Šta je novo?

HTC HD2

JDMS ima i Hot restart, ali za ove probleme sa potrosnjom mora full reboot

kako radiš restart tri puta,restartuješ android pa ti uđe u wm pa ti opet pokreneš android i tako tri puta,ili nekako drugačije?

kako radiš restart tri puta,restartuješ android pa ti uđe u wm pa ti opet pokreneš android i tako tri puta,ili nekako drugačije?

Pa ne moze drugacije :)

Mislim da sam uspeo, u standby 6mA. Ali mi se cini da brze trosi bateriju dok se koristi nego WM. Dok sam preleteo listu zvukova i testirao svaki ode 3% :trust:

Kolika je prosecna potrosnja u toku, recimo surfovanja?

Eventualno sto je kibicer napisao...instaliras mskip android loader...pa te na pocetku pita da li zelis android ili windows...pa i ako izaberes android mora da udje u windows...pa odatle posle butuje android...

ima li neko problem sa google.services.gapps ili tako nesto malo malo pa iskoci da mora :na silu: da se iskljucuje jer ima neki problem.

Naime sve je islo glatko dok na jednom nije pobrljavio kad pokusam nesto sa marketa da skinem...

radio sam clear cash, data factory reset sve moguce ali nista ne pomaze!

oh da jdms 1.6

Format je lek za sve, sad QUADRANT STANDARD benchmark pokazuje 2556 points WTF?

zanimljivo je sto i jedan app kao sto je quadrant trazi pristup networku 'jer mora da kompjutuje rezultate'. koji bullshit :D
snimaju nas gde i sta stignu :D

Ljudi gde mogu da skinem tapak jer ga vise nema na marketu

Moze I pm :)

Poslednja izmena:
imam jedno prakticno pitanje.. meni jako bitno...

ne pitam za klasicne backup programcice, tipa pinbackup koji se baziraju na windows mobile sistemskim podacima za backup, to radi dobro tj. odlicno..

mene zanima postoji li neki one-click backup/recovery tool koji je baziran na manili i podesavanjima/podacima koje je kreirao/uneo korisnik?

posto ja imam usko povezan facebook i contacte, ukljucujuci i fotografije koje se sa fejsbuk profila automatski vezuju za imena i brojeve iz contact liste, zatim podesavanja i lozinke za youtube upload, fejsbuk, gmail...

pimbackup to ne cuva... jer cita iz windows mobile, a ne iz manile..

ako neko ima soluciju, voleo bih da je cujem...

voleo bih da stavim novi rom, ali da ne moras sve ponovo da podesavam i izgubim slike vezane za ljude sa contact liste, kao i sve ostalo?

imam jedno prakticno pitanje.. meni jako bitno...

ne pitam za klasicne backup programcice, tipa pinbackup koji se baziraju na windows mobile sistemskim podacima za backup, to radi dobro tj. odlicno..

mene zanima postoji li neki one-click backup/recovery tool koji je baziran na manili i podesavanjima/podacima koje je kreirao/uneo korisnik?

posto ja imam usko povezan facebook i contacte, ukljucujuci i fotografije koje se sa fejsbuk profila automatski vezuju za imena i brojeve iz contact liste, zatim podesavanja i lozinke za youtube upload, fejsbuk, gmail...

pimbackup to ne cuva... jer cita iz windows mobile, a ne iz manile..

ako neko ima soluciju, voleo bih da je cujem...

voleo bih da stavim novi rom, ali da ne moras sve ponovo da podesavam i izgubim slike vezane za ljude sa contact liste, kao i sve ostalo?

sto se tice pitanja, ja nisam naleteo na nista slicno ali u praksi verovatno moze da se napravi spisak kljuceva u registriju koji resavaju problem

u praksi meni je pamtio fb sinhronizaciju a ovih par lozinki rucno uneses za manje od pola minuta

kad zavrsis sa fleshovanjem i posle hard reseta; unesi sve sifre narocito ove za fb, uzmi malo cackaj telefon par minuta, vidi sta bi jos mogao da podesis, dok ti telefon kupi fb podatke. nakon toga resetuj telefon i sinhronizuj ga sa racunarom. 9/10 fleshovanja mi je bilo ok sto se tice fb slika (ukljucujuci kontakte cija se imena u adresaru i fb ne poklapaju)

^ Ne znam šta ti treba, ali moje iskustvo je da contact picture sa fb ima prioritet kao slika kontakata na hd2. To važi za kontakte koji su linkovani sa njihovim fb profilom.
Sva setovanja (ne samo fb) se lepo čuvaju "Settings Export" alatom (feature Energy ROMova), kasnije se importuju jednim klikom (može i automatski, kroz XDA UC).

@ JSN Tapatalk, na žalost, više nije free. Mora da se skine pro verzija, a nama se uopšte ne nudi kroz market. Ipak, pro verzija radi kao sat, i iz Srbije :)

Poslednja izmena:
mogao bi neko na pm da baci svoje izvore za 'pro verzije', posto ovaj moj cesto bude offline :)

Ovaj, i ove godine HD2 šije na XDA glasanju! Ubedljivo vodi!
Najbolji HTC telefon 2 godine za redom možda? :d

@kibicer... hvala... nasao sam ga...psyho mi je dao fin link...ako ti treba...vici na pm :)

pozdrav ljudi, moze pitanje? :)
kako da najbezbolnije vratim sve na fabricko?
trebao bih da uskoro nosim telefon u telenorov servis, nesto me zeza taster back, nema vise onaj "hod" kao ostali tasteri i nervira me... trenutno imam 2.08 hspl, 2.14.50.05 radio, chuckydroid rom, mdj hd 1.1... koji bi rom trebapo da flashujempreko ovoga da bi po njima u servisu sve bilo ok?

Upravo sam i ja zbog tog razloga odneo phone na servis u vip proshle nedelje! :(
meni je taster end izgubio hod, a i ostali su pocheli!a shto je najbolje skoro da ih nisam ni koristio poshteno!
imao sam hspl 2.08 i izvukao sam iz RUU_Leo_HTC_WWE_EastEurope_1.66.479.2_Radio_CRC_Signed_15.32.50.07U_2.07.51.22_2_Ship
file pod nazivom RUU_signed.nbh i preimenovao ga u leoimg.nbh
prekopirao na format fat32 mem card ushao u bootloader i to ti je to!
sve je vratio kao iz fabrike!

Ali pitanje jel bas taj sw imao kad je izasao iz telenora.. Ovo je nebrandirana varijanta..
Ako neko ima HD2 iz Telenora a da nije flesovao nijedan ROM, pa ako moze da izvadi screenshot Software information stavke u podesavanjima telefona..

da, to bi bilo lepo... ili neko ako nije menjao rom uopste, a kontam takvih ovde nema :) a i ne verujem da su svi iz telenora sa istim softwareom... uh... komplikacije... je*** ti taster! ma ni ja ne koristim tastere nesto, i bas danas ovo primetim, a kad od kako sam primetio ne mogu da zaboravim na to... zlo....

e da, jos jedno pitanje... nesto citam kao ako se sa hspl vrati na spl onda vise ne moze opet hspl, ko je uhvatio skontace :) istina ili laz?

Poslednja izmena:
Ali pitanje jel bas taj sw imao kad je izasao iz telenora.. Ovo je nebrandirana varijanta..
Ako neko ima HD2 iz Telenora a da nije flesovao nijedan ROM, pa ako moze da izvadi screenshot Software information stavke u podesavanjima telefona..

