Šta je novo?

HTC Magic

bosske1

Slavan
Učlanjen(a)
14.07.2008
Poena
301
Zanima me oko htc magic-a, posto vidim da ima dosta ljudi koji ga uzimaju preko VIP-a:

Kakvi su utisci i kako radi Android na njemu?

Nasao sam prilicno jeftino jedan magic, preko clana foruma, pa zelim da znam da li je vredan kupovine - recimo samo da je cena dosta ispod onoga sto sam nasao u radnjama kod nas...

Aj za početak pogledaj ove teme

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=209680
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=207097
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=206210
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=206927

Neću da zatvaram temu, mislio sam, ali Magic nema svoju zvaničnu temu, ali hajde da ne razvodnjavamo priču još uvek, pošto ima par aktuelnih tema.

Kada koncentracija postova oko Magica bude solidna, sigurno će biti jedna velika tema, ali za sad se o njemu priča "tu i tamo", pa još jedna nova tema neće biti od pomoći :).

Poslednja izmena:
Magic je odlican telefon. Ja imam jedan vec 3 nedelje i mogu ti reci da me je Android odusevio.

Magic kao uredjaj je tipican HTC proizvod - pod tim, pre svega, mislim na kvalitet izrade. Solidna plastika, dobar ekran, dobri tasteri (doduse malo mali za moje velike prste). Ne krcka, prosto deluje kvalitetno. Dosta je lagan i lepo lezi u ruci.
Android radi neverovatno brzo i dobro, sam softver je fantastican. Jos kada mu stavis neki kuvani ROM kao sto ja planiram (recimo softver od Hero-a) dobices zaista odlican uredjaj.

Sinoc sam uzeo ovaj telefon, mislim da se nikada nisam tako odusevio telefonom kao sada, ponajvise Androidom zaista je sjajan. Jos je rano za neke prave utiske, ali na prvi pogled je fantastican :)

Telefon je zaista odlican, kao i Android OS, samo da je baterija malo jaca.

Puniti bateriju na svakih dan ipo je sasvim normalna stvar...

To je vrlo vazno :)

Nego jel neko pokusao da stavi neku kuvani ROM na Magic? Mene zanima Hero softver ali iskren da budem nisam skontao sta sve treba uraditi da bi se to dobilo...

Potrazi Modaco ROM-ove. Ja to guram na Hero i nemam nikakvih problema.
Sva potrebna objasnjenja su na istim linkovima.

Will do, nadam se da cu imati vise srece od Omnika vunstera :D

Da vam ispricam kako me je Magic sinoc doveo do ocajanja.
Igrao sam se malo sa telefonom i podesio sam patern za otkljucevanje, tako da ne moze svako da ga otkljuca. Onda sam poceo da experimentisem sta se desava ako promasim patern. Posle 5 pogresnih pokusaja napisao mi je da moram da sacekam 30 sekundi pre sledeceg pokusaja. Tada sam odabrao opciju "Forgot patern" jer me zivo zanimalo na koji ce mi nacin pomoci. E sada pocinje show.
Prebacuje me na ekran na kome trazi da se ulogujem na svoj google account i pise da sam uneo previse pogresnih paterna. Nikako mi ne dozvoljava da se vratim na ekran gde bih mogao da unesem pravi patern vec ovo postaje jedini nacin za otkljucavanje telefona, u ovom trenutku postajem nervozan i zabrinut. Medjutim, posto je wireless iskljucen a parametri za GPRS nisu podeseni, telefon nije zakacen na internet i ne moze ni da pokusa da se loguje na moj google account vec samo trenutno izbacuje pogresan user ili sifra i nikako mi ne da da otkljucam telefon. Tu sam vec poludeo :) Pokusao sam da mu vadim bateriju, SIM karticu, sve redom, bez uspeha, kad god bih ga ponovo upalio opet mi je trazio da se logujem na google, sto je nemoguce, i tako lepo upadoh u dead lock.
Tada sam ga upalio koristeci neku kombinaciju tastera u ne znam ni ja kom modu gde mi je ponudio da resetuje tel na fabricko stanje, to sam odabrao i ubrzo pop... kad sam skonatao da ga je zaista vratio na fabricko stanje, tj obrisao mi ama bas sve, sve instalirane aplikacije, imenik... Bar se upalio otkljucan.

Mozda je postojao i bolji nacin da ga vratim u zivot, ali sad je kasno. Sve u svemu, ni malo mi se ne svidja kako su to napravili.

Da baš je to do Magica... ni malo nije do tebe :D

Magic je uradio zadato, sprecio je neovlasceni pristup podacima, a to sto si ti nepromisljen je druga stvar ;)

Pa nisam ja napravio taj dead lock, ja sam samo upao u njega :)
Bas cu poslati mail HTC-u, da vidim sta ce mi reci kako se izvuci iz te situacije, ili bar nek isprave bug za ubuduce :)

kako se pokazao ovaj model sto se tice androida,kakvi su utisci,ja sam bio na winmo 6.5 i planiram da predjem na android,jos se neckam oko galaxy,magic,ili hero?

kako se pokazao ovaj model sto se tice androida,kakvi su utisci,ja sam bio na winmo 6.5 i planiram da predjem na android,jos se neckam oko galaxy,magic,ili hero?

