Šta je novo?

HTC One M8

Glasine su da ce imati S400 quad i samo 1Gb rama, ''obicnu'' kameru i 4,5'' 720p IPS, stereo zvucnike. Sad sve zavisi od cene, na papiru to je bolje od kilavog G2 mini ali primetno losije od Z1c.. koji je sve jeftiniji.

U principu sve je to okej, osim RAM-a.

Da li je ok ili ne zavisiće od cene

Poslednja izmena:
Da ali tako nesto nije ''mini'' verzija flagshipa nego neki desire sa izgledom m8. Ali sve zavisi od cene, ako bude visoka samo zbog marketinga umanjenog m8 onda je to lose.
+1 Ja sam Mini takodje doziveo kao Desire u lepom odelu (iako i to lepo odelo je pretrpelo izmene zarad ustede na aluminijumu). Max necu ni da komentarisem, totalni fail sa sve suludim citacem otiska prsta :d

Ja sada polazem sve nade u One Ace :-devil-: 2K 6" ekran, Snap 801, 3 GB RAM-a i 16 Mpx kamera sa 4K videom. Dizajn moze biti isti kao na M8mici, po mogucnosti sa malim bezelima, inace ce biti veci od Nexusa 7 :d

Ne trazim mnogo, zar ne :smoke:
6 inca?? Meni je i 5" overkill, a i HTC se slaze, zato ce Ace biti mani od Max-a (ko sto Dandy reche)
Meni nije jasno ko je njih slagao da oni znaju praviti dobre kamere pa su se upustili u tu Ultrapixel pricu. Zna se ko u mobilnoj industriji moze razvijati kamere - Sony i Nokia (stim sto Nokia ima jaku podsku Carl Zeiss-a).

Lepo su trebali uzeti senzor od Sony-ja i baciti se na ozbiljnu softversku optimizaciju da imaju konkretne brojeve za kupce. U tom slucaju bi danas komentarisali kameru na One sa 16 Mpx, OIS i 4K video mogucnostima :smash:
HTC ne razvija svoje kamere, AFAIK, uzimaju ih od drugih, odnosno drugi ih razvijaju umjesto njih...

e onda stvarno treba biti retard da i pored tolikog izbora kamera koje možeš da kupiš i ugradiš, uzmeš ovu glupost i napraviš sr@nje...

ovde se sve vreme priča kako je ta ultrapixel kamera njihovo čeljade, pa je zato guraju, što je onda i razumljivo... ali namerno od ovolikog izbora kamera uzeti ovu tupavu, je zaista nečuveno...

Poslednja izmena:
ma brate ako imaju viška kamera i misle da je dobro nek lansiraju neki mid telefon i neka ga reklamiraju kao ultra pixel i šta ti ja znam, a ne da se sprdaju sa flagshipom ovako...

to sve sam ja napisao u postu pre par dana.. :) prosto im je strategija zakazala, *** ;)

realno njihova je sreća sto su kompanija koja proizvodi samo mobilne a ne kao neki i frižidere, klime, trake za trčanje itd.. ovako ako odu u bankrot lako(sa manje para) mogu da promene strategiju odrade reorganizaciju i za par godina opet su na konju..

Poslednja izmena:
Ma to je zavrsena prica.. ja bih bas hteo da probam kako radi M8, sense, zvucnici, ekran i sve ostalo, odlicno deluje sve to za sada ovako po netu. Uz stari M7 i Z1/Z2 trenutno najlepsi android ''telefon'', bar meni.

Poslednja izmena:
znam da si pisao to, ja samo ponavljam zato što se i dalje traže izgovori za ovako odvratnu kameru. jednostavno izgovora nema i treba bojkotovati novi one, isto kao i stari, isto kao i galaxy same 5, sa senzorom za merenje piše i sve ostale gluposti tog tipa da se opamete malo...

i taj sense i touch wizz treba bojkotovati. eno play edition tog telefona, odličan potez, koji će mi moj sense...

Poslednja izmena:
pa valjda ne možeš da napraviš vrh slike kamerom ako si na Google edition m8? :) verovatno onda nemaš ni opciju s2w i ta s**nja.

Poslednja izmena:
ja licno bas volim sense, danas izasao AHRD 60 za M7, ali vec se ceka na upload 61 koji rjesava razne FC... Inace, ARHD izasao i za M8, prije sat vremena online bila verzija 2.2, sad je vec 3.0.
Majk 1986 je munja B-)

Koje sve opcije rade na tom ARHD 60.xx ?

^ postavio sam vec.. al dobro.

Flop!

Inace 1020/1520/Icon daju jos i bolje rezultate.
Nokia zaista ima sistem koji daje bolje rezultate, jedini nedostatak je što mora svaki put da se uključi pre slikanja (a koliko često bi to neko realno radio) i mora da se sačeka da odradi više ekspozicija i da se što manje mrda telefon u međuvremenu.
M8 to radi u jednom cugu i praktično uz svaku fotku (izuzetak su makro i slike sa blicem).

HTC: I think that’s a fair statement but we did have a great response to the M7. Feedback has shown people enjoy the pictures they’re getting. Obviously if you’re going to attempt pictures of something that’s three miles away you’re going to highlight some issues. But there are other commodities coming along that can solve that problem. The message we want to get across to people is that because you have much better low light performance, you can do more with the images.

:lupko: :d

Inace 4:3 slike su 3mpx.

Poslednja izmena:
Pa po ovome i S5 a i LG cini mi se imaju jaci zvuk od Z2, posebno kad okrenu S5 i LG ali zvuk deluje dosta slabiji od Sony-a i posebno HTC-a. To je neki moj utisak.
A mozda je zbog kvaliteta pravi distorziju pa mi se cini.

Uglavnom mnogo kvalitetnije stereo zvucnike imaju Sony i HTC, sve su to jaki zvucnici nema sanse da se propusti poziv i sl. Ali Sony i HTC deluju duplo kvalitetnije od S5 i LG-a.

Poslednja izmena:
Ja na mom m7 uvek drzim zvono na manje od pola, dere sa kao lud. Samo gluv moze da propusti poruku-poziv-obavestenje. Jos onaj mod kad ti je u dzepu samo da se pojaca, da ne pricam..

Dandy i ostali sreckovici koji ga vec imaju, mozete li da potvrdite rezultate za Antutu i Antutu X? Ja na M7 sa ARHD 61.0 (sense 6 rom!) imam 28492 na Antutu, ne znam da li ARHD radi taj high performance mode i nisam ubacivao Antutu X da provjerim, ali mizerija ako M8 ima ~27000, kao sto se navodio gore u postu...

Vrh Dno