Da vam ispricam kako me je Magic sinoc doveo do ocajanja.
Igrao sam se malo sa telefonom i podesio sam patern za otkljucevanje, tako da ne moze svako da ga otkljuca. Onda sam poceo da experimentisem sta se desava ako promasim patern. Posle 5 pogresnih pokusaja napisao mi je da moram da sacekam 30 sekundi pre sledeceg pokusaja. Tada sam odabrao opciju "Forgot patern" jer me zivo zanimalo na koji ce mi nacin pomoci. E sada pocinje show.
Prebacuje me na ekran na kome trazi da se ulogujem na svoj google account i pise da sam uneo previse pogresnih paterna. Nikako mi ne dozvoljava da se vratim na ekran gde bih mogao da unesem pravi patern vec ovo postaje jedini nacin za otkljucavanje telefona, u ovom trenutku postajem nervozan i zabrinut. Medjutim, posto je wireless iskljucen a parametri za GPRS nisu podeseni, telefon nije zakacen na internet i ne moze ni da pokusa da se loguje na moj google account vec samo trenutno izbacuje pogresan user ili sifra i nikako mi ne da da otkljucam telefon. Tu sam vec poludeo 🙂 Pokusao sam da mu vadim bateriju, SIM karticu, sve redom, bez uspeha, kad god bih ga ponovo upalio opet mi je trazio da se logujem na google, sto je nemoguce, i tako lepo upadoh u dead lock.
Tada sam ga upalio koristeci neku kombinaciju tastera u ne znam ni ja kom modu gde mi je ponudio da resetuje tel na fabricko stanje, to sam odabrao i ubrzo pop... kad sam skonatao da ga je zaista vratio na fabricko stanje, tj obrisao mi ama bas sve, sve instalirane aplikacije, imenik... Bar se upalio otkljucan.
Mozda je postojao i bolji nacin da ga vratim u zivot, ali sad je kasno. Sve u svemu, ni malo mi se ne svidja kako su to napravili.