Šta je novo?

HTC One A9

Samo HTC izbacuje 6.0.x update, posle nexus uredjaja 🙂

Cekajuci 10 dobio sam A9 sredicu ga ovih dana pa cu napisati kakvi su utisci.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Kao sto sam i napisao cekajuci Htc 10 postao sam vlasnik A9 modela. Shodno tome, zeleo bih da Vam prenesem svoje utiske nakon sedam dana koriscenja uredjaja. Moram napomenuti da na A9 prelazim sa M7 tako da cu napraviti neka poredjenja sa njim. Poceo bih od dizajna, telefon sa zadnje strane u mnogome podseca na Iphone 6 rekli bi mnogi da nema razlike. Sa tim bih se slozio u potpunosti. Zadnji deo telefona zaista je identican ledjina Iphone 6. Prednja strana podseca na Samsungove uredjaje i moram priznati da se meni nista specijalno ne dopada. Tu dajem prednost mom starom aparatu M7. Nema vise zvucnika koji su bili prepoznatljivi za Htc premium klasu, sada je tu fingerprint scener. Raspored tastera se nalazi na samom pocetku ekrana i tu se razlikuje od M7 koji je imao senzore dugmica mimo ekrana. Tastatura je dobra, ali meni se cini da je odziv na tastaturi dosta sporiji nego na M7. Nisam siguran ali mislim da je tako. Pogotovo dugme "space" desava mi se da po nekoliko puta vratim text ne bi li razdvojio nesto. Ume da zasmeta, pogotovo onima koji brzo kucaju poput mene 🙂

ac247dbb975b12618771fa6290cfa756.jpg

Power dugme se nalazi na poledjini odmah ispod volume dugmica i to je ono sto mi se dopada. Mnogo je bolji i prirodniji polozaj nego na M7. To je inace jedna od stvari kojoj sam najvise zamerao M7.

Sto se tice softvera tu je htc sens 7.0 i andorid 6.00

9c0968e56298305615495a8019b79273.jpg

Kako je najavljeno prilikom predstavljanja ovog uredjaja iz Htc model A9 ce najbrze i najcesce dobijati sve updatove. Ostaje nam da vidimo da li je to tacno. Telefon radi odlicno koliko sam do sada uspeo da vidim. Multi tasking dugme radi savrseno brzo i priznajem da sam prezadovoljan sa njim. Vrlo cesto ga upotrebljavam jer prelazim iz aplikacije u aplikaciju i posao odradi gotovo instant. Na M7 je u poslednje vreme dolazilo do zagusenja i pocelo je da me nervira. Mozda i zbog toga primecujem da ovde radi bez greske. Ono recimo sto mi je zasmetalo to je dugme za Brightness odnosno ekvivalajzer. Ukoliko povecate ili smanjote osvetljenje nece vam prikazati odmah nego tek kada izadjete iz opcije povecavanja ili smanjivanja osvetljenja. Sto moze da zasmeta jer ne znate tacno da ocenite da li je to to ili treba jos malo dodati ili smanjiti svetlo. Druga stvar na koju bih dao zamerku, a mozda je i stvar navike to je dugme za mod telfona "Do not distrub" kada udjete u tu opciju nudi vam mogucnost da telefon bude na silet modu, ili da moze samo da se pali za alarm. Ne znam, za mene je to nepotrebno. Ono sto nisam uspeo da nadjem a prosto ne mogu da verujem da nema je "Edit qick settings"

SLIKA SA HTC M7
051bf9238cbd6e4d2e8f61ef390a4725.jpg

Kao sto vidite u gornjem desnom uglu imate opciju da promenite parametre u qicm settingsu. Da uklonite ili dodate ono sto vam je najpotrebnije ovde na A9 toga nema.

Slika sa A9

0f26b504f53eab2b8bf79a00191a6cdd.jpg

Boje na ekranu deluju savrseno i rekao bih da su mnogo bolje nego na M7. Sve je nekako bistro i mnogo bolje se vidi na manjem osvetljenju kao i napolju pri jakim suncevim zracima. Sto se tice baterije ona je manjeg kapaciteta 2150 ali bez problema drzi ceo dan. Telefon skidam ujutro oko 9 i traje mi do uvece u 23h uz extremno koriscenje uredjaja. Znaci malte ne non stop kucanje raznih textova Telegram, Whatsapp, Mail... U pauzama COC nekoliko puta na dan po 5-6min. Pozivi odprilike oko 30-35min dnevno. Surfovanje netom gotovo konstantno...Telefon stavljam na punjac oko 23h sa 9 do 11% baterije. Moram da pohvalim opciju brzog punjenja telefona. Radi kao sat i vrlo brzo napuni telefon. Mislim da puni od 0-100% za 1 sat i 10min. Ukoliko upalite airplain mode prilikom punjenja mislim da moze i za 45min da napuni do 100%
Eto, nadam se da sam barem malo uspeo da prenesem svoje utiske.

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

Jel postoji verzija sa 3 gb rama za evropsko trziste? Ili je to samo za Ameriku...

Послато са SM-T310 уз помоћ Тапатока

Jel postoji verzija sa 3 gb rama za evropsko trziste? Ili je to samo za Ameriku...

Послато са SM-T310 уз помоћ Тапатока
Ja imam A9 od 3 gm rama. Verzije od 64GB imaju 3 gb rama a ove slabije od 16GM imaju 2 gb rama. Telefon je kupljen u Srbiji preko oglasa. Ali sam dobio punjac koji ima dodatak. Takav ulaz se koristi u Americi. Tako da verovatno da je telefon bio namenjen Americkom trzistu.

Ja imam A9 od 3 gm rama. Verzije od 64GB imaju 3 gb rama a ove slabije od 16GM imaju 2 gb rama. Telefon je kupljen u Srbiji preko oglasa. Ali sam dobio punjac koji ima dodatak. Takav ulaz se koristi u Americi. Tako da verovatno da je telefon bio namenjen Americkom trzistu.

Sta mislis sta je bolji izbor a9 ili m9? Mogu da nabavim A9 za oko 300e a m9 je oko 60e skuplji...

Послато са HTC One уз помоћ Тапатока

Vidim da koristis Htc one. Bas kao i ja. Kao sto sam napisao na A9 sam presao sa m7. Prezadovoljan sam! M9 nisam imao prilike da koristim. Moja topla preporuka ti je A9 telefon leti! Sve radi kako treba. Cena nije bas pristupacna ali dobro. Pre svega jeftiniji je, dobijaces update prvi, skoro kao Nexus uredjaji i dizajnerski mi se vise svidja od M9

Samo htc koristim,tesko da bih presao na neku drugu marku...od legenda pa sensationa xl do m7, i sad se lomim sta da uzmem.Sve sam kuci zarazio sa htc-om 🙂 Najvise mi se svidja to za apdejte,jedino me brine taj sa 2gb rama ali kontam da je sasvim dovoljno...jel uz njega ide brzi punjac?

Drago mi je da to cujem 😉 Ide brzi punjac sa prikljuckom za USA trziste. Kao sto sam napisao od 0-100% se puni za 1h! Ako ga pazaris napisi utiske. Bas me zanima da li ce da opravda ocekivanja. Ja sam prezadovoljan videcemo da li ces biti i ti. 😉

Kakav je zvuk na zvucniku? Da li radi 4g u Srbiji s obzirom da je za Americko trziste? I 3g... Koliko ti je otprilike vreme ukljucenosti ekrana(sot)?

Zvuk za svaku pohvalu, 4g radi najnormalnije. Screen on je odprilike oko 4h

Ovo sto cu napisati je za rubriku verovali ili ne! Juce uvece ovaj telefon sa koga pisem mi je pao na beton sa 10m visine! To je visina drugog sprata sigurno. Spustio sam se dole u nadi da cu bar nesto pronaci od telefona. Telefon se samo malo ogrebao, bukvalno nista!

Poslednja izmena:
I nije dobio update... 😀 Kakve legende.

Opet nas ispaljuju...

A9 Nougat update MEA, uskoro i ostale EU verzije.

tapatalk_1485292917349.jpeg

Poslednja izmena:
Stigao i kod nas, konacno! 😉

d6480c04aa2a615fa8a310ac7e50c576.jpg

Nisam, jednostavno nece. ******...

Moguce da su obustavili update...jesi li zadovoljan baterijom?

Ne znam sta je u pitanju. Ali sam se smorio zbog toga. Sto se baterije tice traje mi 6-7 sati. Ali ja bas ubijam koliko korostim telefon. Non stop sam na telegramu, wa, pozivi. Trosim oko 10GB mesecno neta. Tako da ako si iole normalan korisnim telefona mislim da nema frke da ti izdrzi do kraja dana.

Nazad
Vrh Dno