Šta je novo?

HTC One M8

da li treba opet da se pominje da bench rezultati ništa ne govore o radu telefona :)

pa n4 i n5 imaju večito rezultate po par hiljada poena manje od konkurenata a rade neuporedivo bolje..

S800 telefoni imaju 32—35k u proseku...

sem n5 koji ima oko 27k :)

Poslednja izmena:
da li treba opet da se pominje da bench rezultati ništa ne govore o radu telefona :)

pa n4 i n5 imaju večito rezultate po par hiljada poena manje od konkurenata a rade neuporedivo bolje..

govore nesto, ali ne sve. Opet, nema logike da proslogodisnji model ima bolji skor :p

koji im je više sa tim lažiranjem benchmarka?
***a, verovatno idu logikom "ako svi varaju, varaćemo i mi"

Samo nekoliko kompanija ne vara na testovima: Google, Apple, Motorola nije varala (ali pitanje je kako će sad biti pod novim rukovodstvom)
Iskreno, meni to više nije "big deal", jer mnogo važnije od rezultata je ponašanje uređaja u radu, a svi ovi uređaji imaju više nego dovoljno "snage" za krajnje smešne aplikacije, kakve su na mobilnim telefonima.
Rezultati benchmarka ostaju onima koji vole da mere čiji je (rezultat) veći...

Poslednja izmena:
Videh sve semplove.. low light fotografije malo bolje a ostale malo losije od onoga sto sam ocekivao. Steta.

Stvarno su sebe zakopali s tom kamerom. Još su dodali drugu, pa telefon samo izgleda ružnije.
Takođe je dizajnerska greška da ima HTC logo napred kao sto sam već rekao. Sviđa mi se metalna izrada, ali je stvarno neverovatno da ima i gore snimke od predhodnog modela jer su izbacili OIS. Čak su nazadovali kameru. I učinili ga ružnijim.
Jedino je microSD slot napredak pored novog SoC.

[YOUTUBE]JbJjGbIllU4[/YOUTUBE]

sivi izgleda odlicno..

inace,ovo je neki lik napisao na xda. da li ima istine ne znam

Unfortunately that's validated by gsmarena review on M8! M7 is much louder than M8!
Going nuts...
(prica o stereo zvucnicima)

Poslednja izmena:
Moguce, ja nisam primetio da je preterano glasan. Mislim glasan je dovoljno i jako lep zvuk izlazi iz zvucnika, sad koliko je slabiji od m7, to bas i ne mogu sluhom da procenim.

I u PA testu M8 pise da je zvuk malo slabiji od M7 (75dB vs 78dB prema njihovim merenjima). Ali je verovatno bolji u odnosu na i onako odlican M7 zvuk. Na papiru i LG G2 pro ima 78dB jacinu zvuka a oba htc-a ga peru u opstem kvalitetu sto moze da se cuje u videu koji sam postavio pre neki dan.

Poslednja izmena:
@Gizmo

kako ti se čini donji bezel od 2cm? izgleda li neprirodno ili se čovek lako navikne?

i kada ce full review :)

pazi ako ćemo za rukovanje lakše je da su ti dugmići više udaljeni od donje ivice telefona nego kad su manje... recimo verujem da se mnogo lakše rukuje ovim htcom nego nekim samsungom, nek bude i s5. prirodniji je položaj palca.

Baš kao što kaže Vojkan, da su niže onda bi morao više da savijaš palac, ovako je prirodnije. Celokupan utisak rukovanja je odličan, ja sam veoma zadovoljan. Full review nažalost ne smemo da objavimo, sutra će ići samo prvi utisci na sajtu, pun review će biti kasnije, ne znam tačno kad.

Što ne sme da se objavi?

Verovatno prvo mora s5 review pa tek onda htc :)

edit: znači ok je za korišćenje. lepo je to znati

Pa ako im nije dozvoljeno sigurno su ovi iz HTC-a tako rekli. Kakve veze sad ima S5?

Nije mi jasno zasto ne moze kad je telefon vec u prodaji... Svasta.

Ja ne bih ništa trebao da pričam o tome, neka vam Dandy objasni ako i on uopšte sme :)

Pa kako su ovi svi ostali IT sajtovi objavili? Dandy?

Možda i HTC sprema gala promociju, umesto Vlade u prvom planu starlete (selfie).
:-D

gsm arena apdejtovala test

Updated with display loudspeaker tests.

Prema tim njihovim rezultatima ispade da M7 displej ima za nijansu bolji prikaz crne, jace osvetljenje i visi kontrast. Mada M8 displej svejedno deluje sjajno, ne moraju ovi brojevi nista da znace.

gsm arena apdejtovala test

Prema tim njihovim rezultatima ispade da M7 displej ima za nijansu bolji prikaz crne, jace osvetljenje i visi kontrast. Mada M8 displej svejedno deluje sjajno, ne moraju ovi brojevi nista da znace.

Uvek bilo da brojevi nista ne znace.

Ja ne bih ništa trebao da pričam o tome, neka vam Dandy objasni ako i on uopšte sme :)
Sad ispade neka mega tajna konspiracija :p
Demo telefoni za novinare tek treba da stignu, ovi prvi su test semplovi na osnovu kojih ne bi trebalo da se radi full review (iako su efektivno isti).
Uostalom, kako se M8 očekuje na našem tržištu tek početkom maja, taman će tokom aprila biti pravo vreme da se obnovi gradivo, kada se slegnu utisci od svih ovih silnih testova na netu.

Vrh Dno