Šta je novo?

HTC One M8

Samo iz dva razloga treba da je Z1 (malo) skuplji od Z1c, a to su ekran (cija je ako nista izrada skuplja od manjeg brata) i baterija (manji kapacitet = valjda niza cena). E sad, to ne bi trebalo da pravi veliku razliku.

Z1c ima bolji ekran, koliko sam čuo. I generalno se bolje ponaša od većeg, i pri tome je u formatu u kom nema high-end telefona na Android-u.

A čim se nešto nečim izdvaja iz gomile, automatski je skuplje nego inače. Proizvodni troškovi nemaju veze s tim.

Potražnja određuje cenu, a dimenzije z1c će tek da se cene kad dođe leto pa ne znaš gde ćeš sa svojim 5" telefonom.

Oteo sam temu skroz... Bolje da se ovaj Off pobriše ili prebaci tamo gde mu je mesto. Baš ću da razmislim o Z1c

ja jos nesto nisam ubijedjen da cu mijenjati One i preci na novi One... Steta sto ne mogu da ga testiram par dana prije kupovine, da na osnovu svog koriscenja procijenim da li ce mu baterija drzati cio dan mog maltretiranja (sto ce reci bar 4h screen on time)...
Mada, jedan je Lenovo p780, tacno mi nekada dodje da uzmem tako neku kanticu, popalim sve servise na kojima sad stedim, GPS, lokacije, notifikacije za FB, 3G all the time, i opet da ga pripunjavam svaki treci dan :d (ovo iz licnoh iskustva)

Baterija... Pusti san flagshipova :)

Misliš htcovih flagshipova

Pa dobro i nije baš.. g2 ima odličnu bateriju, ne smem da zamislim kakav će g3 biti :)

Misliš ima samo bateriju :d

Ja se ne zalim na mojih 4-5h screen on-a bez stednje.

Do pre mesec dana G2 je bio najbolji smart, sad polako Djilke postaje da bude realan :d :d :d

Nikad nisam rekao da je najbolji rekao sam biće najbolji kad isprave kameru, a pošto nisu onda ostaje na tome da je dobar telefon ko ne koristi kameru, isto kao i One, samo što je One lepši i nema toliko dobru bateriju, a Samsung na kraju ispada najbolji kad uzmeš da ima od svega po malo dobro :d

Nije da sam ljut, sva sreća da nije kod mene i da sam čekao ovoliko update, a kamera nije ispravljena... Da su sredili to pokupili bi malo šlag sa vrha koji stalno uzima Samsung...

Vidim ni ove godine neće biti ništa novo. HTC popravi kameru (ako je popravi), a usere sa baterijom... Z2 je ogroman, al ne što je ogroman, nego zbog oštrih ivica i tog njihovog dizajna, telefon te veličine je nezgodno držati...

Da sve nije tako i da ovi naprave očekivane telefone (u nekom normalnom smislu), Samsung bi morao da se potrudi... Ovako Samsung nastavlja po starom, ovi se kao nešto pomeraju što se tiče market share-a, al' i dalje je sve to slabo...

Nikad nisam rekao da je najbolji rekao sam biće najbolji kad isprave kameru, a pošto nisu onda ostaje na tome da je dobar telefon ko ne koristi kameru, isto kao i One, samo što je One lepši i nema toliko dobru bateriju, a Samsung na kraju ispada najbolji kad uzmeš da ima od svega po malo dobro :d

Ma salio sam se, znam da nisi rekao nigde da je najbolji ;)
A bas zato sam i uzeo samsunga jer ima od svega po malo pa je negde prosek, mada je i to daleko daleko od dobrog :)

Ahahahah dobro je da nije izašao ceo review.

šteta što je na krš jeziku

Pa ovo je ceo, gde ces duze od 14min :d

Nije ni lose sta znam. Malo ga preterase sa onim opcijama za otkljucavanje.
Estetski mi je opet najlepsi onaj na slikama od pre par dana gde stoji pored S4. Ovako "uzivo" nije ni los a nije ni preterano lep (za mene). Ipak mi je One lepsi :)

4 ultra piskela A ova druga 2mega piksela?!?

čitao malo xda temu, druga kamera služi za 3d i refocus koji neće moći da se radi pri mračnim uslovima i slikama sa blicom.

edit: kada malo više obratiš pažnju na donji bezel dođe ti da povratiš.. koliko HTC One bolje izgleda.. inače na kraju se zove HTC One 2014 A ne one up..

potpisujem da je ovaj telefon ipak kraj za HTC, nažalost. ostaje im da se fokusiraju na midrange segment

Poslednja izmena:
Koliko ja razumem nemacki (a to je jako malo), ovaj na ovom klipu na 2:03 kaze da ovo nije 3d kamera, vec da je ovo dole 4.1mpix ultrapixel a ova gornja 2mpix...

