Šta je novo?

HTC One M8

Znam da se lakše servisira od M7 ali to je za nijansu lakše. Zato sam rekao da mora u poljsku.

Čisto sumnjam da će u nekom neoficijalnom servisu uspeti da ga zatvore kako valja.
Nije baš za nijansu lakše. Razlika je tolika da su zapravo u Begramu u mogućnosti da ga servisiraju lokalno, dok M7 nije bilo šanse.

Улази ми кева данас у собу и као каже јао што ти сестра из Белгије има добар фон, неки огромни са две камере чудамуда. Ја реко мора да је неки кинески крш, али попео се на спрат и имам шта да видим - М8.
Данас сам се мало играо са њим, наспрам мог н5 је огроман иако имају исти екран. Такође сам приметио да је иако је металан, телефон је прави магнет за огреботине, ударце, рецкице и сличне ствари које се на њему лако виде. Чак има и оштећења од маске. Ја сам очекивао неку мало бољу израду и да ће мјетал бити макар мало отпорнији од пластиканера. Осим екстремне величине и израде нисам имао неких замерки. Уствари сада сам се сетио, има још две мане. Прва је јер дугме за укључивање стоји на врху фона који није ни мало мали, тако да стварно не видим како моја сестра успева да га притисне једном руком. Такође нисам ни задовољан како ради откључавање са два додира јер ми се дешавало да ми се откључава телефон док га држим у руци и гледам ТВ.

Међутим чим сам пустио музику, потпуно сам заборавио на мане. Звук је стварно савршен, има ту неку дубину и живину :) Такође сам ставио Сенн слушалице, појачао до краја и пустио песму, очи су ми засузиле колико је јак звук. На н5 без проблема слушам појачано до краја, међутим овде је то еквивалентно са 5/8 скале.
Такође замерка коју су сви имали је била и камера. Међутим ја сам био и тиме задовољан. Да ли зато што сам очекивао доста мање, међутим чинила ми се као да је доста боља него на н5. Такође предња камера за селфије је исто одлична

Углавном иако сам навео више мана него врлина, телефон је идаље одличан и по мени је и испред с5 и у2. Међутим та одлука је увек субјективна :)

Poslednja izmena:
gledao slike na kompu ili na telefonu?

Гледао додуше упоредо на телефонима, мрзело ме да спајам на комп :) Урадићу сутра пар слика па бацам на комп и шаљем вам. Ово су били само први утисци на брзину

Obožavam HTC, imam m7. Ali realnost je da nijedan ni drugi(m8) ne mogu da urade ništa bolje od dobre macro slike, i naravno selfija :D

Imas lepo za 20k digitalni aparat,kupis pa slikas i gledas slike na racunaru a tel koristis za pametnije stvari od slikanja

Ili za iste pare umesto M8 kupis premium fon koji ima sve isto ili malo bolje od htc-a + krstenu kameru, moze i tako :)

Ja zagrizao metak i kupio M8 :)

Dugo sam se dvoumio između njega i z2. Na kraju nekako mi je m8 delovao kao zaokruženiji proizvod, više je telefon od z2. Sebi sam postavio pitanje da li ja kupujum digitalac ili mobilni telefon. Ispalo je na kraju da bih z2 kupio samo zbog kamere. Kada sam otišao do Telenora i video oba uživo lako sam se odlučio za m8.

Kamera na m8 je upotrebljiva, mislim da je to najbolja kvalifikacija. Slike u mraku su odlične, posebno uz manuelna podešavanja. Za ostale prilike su sasvim solidne upoređujući sa mojim s2.

Ali na stranu fantastična izrada, odličan zvuk i ekran, ja sam najviše oduševljen sa Sense 6. Od Touchwiza sam dobijao ospe, povraćalo mi se od samsungovih stock aplikacija ali ovaj nov Sense je prelep, umeren i veoma funkcionalan. Ranije sam žrtvovao neke stvari kako bih imao AOSP izgled ali sada za tim ne vidim potrebu.

I još nešto, gunmetal sivi iako izgleda odlično kliza se kao da je od leda. Ko kupi neka se pazi ili neka uzme neko kvalitetnije kućišta jer ovo što se dobija uz njega grebe deo teelefona uz ekran.

Svaka cast na kupovini :)

Obrati paznju na staklo od kamere,mnogi pisu da se guli kao ludo. Idealno bi bilo da zalepis neki lens protector

Hvala.

Poručio sam zaštitu za kameru, video sam da je taj sloj kojim su prekrivene kamere baš problematičan.

Uskoro ću konačno imati nešto slobodnog vremena pa ću ga rutovati, video sam baš dosta zanimljivih romova.

Hvala.

Poručio sam zaštitu za kameru, video sam da je taj sloj kojim su prekrivene kamere baš problematičan.

Uskoro ću konačno imati nešto slobodnog vremena pa ću ga rutovati, video sam baš dosta zanimljivih romova.
Kao i za svaki HTC što ima odličnih romova.

To mi je bio još jedan od razloga zašto sam odabrao HTC, dobra podrška zajednice.

Zanima me da li zaista ima potrebe rutovati M8? Ne može biti brži, baterija mu je odlična, softver najnoviji, dt2w i ostale zezalice, mogućnost promene fonta, teme... Koji je tačno benefit? Jedino što mi pada na pamet je uklanjanje reklama i prebacivanje na GPe

Uklanjanje reklama i custom kernel za fino podešavanje.

Ima još dosta stvari koje dobijaš root-om. Drug me je odmah zvao da mu rutujem M8.

M8 GPE dobio officijalni update za 4.4.4.

xposed moduli, to bi mozda bila glavna prednost sada, a ima ih sve vishe...

Kako gubljenje garancije, zar ne može sve da se vrati?

Može, ima i tema na xda.

Moram da rutujem ovaj telefon čim budem imao malo slobodnog vremena , nervira me što je uklonjena toast poruka za delivery report pa mi on stiže kao obična poruka.

I ima nekih htc gluposti koje ne mogu da disejblujem bez rutovanja.

Onda Kutija nije upućen :) Mislim ja znam da je bilo da može da se vrati, a čudno mi da on kaže da se gubi garancija...

Pisao sam pre par dana da mi je tel ispao u vodu i od tada je mrtav. Nosio u sevise i dosao do situacije od skroz mrtvog telefona, do telefona koji pali signalnu lampicu kada se puni, ali mi je majstor rekao da ima struje na ploci, ali da je po njemu baterija riknula i da bez nove baterije ne moze da proba da digne sistem. Dok cekam bateriju da stigne imam jedno pitanje, vidim na e bay dosta telefona sa oznakom bad esn za znatno nize cene nego za ove da kazem regularne. Interesuje me da li recimo ja kupovinuom tog telefona sa losim esn-om mogu da napravim kombinaciju tako sto cu u taj tel tutnuti moju plocu i resiti se tog problema sa esn ili ne?

Ne mozes, to su telefoni namenjeni da rade na cdma mrezi, nemaju sim slot (u vecini slucajeva), cdma se razlikuje od gsm (koju mi koristimo), a bad esn (electrical serial number) znaci da ne moze da se telefon aktivira na cdma mrezi (to nam i ne znaci mnogo)
Treba proveriti da li mozda ima gsm sim slot, ako ima mozda upali (sa akcentom na mozda).
U svakom slucaju nije preporucljivo.

Ipak moze:

http://www.pocketables.com/2014/04/s-off-htc-one-m8-now-sim-unlockable.html

Poslednja izmena:
Može, ima i tema na xda.

Moram da rutujem ovaj telefon čim budem imao malo slobodnog vremena , nervira me što je uklonjena toast poruka za delivery report pa mi on stiže kao obična poruka.

I ima nekih htc gluposti koje ne mogu da disejblujem bez rutovanja.

Moze, ali ce pisati da je RE-LOCKED, a svaki krsteniji serviser zna da cita. Pogotovo citaju sada kada su zasuti uredjajima koji su fabricki falicni. Ja moj M7 nisam rootovao jer nije dosao sa tonom bloata kao Samsung, sve radi jako lepo, Sense mi se svidja, dobio sam update na vreme, baterija mu je super, performanse takodje. Reklame mi ne smetaju, xposed moduli mi ne znace mnogo, pa nema ni razloga za root.

Dok sam, recimo S4 rootovao cim sam ga uzeo zbog tone smeca koje dolazi sa njim.

Moze, ali ce pisati da je RE-LOCKED, a svaki krsteniji serviser zna da cita. Pogotovo citaju sada kada su zasuti uredjajima koji su fabricki falicni. Ja moj M7 nisam rootovao jer nije dosao sa tonom bloata kao Samsung, sve radi jako lepo, Sense mi se svidja, dobio sam update na vreme, baterija mu je super, performanse takodje. Reklame mi ne smetaju, xposed moduli mi ne znace mnogo, pa nema ni razloga za root.

Dok sam, recimo S4 rootovao cim sam ga uzeo zbog tone smeca koje dolazi sa njim.

Nije tacno.

Kada imas S-OFF (kao ja npr), mozes da zakljucas bootloader i da pise LOCKED, ili da pise JA SAM KRALJI ZAKLJUCAO SAM GA PONOVO :D
Znaci sa S-OFF mozes sve kako hoces da vratis i uradis, kad vratis uradis S-ON i kao da nikad nista nije bilo.

Vrh Dno