Šta je novo?

HTC HD2

btw, jedan info - trebalo bi da se "telenorske" HD2-ke sad mogu lako i jeftino otkljucati..

Imam jedno pitanje: da li ostaje vise slobodnog prostora ukoliko se uradi cwm nand flash ili dft nand flash? I koja je uopste razlika izmedju jednog i drugog nacina instaliranja, osim sto se procedura znatno razlikuje.
I jos jedno piatnje: ukoliko zelim drugi nand flash da uradim, da li je pozeljan task 29, formatiranje kartice... i ukoliko se uradi task 29 i formatiranje kartice, da li mora ponovo da se ubacuje magldr???
Hvala unapred!

Poslednja izmena:
cwm 'olaksava' fleseovanje romova. romovi koji se flesuju preko cwm-a su u .zip formatu i nije potrebna veza sa pc-em da bi se flesovali. preko cmw-a je moguc backup i restore romova, dakle ako cesto flesujes razne romove i isprobavas, lakse ces to raditi preko cwm-a nego preko daf-a. moguc je update datog roma, takodje preko .zip fajla koji je kuvar izbacio (udje se u cwm, pokrene dati zip i imas updatovan rom).

task29 nije obavezan. dovoljan je wipe iz cwm-a (wipe data, wipe cache, advanced->wipe dalviks cache)
ukoliko se uradi task29, brise se i cwm i magldr. dakle, mora ponovo da se ubacuju

Imam jedno pitanje: da li ostaje vise slobodnog prostora ukoliko se uradi cwm nand flash ili dft nand flash?

velicina particija zavisi od parametara definisanih u flash.cfg. sad moze se neki dobitak ocekivati kada shef skroji malo tesnije flash.cfg u slucaju kada se procedura radi preko DAF instalera. za CWM ljudi koriste "genericke" particije od 150, 250 i 400MB (CM, Desire, Desire DH respektivno) mada nema ogranicenja da se ove particije takodje "fino" podese prilikom flash-ovanja CMW kako bi se usparao neki MB.

Meni je dosta lakse da radim flash preko daf.exe.
A je l moze neko da mi preporuci neki android nand flash, koji ima najvise slobodnog prostora, mislim na storage phone, a da pritom nije ogoljen i da radi sense. Ja sam vec probao neke sa xda, najvise mi se dopada i dosta dobro radi
[17 Feb][DL Desire Series][DL Init v4.0][Nand/SD/MAGLAR][kernel:rafpigna][1.85], mislim da je on i najfuraniji na xda-u. Problem je jedini koji sam primetio sa slobodnim prostorom svega 35mb, kao i ne radi zvuk za notifikaciju, ali to se moze nekako srediti.

lakse je vratiti recimo data particiju ili sd-ext kad se flesuje neki drugi rom na istoj osnovi kao i stari.. lakse je vvratiti komplet rom ukoliko ti novi rom ne zadovoljava kriterijume bez da ga ponovo podesavas i cekas na neke backup/restore operacije.

Imam velikih problema sa outlookom, do sada sam sinhronizaciju radio bez problema, sada se nakacio neki djavo i ne mogu kontakte sa WM da prebacim u gmail nalog, da bi kasnije mogao u android! Da li znate neko alternativno resenje za prebacivanje kontakata iz WM u Android, ubih se sa ovom sinhronizacijom, odjednom nece da sinhronizuje!
Hvala unapred.

Poslednja izmena:
@ultimatedroid. fali mi batt% i auto rotate...to kad se sredi, mislim da necu menjati bildove neko vreme :)

ja sam presao opet na Sense HD - CoreDroid HD i zadovoljan sam kako radi skroz, SD EXT od 1GB ali se uopste ne oseca bilo kakvo usporenje..

Pozz ljudi,
zanima me sledeće:
1. Koliko vam traje baterija na HD2?
2. Da li može da se stavi Android2.2?

Omg, pa procitaj prethodne strane vik. Imas zaista dovoljno odgovora na ta tvoja pitanja!

Pa umesto da si mi odgovorio na pitanje, upućuješ me na čitanje 3680+ postova... baš si mi od pomoći... Hvala, ali sačekaću da mi neko da odgovor na ova dva mini pitanja...

Nadam se da neces dobiti odgovor... Samo par strana unazad, ne sve batice...

@vikhiiz -postoji i opcija "Search Thread"
-------------------------------------------------------------------------------------
nije off kada ne odgovorish, vecj kada postavish pitanje na koje imash odgovr u svakoj trecjoj strani ovog foruma!
PS -nije zadovoljstvo kompletno -fali HD2 :)

---------------------------------------------------------
molim Moderator-a Weasel-a da izbrishe ovaj post!hvala.

Poslednja izmena:
ako mi kazes kako da proverim, provericu :p
btw.odradio sam particiju sa MiniTool Partition Wizard-om od 1024MB u EXT3, instalirao update kroz recovery i to je to..

Naisao sam na jedan problem. Naime, skinuo sam HSPL i flesovao novi rom 3.14 i on radi odlicno, ali sad ne mogu da skinem spl 3.03.000 a ne mogu da flesujem tel ni sa artemisovim romom koji je baziran na 3.14 i ide samo uz spl 3.03.000!
Kako da ponovo instaliram HSPL i probam neki od kuvanih romova? Znam, probao sam sa nekim oficijelnim htc romom, ali on stane na 1% i napise da ne odgovara mom telefonu! Probao sam sa sve od 1.43, 1.48, 1.66 i nijedan nece! Nece ni da flesuje sa kartice (volume down i reset). Jesam li sada osudjen samo na zvanicni 3.14?

Uradi downgrade na neki oficijelni rom (npr. 1.66), pa HSPL ...

Sorry, nisam pročitao do kraja

Znaš da moraš imati oficejelni rom koji po serijskom broju odgovara tvom telefonu?

Poslednja izmena:
ako mi kazes kako da proverim, provericu :p
btw.odradio sam particiju sa MiniTool Partition Wizard-om od 1024MB u EXT3, instalirao update kroz recovery i to je to..

Root explorerom.
/sd-ext/dalvik-cache/ ili /data/dalvik-cache/
Ako ga nisi ručno prebacio na karticu, morao bi da je u telefonu. Bar je tako na UD ROM-u.

Uradi downgrade na neki oficijelni rom (npr. 1.66), pa HSPL ...

Sorry, nisam pročitao do kraja

Znaš da moraš imati oficejelni rom koji po serijskom broju odgovara tvom telefonu?

To znam, ali ne znam koji je to rom. Probao sam sve sa xda i nijedan ne moze. Kako da vidim koji oficijelni rom odgovara mom serijskom broju telefona?

Evo sad skidam sa htc. Na srpskoj stranici su me odbili, ali evo download ide sa ceske stranice. Nadam se da ce to biti pravi.

Zavrseno. Sljaka rom za istocnu Evropu sa ceskog sajta.

Poslednja izmena:
Root explorerom.
/sd-ext/dalvik-cache/ ili /data/dalvik-cache/
Ako ga nisi ručno prebacio na karticu, morao bi da je u telefonu. Bar je tako na UD ROM-u.

imam ovo: /data/dalvik-cache/ a folder sd-ext ni nemam nigde

Onda ti je Dalvik u mem telefona.
Cudno, meni je sd-ext upravo ext4 particija na koju instaliram aplikacije

TTalk

Onda ti je Dalvik u mem telefona.
Cudno, meni je sd-ext upravo ext4 particija na koju instaliram aplikacije

TTalk

Instaliram i ja valjda na nju aplikacije, samo sto u Root Exploreru nemam sd-ext folder..

Nazad
Vrh Dno