Imao sam prilike malo da se igram juče sa finalnim M8, a pošto je sada već sve praktično leak-ovano, nemam šta da krijem, pa da podelim utiske :p

Ukratko, telefon je zaista odlično urađen i meni je lepši od starog One-a (mada je ovo više stvar ukusa). Onaj brushed metal izgleda do yaya :)
Novi Sense je dobar, a ovi fazoni sa otključavanjem duplim tapom i swipe-ovima su jako praktični (iskreno se nadam da će ovo da dobiju i One, One mini i One max u sledećem update-u softvera).
Dobra je fora extreme power saving mod, za situacije kada idete negde na kampovanje, hiking i slično ili kada vam prosto ne trebaju napredne funkcije telefona neko vreme. Potencijalno može mnooogo da produži trajanje baterije.
Čak i bez toga deluje da baterija može da izgura pun dan maltretiranja, ali to tek treba da proverim.
Zvuk sa zvučnika je standardno odličan, vrlo čist i glasan. Isto važi i za slušalice. Ne uključuje se više Beats audio, već BoomSound, ali je efekat praktično isti.

E sada... kamera je ostala ultrapixel i pravi fotke od 4 MP. Čini mi se da je čak i identičan senzor kao kod starog One-a. Ova druga kamera dodaje podatke o dubini kod slike i to se onda koristi za efekte kao što je refokus i još neke zezalice. Iskreno, ne vidim čemu to i ko će to koristiti, al' ajde...
Refokus je jedina stvar koja potencijalno ima smisla i ponekada izgleda ok, dok ponekad i ne baš. Naravno, ne može to nikada da zameni pravi bokeh koji pravi DSLR.
Nisam koristio Nokia verziju tog refokusa, tako da ne znam kako radi kod nje i koliko je ovo lošije/bolje.
Pozitivna stvar kod kamere je to što je video i dalje odličan i čini mi se da nema gubitka frejmova, čak i u uslovima lošijeg svetla (moram ovo još detaljnije da testiram). Ubačeni su i 1080p 60fps mod i 720p 120fps mod za slow-mo, koji rade sasvim pristojno i takođe ne gube frejmove.

Verovatno ću imati telefon kod sebe za stalno uskoro, tako da pitajte slobodno šta vas interesuje :)

Mene interesuje da kacis video klipove od svih tih modova :D

To ne bih ipak smeo da radim pre zvanične premijere. Posle očekujte video/foto semplove, naravno :)

Gledao sam onaj klip od 14 minuta. Sense lepo radi i lepo izgleda. Sam izgled telefona je ono, stari je lepši. Mada kada se sve sabere ovo je još gore od samsunga i prelaska sa s4 na s5.

Poslednja izmena:
Gledao sam onoj klip od 14 minuta. Sense lepo radi i lepo izgleda. Sam izgled telefona je ono, stari je lepši. Mada kada se sve sabere ovo je još gore od samsunga i prelaska sa s4 na s5.

Bas to. Telefon je odlican kao i S5 sto je, samo sto je prelazak sa One na ovo i sa S4 na S5 smesan, ali telefoni su svakako odlicni :)
Da se zazelim premium izgleda pre bih menjao S4 za One 1:1 nego doplacivao za ovo, kao sto bi i neko za S4 vrv umesto S5.

Pa iskreno, ko ima "stari" One, ne isplati mu se prelazak na novi, osim ako nije u fazonu da ima uvek najnovije ili ima dobar dil da proda stari i doplati nešto podnošljivo. Ovo je čista evolucija i dorađivanje već dobre početne ideje.
Ja sam lično više impresioniran Desire-om 816, koji može da bude sjajan izbor u srednjoj klasi, ako mu bude pristojna cena kod nas (Kinezi su već poblesavili za njim :p).

Btw, kamera na novom One-u bi trebalo da ima f1.8 otvor blende, što bi značilo još bolje low light performanse, ali to još treba da testiram. Moraću jednu noć da izađem sa starim i novim One-om, pa da napravim shootout ;)

Pa iskreno, ko ima "stari" One, ne isplati mu se prelazak na novi, osim ako nije u fazonu da ima uvek najnovije ili ima dobar dil da proda stari i doplati nešto podnošljivo. Ovo je čista evolucija i dorađivanje već dobre početne ideje.
+1

Uf, ocekujem lepe fotografije i klipove da nam postavis, da vidim da li vredi makar zbog toga da prelazim na novi One.

Nazad
Vrh Dno