Šta je novo?

HTC HD2

flesovanjem fabrickog roma, vraca se i fabricki SPL.

Znaci, ja mogu odmah sada preko Energy roma da stavim oficijalni 3.14. i automatski se brise HSPL 2.08 ili...?, A posle, kako da stavim Artemis V.43, da li mora opet nesto da se hakuje kao HSPL 2.08. ili se samo udje u Bootloader i ubaci V43??? Toliko me to buni, jer ne bih da nesto za****m!
Moram da se vratim na Artemis rom, iako je Energy, prelep i dobro osmisljen, ali ima mnogo bug-ova, ume da se zaglupi, zablokira, malo i sa onim porukama je problem, itd... sve u svemu Artemis je po mom misljenju najjaci ROM!
Kazi mi koji Rom ti koristis da probam i ja, a da ne mora da se ide preko stock 3.14. roma, nego da ostanem na HSPL.2.08!

Poslednja izmena:
Imam Mdeejay_eVo_Sense_v._2.3Revolution i Mdeejay_FroYo_Revolution_v._1.7_S6.1 na kartici od 16gb.Do sada sam koristio Evo Sense ali hteo sam da probam i druge romove.
Koristim EMBL (multi boot loader) i uredno mi je uvek prijavljivao windowz,ubuntu i Evo Sense(koji je do sada bio u folderu "android") i sve to uredno i radilo..
Sada, posto imam 2 androida na kartici, sa istim folderima "android", morao sam da ih preimenujem u "evosense" i "froyorev" i u njih sam istresao sadrzaj foldera "android".Naravno, promenio sam i putanju u startup.txt ali nikako ne uspeva EMBL da pokrene nijedanog vec se zaglave na HTC logo.Ako neki od romova vratim u folder "android" i opet putanju podesim u startup.txt - sve bude ok.
Govorim dakle o ovome: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=737001
Da li je neko uspeo da pokrene android rom iz preimenovanog foldera "android"?

ljudi stavljaju novi 3.14 i bazirane na njemu romove zato sto ih bije glas da su dosta brzi, i donekle je drugacija arhitektura ispod haube, nego kod starijih romova

da li je istina ili trach, ne znam

XWolf koji ti ROM koristis?
I ja i dalje ne znam da li mogu odmah direktno da preko sd kartice da stavim novi stock 3.14 rom i da se pri tom obrise HSPL 2.08???
Mislim i sta posle kako da da instaliram neki ROM koji je baziran na 3.14, da li ima opet nesto da se instalira kao HSPL... pre instalacije tog roma???

Poslednja izmena:
artemis v37

to je zadnji rom baziran na starom driver modelu, pre nego sto su presli na 3.14 based...

cekam novi hspl za novije, ali imam osecaj da cu se nacekati

XWolf koji ti ROM koristis?
I ja i dalje ne znam da li mogu odmah direktno da preko sd kartice da stavim novi stock 3.14 rom i da se pri tom obrise HSPL 2.08???
Mislim i sta posle kako da da instaliram neki ROM koji je baziran na 3.14, da li ima opet nesto da se instalira kao HSPL... pre instalacije tog roma???

Flesuj novi 3.14 ROM, dobices nov SPL pa flesuj Artemis (ako njega zelis). Flesovanje posle toga bilo kog starijeg oficijelnog roma, dobices i stariji SPL za koji mozes onda posle da odradis HSPL..

Pa i pitanje da li ce uopste i biti! Ja sam bio zadovoljan sa V37 i sada zelim V43, ali ne znam tu proceduru, sta dalje kako, bas mi je to mucno, obrisi ovo, stavi stok, uradi ono... Zeleo bih da imam jasan redosled koraka kako da predjem na V43, malo mi je rizicno brisanje HSPL-a!
Voodoons- a je l imam i dalje mogucnost da to uradim preko bootloader ako flesujem stock 3.14 ili se to drugacije radi???

Poslednja izmena:
realno...i taj 'zastareli' 6.5 je bolji od 7 (za sad)

i ne, ms nece zvanicno izbaciti wp7 za hd2

Poslednja izmena:
Pa i pitanje da li ce uopste i biti! Ja sam bio zadovoljan sa V37 i sada zelim V43, ali ne znam tu proceduru, sta dalje kako, bas mi je to mucno, obrisi ovo, stavi stok, uradi ono... Zeleo bih da imam jasan redosled koraka kako da predjem na V43, malo mi je rizicno brisanje HSPL-a!
Voodoons- a je l imam i dalje mogucnost da to uradim preko bootloader ako flesujem stock 3.14 ili se to drugacije radi???
Brisanje HSPL-a nije rizično ni najmanje, ovde su ti ljudi dali 2 načina da to uradiš.
Ono što jeste rizično, to je ostaviti tel bez HSPL-a. Vrlo rizično.

Nisam primetio da je bilo ko rekao da pravi novu verziju HSPL-a. Ne vidim i zašto bi, uopšte nije neophodan.

Инсталирао сам апп за јаху (андроид) и колико видим да је у питању пушмејл. Није ми јасан принцип рада. Јел фон нонстоп чекира мејл или шта? И да ли то црпе батерију?
Да, у сетовању нема гашења ауто пријема поште ни временског размака између пријема а пошта стиже скоро тренутно. Ништа ми ту није јасно. Ако неког не мрзи може објашњење и ако нема лоших страна зашто гмаил не ради тако?

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

A i ja ne verujem da te nove verzije artemisa ili ovih drugih donose nesto ultra revolucionarno da bi morali da ga imate...

cisto pomodarstvo

zato što ga ne koristiš. da ga koristiš, video bi šta je stabilnost i trajanje baterije.

btw, ja sam pre 3 dana stavio artemis v43, trebalo mi je 10 min da: skinem hspl, felšnem sa 3.14 officialn i onda fleš v43.
prešao sam sa v34, oduševio sam se sa v43. ne mogu da verujem sa ga ujutru skinem sa punjača, i ceo dan barem 1 sat je uključen ekran i 30 min aktivnog saobraćaja, i uveče baterija na 79%. fantastično. artemis v43 (sa CHT 2.0) je ubica svega što sam video: android 2.2, winphone 7, ios 3.x
bez zezanja.

kad se samo setim da sam imao 5 dana Desire, i da sam ga za to vreme punio 7 puta... pu, pu, naježim se samo kad se setim, bilo, ne ponovilo se nikome pu, pu. najbolji potez ove godine mi je bilo kad sam ga (jedva) vratio u telenor.

Poslednja izmena:
Sa tako slabim korišćenjem, svaki ROM zasnovan na 23148 buildu će pokazati jednake performanse po pitanju baterije.
Ja telefon koristim neuporedivo više, i sasvim mi je dovoljno da komotno istera dan. Preko tog kriterijuma, svaka rasprava o bateriji je - tlapnja.
Jer, sve i da traje tri dana, sigurno ne bih treći (ili bilo koji) dan ujutro krenuo na posao sa baterijom koja je ispod 40%.

Mnogo su mi važnije druge preformanse ROMa, zato dajem prednost drugim kuvarima.
A iskreno se nadam da battery life nije najveći napredak koji je sternas napravio od v34 do v43 :)

Poslednja izmena:
Sa tako slabim korišćenjem, svaki ROM zasnovan na 23148 buildu će pokazati jednake performanse po pitanju baterije.
Ja telefon koristim neuporedivo više, i sasvim mi je dovoljno da komotno istera dan. Preko tog kriterijuma, svaka rasprava o bateriji je - tlapnja.
Jer, sve i da traje tri dana, sigurno ne bih treći (ili bilo koji) dan ujutro krenuo na posao sa baterijom koja je ispod 40%.

Mnogo su mi važnije druge preformanse ROMa, zato dajem prednost drugim kuvarima.
A iskreno se nadam da battery life nije najveći napredak koji je sternas napravio od v34 do v43 :)

+1

pa smeta im sto nije fancy
sto nije nagruvan kitnjastom grafikom..
sto prati filozofiju oficijelnog roma, da je sistem samo podloga za druge programe i nije nuzno da i sam bude "nakicen"...

a sta vam toliko smeta na Artemisu?

nisam se puno igrao sa njim

trajanje baterije mu sigurno nije glavna vrlina jer su i ostali romovi odlicni po tom pitanju (rom base+sip donose poboljsanja znaci nije do konkretnog roma), gluposti koje rom ima kao dodatak usporavaju isti i mogu da smanje trajanje baterije (znaci nije nuzno)

artemis definitivno ima gluposti viska (ovo sam ranije vec pominjao) - artemis control centar (ovo je dovoljno pomenuti)

iz navedenog je jasno da pomenuti rom nikako nema potrebe predstavljati kao idealan i jedini koji valja (sto je ovde na neki nacin indirektno radjeno) jer postoje romovi koji su u odredjenim situacijama bolji ili su rame uz rame - miri,energy,duttys

ukoliko je neko sa bilo kojim od ova 4 pomenuta imao probleme oni su uzrokovani losim flesovanjem ili dodacima koji nisu kompatabilni sa fajlovima (sense) koji stizu uz rom ili nekim dodatnim aplikacijama

pa smeta im sto nije fancy
sto nije nagruvan kitnjastom grafikom..
sto prati filozofiju oficijelnog roma, da je sistem samo podloga za druge programe i nije nuzno da i sam bude "nakicen"...

svaki rom moze da se nasvira da bude fancy, nadji moj post od pre par meseci sa slikom glavnog ekrana, zato i volim close to stock romove

+1

meni baterija drzi 2 dana sa energijem i ja sam zadovoljan,kad ga bas kidam drzi dan , i ostane na 40ak % ali sto napisa kibice ne pada mi na pamet da ga uvece ne stavim na punjenje...

