Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

nnnn

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2006
Poena
349
Koje ste romove probali i sa kojima imate dobra iskustva?

Ja sam jutros stavio
[ROM][32A][Nov07] MyHero 2.0.5 with Official SenceUI on HTC Kernel 2.6.27

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=552274

I za sada koliko vidim sve radi kao podmazano.

Jel testirao neko andoid 2.0 ili 2.1 i jel ima neki koji radi lepo?

Pisite ovde vasa isustva za custom romovima, mislim da bi bilo lepo da imamo ovakvu temu koja bi omugucila vlasnicima magica da se lakse snadju.

Ja koristim Cyanogen ROMove od kako imam Magic. Zadovoljan sam, iako je ponekad bagovit.

Druge nisam probao.

Da to sam i ja procitao, mada 2.1 je izasao bas skoro, tako da ne sumnjam da cemo u skorijoj buducnosti imati stabilan rom. Jel ima neki 1.6 sa sence UI?

Bluetooth mi radi na 2.1, dok kamera ne radi samo u video modu. Mislim da je tek pre par dana izaso rom na kom radi bluetooth.

Ja koristim vec mesecak dana CursorSense rom i veoma sam zadovoljan. U pitanju je 1.5 + SenseUI.

Probao sam skoro sve romove i MyHero mi se najvise dopada. (preicam o SenseUI).

Ja koristim MyHero 2.0.4 i mnogo sam zadovoljan. Brzi je sto puta od onog koji mi je bio pre toga, a koji je redovno pucao. Svaka preporuka.

E da, jedino sto mi smeta kod njega je sto ne mogu da iskljucim T9. Ja sam ga u podesavanjima iskljucio (one word prediction opcije), kao sto sam to uradio i u prethodnom romu, ali nece. Kada god udjem da pisem poruku, moram da ga iskljucim rucno pa da pocnem da pisem.

I na sam instalirao ovaj rom, 2.0. 4 I
Nisam odusevljen, mnogo mije brze i lepse radio onaj fabricki 1. 5 . .. da li neko zna kako da vratim fabricki fw , znaci da bude onakav kakvog Sam fw I kupio?

Poslednja izmena:
a kako je fabricki kad 1.6 nije izasao za nase magice (iz vipa)? da li i on ima brda dodatnih nebitnih programa koji se ne mogu skloniti iz menija?

Izasao je fabricki za neke magice, ne za nase iz VIP-a, ali to je nebitno, magic je magic ( 32A)

This ROM is completely 1.6 stock (framework, apps, etc) with the exception of the following enhancements:

1. Compcache enabled by default (no backing swap, just straight compcache)
2. ROM works with 32A Magic Only
3. Root enabled
4. Market should be fully working
5. Busybox
6. Loccy`s enhanced Browser v1.5 with Multi-touch
7. Netfilter and iptables modules added to the kernel. Wifi tethering works with both "aNetShare" and "android-wifi-tether" apps.
8. Launcher with 5 screens
9. Apps2SD for G1/Dream users ext2/ext3 fs only [may need to format /system/sd (/dev/block/mmcblk0p2) partition if getting black screen]
10. Work Email App (Exchange Support)
11. Userinit.sh support in /sdcard directory
12. All built-in apps optimized with zipalign and optipng

Od aplikacija imas jedino wifi tethering app. Ovo sve ostalo su twikovi.

Da ima samo 1.5 sa sence UI, tacnije ima i 2.1 ali tek u nekoj beta verziji.

Evo sad pravim backup svega, pa cud a probam par romova, i ove 2.1 i CursorSense.

nnn, da li ti imas htc magic iz vipa, i da li bekapujes preko nandroida?

Da li iko od vas ima backup-ovan originalni firmware, naravno oni koji su kupili u Vipu htc magic? inace, instalirao sam amon ra 1.6.3 fw, radi kao sat, a ne ko onaj my hero, trutina...

Sad sam presao sa na CursorSense32A-1.2.2
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=592856
i ukratko bi ga nazvao myhero na steroidima, znaci kako radi, jedno 30% brzi od myhero. Glavni razlog sto sam presao je sto koliko vidim myhero se ne updatuje od novembra, a CursorSense redovno, ova verzija redovno. zadnja je od juce :p

Ne znam, ne svidja mi se, samo sto je nasminkano, inace primetno sporije radi od 1.5 originala (bar kod mene), zakucao mi je dva puta, od sinoc, i konacno je otisao...

Sad sam presao sa na CursorSense32A-1.2.2
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=592856
i ukratko bi ga nazvao myhero na steroidima, znaci kako radi, jedno 30% brzi od myhero. Glavni razlog sto sam presao je sto koliko vidim myhero se ne updatuje od novembra, a CursorSense redovno, ova verzija redovno. zadnja je od juce :p

Reci mi kako si izveo ovo. Ja sam pokusao, mora da apdejtuje radio i spl, to mi nije iz nekih razloga uspelo, tako da nisam ni stigao do roma. Jel mozes u kratkim crtama celu proceduru? I ako mozes da kazes koji ti je radio i spl bio pre toga.

