Šta je novo?

HTC HD2

Cek ljudi, pitate za neke stvar, dobijete validne smernice i linkove.. Sad je samo ostalo da malo citate na xda, posto tamo ima bukvalno sve, samo treba odvojiti malo vremena... xWolf, sve to sto si pitao imas u sekciji pitanja i odgovori na xda, sa detaljnim upustvima i video klipovima... Suvise bi potrajalo da sad sve to pripremimo i okacimo ovde, previse koraka ima.. So, go to xda and read! :)

Rom manager na HD2 nema punu upotrebnu vrednost, kada se koristi magic loader (magldr).. Ako zelite clk loader, onda je moguce koristiti rom manager na HD2 na deklarisan nacin. Ja sam ipak vise naklonjen magldiru i cwm (kako zasto, isto ima detalja na xda)...

mogu li se na hd2 preobracenom u android, instalirati i igrati sve ove nove android igre koje vidim izlaze prilicno brzo i u velikom broju u poslednje vreme..
najvise me privlace ove koje su radjene u 3d i koriste G senzor... :))

pomaze li nesto onaj fpu enabler kod htc-hd2, ili je to samo za wm sistem (posto nije kompajliran tako da podrzava FPU koji snapdragon ima).. kod androida je situacija, nadam se, bolja..

i za kraj (danas), ima li ista od funkcionalnosti koje hd2 pruza, da ne radi dobro pod android romovima, tj. da li je ostalo nesto sto jos treba da se ispegleda/doradi.. ili sve radi odlicno, bas kao da je hd2 prirodni android telefon.. dokle su stigli programeri/kuvari po tom pitanju?

Mozes se igrati kao na native android uredjaju, cak i fluidnije ;)

Working
===========
Everything is working.
Phone
3G/HSDPA (RMNET is fast and stable for MAGLDR. Or PPP for cLK.)
Wi-Fi (Support IEEE 802.1x/EAP authentication and Ad-Hoc Wi-Fi.)
Bluetooth (Support low power mode.) (Thanks to Trilu and Charansingh)
GPS with AGPS support
Network Location
720p Video Playback (H.264 up to 720p with hardware decoding)
Camera (5MP)
Camcorder (800x480, H.263 and variable 30fps with hardware encoding) (Courtesy of Gpc)
LED Notification (Courtesy of Gpc)
USB Mass Storage
USB Tethering (Use build-in "USB tethering" feature directly or install Wired Tether 1.4.apk.)
WiFi Tethering (Use build-in "Portable Wi-Fi hotspot" feature directly or install Wireless Tether 2.0.7.apk.)
FM Radio

Takoda wulfi, manje razmisljaj, fleshuj rom, i sam, iz prve ruke vidi kako to sve radi ;)

e da.... ima li neka aplikacija za android.. valjda je konacno neko napisao, koja importuje podatke iz 'pim backup' (windows mobile aplikacija) u android.

da ne moram da se zezam sa sinhronizacijom preko google... vec..? kapirate na sta mislim...

hocu da prebacim adresar/imenik zajedno sa porukama (poruke manje-vise, adresar na prvom mestu, sa sve mailovima, facebook linkovima... itd...) iz wm u android

malo mi je jos sve ovo konfuzno, ako moze par linkova kako se to radi ili detaljniji uput .. ko nadje vremena naravno...

Kod većine ROMova, CWM nije opcija, već je obavezan. A korist je jako velika.
Reci koji ROM želiš, probaću da pomognem.

I, da: kod Androida je kernel važan. Uglavnom se može menjati nezavisno od ROMa. Obavezan CWM backup.

Nema razloga za strah, flešovanje je bezbedno. Najbolje se uči na greškama, ako ti se već ne čita

Jel se desavalo nekome da mu se telrfon zamrzne u androidu i onda samo vadjenje baterije pomaze, meni se desilo par puta pa sam poceo da se brinem, inace kod winmobile nisam imao problema.

Naravno da se desi, ali bas retko.. Koji rom i kernel koristis ?

jao bre... to ti nije andorid nego winmo....

c c c c c c ;)

Si testirao jos koji rom ?

Poslednja izmena:
Taj nightly - to su "noćna" izdanja entuzijasta. Sasvim netestirano, ali uvek najsvežije.
Probaj nešto drugo, što se ne menja baš svaki dan

Jel se desavalo nekome da mu se telrfon zamrzne u androidu i onda samo vadjenje baterije pomaze, meni se desilo par puta pa sam poceo da se brinem, inace kod winmobile nisam imao problema.

kako mislis zamrzne? upalis ekran a ne reaguje touch ili nece uopste da upali ekran?
svakako, probaj vise rom-ova pa uporedi...

