Šta je novo?

HTC One M9

3.35.401.12 je firmware
CW: EU_TMO_ME/285317
Android 6.0 / Sense 7.0

Sta da mu radim?

S-ON je telefon trenutno.

Molim za pomoc jer ujutru bi trebalo da odradimo to vracanje na stock.

Koji ruu da skinem i da li samo pukim flesovanjem ruu-a mogu da vratim na stock?

***,proslo je godinu i kusur od kad sam flesovao, sve sam pozaboravljao sta je radjeno na telefonu.

Skini ovaj 3.35.401.1 RUU https://www.androidfilehost.com/?fid=24421527759889369

Zakljucaj bootloader komandom: fastboot oem lock

01. Download the correct RUU.zip for your phone. (To je ovaj sto sam ti dao).

02. Rename the file to "0PJAIMG.zip".

03. Copy the file to the root directory of a SD card which is formatted to fat32. (If you're on firmware version 3.x or higher you can use an exfat formatted SD card, too.) Sometimes this is only possible if the SD card is directly connected to your PC and not put into your phone. I don't know why some M9s refuse the copy process.

04. Put the card into your phone and boot to Download Mode.

05. You will be asked whether you want to flash the file. Confirm with the volume up button.

06. Your phone will reboot at least one time. Depending on your current firmware version it may reboot to Android instead of rebooting to Download Mode. If this happens you just need to shut your phone down and manually boot it to Download Mode.

07. Flashing may take some time.

08. At the end you will be asked to push the power button. You phone will shut down if you do so.

09. Wait some seconds and then turn your phone on, again.

10. First boot may take a while.

Poslednja izmena:
Za fastboot oem lock mis trebaju adb drajveri?! Ima li i dalje ona verzija samo drajvera, da ne skidam sdk citav?

Hvala Zile puno, sredjeno sve.

E sad, da li sa ovog ruu-a mogu na recimo 5.1.1? Ili tako nesto (5.0)?

Ne, vec si imao 3.35 firmware tako ne moze downgrade sa S-ON. Da si imao 5.1.1 firmware, mogao bi.

Ostaje vam da sacekate Nougat update, verovatno ce srediti dosta toga sa zvukom 🙂

E ***.

Nadam se i ja, telefon sam poklonio, odradjen je update na 6.0 i smanjili su zvuk generalno za jedno 50% i sad se ziv pojedoh sto momku kome sam poklonio tel ne radi lijepo...

Ako ne srede update - om i vrate zvuk kakav je bio na 5.1.1 ovo je poslednji htc sa kojim cu imati dodira.

Meni je tih 50% mnogo. Nisu valjda nubovi. Verujem ti, ali pogledaj da ocistis speaker girll-ove. Na M8 je nesto bolja situacija sa poslednjim Android update-om, zvuk je malo bolji.

Sve cisto ko suza, svi zvukovi su smanjeni generalno, zvuk prilikom razgovora, prilikom zvona, sve je utisano.

Najgora kamera od svih telefona koje sam imao u zadnje dve godine.

Sent from my iPad using Tapatalk

Koje si telefone imao u poslednje 2 godine?

M9 Nougat update, UK:

C27OG7SUkAAh_MT.webp

Poslednja izmena:
Porucio ga danas,sutra stize 🙂 .Nego ,koji rom je najbolji za bateriju? Na ovom stocku 6.0 ,baterija prilicno losa. Mozda je nesto i do punjaca,koji je neki od huaweia od 1a

I jel moguce instalirati custom recovery a da nemamo s-off ?Pokusao sam da instaliram ,ali mi kaze da ne moze kad je s-on .A S-OFF se placa ...?

Pre flesovanja twrp-a, moras da otkljucas bootloader. Na HTC dev sajtu ga otkljucavas.

Na S-ON mozes da koristis custom ROM-ove.

Otkljuco sam ga bio,nego prilikom instalacije recovery- ja mi bilo pisalo kao ne moze na s on.Posle sam uspeo 🙂

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Hajde javi kakva je situacija sa brzim punjačem, da naručim od istog lika ako je sve OK @zuke

Evo stigo pre 20m,ukljucio ga ,i za sad mogu rec da mi puni oko 50% brze nego prosli .Znaci prihvati sa ogradom,ali za sad deluje da je mnoogo brze od onih koje sam koristio ova dva dana .

I da,pise charging rapidly dok se puni..

Poslednja izmena:
Za 30m punjenja,napunio se od 15% do 53 % ,za 40m do 67%,za 50m do 78 % ...

Uopste nije lose,naprotiv... Sad samo jos da vidim sta mi drzi telefon toliko dugo awake kad je screen off .Na 3.5 sata sota imalo je jos oko 40m awake-a vise.Dakle screen upaljen 3:30 ,a telefon budan oko 4:10..Ne bi trebalo da je bas normalno 🙂 ..

Kako ide instalacija tog zvanicnog ,ako je tel rutovan i otkljucan bootloader?

Vratis twrp backup cistog nerutovanog stock ROM-a. Vratis stock recovery za taj backup.

Skines OTA i pustis ga da odradi update.

Ili flesujes RUU.zip. Bootloader ne sme biti UNLOCKED i brise sve sa telefona.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno