Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Naravno da se placa. Stavi ROM po zelji. Ali za njega ne postoji SenseUI ROM, to je HTC-ovo. Znaci, mozes T-Mobile 2.2 zvanicni, i navise.

Ali za njega ne postoji SenseUI ROM, to je HTC-ovo. Znaci, mozes T-Mobile 2.2 zvanicni, i navise.

A ko pravi mytouch3g, samsung? To je sve HTC sapphire samo drugi marketing. Mozda ne postoji sense za njega zvanicno, ali ko jos dolazi na bench a koristi zvanicni rom? :) Jedini meni poznat problem sa mytouch 3g je sa fender edicijom sa 3.5mm dzekom jer ona ima drugaciji radio pa neki romovi ne rade na njemu, a cini mi se da milanj ima obican mytouch3g.

Sve to ja znam, ali zvanicno nema HTC branding i nema SenseUI. A ne znam da li postoji kernel (32B) za ROM sa SenseUI (a da nije ovaj portovani sa Wildfire S koji je jos u razvoju). Zato sam predlozio zvanicni T-Mobile 2.2 koji bi radio extra na njemu bez muke.

Da malo ozivimo temu :) Probajte Cronos 2.1 odlican je ;) istestirao sam ga i stvarno je super

Evo stigao T-mobile Mytouch 3g, nisam jos stigao da se igram na njemu ali je koliko sam video model 32A sa 3.5mm prikljuckom za slusalice, bio je otkljucan tako da je odmah radio sa 063 i 064 karticom a trenutno je na njemu android (verovatno zvanicni) 2.2.1. Sada mi ostaje malo da se igram, instaliram aplikacije i ostala podesavanja.

Sta koristite za sinhronizaciju sa outlook-om, prebacio sam stari imenik iz win mobile telefona tamo pa sad treba da vratim, instalirao sam htc-ov sync 3.0 verzija i sa njim mi kaze da nijedan uredjaj nije povezan iako windows normalno vidi removable disk (SD karticu). Instalirao sam i neki My phone explorer koji ima sinhronizaciju sa android telefonima i ni on ne vidi telefon.

Pa kad odeš na zvanični sajt piše koja verzija sync je za koji telefon.
a koja je verzija možeš videti u seting pa na About phone i tu piše koji je android.

Poslednja izmena:
Klasika, potreban je Novi Radio, nakon toga odraditi nandroid za svaki slucaj (uci u recovery :) naravno ), odraditi wipe cache and davilk, nakon toga flash Cronos 2.1, nakon google aps , onda GPS fix za EU... nakon toga restart i sacekati da se inicijalizuje i uzivati :)

Dali je bolji od yoshi roma (koji trenutno koristim)
Da li može sa radio svicherom da se postavi Novi radio činimise da imaše opcija novi i stari radio?(nikako da nađem link ka radio svicherom)

Radio switcher je odlicna stvar. Iskljucivo njega koristim kada menjam radio, spl ili/i recovery.

Zasto je New Radio, SPL i Recovery najgora moguca kombinacija? Nista ne komplikuje stvari. Samo kliknes da flashuje OLD komplet (ili NEW komplet, po potrebi) i to je to.

Potreban ispravan link jer onaj koji je postavljen neradi više.

Nadji novi link na XDA u Magic delu foruma.

Našo (koliko je ranje bilo muke oko zamena radija a sada se sve svodi na jedan potez)

ja ne znam zasto se ljudi toliko plase menjanja radija, imate jednu komandu u dos-u, 3 reci, mozda 4 i cao zdravo, ja ovaj swicher ni ne koristim...:)

Sada bas nesto mislim i stvarno sam odusevljen ovim cronosom 2.1 odlican je, mozda i najbolji rom koji sam licno probao do sada (a mnogo sam ih probao). Ali najvise zadovoljan i potpuno sam odusevljen svojim Magic-om :d Covece za neverovati da ovaj telefon koji je ujedno i najstariji Android telefon koji se pojavio u prodaji (Magic je g1 bez tastature) danas nakon tolikog vremena, namerno kazem tolikog, jer je ovo vreme uzurbanog razvoja, svakog dana izlaze sve jace i jace azdaje, sw stalno napreduje, a i Magic radi bolje i brze nego ikad :) zajednica jos uvek postoji i jos uvek je snazna. Apsolutno zadovoljan u svakom pogledu :)

Sada bas nesto mislim i stvarno sam odusevljen ovim cronosom 2.1 odlican je, mozda i najbolji rom koji sam licno probao do sada (a mnogo sam ih probao).

