Šta je novo?

HTC One M8

Hvala na informaciji. Vraćam večeras stock recovery i čekam. Obično bude par dana posle dev verzije. I ja sam naručio sa slickwrapsa neku braon pre nove godine i još ništa..

[YOUTUBE]qcCUSvj6oGE[/YOUTUBE]

i smaracica zna sta valja :)

Hvala na informaciji. Vraćam večeras stock recovery i čekam. Obično bude par dana posle dev verzije. I ja sam naručio sa slickwrapsa neku braon pre nove godine i još ništa..
Koje ti je stanje pošiljke na usps?

"Your item arrived at our USPS facility in JAMAICA, NY 11430 on January 16, 2015 at 10:12 am."

Načekaću se ja još...

Ovako je meni.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1421430250060.png
    uploadfromtaptalk1421430250060.png
    272.8 KB · Pregleda: 228
Moj je iz Wichite otišao pre 4 dana

Prilozi

• uploadfromtaptalk1421431843582.jpg
    uploadfromtaptalk1421431843582.jpg
    117.7 KB · Pregleda: 228
Ja to ne razumem šta samo iz nekih facility-a ide u pm.

Pošto smo mi banana država ko zna kad će nama.

Dobih i ja ovaj telefon danas na koriscenje, jel imate nekih konkretnih saveta za root i slicno, sta valja sta ne valja? Zelim nesto sto provereno ne ostavlja posledice, posto telefon mora da ostane funkcionalan i na stock romu, nego cisto zbog reklama i par nekih sitnica. Inace je iz telenora i pustio sam ga da uradi update koji je ponudio kad sam ga upalio, verzija androida je 4.4.2., ako ima neke veze za root.

Inace su me kamere zesce zbunile, gledam sta je bre ovo, posle vidim u specifikacijama ima dual :d Strasno koliko sam postao neinformisan, ostao sam zakucan negde u 2011, kad sam uzeo svoj telefon (xperia pro).

Takodje ako imate preporuku za neki damper koji je malo klizaviji? Ovaj sto je dosao uz telefon je previse gumen na dodir, ne moze normalno da se ubaci u dzep. Treba mi samo ako ispadne da se ne iskrivi metal i slicno, estetika mi nije bitna. I foliju za ekran ne znam da li da stavljam, kakva su iskustva vas koji ga imate duze, ako ste ga koristili uopste bez folije? Normalno ga koristim, ne stavljam ga u dzep sa kljucevima, ne bacam i slicno, jedino ako ispadne ponekad da ga zastitim.
Ili da sacekam da se ovaj fabricki malo pohaba :)

Što se tiče folija za ekran pre par dana sam prvi put došao u dodir sa mat folijom, stavio je na svoj M7 i oduševio se. Primećujem samo pozitivne strane nje, ekran se ama baš ni malo ne masti i prst u svakom trenutku savršeno klizi preko ekrana. Aktivirao sam ponovo swype opciju na SwiftKey-u, hah. Ne primećujem neko kvarenje rezolucije ili išta slično tome, kao što sam čitao na par mesta da je mana mat folija. Uzeo sam neku 'no name' sa eBay-a, tri u paketu za dolar.
Sto se tiče case-a, takođe sam uzeo neki gumeni, 'no name', totalno providan, debljine 0,3 mm, za dolar naravno! :d Fino je nalegao i sigurno će služiti svrsi a to je da ne moram da razmišljam na kakvu površinu spuštam telefon.
Tako da, pročešljaj eBay, ima svašta.

Sto se tiče root-a, mislim da mora prvo da se uradi s-off, ali da je sa poslednjim update-ovima i novijim hiboot-om to dodatno zakomplikovano. Ima neka fora valjda sa plaćanjem 25$ za otkljucavanje, ali to će ti već neko stručniji, i ko ima M8, reći i objasniti malo bolje.

Uživaj u uređaju, neka te dugo služi i napiši nam svoje utiske i zapažanja posle par dana korišćenja. :)

Ne mora s-off... Samo unlock bootloader-a i npr https://towelroot.com/ . Posle toga samo instaliras supersu sa gplay-a i to je to. S-off je potreban za custom firmware, menjanje cid-a npr i tako neke stvari.

A bootloader se onda otključava ovom metodom od 25$, zar ne? Koliko znam ne može se izbeći, ili tih 25$ ili preko htcdev-a (čime se gubi garancija), možda grešim.

