Šta je novo?

HTC One M8

Imaju dobru zastitu, a i ne znam bas kako detaljno funkcionise :D

Al' bas je zeznuto hakovati tu security stvar, svaka im cast. To HTC-u jedino zameram, S sprdacinu sa emmc-om. A uredjaji su im podeljeni na regione i ne izbacuju sve RUU fajlove. Ne mozes da flesujes sve firmware-ove kao na Samsungu. ***, makar imaju bolju podrsku i dosta bolji i ozbiljniji UI tj. software.

Npr. nije flar2 lud sto pravi kernel za HTC/Nexus uredjaje. Inace, dosta hvali HTC-ove implementacije, ondemand+makepoordecision hotplug sa pnpmgr resenjima :)

Poslednja izmena:
Мало шта сам разумео од тог шта он ради и то. :D

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Ma kakav ondemand, napraviš neki svoj ili probaš neki "noname" pa ga utegnes :)

Kako je kad Isključiš hotplug? :)

Sent from my m2 note

Neki svoj :D Mozda tweak-ovani interactive.

Kad iskljucis, sva jezgra su popaljena i rade u isto vreme. Nisam puno testirao, ali ne radi nista bolje.

A ovaj pnpmgr ima listu aplikacija, tj. tacnije predstavlja per-app profiles. Zato u benchmarku HTC ima nesto jaci skor od konkurencije(Antutu najcesce, mada je shit aplikacija). Ne radi samo dok je benchmark, vec i u odredjenim app.

Ne znam, nisu Sense i GPE za tweak-ovanje, sve je vec lepo podeseno. Ali zato CM jeste, sa team m8 kernelom, ima dosta podesavanja.

dac224df610712013c9c200c04edc3a7.jpg

729dc2675cca5403bd2abd47b7c815bb.jpg

e0e2437acae74554bf16edabe6e2aab8.jpg

b9c9f1068bb05698bc809d46288161ed.jpg

8cd08d69d652ab99794e465c2bae691c.jpg

ZRAM/GPU/LMK
a3fe2aebc37ee7373520027120ea86ac.jpg

3215f3730ba56551bfe24f7827206e26.jpg

03bfce6f46ab029a03d7e95977712bcb.jpg

Poslednja izmena:
Da, interactive, meni bolji, zivahniji nekako od ondemand-a. Vidim držiš i touch boost, ja sam to na telefonima isključivao. Nekako mi se činilo da je bolja baterija, jer ne skače odmah na jače frekvencije ako ne mora.

Inače zar nije malo blag LMK?

Per app profile nikad nisam koristio, ne znam, nisam video neku preteranu upotrebu za to, sem na antutu ili igricama (a ni jedno, ni drugo ne koristim) :)

Sent from my m2 note

E jeste, brze skace na MAX, a i Google verovatno koristi taj governor na Nexusima.

Pa LMK nisam dirao, to su default vrednosti, a ok radi.

Da drzim boost. Bolji je scroll i jede malo vise bateriju.

Kesiranje CM(posle restarta :D ) ali drzi dosta i posle par dana.
2233ed450a2d5114a733811e9ed24782.jpg

c86d185901a19c8f8c8c6b76dcdd21a5.jpg
System usage odlican.

Poslednja izmena:
Jel moraš posle nekog odredjenog perioda da lupis reboot?

Čudo da nisi na sense-u, kad već imaš fluidan sistem. Razumeo bih te da imaš LG ili Samsung, ali HTC, ne :D

Sent from my m2 note

Мени је досадио Sense па сам на GPE прешао.. Тј gpe са Sense апликацијама.

Jel moraš posle nekog odredjenog perioda da lupis reboot?

Čudo da nisi na sense-u, kad već imaš fluidan sistem. Razumeo bih te da imaš LG ili Samsung, ali HTC, ne :D

Sent from my m2 note
Ne mora. Ali dosadio je Sense malo, pa sam mislio da probam CM/AOSP da vidim dokle su stigli sa razvojem. Dobra baterija, lepo kesira, mali system usage. Mozda da je malo fluidniji skrol ali dobro.

Poslednja izmena:
Uvek su AOSP/CM romovi imali nizak system usage u odnosu na bilo koji skinovani, tako da to razumem. Ja AOSP nisam gotivio sve do Lolija, bili su mi nekako gadni :d kad se setim 2.1 ili 2.3, 4.0, pa sve do 4.4, uzasno ruzni :d sad od petice to mnogo lepse izgleda.

Da ovaj material design je dosta dobar. Mada nista nije kao na nexusu, dzabe ovaj AOSP, CM itd kad ne radi 100% fluidno. Mislim na scroll jitter, profile GPU rendering itd.

Kameru zna da upropasti, mada losa je uvek bila, od kako je izasao M8 :D Boomsound nemas itd.

Ma stock+root+sd kernel za mene najbolja kombinacija. Odradili su super posao sa 6.0, nema sta.
c367ac4cb725eb51c976d6b97e7fa885.jpg
b83e512667e06c9ee389ce12029008e1.jpg
44dccbadc4f18f3f6bd2d791607b3c53.jpg

Tacno, provereno najbolja kombinacija.

Samo sto stock kernel radi najbrze, ali baterija nije najbolja. ElementalX ima nesto bolju bateriju, ali nije brzi :) SD kernel je GPE kernel port.

Poslednja izmena:
Не знам ја сам задовољан са овим hibridom.. Батерија ми се много поправила од sd +SD kernel..

Не знам ја сам задовољан са овим hibridom.. Батерија ми се много поправила од sd +SD kernel..

Meni skidao 5-10% preko noci, nesto je blokiralo Doze.

Meni skidao 5-10% preko noci, nesto je blokiralo Doze.

И мене је исто дозе ****.. Сад је све супер на овом хибриду, баш сам задовољан.

И мене је исто дозе ****.. Сад је све супер на овом хибриду, баш сам задовољан.

Presao sam na stock samo zbog kamere, ne radi 100% m8 kamera na port-u, idem na odmor, pa mi treba iole normalna kamera. Probaj selfie slajder, nece biti efekta i jos par stvari ne radi.

Presao sam na stock samo zbog kamere, ne radi 100% m8 kamera na port-u, idem na odmor, pa mi treba iole normalna kamera. Probaj selfie slajder, nece biti efekta i jos par stvari ne radi.

Ма ради ми оно што ми треба, снимак, hdr, обичан селфи.. И то једнако као на stock-u. После ћу ја да убацим ефекте лако..

Дај да пробам то што мислиш да не ради јер ја нисам нашао нешто да не ради.

Poslednja izmena:
Imotep on je na GPE romu. Ima M8 kameru, ali nema sva podesavanja kao na stock rom-u.

Zbunim se kad citam ovo, cas cirilica cas latinica [emoji23]

Sent from my D6503 using Tapatalk
Српске речи на српском писму енглеске на енглеском писму :D

Kako si dosao do FC-a? :D

Ja gasim taj blink feed. Bolje radi sa nova launcher-om. Brzi je novi Sense Home od proslog, ali zna da secne kad brzo izadjes iz neke app i odmah swipe-ujes na drugi home screen.

Tacnije... Ovo se desi na sekund:
6218b78ce82f024b14abd48305110e97.jpg

Poslednja izmena:
Ajde sad, ne cepidlacite, radi kao sat sve, mator je već on[emoji2]

Nazad
Vrh Dno