Kod većine ROMova, CWM nije opcija, već je obavezan. A korist je jako velika.
Reci koji ROM želiš, probaću da pomognem.

I, da: kod Androida je kernel važan. Uglavnom se može menjati nezavisno od ROMa. Obavezan CWM backup.

Nema razloga za strah, flešovanje je bezbedno. Najbolje se uči na greškama, ako ti se već ne čita

ok, uspeo sam da ukrotim MIUI i bat. zadrzim na 4-5 mA, za sada mi prija da ga koristim tako da cu u narednom periodu videti kako sve to funkcionise i javiti se svakako sa nekim novim nedoumicama, hvala u svakom slucaju..

Ljudi ima li sanse da sredim ROM, imam Energy, ali vucem android, neki rafdroid 4.3, tako nesto, za DHD, i samo jedno jutro nije hteo da radi, i nece vise da podigne
Android, vrti onaj load, i cuje se neki zvuk za load s vremena na vreme, i to je to...., znaci nema sanse da ga podigne, ujutru je alarm poceo da prica datum i vreme, i ja izvadio
bateriju i sad prc, ima li sanse da se butuje, vidi karticu na windowsu, i sve je na mestu. Vec sam sve redom bekapovao, samo mi je da ne moram da sve aplikacije instaliram ponovo
posto bas nemam cest pristup netu jer sam na brodu. I ima li neke sanse da ne formatiram karticu, vec samo da nekako sredim taj android folder. I da jako mi je vazno ako neko zna
kako da izvucem podatke za COLOR NOTE, jer sam imao tamo neke vazne stvarcice zapisane.... pa bih bio zahvalan ako neko moze da pomogne... HVALA UNAPRED :)

Pozdrav svima. Zamenih svoj samsung spica sa hd2 i naravno, odmah problemi :) Moram da primetim da mi je menjanje romova na spici bilo dosta jednostavnije, ovde na hd2 vec par dana citam po netu i ne mogu lako da pohvatam sve :) Elem, da predjemo na problem. Preko onog magldr boot-a sam instalirao neki rom sa stranice http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=907387, pre toga sam na sd kartici napravio dve particije, jedna fat32 od 3gb a jedna ext4 od 1gb. I posle ubacivanja roma, android radi ali nema memorije, kako meni izgleda on ovih 1gb ex4 ne vidi. Pitanje je sta raditi, posto ne mogu nijedan program da instaliram, pozdrav

Ja bih promenio ROM. Ovaj ne koristi app2sd, već nešto drugo.
Uzmi nešto novije, svakako.

Druze, moze li neka preporuka. Nemam iskustva sa ovim. Znaci verovatno je bitno to da cu instalirati preko magldr boot-a. Koliko se secam sa spice su bili dobri cyanogenmod romovi, da li i njih ima za hd2 i jesu li ok. Ako moze konkretni link ka necemu proverenom, da ne bi nesto zeznuo :) I pitanje, da li je ok sto je druga particija ext4, da to ne pravi neki problem, mada sam isprobavao i sa ext2 i ext3 i isto ih fon ne vidi, pozdrav

Druze, moze li neka preporuka. Nemam iskustva sa ovim. Znaci verovatno je bitno to da cu instalirati preko magldr boot-a. Koliko se secam sa spice su bili dobri cyanogenmod romovi, da li i njih ima za hd2 i jesu li ok. Ako moze konkretni link ka necemu proverenom, da ne bi nesto zeznuo :) I pitanje, da li je ok sto je druga particija ext4, da to ne pravi neki problem, mada sam isprobavao i sa ext2 i ext3 i isto ih fon ne vidi, pozdrav

pusti magldr da ti napravi particije ima tamo nesto za formatiranje sd kartice koliko se secam verovatno moze lako da se nadje

sto se tice cyanogenmod romova , vec vise puta pominjani hyperdroid

E SAD, NESTO ZA TEBE A KOLIKO VIDIM IMA JOS ONIH KOJIMA JE NAMENJENO:

procitaj ovu celu temu, u vise navrata je ispisano sve sto bi ikome moglo da bude bitno vezano za htc hd2 ukljucujuci i iskustva sa romovima kao i sve oko instalacije istih. trenutno sto se tice androida jedino sto preporucujem a verujem da 99% misli tako su nand romovi , oni sto idu preko sd kartice se verovatno vise i ne razvijaju a u svakom slucaju rade losije.

