Šta je novo?

HTC HD2

1. izguglaj u koji folder treba da se ubaci melodija da bi je program video, zaboravio sam to
2. neam pojma (izguglaj :D)
3. mislim da ne moze, bar ja nisam uspevao to da namestim

1. Win je operativni sistem..
2. Da li moze da se prati ukupno vreme odlaznih i dolaznih poziva i poslatih sms poruka i da se resetuje. To se kod drugih telefona nalazi pod stavkom call duration.
3. Da znam za setings..naravno..neprecizno sam pitao..Interesuje me da li postoji mogucnost da delivery report ne ide u inbox i broji se kao pristigla poruka, vec da se skladisti npr u folder delivery report, kao npr kod nokia-e i sl..

1. u folder windows prebaci sve zvukove ali ne znam jel moze mp3 format ili samo wav
2. predji na android, instaliraj aplikaciju koja ce pratiti to za tebe a ako ti ne treba pracenje, sistem sam ne prati
3. predji na android, ima dosta program za sms i svima (ja mislim da je svima) stize izvestaj ali ne kao jos jedna poruka..

1. u folder windows prebaci sve zvukove ali ne znam jel moze mp3 format ili samo wav
2. predji na android, instaliraj aplikaciju koja ce pratiti to za tebe a ako ti ne treba pracenje, sistem sam ne prati
3. predji na android, ima dosta program za sms i svima (ja mislim da je svima) stize izvestaj ali ne kao jos jedna poruka..

Nisam siguran, ali mislim da gubim garanciju ako instaliram android...i nemam nekih iskustava sa instaliranjem androida..***..ne znam sta cu, moram da vidim...

Mi smo sigurni, ne gubiš je :)
Postoji brz i jednostavan način da telefon vratiš u fabričko stanje, u slučaju potrebe da se pozoveš na garanciju.
Korišćenje HD2 sa stock ROM-om je...blasfemija...
:)

ja imam hd2 iz telenora , nije problem vratiti spl i rom koji je bio u uredjaju kao kada je kupljen...Problem je sto kada se ubacuje neki drugi ROM gubi se telenorov boot ( splash) screen to je onaj njihov logo uz koji ide i kratki zvucni pozdravni logo ( ne znam kako da objasnim drugacije :d )

E sada , kontam da na to serviseri nece gledati niti praviti problem, jer bi se to svakako izgubilo ako ides da regularan oficijelni updejt...

mislim da tvoj drugar ne treba da brine sto se tice ubacivanja romova...

odradjeno po preporuci

hvala svima na pomoci

meni se cesto desava da sam nedostupan , u stanu mi nije konstantan 3g signal i onda mi stalno prebacuje 2g-3g... Mislim da to ima veze sa samim Telenorom , prilikom prebacivanja budem nedostupan 4-5 sekundi... Na kojoj si ti mrezi?

meni se cesto desava da sam nedostupan , u stanu mi nije konstantan 3g signal i onda mi stalno prebacuje 2g-3g... Mislim da to ima veze sa samim Telenorom , prilikom prebacivanja budem nedostupan 4-5 sekundi... Na kojoj si ti mrezi?

to je karakteristika telenora, verovatno si nedostupan samo kad si kuci ili na nekoj drugoj lokaciji?

trazi novu sim karticu

ovo se meni desavalo i na telenoru i na vipu, telekom nikada ne samo na hd2 vec i sa starijim telefonima.

da uglavnom kada sam kod kuce, u cemu je fazon? Presao sam na telenor pre 8 meseci, a fon mi je zakljucan pa ne mogu da probam sa telekomom ...
Jesi ti trazio drugu karticu i tako resio problem?

da uglavnom kada sam kod kuce, u cemu je fazon? Presao sam na telenor pre 8 meseci, a fon mi je zakljucan pa ne mogu da probam sa telekomom ...
Jesi ti trazio drugu karticu i tako resio problem?

bas tako, imao sam taj problem pre jedno 5-6 godina na telenoru.

Isao sam na sajt globalunlock , vidim moze da se izabere telenor za otkljucavanje, platim ja 32 dolara i ukucam *#06# i dobijem IMEI sa 15 cifara , sve proslo ok i cekam odgovor .. Za dan i po stize unlock kod ! Extra, reko da probam i nece ! Pomislim , mamicu im lopovsku ,ne mogu da se zalim jer ce reci da sam uneo pogresan IMEI broj i li ce nesto drugo smisliti...