Ja sam presao sa HTC Diamond-a na Magic.
U principu jedino sto mi nedostaje sa Windows platforme je MS Exchange support odnosno kako to funkcionise na WinMobile platformi.
Sve ostalo, Android je zakon :)

Ja isto koristim MS Exchange. Reci, molim te, koju reč više, kako to radi na Androidu. Ako uopšte radi?

Ja isto koristim MS Exchange. Reci, molim te, koju reč više, kako to radi na Androidu. Ako uopšte radi?

U okviru Magic-a dolazi MS Exchange support ali ako imas foldere moras rucno da radis refresh. Postoji nekoliko third party resenja - Moxier Mail, TouchDown i RoadSync ali se em sva 3 placaju (sto nije moguce za nase trziste) em nemaju funkcionalnost koju imas na Windows Mobile platformi.

Ukoliko nemas puno foldera (ja sam zbog Android-a smanjio sa 30 na 4-5) onda nemas ni problema...

Dobro, s'time bih mogao da živim.

Ako može, još dva pitanja :)
1. da li na Androidu radi Push e-mail za MS Exchage account?
2. Da li za uređaje proizvedene za Android platformu postoje kuvani WM ROMovi, i obratno (za WM uređaje - Android ROM-ovi)? I kako te kombinacije rade - ok, ili baguju?

hvala :)
(P.S. ja sam i dalje TyTN I korisnnik, ali je krajnje vreme za upgrade)

Dobro, s'time bih mogao da živim.

Ako može, još dva pitanja :)
1. da li na Androidu radi Push e-mail za MS Exchage account?
2. Da li za uređaje proizvedene za Android platformu postoje kuvani WM ROMovi, i obratno (za WM uređaje - Android ROM-ovi)? I kako te kombinacije rade - ok, ili baguju?

hvala :)
(P.S. ja sam i dalje TyTN I korisnnik, ali je krajnje vreme za upgrade)

1. Radi push ali ne moze za foldere. Full push :) radi uz third party sw poput TouchDown koji se meni ne svidja uopste.
2. Naravno --> http://forum.xda-developers.com/

Najbolje sam da probas i sam se uveris... svrni recimo do nekog VIP prodajnog mesta gde ima Magic i nateraj ih da upale...

Poslednja izmena:
Čekaj, pa jel može, ili ne?

Ako mene pitas:
- omnik te pogresno razumeo, mislio je na kuvane ROM-ove ali ne "cross platform" varijante.
- ne znam odakle tebi uopste ideja da to moze. Ok, bilo bi lepo, slazem se, ali ne znam da je iko to do sada uradio pa sa tim u vezi mi je cudno da uopste pitas

Ako gresim, ispravite me, bice mi zadovoljstvo.

to će "teorijski" tek biti moguće kad budeš imao dva uređaja, kao što su HTC HD2 (WinMo 6.5) i HTC Dragon (Android 2.0) koji su bazirani na istoj platformi (Qualcomm Snapdragon). Za sada se nijedan od ta dva nije pojavio, HD2 bi trebalo da debituje 11. novembra, a Dragon ko zna kad

android na xda je poceo odavno da se portuje za dosta wm telefona, za neke bas radi lepo kao sto je Tytn II, dok recimo na mom Diamondu tek od skoro, pre oko mesec dana zavrsili su deo sto se tice mikrofona i mogu da ga koristim i za pozive, sada vidim da su sredili wifi o bluetooth.

Magic je odlican telefon. Ja imam jedan vec 3 nedelje i mogu ti reci da me je Android odusevio.

Magic kao uredjaj je tipican HTC proizvod - pod tim, pre svega, mislim na kvalitet izrade. Solidna plastika, dobar ekran, dobri tasteri (doduse malo mali za moje velike prste). Ne krcka, prosto deluje kvalitetno. Dosta je lagan i lepo lezi u ruci.
Android radi neverovatno brzo i dobro, sam softver je fantastican. Jos kada mu stavis neki kuvani ROM kao sto ja planiram (recimo softver od Hero-a) dobices zaista odlican uredjaj.
Amen! BTW HTC ce zvanicno izbaciti SenseUI za Magic
Sinoc sam uzeo ovaj telefon, mislim da se nikada nisam tako odusevio telefonom kao sada, ponajvise Androidom zaista je sjajan. Jos je rano za neke prave utiske, ali na prvi pogled je fantastican :)
evo nakon mesec dana ja se i dalje odusevljavam :D
Ja sam presao sa HTC Diamond-a na Magic.
U principu jedino sto mi nedostaje sa Windows platforme je MS Exchange support odnosno kako to funkcionise na WinMobile platformi.
Sve ostalo, Android je zakon :)
apsolutno! sa novim verzijama ce doci i bolja Exchange podrska ;)
U okviru Magic-a dolazi MS Exchange support ali ako imas foldere moras rucno da radis refresh. Postoji nekoliko third party resenja - Moxier Mail, TouchDown i RoadSync ali se em sva 3 placaju (sto nije moguce za nase trziste) em nemaju funkcionalnost koju imas na Windows Mobile platformi.
Ukoliko nemas puno foldera (ja sam zbog Android-a smanjio sa 30 na 4-5) onda nemas ni problema...

Pa realno svako ko se nesto razume je presao na Andrid :p

Amen! BTW HTC ce zvanicno izbaciti SenseUI za Magic

Bice dostupan za Magic sa 288mb ram, verzije sa 192mb(myTouch) i G1 nece zvanicno biti podrzani. Sto znaci da ce na model iz vipa moci da gura sense...

Takodje se pominje i update FW na 2.0...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno