDA do utorka - 15. oktobra u 07:45 AM CEST, a oni jutros pustili tekst?
Skraćen je NDA rok, jer su praktično sve informacije već puštene na net, pa nije više bilo razloga da se čeka.

Ajde sto su ostavili istu kameru, zasto, ali zasto su izbacili OIS???

Da li je moguce da ova telefoncina nema OIS? Znaci kamera kao iz Mini, jos gora od originalnog One modela. :lupko:

^ i ^^
Nema opravdanja što je kamera slabija/ista.
Realno, u ovo čudo je morao da se ubaci veći senzor i OIS, naravno.

nije problem veličina senzora jer je ionako veći nego na gs4/note3
problem je što su fotke lošije od konkurencije, a oni nek se misle zašto

Po meni htc je trebao sve tri varijante one-a da izbaci u isto vreme.

pa oni ne mogu jedan model da izbace po planu, a ne 3 :D

U stvarno je veci senzor, 1/3'' kod One max a S4/N3 1/3.06'' :d

Sta bi im vredeo i senzor kao kod Z1 ili L1020 + OIS kada htc nikada nije imao kameru u vrhu a i ono sto je dobro na One (kamkorder-stabilizacija i zvuk) su izbacili.. kao i na One mini.

Aj sve to, sumnjam da je kamera toliko bitna nekome ko kupi tablet sa telefonskom funkcijom :d nego je htc u trenutku kada svi koriste S800 izbacio One Max sa S600 a ljudi (prosecan mass kupac) se loze na brojke i samo da bude najnovije, najbrze. Sve bi to bilo ok kada bi One Max kostao manje od N3 ali tesko da ce biti veca razlika. GS Mega je slabiji mnogo od N3 ali i kosta manje, One max bi trebao da bude samo malo skuplji od njega.

Poslednja izmena:
Pa dobro ima ali opet ne sme da kosta kao N3, da ima S800 pa i ajde.. ne pricam ovo zato sto meni to nesto smeta nego su kupci danas jednostavno takvi. Kakvih sam se komentara sve nacitao, ne (samo) kod nas, nego uopste po netu, Indijci i uopste Azijate kukaju sa zvaki poen u sintetici kao da im je zivot u pitanju (ne kapiraju da noviji softver sve to resava) :d :d A takvi donose pare, ako razumes na sta mislim..

One Max ima odlican ekran, kuciste, zvuk/ zvucnike i S600 sigurno nije spor i fail ali danas se na trzistu ne prasta kasnjenje bilo koje vrste. Ubedjen sam da kamera potencijalnim kupcima nece biti veci problem jer veliki procenat ljudi i dalje veruje u ultra pixel bajku.

U stvari najveci problem po One Max je Note 3 koji ce imati redovnije/brze apdejtovanje, bolju xda podrsku i sve ostalo ima bolje osim kucista i zvucnika. GS Mega ce brzo biti zaboravljen a XZU je jos veci ali opet ima prednosti u odnosu na One Max ali i slabiji zvucnik i manju bateriju. Osim N3 ostali phableti ce se prodati u smesnom broju.

E da, jos jedan dokaz da je beats marketing i obican ekvilajzer - u gsm arena testu audio kvalitet One Max (i ako nema famozni beats) je odlicno ocenjen , kao i u One testu.

Sto znaci da je Snapdragon cipset odlican (i sve bolji) na tom polju, htc je jos povecao napon na izlazu (kao i na svim modelima ja mislim od One S) i rezultat je sjajan. Znaci beats = obican full bass&treble ekvilajzer.

Poslednja izmena:

pa ako su hteli da zadrže veličinu piksela, jedina logična stvar je da ceo nezor bude veći, ako želimo više megapiksela.

Stvarno mi je pomalo žao HTCa, jedan su od retkih proizvođača koji ima originalan stil, i ne odstupa od istog. S druge strane izgubili su onu inovativnost koju su imali kada su izbacivali G1, Magic, Touch ili HD2. I HoX i One su vrlo originalni i kvalitetni uređaji, ali su slabo bili marketinški ispraćeni. Ovaj One max će gotovo sigurno biti promašaj, ali, mislim da su oni to i pomalo namerno uradili, jer u r&d nije mnogo uloženo (fon je uvećani One), cena nije subvencionisana, a tu je na tržištu, da "pravi gužvu"

Nadam se da će sa nekim sledećim modelom HTC vratiti na stare staze...

Poslednja izmena:
Stvarno mi je pomalo žao HTCa, jedan su od retkih proizvođača koji ima originalan stil, i ne odstupa od istog. S druge strane izgubili su onu inovativnost koju su imali kada su izbacivali G1, Magic, Touch ili HD2. I HoX i One su vrlo originalni i kvalitetni uređaji, ali su slabo bili marketinški ispraćeni. Ovaj One max će gotovo sigurno biti promašaj, ali, mislim da su oni to i pomalo namerno uradili, jer u r&d nije mnogo uloženo (fon je uvećani One), cena nije subvencionisana, a tu je na tržištu, da "pravi gužvu"

Nadam se da će sa nekim sledećim modelom HTC vratiti na stare staze...

Ja mogu samo da kazem, iako sam imao dosta sitnica koje mi smetaju kod One-a, posle koriscenja jednog htc-a sa sense ui-om ne verujem da cu vise ikada preci na drugu marku. Toliko mi se svidja sense, i dizajn htc telefona da to nije normalno.

Nije jos uvek propao htc. Ovaj One max su izbacili cisto da bi imali uredjaj u toj klasi, kao i Sony, Huawei i ostali. Niko ne moze ozbiljnije da ugrozi Note 3 ali to ne znaci da ostali treba da batale slicne uredjaje.

