Šta je novo?

HTC One M9

Igrao prvih nedelju dana kad sam uzeo tel i posle cao :) Sad imam neku koju klinci od burazera pale preko Chromecast-a pa masu rukama i skacu ispred tv-a, nemam pojma o cemu se radi [emoji14] :)

U zadnjih mjesec dana svaka bukvalno svaka slika mi je auto mod. Par sekundi posvetim da uhvatim kadar koji hocu i skljocnem.

Prije toga sam raw koristio samo u posebnim prilikama, prirodi, kad je vedro vrijeme itd itd... I onda se igram u snapseed-u.

RAW je poseban mod, imas da izaberes i onda imas RAW fajl koji mozes da obradjujes i njegov jpeg preview koji mozes da vidis na telefonu odmah nakon slikanja....

Opusti se sto se tice kamere, od 10 slika sa 8-9 ima da budes prezadovoljan kao prosjecan korisnik. Nemoj da se palis na testove i pricine price po netu. Dobar je ovo senzor.
Potvrdjujem.

Baterija odlicna, sa ugasenim lokacijama citav dan ne razmisljam o istoj. Dva vec tesko.

Isto i kod mene. Sinoc sam pre spavanja surfovao i malo gledao YT, 85% je bila bat. Malo surfovanja, nekoliko telefonskih razgovora u toku dana i najvise slusanja muzike preko BT slusalica. u 6H popodne sam imao 25%. Lagano izdrzi ceo dan sto je vrhunski u odnosu na M7 (mada se mora uzeti u obzir i slabija baterija jer vec ima 2 god.). Sve u svemu, ja sam izuzetno zadovoljan, SD 810 je zver od procesora, ovakvu fluidnost mogu da uporedim sa IOS i WP.

Samo nemoj sa WP da poredis nista :D Pa jeste super je M9 za nekog ko prelazi sa M7, ali sa M8 mislim da nije vredno prelaska, nama ostaje da cekamo M10 ☺

Samo nemoj sa WP da poredis nista :D Pa jeste super je M9 za nekog ko prelazi sa M7, ali sa M8 mislim da nije vredno prelaska, nama ostaje da cekamo M10 ☺

Secam se jos prve verzije WP, kada sam ga terao na HTC HD2-ci, bio je nedovrsen ali izuzetno fluidan sistem.

BTW. Stigao mi danas "Dot View" i puna preporuka za ovu futrolu. Zastita telefona je odlicna, providna je iza, tako da se vidi kuciste a onaj retro dizajn sa prednje strane je bas gotivan. Najbolja stvar u celoj prici je sto su zaista korisne funkcije ubacili (widgeti za muziku, widgeti za poslednja tri poziva, widget sa baterijom % dok se puni, widget za poziv). Ali mi se ne dopada sto u ovom modu ekran radi na 100% osvetljenosti pa trosi brze bateriju.

Uh kad se sjetim Hd2 glava me zaboli,koliko sam samo Artemis romova promijenio na njega.

Kakav je M9 sto se tice zagrevanja, jel to softverski reseno? Kamera takodje jel su je kroz updateove poboljsali?

Razmisljam o prelazu sa M8 na M9, mada bih i sacekao mart da vidim sta ce HTC da ponudi sa novim flagshipom M10 maybe, presao bih na m9 jedino zbog podrske, jer kontam da ce posle 6.0 eventualno 6.0.1 M8 biti zaboravljen

Ako te M8 sluzi dobro,moj ti je savjet da sacekas mart da vidis sta ce tada izaci.

Moram napomenuti da je HTC u mnogome popravio svoje azuriranje. Skoro svi modeli pa cak i oni koji su izasli pre dve i po godine dobili su lolipop i sens 6. Tako da ako se drzimo tih cinjenica, nema razloga da se brines za svoj M8. Uveren sam da ce bar jos u narednih godinu dana dobijati isti set update kao i M9, A9...

Jel ima neko od vas sa M9 sa Flickr nalogom? Malo da vidimo slike?

Ugasena sto je najgore. Na off dakle, ne onaj battery save mode ili device only.

Nekoliko puta, to traje vec nekoliko dana mozda i citavu nedelju cak.

Npr skinut sa punjaca u pola 8 jutros sad je na 89%. Jedan razgovor, jedan sms za parking poslat/primljen nekoliko poruka preko Vibera i to je sve.

Jedan mail (gmail), VIber/WhatsApp nalog, nijedna soc mreza jer nista od toga ne koristim i to je to.

Edit:
Cak i Viber izbjegavam da koristim na telefonu nego pisem sa desktopa dok sam na poslu jer mi je laksel. Ukljucio sam i da se telefon po zakljucavanju odmah gasi i ukljucen je save battery mod da tokom duze neaktivnosti radi kao nesto sto cuva batt ali to qrca ne radi izgleda.

Poslednja izmena:
Izbriši google store i instaliraj ponovo.

Odradio brisanje kesa, data itd za store. Obrisao nalog, restartovao tel i dodao g nalog....

Blokiran bukvalno prvog dana :):)

Dakle, apsolutno nista od soc mreza ne koristim.

Instalirao sam neki Snapdragon battery guru ali mi se cini da nista ne radi samo cuci u cosku :/

Onda ti jedino preostaje da stavis BBS i ispratis situaciju.

Nemam root ***....

Sve cekam mm da izadje update, mozda se promijeni situacija ali ovo sa Play Store Services mi je previse. Postali su izuzetno nepouzdani.

A da probas naci na apk mirror neku noviju verziju Google service-a? (fora je da gledas poslednje 3 cifre da bi nasao odgovarajucu verziju)

Pa rutuj ga bre. Kako trpis one reklame? Ja prvo sto radim je rut.

Blokiran bukvalno prvog dana :):)

Dakle, apsolutno nista od soc mreza ne koristim.

Instalirao sam neki Snapdragon battery guru ali mi se cini da nista ne radi samo cuci u cosku :/
Ista situacija kod mene,samo sto sam ja ovo primijetio evo ima i 15 dana nego sam sve mislio da umisljam. I ja cekam ovaj novi android da vidim hoce li donijeti poboljsanje.

Čim ih obrišeš mail ne radi, kada odradiš update onda proradi.

Nazad
Vrh Dno