Šta je novo?

HTC One M8

kad sam u stanu to pod obavezno... sećam se još pre 9 godina kad sam imao 9500 imao sam dock na stolu i svaki put kad sednem za komp ja ga utaknem. pa i pre 3 godine koliko već ima kako sam imao palm pre2 on mi je imao bežično punjenje i onaj lepi dock, isto svaki put kad sednem ja ga nabodem na to. mislim da kad bi opet kupovao high end telefon da bi bežično punjenje bilo imperativ, mnogo olakšava posao i jako je elegantno i lepo.

Sad slikano. Msm da ovo govori sve... Jutros skinut sa punjaca..

ypuva2uh.jpg

dobro, 11 sati od 17 je bio na wifi. to nije ništa specijalno. kažem ti igraj igre 4 sata uz uključenu muziku dok igraš, budi 16 sati allways on na 3g sa skajpom i 6 push mail akaunta kod različitih provajdera, pričaj 2 sata kombinovano preko skajpa na 3g i običan poziv i izguraj dan.

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]Cumo08eViHk[/YOUTUBE]

Sutra nam ni ne treba oficijalno predstavljanje :D

sto je odozgo mobilni crn i glossy .. ?

Poslednja izmena:
ovo nisi trebao da spomenes ni u sali.. pre neki dan sipam gorivo na pumpi i u traci pored bleji neki lik u kolima,kada se nisam sokirao.. lik vadi mobilni pocinje da se mrsti i slika selfije u kolima,doziveh i prenos blama i gadjenje.. gde ide ovaj svet :wall:

Bas tako brate, prosto neverovatno koliko su ljudi odlepili.

@ dandy

jel smes da otkrijes exif? ako je senzor isti kao i f2.0 a low light fotografije bolje onda je (pored boljeg sw) moguce da su i promenili nesto oko default duzine ekspozicije (za nijansu koja znaci), auto/night moda. A mozda je i malo veci senzor od starog + novi sw.

da li ce biti kakav video streaming prezentacije?

dobro, 11 sati od 17 je bio na wifi. to nije ništa specijalno. kažem ti igraj igre 4 sata uz uključenu muziku dok igraš, budi 16 sati allways on na 3g sa skajpom i 6 push mail akaunta kod različitih provajdera, pričaj 2 sata kombinovano preko skajpa na 3g i običan poziv i izguraj dan.

Rekao sam za moju upotrebu. (Jedan mail, fb, razni messangeri, sms, pozivi, tt, instagram, blic i malo igrica u skoli)

Stavio sam link gde ce biti live.

Crni M7 je i dalje neprikosnoven po dizajnu...(znaaam znaaam , subjektivno, ali morao sam da napisem..:) )

Nešto sve mislim da oni neće da ubace jaču bateriju. Znaju i oni sami da bi im to privuklo dosta kupaca ali oni neće da ubace. Po meni,oni mogu da ubace ali neće zbog nekog razloga.

@ dandy

jel smes da otkrijes exif? ako je senzor isti kao i f2.0 a low light fotografije bolje onda je (pored boljeg sw) moguce da su i promenili nesto oko default duzine ekspozicije (za nijansu koja znaci), auto/night moda. A mozda je i malo veci senzor od starog + novi sw.
Sad sam pogledao exif, praktično su identične ekspozicije i ISO koristila oba telefona. Čini mi se da je u pitanju bolji algoritam za obradu slike, plus M8 primetno brže radi fokus.
Ako je u pitanju samo softver, onda možda i M7 dobije neki upgrade.

Meni sve ovo nije realno. Jer ako sve ovo dobije M7, apsolutno nema razloga za prelazak na M8.

Pa ne znam, možda su stvarno nešto poboljšali kod objektiva.
U svakom slučaju, M7 neće dobiti ove nove video modove, mogu jedino eventualno da ispeglaju drop fps-a u low light situacijama.

Sad sam pogledao exif, praktično su identične ekspozicije i ISO koristila oba telefona. Čini mi se da je u pitanju bolji algoritam za obradu slike, plus M8 primetno brže radi fokus.
Ako je u pitanju samo softver, onda možda i M7 dobije neki upgrade.

Hvala, ma bitno je da su poboljsali a sad kako.. :)

Meni sve ovo nije realno. Jer ako sve ovo dobije M7, apsolutno nema razloga za prelazak na M8.

Pa nešto neće dobiti sigurno. S obzirom da HOX nije dobio Zoe*, verovatno ni M7 neće dobiti nešto što pravi razliku. Plašim se da će to biti dt2w, pored tog videa što je Dandy spomenuo.

*Nisam siguran jedino da li HOX nije dobio Zoe zbog hardvera, to zna neko ko je bolje upućen od mene

Pa nešto neće dobiti sigurno. S obzirom da HOX nije dobio Zoe*, verovatno ni M7 neće dobiti nešto što pravi razliku. Plašim se da će to biti dt2w, pored tog videa što je Dandy spomenuo.

*Nisam siguran jedino da li HOX nije dobio Zoe zbog hardvera, to zna neko ko je bolje upućen od mene

Ja msm da ce dobiti dt2w jer vec mozes sam to da ubacis sa custom kernelom, tako da ce to biti lako da ubace. Bar ja msm.

HOX nije dobio Zoe jer njegova kamera i prateći hardver nisu dovoljno brzi da bi ZOE snimanje radilo (5 sekundi videa + 20 slika istovremeno uz stalno baferovanje).
M7 svakako neće dobiti funkcije koje zavise od druge kamere (refokus itd.), ali ako postoje neka softverska poboljšanja kod obrade slika i snimanja videa, ne vidim zašto ih ne bi dobio.