Poslednja izmena:
To od 25 dolara je za s-off sa novim hboot-om. Jer novi hboot ima bolji security pa ne može običnom metodom. Svejedno gubi garanciju kako god da odluči da radi root, može posle da vrati sve ali i dalje ostaje to da je tražio kod sa htcdev-a.
Negde prođe garancija kad vrati sve to a negde ne prođe.

Nisam siguran al mislim da da. Al ti kad već imaš s-off pre updatea ne zanima te koji je hboot i ostalo jer možeš da uradiš šta hoćeš.

Znaci ipak mora unlock bootloadera, to me i zanimalo. Znam da sam na mom xperia pro tada davno odradio root bez unlocka bootloadera, pa da proverim da li i ovde moze tako. Za garanciju jos nisam siguran pa cu razmisliti da li mi treba root ili ne.
Hvala na informacijama :)

@stejer
Nadam se da ce posluziti, ako budem mogao da ga trpim, ima sansu par nedelja pa cemo videti, hvala :)

Generalno su prvi utisci dobri, samo me nerviraju stvari zbog kojih sam izbegavao upgrade telefona: preveliki, tastatura na ekranu. Volim dugme pa to ti je, jos sam se smorio kad sam video da nema (bar ono na brzinu sto sam trazio) neki namenski bluetooth case sa integrisanom tastaturom, kao sto se pravi za iPhone npr. Ovako ga u portrait modu uopste ne koristim za kucanje, ili kucam kao puz, u landscape modu velicina pomaze jer manje gresim. Predpostavljam da cu se vremenom naviknuti, ali isto tako predpostavljam da nikad necu tako brzo kucati (bez predikcije) kao na svom trenutnom telefonu.
Za neke stvari ima cak i previse opcija i mogucnosti za podesavanje, sto moze biti zamorno, koliko god to glupo zvucalo.

Nemoj ni da kucaš bez predikcije, to jeste mučenje, instaliraj SwiftKey i nabadaj otprilike, ostalo će ona :)

Bas tako, swiftkey i nemas brige.

Ni ja nisam mogao da smislim fon bez dugmica(tastature), ali sam se VRLOO brzo navikao, cak i bez predikcije ili bilo cega. Ali sa swiftkey kucam kao munja, mozes i samo da prevlacis pogodi u 90% slucajeva, ako ne pogodi onda imas gore da izaberes rec koju si hteo. Malo kucas i dok on nauci reci, kad nauci reci ima da leti kao podmazano, cak sada kada sam naucio swift mojim recima mogu da kucam i bez gledanja.
Samo da imas zelju da naucis i ima da ide kao ludo.

Nemoj ni da kucaš bez predikcije, to jeste mučenje, instaliraj SwiftKey i nabadaj otprilike, ostalo će ona :)
Inače nisam te zaboravio, tebe i ne znam još koga što ste me uveli u svet flashovanja, menjanja raznih stvari poput custom recovery-a Kernela itd. Mnogo sam se zarazio Androidom i svega oko toga :D Budite ponosni na vašeg učenika, mnogo sam toga naučio i ispraksirao se da mogu drugima da prenosim znanje i pomažem! :)

Mislim i ja da cu se naviknuti na kucanje, jer definitivno ide lakse na ovom velikom ekranu, a svakako cu probati swiftkey ili nesto slicno jer sam sporiji bar duplo kad treba nesto brzo da otkucam, kad kucam sa 80% regularne brzine gresim vrlo malo, sto mi je ok za pocetak.
Izgleda da cu morati da se naviknem ako zelim noviji telefon :)

Nego, jel valja ovaj ugradjeni power saver za nesto ili da enable-ujem juice defender? Nisam ukljucio geolociranje za pocetak jer mi ne treba, niti ga neka aplikacija koristi tako da mi tu nece trositi bateriju. Nervira kod ovog power savera sto posle duzeg vremena mirovanja cak i kad je na wifiju ili iskljuci wifi ili ubije neke od servisa, desilo mi se kad probudim telefon da mi odjednom dodje gomila notifikacija za stvari koje sam vec procitao na kompu i slicno.
Mozda power saver nije ni potreban, jer ne visim stalno na telefonu, posle 14.5h je skinuo tek 20% :) (ne znam tacan sot, ali ne duze od 1-1.5h)

pa šta će ti to, em ovaj telefon ima vrlo dobru bateriju, em kažeš da ga ne maltretiraš puno, pusti ga da radi takav kakav je, neće te ostaviti na cedilu pre mraka sigurno. sa takvom upotrebom verovatno možeš i 2 dana da izguraš (od danas ujutru do sutra uveče, 40ak sati na bateriji)

Vrh Dno