One max ima odlicno dizajnirano premium kuciste, odlican ekran i zvucnike, nekome ce i to biti dovoljan razlog da ga kupi. Sony je mozda jos pametnije postupio, ma koliko *****no zvuci, sto XZU ima prakticno 6,5'' ekran, dovoljno su se distancirali od N3 i priblizili N7, XZU je losiji od N3 kada se sve sabere ali opet ima svoje prednosti u odnosu na One Max i slicne pa i N7.

Svi ovi phableti ce se prodati u mnogo manjem broju od N3 ali ne vidim razlog zasto ne bi postojali.

htc mora da se fokusira na novi flagship za 2014 a onda i na ostale klase. Flagship (one two? :d) mora da ima s800 (verovatno osvezenu verziju za 2014), 3Gb rama, dobru bateriju (3000 mAh + koju i imaju u Buttefly S), super lcd3/IPS kao i do sada (5-5,2''), ne smeju da se odreknu kucista i zvucnika sa One a moraju da nadju resenje za kameru, znaci da predju na veci senzor i optiku uz mnogo napredniji softver nego do sada.
I da obecaju podrsku kao i ostali. Ipak za kameru mislim da ce nastaviti sa ultra fail forama..

Sve ovo nije lako ali ako se ne potrude onda ce krajem 2014 stvarno biti na korak od propasti..

Najveci problem za htc su LG/Sony (i Nexus), ranije su dosta iza Samsung i htc-a a sada su ispred htc-a. Tu su jos i Huawei/Oppo.. Naravno, sve ih gazi Samsung ali nekako najvise ispasta htc..

Poslednja izmena:
Pet inča sa One dizajnom... pa to će biti dugačko 150 mm. Ne ide tako, bolje da probaju skroz kontra taktiku od onoga što rade Samsung i ekipa. Flagship od 4.3 inča, kompaktan, lagan. Smanje bezel sa strane, redizajniraju one njihove ******ske dugmiće da zauzimaju manje prostora. Možda im krene na bolje.

^ da li si ti svestan koliko bi onda ljudi po netu dramili i sprdali se sa htc flagshipom od 4,3''? Vec sada se hajpuje G2 dijagonala od 5,2'', kao 5'' je malo :d

One je prilicno dugacak fon zbog boom sound zvucnika koji su maskirali bezele. One mini (4,3'') je samo malo manji, nema OIS (jedino dobru stvar One kamere/kamkordera uz zvuk) i uz visoku cenu nema sta da trazi ni pored S4 mini (koji se takodje ne prodaje bas najbolje) a tek kada izadje sony z1f One mini nece imati sanse.

Htedoh da kazem da i da naprave 4.3'' flagship on ne bi bio mnogo manji od One zbog zvucnika a i zbog S800 bi morali da paze na zagrevanje.

Poslednja izmena:
Ljudi po netu nisu kupci u ogromnom broju slučajeva. Koliko se komentariše negativno o ajfon na internetu a koliko se taj isti ajfon prodaje?

Na internetu se može steći utisak da je Nexus 4 mnogo uspešan telefon a cenim da se nije prodao ni u 5 miliona primeraka.

iPhone se pljuje na sajtovima, forumima i sl fokusiranim na Android.

Jel ti stvarno mislis da bi htc uspeo da se izbori sa 5,2'' flagship modelima u 2014 god a da njihov model bude 4,3''? Nema sanse, bilo bi smesno a i ostali ce izbaciti mini verzije po nizoj ceni. Sa ekranom manjim od 4,5'' trenutno moze da uspe samo Apple ali ni to nece dugo trajati, preci ce uskoro na bar 4,5''.

iPhone se pljuje na sajtovima, forumima i sl fokusiranim na Android.

Jel ti stvarno mislis da bi htc uspeo da se izbori sa 5,2'' flagship modelima u 2014 god a da njihov model bude 4,3''? Nema sanse, bilo bi smesno a i ostali ce izbaciti mini verzije po nizoj ceni. Sa ekranom manjim od 4,5'' trenutno moze da uspe samo Apple ali ni to nece dugo trajati, preci ce uskoro na bar 4,5''.

Ne mogu ni ovako da se izbore tako da ih novi pristup neće ništa koštati. Kao što novi pristup sa Androidom ništa ne bi koštao Nokiju pre dve godine.

Realno, najbitniji je marketing i distributivna mreža. Specifikacije su samo bitne ljudima koji prate scenu a takvih nema puno.

Sony je prodao Z samo zato što je ljudima kul što ga mogu nositi na more. Takođe je lepuškast. Sve ostalo je nebitno.

Pogledaj ko vlada na kineskom tržištu i sa kakvim telefonima i biće ti neke stvari jasnije.

Za HTC bi najbolje bilo da imaju neki specifičan SoC, na primer Intel, da bi se razlikovali od ovih sa Qualcommom. Na taj način ljude ne bi bilo briga da li je unutra 600/800 koji god. A što se tiče benchmarka to je ionako prevara, što sam davno rekao.

Dobra kamera, dobro kućište, male dimenzije, fini ekran, dobra baterija, po mogućstvu izmenjiva, SD slot i dobar softver. To je ono što ljudi traže od telefona. Jako mali broj ljudi traži pet i više inča, to je način za proizvođače da se takmiče i ništa više.

Jel imaju negde podaci o prodaji S4 vs S4 Mini?

Poslednja izmena:
Pa One je odlican fon (uz kameru ispod proseka za tu klasu ali i jednog od najboljeg kamkordera u klasi) ali nije doziveo veci uspeg zbog poteza iz blize proslosti pre svega pa tek onda S4 i XZ. HTC ima jaci i agresivniji marketing od Sony-a (mislim na mob/android trziste) i flagship sa boljim ekranom od XZ pa se ipak do sada prodao u manjem broju.

Vrh Dno