BTW, postoje neke indikacije da će Sense 6 možda moći da se skine kao poseban launcher i instalira i na druge telefone. Moraću to još da proverim, a verovatno će danas biti i više informacija.

BTW2, koga zanima može da gleda live stream :)
http://www.htc.com/rs/go/launch/

Poslednja izmena:
For the show :p

Ima još par sitnijih stvari koje nisu obelodanjene, a i biće sve lepo predstavljeno i upakovano.

Nešto sve mislim da oni neće da ubace jaču bateriju. Znaju i oni sami da bi im to privuklo dosta kupaca ali oni neće da ubace. Po meni,oni mogu da ubace ali neće zbog nekog razloga.

mrze pare jednostavno :d I Samsung, i HTC, i ostali, jedino Lenovo voli pare :D

da li će biti bečki hor pre samog predstavljanja? ;) ako ga ne bude bilo onda nije to to.. :(

mrze pare jednostavno :d I Samsung, i HTC, i ostali, jedino Lenovo voli pare :D
Pazi, ja sam isto to za bateriju pitao u više navrata, pošto meni prvom jača baterija u telefonu mnogo znači.
Znaš šta su mi odgovorili?
Da telefon ne bi bio tako tanak i seksi da ima veću bateriju :D
Ja naravno uzvratih da mi ne smeta deblji telefon, ali su mi onda na finjaka dali do znanja da ja i nisam ciljna kategorija i da takvi kao ja mnogo galame, ali malo kupuju telefone :p

Enivej... žao mi je što se kod nas ne prodaje Butterfly S, jer bi on recimo bio baš ono što bih ja kupio, a pretpostavljam i veliki broj korisnika ovde.
Zato sam barem poslednjih par meseci šetao One Max i bio zadovoljan baterijom :)

U svakom slučaju, ne treba odmah u startu otpisivati ovu bateriju u M8. Može se pokazati da će biti sasvim ok.

Poslednja izmena:
Naravno da ne treba otpisati. Bice u najgorem slucaju kao M7, ali opet, u glavi moras da brines o bateriji. Nije to kao da imas One Max, Note 3 ili G2 ili Flex, gde koristis opusteno telefon.

ček, m8 će imati refokus jer ima dve kamere, a m7 neće jer ima jednu. kako onda ostali proizvođači imaju refokus sa jednom kamerom?

Pazi, ja sam isto to za bateriju pitao u više navrata, pošto meni prvom jača baterija u telefonu mnogo znači.
Ja naravno uzvratih da mi ne smeta deblji telefon, ali su mi onda na finjaka dali do znanja da ja i nisam ciljna kategorija i da takvi kao ja mnogo galame, ali malo kupuju telefone :p

Enivej... žao mi je što se kod nas ne prodaje Butterfly S, jer bi on recimo bio baš ono što bih ja kupio, a pretpostavljam i veliki broj korisnika ovde.
Zato sam barem poslednjih par meseci šetao One Max i bio zadovoljan baterijom :)

U svakom slučaju, ne treba odmah u startu otpisivati ovu bateriju u M8. Može se pokazati da će biti sasvim ok.
pa to ja ponavljam, ali mi dosadilo vise da ponavljam... U vrijeme priprema za One X su imali vise prototipova, pokazivali ciljnoj grupi deblje modele sa jacom baterijom i tanje sa standardnom, i ogromna vecina je rekla da bi ipak radije uzela tanji telefon. Prodajni rezultati to i dokazuju: iako nam se svima u teoriji dopadaju telefoni sa velikom baterijom, na kraju ipak vecina nas uzme npr. One, a ne Lenovo p780 i slicno. Fableti se dobro prodaju, tacno, ali ne toliko zbog velicine baterije, koliko ekrana...
ček, m8 će imati refokus jer ima dve kamere, a m7 neće jer ima jednu. kako onda ostali proizvođači imaju refokus sa jednom kamerom?
refokus sa 4mpix? Na sta bi to licilo? :d

Izgovor im je los jer..

One vs Z2

One je malo uzi od Z2, ima 0,2'' manji displej, duzina je slicna a deblji je, nije IP58 a ima 600 mAh manju bateriju. Zvucnici su im slicnog kvaliteta, ok One ima 2 kamere pa to zauzima prostor ali Z2 ima napredniju kameru (veci senzor i 6lens). 2 vs 3Gb rama, aj to nema uticaj na kuciste.

S5 vs One 2014

S5 je IP67, malo siri, kraci i tanji a ima 0,1'' veci displej, slozeniju kameru (veci senzor i lens sistem) i 200mAh vise, aj ima i malo veci ekran pa se sve to neutralise. Ok One ima bolje stereo zvucnike.

Al hocu da kazem da je u ovoliko One 2014 kuciste bez IP5x opusteno mogla da ide 3200 mAh baterija i uz stedljiv 5'' IPS izgurao bi 24h sa bolesnim sot :) Al' kapiram da vecu bateriju cuvaju za jesen jer je moguce da ce se i oni ukljuciti u trend flagship na 6 meseci, S805/10 izlazi uskoro pa ce verovatno svi predstaviti nove vodece modele na jesen..

Poslednja izmena:
zvucnici na One i Z2 slicnog kvaliteta??? Si siguran? :d

^ Vise nego siguran ;)

[YOUTUBE]UneGgmSgu0U[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]qYVKlJl4doY[/YOUTUBE]
Jos Z2 ima zastitne membrane zbog IP58.

Mada treba sacekati poredjenje Z2 vs novi One ali ne verujem da ce biti vece razlike kao ranije, XZ zvucnik je mnogo losiji od One.

Poslednja izmena:
Vrh Dno