@ cigla
Nisu uspeli oni samo zbog igrica, već i nečega što se zove kvalitetno osmišljen korisnički interfejs.
Meni je odličan jedino HTC Sense kor. DESKTOP interfejs. Inače, bez Sense, Samsung izvedbe i sl. mi nisu toliko privlačne. U svakom slučaju, lepo je što ima mogućnost više desktopa skrolovanjem levo - desno. Lepo je i dobro što to sve tečno radi. To je uvedeno i na WM-u. Nadam se da znaš za "Co0kie.HomeTab_2.0" i mogućnosti koje pruža? Doduše, iskopirao je mogućnosti Android desktopa, ali sa mnogobrojnim dodatnim podešavanjima koje Android nema. WM 6.5 tu razbija koliko ima mogućnosti personalizacije desktopa, ali opet nije toliko fluidno kao na Android OS-u i zato WM
nije predmet za pohvalu...
Oko, kvalitetno osmišljenog korisničkog interfejsa u okviru tj. vezi osnovnog MENIJA sa aplikacijama, se ne mogu složiti sa tobom nikako!
Android interfejs ne može da se organizuje po folderima u meniju već samo redjanje ikonica nakon instalacije po azbučnom redu do besvesti i skrolovanje na dole dok ne dosadi kako bi našli željenu app ... doduše to se može nekako srediti na desktopu u folderima, ... na nekim "no sense" verzijama, ... ne znam za novije verzije 2.3.3 da li donose nešto po tom pitanju ... ali je HENDIKEP bar za mene kome treba organizacija unutar PDA, ili bar na to naviknut. Po meni je iPhone meni i onda Android najgori mogući meni koji je izmišljen za mobilni telefon, PDA ili šta već.
Tu Symbian i WM mogu predavanja i lekcije da im održe iz organizacije aplikacija. Multitasking mi na Android-u nije izveden kako treba. Zašto lista zadnje pokrenutih aplikacija? Nikako ovo da shvatim?!"? Zar nije pogodnije samo lista pokrenutih aplikacija????
O WP7 - KOPIJI iPhone zabrana i nemogućnosti, ne želim ni da pišem. Čist promašaj!
@ cigla
Sve je smisleno i logično organizovano. A i konstantnih 60 fps ne odmaže.
Samo nemoj da mi kažeš da je i winMo takav, jer sam u dodiru sa hd2 svaki dan.
Smisleno i logično su jedino organizovana podešavanja sistemskih parametara, no, to se jednom uradi i više nema preterane potrebe tu zalaziti, zar ne?!? Inače osnovni meni je BEDAN bez mogućnosti organizacije ikonica aplikacija u foldere u okviru tog menija. Eh, oko brzine odziva si u pravu ... sve klizi predivno i tu WM zaostaje i nema mu pomoći. Zbog toga niko i ne voli WM, čak ni ja.
Najjace je da pljujete po WP7 a koristite Windows 7 koji je kao i sve sa potpisom Microsoft nastao na istim principima, a to je 'iskopiraj ono sto je konkurencija radila pre 5 godina'
Hmm ... nisam ovo dobro shvatio, ali ... ako je do kradje ideja i patenata ... tu ni Apple nije mnogo bolji. Zar misliš da je Apple izmislio grafički interfejs sa ikonicama i prozorima?!?
NAGRADNO PITANJE: od koga je Apple pokrao ili pak "kupio" grafički korisnički interfejs sa prozorima i ikonicama na kojima se može komandovati mišem?!? Taj MAC nije izmislio ništa, kupio je gotovo ... Microsoft je to lepo iskopirao takodje i izbacio Win3 u istom periodu kada i Apple prvi MAC sa tim interfejsom ...sve dalje je istorija ...
WP7 je najsiromašniji operativni sistem za mobilne telefone koji postoji. JAVA ga šije po mogućnostima. Čak šta više, WP7 je
namerna KOPIJA iPhone (ne)mogućnosti,. Da se danas UIQ 2.0 UI (Symbian OS) instalira na uredjajima sa kapacitativnim ekranom bez obzira što nije optimizovan za dodir prstima, WP7 bi pozavideo od opcija i mogućnosti koje nudi OS iz praistorije. Džabe brz odziva kada se nema 90% smartphone mogućnosti.