Šta je novo?

HTC One M9

Posle dva dana koriscenja mogu da kazem da je baterija kao na M8,ekran odlican,zvucnici isto,sense radi bez ikakvih problema kao i uvijek. E sad ko ima M8 i zadovoljan je sa njim nema nikakve potrebe da uzima M9.

Kako izgleda crna boja kad gledaš telefon iz ćoškova? :)

@Gizmo nece izaci test m9 u tekstualnom formatu ili.. ?

M9:
htc_one_m9_baterija.jpg

S6:
samsung_galaxy_s6_baterija_71_posto_osvetljenje.jpg

HTC: "Sasvim dobro"
Samsung: "Prosecno"

byee2ad6t.gif

Bonus "osrednji" Flex 2:

lg_g_flex_2_baterija.jpg
Fun Fact: I HTC i LG imaju baterije veceg kapaciteta, plus manju rezoluciju.

Poslednja izmena:
Pa dobro ,npr za p8 koji se ispisao po svim tim mobovima sa 6h 25min sot pa ga nije dizao u nebesa. Ne znam zasto je toliko bitno koju rec iskoristi pri pisanju teksta ?

Od baterije kapaciteta 2680 mAh nismo očekivali čuda, ali se ispostavilo da nas je autonomija vrlo prijatno iznenadila. Obično kombinacija ultra visoke rezolucije, moćnog čipseta i kapaciteta oko granice od 2500 mAh ne pruža tako sjajne rezultate, u šta smo se uverili kod Galaxy S6 modela. Srećom, P8 ne koristi QuadHD već FullHD ekran niže rezolucije, a čipset mu nije preterano moćan, pa je autonomija na 250 cd/m2 svetlini vrlo dobra. Konkretno na 61% osvetljenja, P8 je postigao 6 sati i 25 minuta uključenosti ekrana pri surfovanju. Iskreni da budemo, nismo očekivali ovako visok rezultat, ali se ispostavilo da je HiSilicon Kirin 930 vrlo lepo optimizovan po pitanju potrošnje.

Poslednja izmena:
@emix

Sve je to isto njesra, baterije su jednako loše, koju god reč da upotrebim zna se da im recimo Xperia Z3 zadaje domaći sa lagano preko 7 sati SoT, nekad i 8 sati...

Gizmo kakve su sve te baterije u odnosu na tvoj Nexus?

Nexus 5 je tek prica za sebe, kad sastavim 3.5 sata SoT na niskom osvetljenju skacem od srece. Cesto nije ni toliko, bude oko 3h pa kakve god da su baterije na ovim novim telefonima, bolje su od N5 u svakom slucaju...

Koju aplikaciju koristiš za te testove? Da testiram OnePlus :)

Peacekeeper battery test iz browsera, ali treba da ubodes 250cd/m2 sto nece biti tako lako bez kolorimetra :)

Da,to sam smetnuo s uma :)
Mogu probati na 100% cisto da vidim rezultat :)

Mnogo mi to nešto... Na m7 mi free bilo 23gb...

Zato ima SD slot ko svi normalni Androidi :p a ne da doplacujem 100+e za jos 32GB memorije... gluposti

Jel se stvarno greju telefoni sa S810 posto sam citao da je Qualcomm demantovao te tvrdnje.Sta je sa ovim modelom,kakva je situacija?

^ pa i potvrdili su - Snapdragon 808 chosen for the LG G4 before the 810 issues, claims Qualcomm

:d

@ blue moon

Sta mislis zasto je LG izabrao S808 za G4? Mozes da uporedis G4 i Flex 2.. Zasto sony jos uvek nije izbacio global flagship, zasto posle rekordnog Q4 2014 najavio pad prodaje u 2015. za cak 20-ak %? Zasto M9 cesto radi sporije od M8 uz dosta kracu autonomiju? Zato sto ih je qualcomm sve redom ispalio ove godine ;) a neke mozda i sahrani. Videcemo sta ce biti na jesen tj da li ce S818 iz glasina biti krsten cipset.

Poslednja izmena:
Da su intel i mtk bili pametni pa da ulete kao samsung i iskoriste kiks Qualcomm-a.. Steta

A oni ne znaju sve o svojoj konkurenciji god,dve pre nego sto se nesto predstavi..

