Šta je novo?

HTC One M8

@Imotep95 i ostali koje nervira presporo instaliranje aplikacija i prvo paljenje(Android is optimizing) Sense 7/GPE romovima, pogledajte ovo http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=68228319

dex2oat fajl u /system/bin/ folderu je odgovoran za ART optimizacije. Gotovo portovan Android 6.0.1 na Sense 7 :) Oko 60-70% brze optimizovanje pri paljenju i oko 50% brze instaliranje aplikacija. Manje grejanja + bolja baterija ;)

Btw. @Imotep95 Kada bi mogli da kompajlirate SkyDragon kernel bez GPU optimizacija, to je ovaj commit za ElementalX https://github.com/flar2/m8_Sense/commit/3fe7ae41c8d5a7cd887cbb57399df2681a7e0c58

Novi repacked ElementalX 7.00.3, ima LZ4 kompresiju + Cortex optimizacije i 330MHz GPU fix. Fantasticno radi!

Nisam nasao source fajl za SkyDragon kernel.

Ok, ako hoću da odradim restore mog stock roma jer nemam ruu, ubacim ovaj fajl u onaj twrp pa ovu putanju do bina i onda restoreujem?

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Cekaj, sad cu da restore-ujem stock + root + ElementalX 7.00.3 repacked i testiram neke push komande i permisije za dex2oat fajl :)

Pa cu javiti :)

Gde si našao taj novi elemental?

Da da, zaboravim kad je počeo, plus što bude šporet. I koja je fora, u twrp bekapu ubacim fajl ili kako?

Skini fajl dex2oat.zip. Ekstraktuj zip na desktop. Dobices dex2oat fajl.

1. Udji u recovery.
2. Odradi restore tog nandroid backup-a.
3. Rutuj sa v2.65 SuperSU (ako ti treba noviji odradi update sa playstore-a, novi SuperSU v2.76 zip ubija boomsound)
4. Povezi telefon sa kompom.
5. Idi u recovery na Mount.
6. Stikliraj system
7. Prebaci se na komp, otvori cmd.
8. U cmd-u kucaj: adb push (pa prevuci dex2oat fajl sa desktopa u cmd, pa odvoji jednim space-om) /system/bin/

Ovako bi trebalo da izgleda C:\Documents and Settings\FUJITSU>adb push "C:\Documents and Settings\FUJITSU\De
sktop\dex2oat" /system/bin/

9. Onda kucaj u cmd: adb shell
10. Kucaj chmod 755 /system/bin/dex2oat
11. Reboot, pa System :)

ovo ne da radi nego sabija, bukvalno je zavrsio za 6 minuta optimizaciju!! zasto ovo nije standardno do sada bilo?? jel ubrzava i instalaciju programa, posto me to sada ceka? i jos jedna stvar, kada budem probao elementalX, jel ide wipe cache i dalvik ili odmah restart?

Izgleda da moze jos brze. Nasao sam linije u build-propu

#Optimal dex2oat threads for faster app installation
ro.sys.fw.dex2oat_thread_count=4

# Use 4 thread to improve dex2oat time
dalvik.vm.dex2oat-thread_count=4

Koja izgleda da pomaze, jos brze je izgleda, trenutno testiram.

Wipe dalvik cache i cache, je samo preporuka. Flesni kernel pa wipe dalvik i wipe cache i samo reboot :)

Da, trebalo bi dosta brze da instalira app. To sto si instalirao, gledaj sada kao Android 6.0.1. ***, trebalo je biti ubaceno, ali je Google zeznuo 6.0 verziju. To je i velika prednost 6.0.1, nove ART optimizacije :)

Poslednja izmena:
Steta sto m8 nece videti 6.0.1(mozda pocetkom 2017), a do tad ce opasti dev.

Sent from my One M8 using Tapatalk

Opala je vec sada. Ima par meseci :) *** ali postoji sansa da sun_dream nesto odradi. Od A9 moze dosta toga da se portuje :)

Da, inace taj lik ima pristup internim build-ovima za htc telefone, unutar kompanije. Zato je m8 dobio 'portovan' sense8 gde sve radi osim sitnica.

To nisam znao. Mozda portuje Android N sa A9.

Pero, kako radi ElementalX + ART optimizacije? Je l' brze instalira apk-ove? Izgleda da je brze.

Evo pre 15 min sam instalirao elementalx, ne znam kako da uporedim kada sam sve instalirao.. Ali ono na početku me je oduševilo, zaboravio sam da kažem da je nekad bio kao ringla vruć posle optimizacije, sada jedva topao

Kako stuca telefon na CM romu, bas bas primijetno...

Sent from my HTC

Bolje GPE nego CM. Ali bi teme da koristis. Mada nista kao Sense kada se utegne sa ART optimizacijama i raznim tweak-ovima.
Evo pre 15 min sam instalirao elementalx, ne znam kako da uporedim kada sam sve instalirao.. Ali ono na početku me je oduševilo, zaboravio sam da kažem da je nekad bio kao ringla vruć posle optimizacije, sada jedva topao

Da, brze odradi, a manje optereti CPU = manje se greje. GPE se podigne za manje od 3 minuta, a ne ugreje se.

Samo JW i ICE imaju taj dex2oat, odatle sam i izvukao fajl.

A brzina instaliranja apk-ova je primetno bolja.

Ја сад проматрам на шта да пређем са овог хибрида (blues ваљда)...

Неки предлог? Истекао едит

Ја сад проматрам на шта да пређем са овог хибрида (blues ваљда)...

Na prljavog jednoroga. [emoji41] uploadfromtaptalk1471539480066.pnguploadfromtaptalk1471539494426.png

Не свиђају ми се soft keys??

Probaj ICE r64, Sense 7 rom.

Оћу неки стабилан којег не морам дуже време мењати.

Novi update S.ROM-a. Baziran na HTC 10 1.90.401.5 software-u :)

GPU driver fix, nova baza, 3D performanse mozda bolje.

A ove zezancije od juče?

Koje zezancije? Dex2oat i build.prop?

To sve JW i S.ROM vec ima, odatle sam izvukao dex2oat i liniju iz build.prop-a :)

Pa i JW/S.ROM se brzo pali. Za 5min gotova optimizacija.

Kako radi ubrzani stock sa elementalx-om? :)

Uvek sam više voleo jw ali je izgleda batalio, otišao u viper. A ovo pa ne znam, ne vidim neku razliku toliko ocitu kao ono na početku..

Vrh Dno