Šta je novo?

HTC One M9

http://www.taipeitimes.com/News/biz/archives/2015/05/05/2003617484

Despite the launch of its newest high-end flagship smartphone, HTC Corp’s (宏達電) revenue last month plummeted 38.66 percent to NT$13.54 billion (US$439.95 million) from NT$22.07 billion a year earlier.

He said he estimates M9 shipments this year would reach only 4.5 million units, down between 35.71 percent and 43.75 percent, compared with the 7 million units and 8 million units reached by HTC’s previous flagship models, the M7 and M8.

Ne znam koliko ima istine u ovom tekstu,ali velika steta za htc...

Jeste šteta, oni su jedinstveni u android svetu ali za ovakve rezultate mogu da krive isključivo sebe. M9 im je fejl a spucali su silne pare u marketing koji se na kraju sveo na klinačko pljuvanje po konkurenciji. I koja je svrha postojanja Re kamere? Možda ih izvuče partnerstvo sa Valve ali teško da će taj Vr ove godine.

ja poslao mejl telekomovom webshopu, evo skoro 24h i jos me nisu udostojili odgovora za boju i za re cameru (mogao si da ju dobijes za dz, da si pazario tel preko webshopa :p )

ja poslao mejl telekomovom webshopu, evo skoro 24h i jos me nisu udostojili odgovora za boju i za re cameru (mogao si da ju dobijes za dz, da si pazario tel preko webshopa [emoji14] )
Nece ti ni odgovoriti kakvi su. Ma juce kad su mi rekli da su ga dobili u poslovnicu nijesam mogao da se strpim. :)

Za sada ne primjecujem da se telefon pregrijava,a apdejtuje dosta aplikacija i uporedo podesavam telefon.

pa i nece da se pregrijava ako ga propisno ne preznojis. Stavi mu neki benchmark na repeat, pa ces da vidis ;) Cim se zagrije, odmah ce da throtluje brzinu...

Da, vrti jedno pet testova simultano jer je to pravi odraz realnog korišćenja :).

Bitno je da se ne pregrejava dok se surfuje netom i gleda youtube. Benchmarksi su nebitna stvar.

Jedino što može da bude problem je ako mu throttluje dok igra neku zahtevniju igru.

To ce se i desiti ali je gpu dovoljno jak da izvuce igricu komotno. Naravno posle 30min ce se zagrejati besno ali prednost aluminijuma je u tome sto brze i lepse rasporedjuje toplotu. Cenim da se posle 2,3m pauze ohladi valjano.

Mnogo veci problem je to sto se s810/s808 nikako me mirisu sa baterijom. Iako bi na papiru trebalo da su stedljiviji od s801/s805

Poslednja izmena:
Te cu testove ostaviti nekome drugome da radi jer ih ja nijesam nikada radio pa ne umijem. :) A sto se tice grijanja tokom surfovanja internetom i gledanja youtubea za sad nijesam primijetio neko osjetno zagrijavanje.

Izasao bench test ali u video formatu. Ja cekam tekstualni ;)

To ce se i desiti ali je gpu dovoljno jak da izvuce igricu komotno. Naravno posle 30min ce se zagrejati besno ali prednost aluminijuma je u tome sto brze i lepse rasporedjuje toplotu. Cenim da se posle 2,3m pauze ohladi valjano.

Mnogo veci problem je to sto se s810/s808 nikako me mirisu sa baterijom. Iako bi na papiru trebalo da su stedljiviji od s801/s805
Ne znam da li si koristio neki alu telefon, ja sam se užasavao sa m7 leti.Telefon ima 35 stepeni kad ga ne koristiš napolju, da ne pričam o surfovanju na 3g.A znaš kako to utiče na bateriju :)

Pa to je i bolje. Toplota izlazi iz unutrasnjosti telefona na povrsinu aluminijuma,mislim bolje za telefon losije za ruku :)

Mene grozi taj osećaj, plastika mi je bolja po tom pitanju.
Lično ne volim ni alu ni staklo na telefonu, plastika koja ok izgleda je za mene bolji izbor.

Kupih M9 pre nekoliko nedelja, do sada sam koristio samo nexuse, sve sem 6-ice. M9 izleda dobro. Zvuk (slusalice i prednji zvucnici) su odlicni. Sense 7, u poredjenju sa stock lolipop-om, uvek ima neki lag i deluje amaterski i ne-upeglano.
Kamera i aplikacija za kameru... sve pise po online testovima, a u realnom koriscenju je jos gore- uspesna fotka je statisticka greska.

Sve u svemu, najgori telefon koji sam imao :)

http://www.phonearena.com/news/Revi...ents-in-Xiaomi-Mi-Note-Pro-benchmarks_id69011

Verovatno kinezi lazu kao i uvek,ali ajde da zakacim.

Xiaomi CEO Lei Jun claims the company sent 20 of its research and development engineers to Qualcomm's HQ, with employees on both sides spending "a lot of energy" to improve the Snapdragon 810. He also showed how the Xiaomi Mi Note Pro keeps a reasonable operating temperature of just 36.3 degrees Celsius (97.3 F) in 20 minutes of gaming. Hopefully, the revised chipset will make it into later batches of the HTC One M9 and LG G Flex 2, rather than stay a Xiaomi exclusive.

Bice dobro ako je tako, pa da za par meseci pocnu da stizu telefoni za krstenim cipsetom.

Jos ce na kraju htc m9 biti u rangu sa konkurencijom, posle ubacivanja raw kamera zadovoljava sad jos nekako chipset da srede odma ce i baterija biti bolja :)
Jos kad bi ubacili raw podrsku i za m8 to bi bilo sjajno makar preko nekog porta :)

Jos ce na kraju htc m9 biti u rangu sa konkurencijom, posle ubacivanja raw kamera zadovoljava sad jos nekako chipset da srede odma ce i baterija biti bolja :)
Jos kad bi ubacili raw podrsku i za m8 to bi bilo sjajno makar preko nekog porta :)
Sa ovako malim senzorom na m8 raw je, ne znam, smešno pominjati.

Bice dobro ako je tako, pa da za par meseci pocnu da stizu telefoni za krstenim cipsetom.
http://en.miui.com/thread-110181-1-1.html

Da dodam odavde.

How do we work on the heating system of Mi Note pro, with a super slim body of 6.95 mm?

To solve the heating issue of Snapdragon 810. Our engineers optimized the phone structure to dissipate the heat more evenly. Heat conductivity of CPU has been lifted and 4 graphite cooling fins are inserted inside, one of them being double-layered. Playing games for 20 minutes? The temperature on the back is 36.3℃, lower than that of human body. Xiaomi has applied for 5 heat conductivity patents.

Kotor :) Ali generalno, i nisu neke slike :S:

Pa to je i bolje. Toplota izlazi iz unutrasnjosti telefona na povrsinu aluminijuma,mislim bolje za telefon losije za ruku :)

da, ali kako se zagrije na suncu i bez koristenja? Moj M7 je danas, kad sam bacio pogled, bio 43'C, stajao na sjedistu u autu, u hladu. Da ne pominjem na suncu koliku temp postigne :D Mene svo to zagrijavanje najvise brine zbog dugorocnog uticaja na bateriju...

Nazad
Vrh Dno