Artemis mi se ne svidja...jednostavno ne volim stock rom... ne mora da bude nakindjuren i fancy jednostavno tako je
jedna mala obicna glupost,neko ce reci da kakim,ali npr volim kad ima 4 reda start meni a ne 3....znam reci ce neko imas cab file pa instaliraj...
i onda tako jos za 10 stvari po cab i ja tu treba da se drndam...
ovako skinem energy, instaliram 3 stvari i to je sve sto mi treba

ne kapiram kako ne shvatate da razliciti ljudi imaju razlicite potrebe i ukuse i o tome ne vredi razglabati...
ja postujem da neko voli artemis i verujem da je on dobar kuvar,ali ja sam naklonjen energiju i to je to... prosto , jednostavno da ne moze prostije...

nije, sve je savršeno sada.
kao što rekoh, ovaj kombo ladno kida android, winphone 7, ios 3
a artemis center je postao "killer app", nešto što bi trebali imati svi romovi. umesto 20-ak reg. edit-a, sve obavim iz artemis centra. jedino još "gps no suspend" obavljam ručno.

Poslednja izmena:
Ljudi, da li postoji neki program preko kojeg mogu da se primaju, salju i citaju poruke na racunaru preko fona, pitam zato sto treba da pocnem da se bavim nekom radio emisijom, pa mi treba zbog slanja i primanja SMS-a od strane slusalaca???
Hvala unapred!!!

Ima, skini MyMobiler, to ce ti zavrsiti posao ;)

Инсталирао сам апп за јаху (андроид) и колико видим да је у питању пушмејл. Није ми јасан принцип рада. Јел фон нонстоп чекира мејл или шта? И да ли то црпе батерију?
Да, у сетовању нема гашења ауто пријема поште ни временског размака између пријема а пошта стиже скоро тренутно. Ништа ми ту није јасно. Ако неког не мрзи може објашњење и ако нема лоших страна зашто гмаил не ради тако?

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Па ради и Gmail на том принципу, можда је подразумевано постављено другачије, али веома лако може и он да буде pushmail. Колико сам ја разумео он је нон стоп накачен на сервер али не провера се нон стоп мејл, него као да се добије сигнал у том тренутку када је мејл стигао и онда он почне да га скида. Вероватно то црпи додатно батерију, али ја нисам приметио да је нешто претерано значајно, у принципу мени је и са тим 5-6-7 mA када ми је угашен екран.

Па ради и Gmail на том принципу, можда је подразумевано постављено другачије, али веома лако може и он да буде pushmail. Колико сам ја разумео он је нон стоп накачен на сервер али не провера се нон стоп мејл, него као да се добије сигнал у том тренутку када је мејл стигао и онда он почне да га скида. Вероватно то црпи додатно батерију, али ја нисам приметио да је нешто претерано значајно, у принципу мени је и са тим 5-6-7 mA када ми је угашен екран.

potrosnja raste kad dobijas obavestenje o pristiglom mailu jer u tom trenutku telefon ostvaruje konekciju sa serverom i skida sve pristigle poruke. push ne trosi mnogo samo onima koji ne primaju mnogo poruka svima ostalima se drasticno skracuje trajanje baterije

znaci normalno je da ti nece biti prijavljena veca potrosnja sem u trenutku kad primis obavestenje o novoj poruci

nije, sve je savršeno sada.
kao što rekoh, ovaj kombo ladno kida android, winphone 7, ios 3
a artemis center je postao "killer app", nešto što bi trebali imati svi romovi. umesto 20-ak reg. edit-a, sve obavim iz artemis centra. jedino još "gps no suspend" obavljam ručno.

A kako podesavas gps no suspend? Nisam to nasao na xda! Molim te za link ili registry key. Hvala unapred.

Interesuje me da li ima jos nekih razlika izmedju simfree-a i telenorovog htc-a osim sto moram da koristim samo telenorove kartice? Dali mozda ima neki problem pri menjaju romova i instaliranju androida ili je sve to isto kao na simfree htc-u? Sta ovi u telenoru rade tim telefonima koji su za njihovu mrezu?

I jos jedno pitanje, posto planiram da kupim polovan ali dobro ocuvan tel, sta je najbitnije sto moram proveriti sto se tice ispravnosti telefona? naravno pregledacu ja tel od glave do pete :) ali ipak na sta moram posebno obratiti paznju. Hvala!

Nazad
Vrh Dno