Juce sam nesto cackao i reko ajde da se vratim na win 6.5 da vidim kakv mi je signal ... Ukucam opet *#06# i dobijem IMEI sa 17 cifara ! KAKO JE TO MOGUCE???
Na kutiji telenora imam broj koji ima 15 brojeva ovaj sa 17 je identican prvom stim sto , jel ,imam dva broja vise!
Ako neko imam dual boot win i android molim neka mi proveri ovo..

Isao sam na sajt globalunlock , vidim moze da se izabere telenor za otkljucavanje, platim ja 32 dolara i ukucam *#06# i dobijem IMEI sa 15 cifara , sve proslo ok i cekam odgovor .. Za dan i po stize unlock kod ! Extra, reko da probam i nece ! Pomislim , mamicu im lopovsku ,ne mogu da se zalim jer ce reci da sam uneo pogresan IMEI broj i li ce nesto drugo smisliti...

Juce sam nesto cackao i reko ajde da se vratim na win 6.5 da vidim kakv mi je signal ... Ukucam opet *#06# i dobijem IMEI sa 17 cifara ! KAKO JE TO MOGUCE???
Na kutiji telenora imam broj koji ima 15 brojeva ovaj sa 17 je identican prvom stim sto , jel ,imam dva broja vise!
Ako neko imam dual boot win i android molim neka mi proveri ovo..

Nemoj da se uzrujavas, ovo je normalno :) I na HTC support sajtu kad treba da ukucas IMEI (da bi ti izbacio odgovarajuce softverske zakrpe) trazi samo 15 cifara. Ona 2 su verovatno kontrolna broja. A nema sanse da se otkljuca Telenorov model zato sto su bezobrazni imbecili promenili kodove! E sad ko je tacno promenio (uvoznik ili sam telenor) se ne zna tacno jer se prave blesavi.

Znaci bacio sam pare :) Jos ja pomislio da probam da trazim unlock sa 17 cifara :) To bi me onda dosta kostalo :) Hvala u svakom slucaju...

Znaci bacio sam pare :) Jos ja pomislio da probam da trazim unlock sa 17 cifara :) To bi me onda dosta kostalo :) Hvala u svakom slucaju...

Dosta tih sajtova ima politiku refundiranja ako kod ne radi. Proveri da li oni imaju tu opciju za svaki slucaj.

Meni su vratili novac. Samo im posalji video dokaz i refundirace ti novac, bar meni jesu!

da li je noeko imao problem prilikom ubacivanja zip fajla od androide u u clockworkmod-u, kad odradim onao mount usb stoage, komp mi ne otvara karticu?
pise mi e:Unable to write to ums lunfile no such file or Directory

Poslednja izmena:
izasao je magdlr 1.13 koji rasi backp i restore ja uradio u clockworku i radi s tim sto se pravi folder na kartici
vodite racuna kada uzima te zip koje paticije moraju biti fat 32 i do 2 gb obicno bude ext 4
1.13 se moze instalirati bez ponovnog celog istaliranja samo udjete u boot loader i nema problema
postavicu danas upustvo za backup i restore
kako postaviti mp3 za zvono za poruke kako da ritmicki sija led i tastatura itd
postavite pitanja rado cu odgovoriti ...
pozzz

Poslednja izmena:
Krajnje dobronamerno:
poštujem tvoj trud, ali ovo je vrlo površno, a ima i dosta grešaka.
Odgledao sam samo HD 2 intalacija MLDR1.13, i ovo su najkrupnije greške:
Instalirao si ver 1.11, a ne 1.13. Slažem se da je postupak instalacije isti, ali može navesti ljude da skinu ver 1.11, što je loše.
Za one koji ipak instaliraju 1.13, opcija USBMassStg nije pod brojem 3.
Oni pak, koji instaliraju 1.11, kao ti na ovom snimku, bolje da NE koriste USB MassStg, poznato je da pravi greške u transferu velikih fajlova.

Nadam se da nećeš zameriti :wave:

EDIT: tek sada videh da si okačio i HD2 instalacija recovery moda. Tek taj je pun grešaka, i generalno out of date (sve i da ti je prošla instalacija CWM)

EDIT2: a sad nađoh i magdlr1.13. Tu je dosta neprecizno ono što govoriš, i teško za praćenje.

Poslednja izmena:
Krajnje dobronamerno:
poštujem tvoj trud, ali ovo je vrlo površno, a ima i dosta grešaka.
Odgledao sam samo HD 2 intalacija MLDR1.13, i ovo su najkrupnije greške:
Instalirao si ver 1.11, a ne 1.13. Slažem se da je postupak instalacije isti, ali može navesti ljude da skinu ver 1.11, što je loše.
Za one koji ipak instaliraju 1.13, opcija USBMassStg nije pod brojem 3.
Oni pak, koji instaliraju 1.11, kao ti na ovom snimku, bolje da NE koriste USB MassStg, poznato je da pravi greške u transferu velikih fajlova.

Nadam se da nećeš zameriti :wave:

EDIT: tek sada videh da si okačio i HD2 instalacija recovery moda. Tek taj je pun grešaka, i generalno out of date (sve i da ti je prošla instalacija CWM)

EDIT2: a sad nađoh i magdlr1.13. Tu je dosta neprecizno ono što govoriš, i teško za praćenje.

1. nezameram uopste jer nisam taj tip coveka ako nevalja cu da obrisem sve nije problem
2.magdlr postoji 3 verzije na xda
imao sam 1.12 on pokazuje sve verzije 1.11
probaj pa vidi
3.1.13 se instalira preko buta nema potrebe ici iz pocetka
on je dobar zato sto ima riakveri mod
i radio sam 100 buta backup i restore i radi...
ako nevalja mogu obrisati nije problem.....
pozzz

ps
New in MAGLDR113 :

*Added support for Android Recovery
*Added support for raw boot partition format (like in native android devices)
*Fixed USBMassStorage data lost on big transfers
*Fixed Power-Off-Cable-Plug-Stop. Phone now detects this situation and reboots. Battery controller inside LEO needs runtime control during charge, it implemented in OS.
*V1.13 still compatible with 1.10 1.11 1.12. Future version maybe not compatible with previous, be warned.
*Added option "ClearSD MBR". which erase MBR, so card can be formatted via any program after WP7 boot ("200 Mb problem").

Future developerment :

*planned to add Haret's startup.txt support for Android SD
*fast boot support (?)
*support of fixed partitions layout with ability to reflash any partition
*WM65 NAND boot with any rom (?)
*WM65 NAND boot with special designed roms for MAGLDR boot.

Poslednja izmena:
Pozdrav, imam hd2 sa telenora zelim da instaliram NAND android, na njemu je radio 2.07.51.22_2, da li mogu preko njega da instaliram bilo koji radio jer vidim da svi preporucuju radio 2.15.50.14???

koliko znam, moze i 51, to je bitno samo za tmobile hd2
(mozda gresim, ali ne verujem :D)

umesto jedne reci mogao si da dodas i neko objasnjenje
ja sam u guidu jednom naleteo na to sto pominjem:

You CANNOT flash a radio ROM to your HD2 if it has the number (.51) in its name. CANNOT. IF you do, it will insta-brick your HD2 beyond repair. Radio ROMs that have .51 in their name are specifically for international HD2s and will not work with the T-Mobile US version. Radio ROMS flash just like regular ROMs.

dakle kaze da .51 nece raditi sa tmous (posto je guide radio neko ko ima tmous)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=808015

umesto jedne reci mogao si da dodas i neko objasnjenje
ja sam u guidu jednom naleteo na to sto pominjem:

You CANNOT flash a radio ROM to your HD2 if it has the number (.51) in its name. CANNOT. IF you do, it will insta-brick your HD2 beyond repair. Radio ROMs that have .51 in their name are specifically for international HD2s and will not work with the T-Mobile US version. Radio ROMS flash just like regular ROMs.

dakle kaze da .51 nece raditi sa tmous (posto je guide radio neko ko ima tmous)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=808015

android ti se nece upaliti ako nemas adekvatan radio. 51 serija uglavnom ne otkljucava sav ram na telefonu ( mislim da je izuzetak samo jedan build ne secam se tacno koja verzija) , andoid zakucava ako nema rom koji podrzava otlkjucavanje svog rama.

poenta:

svoj telefon ne mozes da pokvaris ali android ti nece raditi sa serijom 51

Vrh Dno