Task 29.
Instaliraš MAGLDR
Instaliraš CWM, sa potrebnim partition size-om (to biraš prema ROM-u koji želiš)
Staviš karticu u telefon, pokreneš CWM, iz njega particionišeš, i formatiraš particije. Hint: 500MB za ext particiju više nego dovoljno!
Skineš (na PC) ROM kao .zip fajl. Pazi da skidaš MAGLDR verziju, a ne cLK.
Prebaciš taj .zip fajl na karticu (može iz CWM, preko USB-a), i pokreneš instalaciju ROM-a.

Ovo sve, step by step, važi za Hyperdroid (on je CM7), kao i za većinu MIUI ROMova. Sense ROMove ne poznajem.

Ako treba detaljnije, reci.

AJ kibicer daj neki savet za moj problem par postova gore, zaglavljen sam na brodu, a nemam bas cesto net, a imam neke podatke u androidu koje bih voleo da sacuvam, sta raditi :)

Uspeo sam da instaliram hyperdroid , ali jedva. Nisam mogao da iskopiram hyperdroid zip fajl na sd karticu, zasto ne znam. Na kraju sam izvadio karticu iz telefona, ubacio je u fotoaparat i kada sam njega povezqao na komp onda sam iskopisao iz prve ?! Posle kad sam vratio karticu nazad flesh je odradjen iz prve. Meni ovo deluje totalno nelogicno. Na prvu loptu ovaj hyper droid deluje extra. Momci hvala na pomoci ,pozdrav

@ JSN
rado bih ti pomogao, ali pojma nemam kako... jedino da napraviš puni bekap svega sa kartice, pa da ponovo instaliraš isti Android, pa da vratiš te podatke, i da se nadaš da će biti pročitani. Šanse na uspeh nisu velike. Taj Color Note bi trebalo da može da se pročita. Ako instaliraš bilo koji Android, instaliraš i Color note, pa mu iskopiraš na odgovarajuće mesto stare Color Note podatke, nadam se da će da radi :(

@ tassoti
Ja ovako radim: na SD kartici (fat particija, naravno) sam napravio ROMs folder. U njega smeštam ROMove, kao i razne apdejte koje instaliram iz CWM.
Kopiranje:
Pokreneš CWM, mounts and storage, mount USB storage, vežeš ga na PC, i onda kopiraš (recimo) u ROMs folder. Kopiranje sigurno, i pouzdano (ja uvek proveravam md5).
Magldr 1.11 je imao bug, i kopiranje većih faljova kroz USB je obavezno rezultiralo greškom. navodno je ispravljeno u 1.13, ali nisam proveravao - uvek kopiram kroz CWM.
Sad kada ti ROM radi, napravi CWM backup, i na konju si.

Nikako da stignem da odgovorim. Nisam mogao da se naviknem na onaj wm 6.5 tek sad sa androidom je sve kako treba :) A reci mi sta predstavlja CWM backup ? Backup svih programa i sisitema ? I jos jedno pitanje: igra koja je ovde vise puta hvaljena greedy spider, nije mi radila ni na spici a nece ni sada na hd2, jel zna neko o cemu se radi ? pozdrav

Jel neko imao "cuveni" problem sa end dugmetom i otkazivanjem touchscreen-a. kad "probudim" telefon pritiskom na end, touch ne reaguje. kad to uradim bilo kojim drugim dugmetom funkcionise normalno. inace ovo zaglavljivanje se desava samo kada se telefon budi end dugmetom...u drugim situacijama koriscenja end dugmeta (prekidanje poziva, povratak u home) nema ovih manifestacija. jel ovo krenuo prema vecnim lovistima ili sta?

Ja sam video dosta ljudi da to prijavljuje, ali meni se, na sreću, nije dogodilo... End taster koristim samo za buđenje telefona, za sve ostalo koristim SW Key (Button savior), baš zato što su ti tasteri slaba tačka HD2. End mi je i dalje kao nov, ali Answer jedva da ima neki hod..
Imaš li taj problem i ako tel budiš nekim drugim tasterom?

@ tassoti: Verujem da si već našao odgovor. ClockworkMod recovery je verovatno najbolja strana Androida. Na žalost, njegov puni potencijal možeš iskusiti tek korišćenjem cLK, a tamo je RMNET i dalje problem :(

Vrh Dno