Vidim samsung nije bio spreman ..

A da,ja sam mislio da napravim SoC kod sebe u podrumu za 5dana,sada si mi ti otvorio oci da to tako ne ide. [emoji15]

Poslednja izmena:
A oni ne znaju sve o svojoj konkurenciji god,dve pre nego sto se nesto predstavi..

Vidim samsung nije bio spreman ..

A da,ja sam mislio da napravim SoC kod sebe u podrumu za 5dana,sada si mi ti otvorio oci da to tako ne ide. [emoji15]
Samsung je jednostavno napravio bolje resenje i to je to. Sad, zasto se s810 pregreva itd i zasto su snap momci to dopustili e to je vec druga prica. Svaka kompanija ima lose serije, samo sto bi za quallcom bilo bolje da je to neki s615 nego high end proizvod. I da, nema potrebe da budes bezobrazan kad neko iznese argument koji ti ne ide u prilog.

Nisam ja bezobrazan nego si ti.. Blejim ovde na forumu 3,4 god i samo sam 2 puta "zakacio" kolege.( jednom darka i jednom emixa) Ti se pojavio pre 4m i svaki drugi post nekoga podkacis,pokusavas da se predstavis kao pametan decko tako sto ces nekoga perfidno da isprozivas kroz komentar. Ali to govori sve o tebi.
U buducnosti me zaobilazi..

Drugo,naivan si ako mislis da samsung i drugi konkurenti nisu znali da ce s810 biti fail.

Ja nista nisam napisao vezano za tebe. Sve je to mnogo kompleksnija stvar nego sto je predstavljate. Da neko ko nije procesor video ni na slici cita ovo, po tvom postu bi pomislio da procesor kinez nacrta na papiru i napravi ga za cc 20min. A s810, neko ko ide na fejs i visi na instagramu, nece nikad ugrejati. Nema sta da pokusavam, malo realno gledaj na stvari, ****** se desavaju u svakoj industriji. Na kraju krajeva, qualcom nece propasti, oni su to prodali a sta ce htc da radi sa m9 po skladistima....

Nisu pitali mislioce s bencha :D Procesori se ne prave(projektuju) za dan...
glas razuma
Nisam ja bezobrazan nego si ti.. Blejim ovde na forumu 3,4 god i samo sam 2 puta "zakacio" kolege.( jednom darka i jednom emixa) Ti se pojavio pre 4m i svaki drugi post nekoga podkacis,pokusavas da se predstavis kao pametan decko tako sto ces nekoga perfidno da isprozivas kroz komentar. Ali to govori sve o tebi.
U buducnosti me zaobilazi..

Drugo,naivan si ako mislis da samsung i drugi konkurenti nisu znali da ce s810 biti fail.

iskreno, naivan si ti sa izjavama tipa konkurencija zna sve "god,dve pre nego sto se nesto predstavi.."
Ni Qualcom nije znao unaprijed da ce fejlovati, da su znali, pa ne bi izbacivali taj fejl od procesora, il ces sad iznijeti jos neku teoriju zavjere? Da ne pominjem glupi Intel i Mediatek, koji su eto slijepi i nisu iskoristili situaciju da sahrane Qualcom :d Glupi HTC, glupi LG, glupi Sony i sve ostale glupe kompanije koje su 1-2 godine unaprijed znale da ce dobiti fejl od procesora, ali oni nisu pametni kao mislioci sa bencha, eeee :trust:

Poslednja izmena:
Nisu iskoristili jer ne ide to tako preko noci.. Mogli su da iskoriste da poprave svoje pozicije,to sam mislio kada sam napisao. I bmw nekada fejluje pa njegovu poziciju na trzistu ne preuzme volvo.. Ima tu mnogo stvari u igri. Mnogo usko gledate na stvari,ali to nije moj problem.

Inace slazem se sa tobom stojane,prosecan korisnik juri reklamu,impulsivnu kupovinu.. Briga njega sta je s810,daj da je mob lep i da moze na fb :)

Poslednja izmena:
@joriq

Sta pricas ti? Intel i MediaTek mogu samo da sanjaju o uspehu koji je postigao Qualcomm... Koji fejl od procesora, niste probali kako S810 radi a tu pametujete na osnovu tudjih glasina o tome da se pregreva.

Vrh Dno