Šta je novo?

HTC One A9

Kakvo spinovanje u komentarima. Kao prvo meizu fura iphone look od kada zna za sebe a ovi tajwanci cim su ispod vode ajde sto pre da napravimo kopiju ip..
U usa gde svi pucaju od marki i kompleksa sada ce da uzmu kinesku kopiju ip6 i da odu sa njim u skolu ? Da kako da ne..

uploadfromtaptalk1445369005423.png

uploadfromtaptalk1445369018752.jpg

Zaboravili da je potreban otvor za punjac pa ga naknadno stavili ? Ovaj telefon je po meni najveca bruka izbacena u poslednjih 5god :)

I taj updejt od 15dana je samo za telefone koji se ne uzimaju preko provajdera. A takvih ce biti malo u usa.

Poslednja izmena:

hqdefault.jpg

Kako zaboravili? :)

Valjda misli na onaj samsung stil, da ni jedna rupa nije u ravni

Može katanac na temu dok ne prepolove cenu.

Telefon kao telefon ima svoje prednosti i mane ali ne deluje loše. Ono što ga čini lošim je cena. Realno telefon srednjeg ranga a cena flagshipa.

Bice zanimljivo kada kineska napucana verzija ovog moba bude izasla :)

Navodno a9+ sa mtk soc-om i to x20.

Mada mi ta prica nema logike zbog bedne baterije,no videcemo.

Sada kada malo detaljnije pogledam ovaj a9 ,mogao je biti ok mob da je svuda u startu kostao 400e i da svuda ima 3gb/32gb.

Mada kako sam htc kaze,ovo je fashion serija telefona,sta god im to znacilo :) crvena varijanta prelepa.. Dosta lepsi od ip6 ,sem naravno onog uzasnog donjeg dela moba,teske droge su tu bile u igri..

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]Ljltkzq-4Jc[/YOUTUBE]

Bice zanimljivo kada kineska napucana verzija ovog moba bude izasla :)

Navodno a9+ sa mtk soc-om i to x20.

Mada mi ta prica nema logike zbog bedne baterije,no videcemo.

Sada kada malo detaljnije pogledam ovaj a9 ,mogao je biti ok mob da je svuda u startu kostao 400e i da svuda ima 3gb/32gb.

Mada kako sam htc kaze,ovo je fashion serija telefona,sta god im to znacilo :) crvena varijanta prelepa.. Dosta lepsi od ip6 ,sem naravno onog uzasnog donjeg dela moba,teske droge su tu bile u igri..

Meni to nikako nije jasno. Ako su već ostavili toliko prostora za HTC logo, mogli su pored postaviti hardverske dugmiće da dobiju još malo na veličini ekrana.

Ovako em im je telefon prevelik (za 5 inča) a dugmići na ekranu umanjuju upotrebljiv prostor na ekranu.

I to nije problem samo na ovom modelu nego i na ostalim. Mada ovde je posebno gadan taj donji deo.

Zanimljivo, srednja klasa koja je nekada koštala 250€ sada ide ka cifri od 500€, a flagship uredjaji koji su nekad bili 500€ blize se cifri od 1000€. Proklet bio Apple.

Slazem se,mada je ovo sada nova klasa telefona tzv fashion telefoni :)

Poslednja izmena:
oo10-20_1038tt.0.png

oo10-20_1052tt.0.png

Leđa su odlična kao i na M7, M8 još da srede prednju stranu i da izbace stereo zvučnike i HTC logo :)
Samo skener otiska i ako baš mora softverska navigacija ...

Poslednja izmena:
A9 nema stereo zvucnike, sto govori o tome koliko toliko siroki donji deo nepotreban.

Neko me je vec preduhitrio za otvaranje teme, prokled bio, salim se naravno [emoji1] Kao sto se zna, ovo nije flengship model i nije trebalo ocekivati da telefon po svojim perfomansama bude bolji od M9. A9 pripada midlle range kategoriji telefona, i moze se ocekivati da u tom rangu bude u samom vrhu. Kompanija ovim uredjajem zeli da zauzme sto bolju poziciju na izuzetno vaznom americkom trzistu. Sve je usmereno ka tome. Kao sto se zna Americko trziste je najvaznije trziste za sve kompanije. Htc ima daleko bolju poziciju od svih ostalih kineskih proizvodjaca koje prati sudbina o sundu, kichu, falcifikatu...Htc to nema, ima iza sebe modele koji su se dobro pokazali i ljudi brend vezuju za kvalitet i pouzdanost. Htc je izbacio ono sto misli da ce da se prodaje. Na nama je da cekamo i da vidimo da li su bili u pravu i da li ce uspeti. Ako se A9 dobro pokaze u Americi kompanija moze da odahne i da povrati samopouzdanje koje je uzdrmano.

Poslednja izmena:
Pa da, ali ovo nije htc flagship telefon tako da će to sigurno srediti na M10 ...

oo10-20_1044tt.0.png

Mnogo prostora ode na to :(
A i ti stereo zvučnici su bar meni nepotrebni...
Ako već moraju neka budu na donjoj ivici, ovako veća šteta nego korist .

