Šta je novo?

HTC HD2

voodoo nemas potrebe da budes nadrkan, sve je ok... ubacio sam sinoc android 2.2 i sad je vec druga prica, samo sto ce mi isisati celu bateriju veceras do 22h - postoji li neki trik da se to nekako uspori ili nesto jer ovo nicemu ne vodi...

nisam nadrkan, kako ti vec kazes, nego ti nas pitas da ti pomognemo a kad dobijes neku pomoc, ti lepo sa njom obrises patos... I onda, gde je poenta prvobitnog pitanja i odgovaranja?
Trebo si odmah lepo reci, imam problem al dajte kako da ubacim fckn Android u njega..

hmm.. a koji SD android za hd2 mi preporucujete ako hocu najnoviju verziju androida i htcsense GUI-a, i da sve to bude stabilno i doterano??

i.. molio bih doticnog koji nema pametnija posla nego da mi salje linkove na moje ranije postove gde sam velicao WM OS, da se uzdrzi od komentara i prozivki jer cu ga prijaviti moderatorima istog trenutka, a onda neka njima objasnjava zasto je uradio "to sto planira da uradi" :)

pa vremena se menjaju, pa moram i ja sa njima...
prosle godine ste zaista preterali sa androidom na hd2... ja i dalje mislim da winmo6.5 uopste nije los, ali dzabe je on dobar OS, kad sve vise aplikacija i programa ljudi pisu za android, a za winmo sve manje?? :(

ko se ne prilagodi - taj izumire, zato se ja prilagodjavam :)))

Ako, tako i treba... A WinMo nije uopste los, ali je droid realno jako udobnije okruzenje u svakodnevnom radu/razonodi :)
Btw, probaj prvo Hyper, ***, sense ko sense, ne moze biti toliko smooth... ;)

ah da.. prosle godine nije bilo nand verzija androida za hd2, samo SD... sada je druga prica

Инсталирао сам нови хипердроид. Имам проблем са порукама, када пошаљем доле испод текста покаже добро време слања поруке, али када ми стигне порука време је 2 сата померено уназад.. Не би ми то био толики проблем, него кад се диписујем са једном особом, слаже ми прво поруке од те особе, па тек онда моје, а не једну испод друге како би требало.. Помоћ?

Одеш у поруке па подешавања и ту одштиклирај use sent timestamps.

Мене мучи што је in call volume увек прејако појачан. Већ сам имао оваквих проблема на андроиду али сам мислио да су решeни као и на UD

@ annoyer
probaj da promeniš kernel. Mislim da je na tytung r12 to manje izraženo, a možda sam subjektivan.

Poslednja izmena od urednika:
onaj xda link sto si mi dao...deluje zanimljivo.. nisam bas sve razumeo, ali smuckacu nesto.. ima li uopste nekog dobrog kuvara za romove, a da nije na xda-developers?

Ne bavim se experimentima, dakle, samo xda ;)

Kibicer hvala, razmisljam se da pokusam sa promenom kernela jer bas mnogo koristim telefon za pozive, za sad sam skinuo volume+ app pa cu videti sutra kako radi.

Takodje sto se tice hyperdroida mislim da je dpi isuvise mali i treba ga namestiti na preko 210 meni konkretno radi ok na 214.

Mozda promena kernela takodje resi problem sa igo i donjim redom piksela.

@ annoyer
Volume+ možda rešava taj problem, ali ume da izazove mnogo drugih. Ipak, probaj ga, ja odavno nisam. Meni je veći problem to što je zvono tiho, a to je poboljšano na tytungovom r12. Ako rešiš da menjaš kernel, obavezno CWM backup, i prati uputstva.
Native dpi za HD2 je 217, probaj to. Ja sam se navikao na 192, uz GO Launcher.

Ljudi upravo sam brick-ovao radio na svom HD2 a uz to sam jos i izgubio fiskalni racun iz Telenora :S , jos uvek pokusavam da namestim sam, ali sam poceo da razmisljam i o drugim mogucnostima poput JTAG metode, samo da li uopste neko to radi kod nas??

Ja DPI drzim na 240, ***, stvar navike :)

Brikovati RADIO nije moguće.
Brikovati EU HD2 je gotovo nemoguće.
Ne možeš ući u bootloader?

Ljudi upravo sam brick-ovao radio na svom HD2 a uz to sam jos i izgubio fiskalni racun iz Telenora :S , jos uvek pokusavam da namestim sam, ali sam poceo da razmisljam i o drugim mogucnostima poput JTAG metode, samo da li uopste neko to radi kod nas??

kako si to uspeo?

Ma ne verujem da je uspeo... Pre da se zbunio ;)

da li znate kako da smanjim potrosnju baterije, stavio sam MIUI 1.9.30 a cedi bateriju kao lud, ne mogu ni jedan dan da pricam a kamoli da ga joj cackam..
koji android ima dobar i saren interfejs a da malo torsi bateriju?
ne znam kakva su iskustva sa vasim baterijama na androidima, da li je normalo da ovoliko da sisa...
uzas !

krenes prvo od radia koji imas, ne mora svaki radio da trosi svakom isto...
probas par komaTa pa vidis ima li razlike...

MIUI zna da bude potrosac dobar, zato kreni od CM7 i AOSP romova.. Sarenis, ako vec zelis, napravis ga sam.. Instaliras launcher po zelji, takodje imas i teme za rom-ove pa i to po zelji odradis..
HD2, dok sam imao, trosio mi je bateriju za dan do dva, zavisno od upotrebe ali nikad ispod dana, tj.od ujutru sa 100% nikad nije pao na 0% do uvece..

krenes prvo od radia koji imas, ne mora svaki radio da trosi svakom isto...
probas par komaTa pa vidis ima li razlike...

MIUI zna da bude potrosac dobar, zato kreni od CM7 i AOSP romova.. Sarenis, ako vec zelis, napravis ga sam.. Instaliras launcher po zelji, takodje imas i teme za rom-ove pa i to po zelji odradis..
HD2, dok sam imao, trosio mi je bateriju za dan do dva, zavisno od upotrebe ali nikad ispod dana, tj.od ujutru sa 100% nikad nije pao na 0% do uvece..

ovo oko trosenja baterije se skroz slazem, koji god operativni sistem da sam stavio makar dan izdrzi uvek sta god da mu radim.

i moj glas ide na hyperdroid :)

Da odgovorim sam sebi, uspeo sam nekako da opet reinstaliram radio rom i sve ostalo, tako da je telefon preziveo, jedino sto sam primetio je da hoce da mi zakuca u Android OS, dok recimo kad mi je bio WinMobile sve radilo ok.

hmmm, citao sam i citao.. i nije bas sve najjasnije.. pre nego sto s****m telefon, bolje da pitam:
trenutno u telefonu imam artemis cooked rom za wm6.5, zajedno sa SPL 3.03.0000 & Radio 2.15.50.14.. znaci nemam nijedan HSPL (tako zahteva artemis odnosno sternas, kao njegov autor)

ako hocu da stavim onaj Energy NAND android sa htc_sense3 sto mi savetovano pre par dana, sta sve treba da uradim, ako moze objasnjenje kao korak1/korak2/korak3... moze i copy/paste engleskog teksta ili link na full objasnjenje sa par komentara na srpskom tu-i-tamo... hvala unapred (verujem da bi pomoglo i ostalima koji imaju nedoumice, a ne samo meni... ako bi se neko potrudio da pojasni)

mala pomoc oko instalacije enerize ROMa, kako vidim da je to veliki ROM i trazi da recovery bude 180M, ja sam nasao do sada samo 150, 250 i 400 M, kako najlakse da inst. taj ROM probao sam sa sva tri ali nece, kao da treba tacno 180M da bi ga podigao, postoji valjda racorey custom gde sam podesavas ali nisam uspeo to da nadjem.. ako moze neko ukratko da mi objasni..

Potrebno je da flešuješ ClockworkMod recovery koji ima željeni partition size.
Tip:
Kada već menjaš CWM, počni od Task29, pa Magldr (ako njega koristiš ), pa onda CWM.
Tako veliki ROM verovatno zahteva i app2sd (proveri da li ima built in). Particioniši karticu, formatiraj obe particije, pa tek onda fleš ROMa

malo mi je jos sve ovo konfuzno, ako moze par linkova kako se to radi ili detaljniji uput .. ko nadje vremena naravno...

pa normalno da je konfuzno, kad svako prica svoju pricu, a niko nista ne objasnjava...
za pocetak, ima li kakve razlike izmedju onog clockworkmod (i sta je uopste taj @#$@#$@!#% mod) i non-clockworkmod flashovanja...
tj. zasto se svi loze na taj clockworkmod kad moze i bez njega uz pomoc magldr

i kako ide da prica u vezi particija na hd2 androidu... zasto nesto ide na nand, nesto na sd, kako se priprema sd za android... (koji fajl sistem treba da bude na sd za moje programe i podatke, fat32 ili neki linux native?)

i ono najvaznije... odaberem neki cooked rom koji mi odgovara i sta posle? da li je moguce azurirati tj. stavljati nove verzije istog roma od istog kuvara, a da ne moram svaki put da instaliram sistem od nule tj. kod wim6.5 kad flesujes novu verziju rom-a moras ispocetka da instaliras programe/vracas backup... moze li na androidu to bolje tj. da povecavam verziju sistemskog rom-a bez da moram sve ispocetka... isplati li se rucno budzenje kernel-a i propratnih aplikacija i biblioteka ili cekati da to kuvar odradi???

Немам пуно искустава, али препоручујем да ставиш CWM, ја рецимо када сам мењао пре неки дана анд. ром, само сам скинуо са фоном нови ром на сд картицу, урадио бекап из CWM, обрисао кеш и онај далвик кеш и флешовао нови ром.. Значи толико просто и брзо .. Сад сам добио и неку апликацију ром менаџер, нисам још пробао, али изгледа да можеш из андроида све то да обавиш , вероватно ови наши искуснији чланови знају боље..

Vrh Dno