Jesi probao Yoshi room....??
Ja ga koristim već neko vreme i nisam imao nijedan bag,batreija traje 2 dana...
Razmišljam da probam cronos ali neznam ko je bolji rom.??

Koristi sam yoshi nedelju-dve, dobar je yoshi ako si zadovoljan nema ni najmanje potrebe da menjas, cronos je malo bolji, ovaj brzi, ali to nije neki razlog za promenu ako si vec zadovoljan. Ja menjam jer volim da se igram jos uvek :) ali da je cronos 2.1 super stvarno je super, veoma brz rom

Na stranici 70 Iv@n_SD je postavio linkove za chronos.
Dali je to ta verzija hronosa ili ne.
Jer koliko vidim u njegovim postovima skida se 2.0 pa 2.01 a tuje i karnel OC na 614.

Jok, ostavio sam ja juce prekljuce linkove, pogledaj moje prethodne postove...

e ljudi, imam jedan problem s telefonom, mislio sam da je do roma, koristio sam kratko original rogers, nije mi radila vibracija kada stigne poruka iako je sve lepo stiklirano bilo, stavio sam clean magic, ponovo, sve ok radi, i dolazni poziv sa i bez zvuka, ali kada poruka stigne, ne vibrira uopste... jel zna neko o cemu bi moglo da se radi...?

Jel to problem samo kada ti stigne poruka? hajdemo ovako, ako koristis def messaging app, idi menu->settings->notification settings pa proveri podesavanja u vibrate settings (moguce je da ti je tu nesto poremeceno)

da, da, samo kada stigne poruka, ne vibrira, inace kad pisem poruku vibrira, onako sitno, razumes sta hocu da kazem, kad se pali, zavibrira ono jedanput kratko, za dolazni poziv sve u redu, samo poruka nece.. i da, default je sms app..u setingsu je sve kul kolko mi se cini, play notification sound, received notification, vibrate, sve stiklirano...

Jedna stvar, kada si presao za zvanicnog Rogers ROM-a na CleanMagic, ti zapravo nisi napravio neku veliku promenu jer je CleanMagic "pravljen" na osnovi Rogers ROM-a. Tako da promeni ROM na, recimo, T-Mobile 2.2 kako bi bio siguran da nije hardverski problem.

znam, ali na svim romovima je radilo do skoro... vidis nisam razmisljao o tome, ali sam kontao da se nesto rogers zaglupeo, pa sam kao stavio ovo da probam...

Probaj, nista te ne kosta. A bices siguran. Samo odradi wipe svega, pa onda flashuj ROM. Ako tada radi, onda trazi uzrok zasto ne radi na Rogers ROM-u. Meni je Rogers radio odlicno, ali iskljucivo originalni. Svaka modifikacija tog ROM-a (CleanMagic, Smoki, RCMagic) je imala problem sa predugim punjenjem, koji NIKO nije resio niti je znao zbog cega do toga dolazi.

e, pa nije meni prvi put da koristim ova dva roma da da sada ne radi, do sada je radilo i na njima, zato se i plasim da nije nesto crklo... ja nesto nisam ni obracao paznju na punjenje na cleanmagic, ova druga dva nisam ni koristio... ajd probau neki 2.2, pa cu videti...

izvinjavam se odmah za duplu poruku, ali ja da nadjem edit ne mogu, a oci se zatvaraju.. instalirao cm 6.1, sve radi kul, i vibracija.. tako da ne znam sta bi mogao da bude problem... pozz svima i hvala na pomoci

Stvarno neznam zašto ljudi prelaze od recimo 2.2 pa 2.3 pa se vrate na 2.1 pa na 2.2.....dali to žele onako dase igraju ili???

pa bukvalno...:) bar kod mene.. kad mi dosadi, promenim.. a necu da stavljam romove koji se jos uvek razvijaju, kad zavrse, stavicu i neki 2.3... :)

Nazad
Vrh Dno