Poslednja izmena:
@danilo
Možda tebi.
Meni je to veoma korisna stvar. Ne znam da li mi išta ide na živce više nego da tražim slušalice ili bt zvučnik, kada se zavalim u krevet.
I naravno da treba da budu napred (na nexus 7 su pozadi i to je isto dosta dobro, bitno je da su stereo), ali ako već moraju da oduzimaju mesta, bolje da su napred.
Sa druge strane, senzor za otisak mi je apsolutna glupost da bude ispod ekrana. Rekao sam to i kada je izašao s5 i sada. Huawei rešenje je ok, ali mislim da je najbolje to Sony uradio.

PS: A pazite ovog indijanca koji je uleteo i otvorio temu bez gledanja. Jer A9 svojim performansama i izgledom to zaslužuje. Dabome.

Poslednja izmena:
Ledja su nažalost užasna u odnosu na m7 i m8 koji ih imaju zaobljena. Ovim kopiranjem su izbacili udobnost zarad imitacije, iako je imitacija lošija (bar u tom delu). Dug je imao gpro2 a sada ima nexus 6 i nexus mnogo lepše leži u ruci, jer ima zaobljena ledja, a tu su negde po veličini.

Poslednja izmena:
Ok su stereo zvucnici, to je jedna od stvari po kojima je HTC prepoznatljiv. Ono sto oduzima prostor na prednjoj strani i cini telefon prevelikim za tu dijagonalu ekrana je traka na kojoj je HTC logo. Da toga nema, telefon bi bio dosta kompaktniji ili bi imao vecu diagonalu ekrana. Ili makar da su na toj traci hardverski dugmici pa da ne oduzimaju upotrebljiv prostor na ekranu.

Kada će prestati ova kuknjava za upotreblji prostor na ekranu.
Jeste li vi koristili nekada neki od tih telefona?

Jedino je m7 imao normalne dugmice u nivou logo-a :D posle su prešli na on screen...

1/3 prednje strane ode na te gluposti koje uopšte nisu bitne ...
Šta će nekome stereo zvučnici ako već ne mogu da se upakuju tako da ivice budu male ?

Šta fali zvučnicima kod konkurencije samsung/lg/sony/iphone ?
Neću da pravim žurku sa stereo zvučnicima na telefonu, ako neko baš hoće kvalitetnu muziku ima slušalice ;)

samsung-galaxy-note-5-vs-lg-g4-quick-look-aa-1-of-10-840x473.jpg

Ovako nešto je po meni odlično, čak i manje ako može - kao što su najavili za S7 i G5 ;)

Poslednja izmena:
@ D.Pantelic

Šta fali zvučnicima kod konkurencije samsung/lg/sony/iphone ?
Neću da pravim žurku sa stereo zvučnicima na telefonu, ako neko baš hoće kvalitetnu muziku ima slušalice

A sta ''fali'' M7 ili M8 stereo zvucnicima? Odlicni su a prilicno opravdavaju povece bezele. Cak i sony na IP5/68 telefonima koristi stereo zvucnike pa ne vidim razlog zasto ih ne bi imao i ovaj htc, posebno jer je to vec 2 i po godine prepoznatljiva prednost htc-a u odnosu ne veci deo konkurencije ;)

Ja prvi ne slusam muziku preko zvucnika (mozda par puta mesecno i to na kratko, nije lose dok se ''bleji'' negde a neko trazi muziku, tune in radio npr) ali me prilicno smara da stalno bodem slusalice ako gledam nesto na YT ili upalim neku igru. U pocetku sam to radio ali onda je pocelo da me smara, za te potrebe stereo zvucnici itekako imaju smisla, posebno kada su pozicionirani na prednjoj strani kucista kao na M7/M8 ili novijim Z telefonima.
@danilo
Možda tebi.
Meni je to veoma korisna stvar. Ne znam da li mi išta ide na živce više nego da tražim slušalice ili bt zvučnik, kada se zavalim u krevet.
I naravno da treba da budu napred (na nexus 7 su pozadi i to je isto dosta dobro, bitno je da su stereo), ali ako već moraju da oduzimaju mesta, bolje da su napred.

Upravo tako.

Poslednja izmena:
Šta im fali ?
osim što su nepotrebni smanjuju displej i ruže celu prednju stranu ...
Pričaš kao da se na konkurenciji ne može slušati muzika preko zvučnika :)

Osim toga nikada zvuk iz tako malih "kutija" i to metalnih ne može da bude vrhunskog kvaliteta ...
Ništa ne fali, kao što rekoh, ni zvučnicima sa n5/s6/g4-v10/iphone uređaja.

HTC-u ne ide dobro i trebalo bi da menjaju nešto, a po meni je to definitivno prednja strana telefona i cenovna politika ;)
Previše prostora ide na zvučnik, crnu HTC traku pa još i softversku navugaciju ...

Nazad
Vrh Dno