Kod mene je bio HTC_WWE_EastEurope_1.66.479.2...

da, to bi bilo lepo... ili neko ako nije menjao rom uopste, a kontam takvih ovde nema :) a i ne verujem da su svi iz telenora sa istim softwareom... uh... komplikacije... je*** ti taster! ma ni ja ne koristim tastere nesto, i bas danas ovo primetim, a kad od kako sam primetio ne mogu da zaboravim na to... zlo....

e da, jos jedno pitanje... nesto citam kao ako se sa hspl vrati na spl onda vise ne moze opet hspl, ko je uhvatio skontace :) istina ili laz?

Laz ko kuca, ja sam isao SPL-HSPL-SPL-HSPL-SPL-HSPL dosad..
nebitno ako imaju vise verzija sw-a u telenoru, bitno ti je samo da nadjes bilo koju od tih..
Proday je imao HD2 iz Telenora i nije ga flesovao (mozda dosad i jeste, ali sto ja znam i nije), cimaj njega pa vidi..

Da li se secjash koji ti je bio rom kada si qpio!?
garancija se ne gubi prilikom installacije official roma sa htc sjata!
tako da ako install naj noviji rom 3.14 koji sigurno nije bio u phonu kada si uzeo u telenoru ti ne mogu nishta i nema shanse da ti zbog toga skinu garanciju!

shto sa tiche hspl-a nije tachno da se ne mozhe ponovo install posle vracjanja na spl!
---------------------------------------------------------------------------------------------

najnoviju ver. rom-a 3.14 stavi samo zbog servisa!
posle install 1.66 pa hspl, pa neki costum rom! ;)

Poslednja izmena:
kad sam kupio bio je polovan sa energy romom...
ok ljudi :) videcu s proday kolegom a videcu i da skinem najnoviji za eastern europe, kontam da onda mogu da me povuku :D
a da li postoji ogranicenje tipa: kod najnovije verzije roma ne moze da se promeni sph i tako stavi custom rom ili nesto drugo?

edit:
skinuo sam i 1.66 i 3.14. kontam da cu za sad stavim 3.14 bar dok ne odnesem u servis :) a i malo da probam win, uopste ga nisam koristio :D citam kako se i sa 3.14 bez ikakvih izmena ( njegov spl i radio) moze koristiti android. to uopste nije lose. mozda cu i tako da koristim android pa ako bude radio ok kao sad, neka stoji original rom za potrebe servisa :) svakako ce se za mesec dana sve menjati iz korena - andoid i win7 na memoriju telefona. to ce biti posao :)

Poslednja izmena:
Kko mi je danas ispao fon, dusa me zabolela...bio je u fabrickoj futrolici, ali je tako pao nezgodno pravo na cosak gornji levi, marfi proklet da si :) , i zgulila se plastika, ekran je netaknut... ima li negde kod nas da se kupi i zameni maska, ili sam osudjen da ga gledam ovako zguljenog

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Ima u NS-u, cena je 50e za masku.. plus za ruke. Treba naci i servisera koji hoce da se upusti u to

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

pozdrav drugari imam RUU_Leo_HTC_WWE_EastEurope_1.66.479.2_Radio_CRC_Signed_15.32.50.07U_2.07.51.22_2_Ship rom, pa me zanima na desktopu one ikone programa ponudjenih za brzo ulazenje, ima ih 3 u redu a negdje sam vidio da ih ima 4 da li se to moze na ovom romu promjeniti

pozdrav drugari imam RUU_Leo_HTC_WWE_EastEurope_1.66.479.2_Radio_CRC_Signed_15.32.50.07U_2.07.51.22_2_Ship rom, pa me zanima na desktopu one ikone programa ponudjenih za brzo ulazenje, ima ih 3 u redu a negdje sam vidio da ih ima 4 da li se to moze na ovom romu promjeniti
Ne mozes to promeniti u samom romu, vec moras instalirati neki od programa za podesavanje Today Screen-a. Trenutno je odlican Cookie Home Tab, a poslednja verzija je 2.0. Mozes i instalirati neki od romova koji vec imaju u sebi ovaj program!

Vrh Dno