Moras prvo da stavis( ako nemas):
- 1.33.2010 Engineering SPL HBOOT image
http://www.theandroidkitchen.com/fileshare/Sapphire-32A-Updates/?download=hboot-1.33.2010.img

dalje ti trebaju sledeci fajlovi:
http://www.theandroidkitchen.com/fileshare/Sapphire-32A-Updates/?download=hboot-1.76.2007.img
http://www.theandroidkitchen.com/fi...es/?download=Radio_HTC_PVT_32A_6.35.10.18.img
http://www.androidspin.com/downloads.php?dir=amon_ra/RECOVERY/&file=recovery-RA-hero-v1.5.2.img

ceo rom:
http://www.theandroidkitchen.com/fileshare/CursorSense/?download=CursorSense32A-1.2.2-signed.zip

pa onda
ubacis telefon u fastboot mode
udjes u cmd pa cd android sdk/tools ( tu ubacis sve fajlove koje trebas)
pa kucas redom
fastboot flash radio Radio_HTC_PVT_32A_6.35.10.18.img
fastboot flash hboot hboot-1.76.2007.img
fastboot flash recovery recovery-RA-hero-v1.5.2.img
fastboot erase system -w
fastboot reboot-bootloader
moras za hero da ubacis recovery-RA Verzija za magic nece da radi

posle udjes u recovery mod wipe sve, format karticu, prebacis rom na karticu. flash i to je to.

inace vredi truda, rom je prosto sjajan.

Uspeo sam da azuriram radio i spl i stavio sam recovery-RA-sapphire-v1.5.2H.img recovery, jer je na onoj strani pisalo da je taj za 32A. I sada imam reboot loop, jednostavno nece da se podigne. Probao sam i hard reset ali nece. Vec mi se ovo desavalo kada sam stavio prvi put herojev rom ali se ne secam kako sam ga povratio. Sada sam stavio ponovo recovery-RA-magic-v1.2.3H.img, ali isto je. Kada udjem u recovery bude u njemu par sekundi i ponovo se resetuje. Nemam zivaca vise sad da se zezam sa ovim, probacu sutra. Odo da spavam.

Uspeo sam da azuriram radio i spl i stavio sam recovery-RA-sapphire-v1.5.2H.img recovery, jer je na onoj strani pisalo da je taj za 32A. I sada imam reboot loop, jednostavno nece da se podigne. Probao sam i hard reset ali nece. Vec mi se ovo desavalo kada sam stavio prvi put herojev rom ali se ne secam kako sam ga povratio. Sada sam stavio ponovo recovery-RA-magic-v1.2.3H.img, ali isto je. Kada udjem u recovery bude u njemu par sekundi i ponovo se resetuje. Nemam zivaca vise sad da se zezam sa ovim, probacu sutra. Odo da spavam.

Pa trebas ovaj:
recovery-RA-hero-v1.5.2.img ne 32A, ne magic, nego za cist hero i ja sam imao taj problem dok nisam pazljivo procitao tekst i video.. :d

OK, hvala ti, to je bio problem, uspeo sam sad da udjem u recovery i mountujem sd card. Reci mi samo jos nesto...kada formatiras karticu, jel ides iz recovery-a ili iz Windows-a, klasicno u MyComputeru desni klik pa Format FAT32?

Ne, ja sam formatirao iz recovery, i on je napravio one njegove particije..

Uspeo sam konacno da sredim. Upozorenje za sve: obavezno hero recovery!

Pokusavam da sredim ovo, ali ponovo kao i prosli put sam zaglavio na "Android Market Term of Service". Jednostavno nece da ucita. Prosli put sam isto pokusavao sat vremena i samo je iz cista mira ucitao. Vidim mnogo ljudi se zali na ovaj problem. Internet mi u browseru inace radi.

Takodje GPS ne radi. Sa MyHero takodje nije radio. Jel radi tebi?

Meni sve radi.. Pazi gps-u prvi put treba jedno 5-10 minuta da napravi neku tabelu satelita ili sta vec ja znam, posle toga radi ko sat.. Unutra ti nece raditi gps sigurno, moras napolju da budes.. Inace kakvi su utisci sto se tice brzine?

Brate ladno napolju da stojim 15 minuta. :D

Pa brz je, nisam jos nesto mnogo radio, ali vidim da je brzi od myhero. Nervira me samo ovo sa Market-om, pa se vec jedno 2 sata zezam samo sa tim, ne mogu nista da instaliram bez njega.

Brate ladno napolju da stojim 15 minuta. :D

Pa brz je, nisam jos nesto mnogo radio, ali vidim da je brzi od myhero. Nervira me samo ovo sa Market-om, pa se vec jedno 2 sata zezam samo sa tim, ne mogu nista da instaliram bez njega.

Pazi pokusaj preko 3g-a, pa posle preko wi-fi. Ja kad sam flasovao rom, prvo sam skip sve, pa onda preko 3g-a konektovao se na google nalog i na market i posle sve normalno radilo..

A gps ti sigurno unutra nece raditi, to ni sa jednim telefonom ne radi.. tacnije 99% slucajeva nece..

Vrh Dno