Šta je novo?

HTC HD2

@mishans - ja prekopirah na sd card...kliknuo na clrcad.exe (nista se nije desilo) pa zatim na haret.exe kada se pokrenuo linux valjda... nakon toga, crn ekran sa natpisom htc i tako je trajalo nocas od 3 do 9 sati jutros. soft reset i nikom nista... sta nije u redu? ROM je stock, 3.14 sa onog ceskog linka sto si okacio pre oko mesec dana... pozdrav

radio mora biti veci od 2.08 i mora imati .50 u imenu. Karticu moras formatirati u samom telefonu sa 32K klasterom i onda kopirati android folder na nju, zatim pokrenuti clrcad.exe pa haret.exe..

samo odes u Format SD card, koji se nalazi u Settings/System i formatiras.. Tamo ces videti da pise 32K, cisto informacije radi..

dakle: Manila 2.5.20181527.0
ROM 3.14.479.2 (04666) WWE
Radio 2.15.50.14

Uradio format SD kartice kao sto si rekao i opet se desava isto, tacnije ne dessava... clrcad.exe ne ,oze da se pokrene a potom haret.exe zablokira tel na sat vremena (toliko sam ga cekao dok nisam izgubio strpljenje i "bocnuo" soft reset)

nemam ideju a i strpljenje je na izmaku...

Ocigledno da ima problema da napravi data.img.
Mozda nemas dovoljno praznog mesta na kartici.
Probaj neku od m-deejay buildova, ali rucno prekopiraj i data.img koji on daje (uzmi onaj od 512 MB).
clrcad.exe i ne treba da uradi
nista vidljivo. Bilo bi dobro i da procitas malo o Androidu na HD2, ako nameravas da se igras njime.
Flesovanje tog WM ROMa je vec bio brzoplet korak.

Tapatalk

To je neobavezna informacija, ali jeste potrebno formatirati karticu u WM.. 32K je jedina opcija formata u WM i nisam uopste morao da je spominjem. Da li treba ili ne, vec je 100x apsolvirano na XDA. Nekom radi kad se formatira i sa 4K na kompu, nekom ne. Ali svima radi ako se formatira sa 32K

prisutan, radovi u toku... sledi jos jedan pokusaj :)

@kibicer - sto brzopleto, pa po opisivanju je sasvim jednostavno, gresim na nekoj sitnici verovatno ili nekom previdu, nadam se da ne mogu da rasturim fon :)

Zar 16K nije jedina opcija u WM?

Narode, jel postoji swype na srpskom kao apk? Vidim da na galaxy S postoji pa jel ima neka varijanta za nas. ili bar neka fora kao srpski T9.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

@kibicer - sto brzopleto, pa po opisivanju je sasvim jednostavno, gresim na nekoj sitnici verovatno ili nekom previdu, nadam se da ne mogu da rasturim fon :)

Zato što imam utisak da nisi sebi razjasnio osnovne stvari (pišeš da si startovao clrcad.exe i da se nije ništa desilo, pa pretpostavljam da se nisi zainteresovao čemu služe i šta rade clrcad.exe i haret.exe)
A i stavljanje tog novog oficijelnog ROM-a je bio brzoplet postupak. A možda si baš hteo taj SPL, šta znam.

@ milko
koliko znam, srpski swzpe postoji samo za sPhone :)

Poslednja izmena:
radi Mdeejay_FroYo_Revolution_v._1.7_S6.1 na HD2... lose sam raspakovao data.img, to je bio problem... hvala na pomoci :)
nesto ga muci konektovanje na home wifi router ali valjda cu resiti nekako...

Ajmo mala pomoc...
imao sam neke bagove sa imenikom i nekim rodjendanima , i odlucim da izbrisem ceo imenik iz
outlook-a... i on mi izbrise i na HD2 i na TP2, ali smrda izbrise mi imenik i iz Google contacts-a

e sad me zanima kako da ubacim ponovo imenik u Outlook...za google cu da se snadjem...
ako nije frka da ne otvaram novu temu...
hvala

p.s. imam sacuvano 95% imenika...nemam samo ubacene u zadnjih 15 dana...tako da nije strasno...prezivecu... :)

koliko sam ja ispratio, to da li ce klaster biti od 16, 32 ili 64k zavisi od same kartice, zato sam i napisao da ignorise to :)

flesovao sam juce poslednji energy rom sa cht 2.0 i u njemu nemam kao u proslom one pokazivace temp.baterije,kolicinu memorije itd.pa me zanima da li je to kod mene neki bug ili je kod svih tako

Imam instalirad andoid sistem i sve lepo funkcioniše. Medjutim kada punim bateriju na adroid sistemu i nakon toga posle izvesnog vremena iskljucim tel, sledeći put neće da podigne adroid već sam WM. Svaki put punjenjem na androidu mi se to dešava. Probao sam više verzija android sistema i svaki put isto. Instalirao sam i HSPL3 i radio 2.15.50...Kada bateriju punim u WM sve je OK.

Pa to je sasvim normalna stvar da ce nakon iskljucivanja i ponovnog ukljucivanja telefona da ti podigne WM a ne Android. Jedino ako imas na WM instaliran neki program za dual boot koji ce odmah nakon pocetnog podizanja WM da sam prebaci i podigne Android (naravno ako si ga tako podesio) on ce to i da uradi - u svakom drugom slucaju nakon svakog restarta ili ukljucivanja telefona on ce da ti podigne WM pa ces ti onda morati rucno da pokreces Android preko ona dva fajla.

koliko ljudi nece da citaju, to je strasno... 206 strana ali u principu, ne znam jel bi i 26 bilo popunjeno stvarima koje se ne bi ponavljale

Mozda nisam bio dovoljno jasan. Kad je na tel. android sistem i ukljucim tel na punjenje, zavrsim punjenje i uvece ugasim tel. Ujutro nece da podigne android sistem tj. zablokira na HTC logo-u. Oba sistema funkcionisu OK, samo bateriju ne smem da punim na android sistemu već samo na WM. Da li se to moze resiti i kako?

Koji je android bulid, koji je kernel? Probaj drugi kernel za pocetak. On sadrzi drajver baterije.

flesovao sam juce poslednji energy rom sa cht 2.0 i u njemu nemam kao u proslom one pokazivace temp.baterije,kolicinu memorije itd.pa me zanima da li je to kod mene neki bug ili je kod svih tako

nije bug!izbachen je iz nekog razloga!
avo link pa ga sam install
http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=439757&d=1289592730
http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=439758&d=1289592730

a ti za mene probaj sledecje!
koji energy rom i radio imash?
stavi slushke u phone i ukljuchi FMradio!
zakljuchaj tel i slushaj da li cje svakih 20 ili 30 sek da se chuje neki puk/tuk zvuk i da u momentu muzika stane!ka neke smetnje u prijemu!
tog nije bilo u rom-ovima 8nov i 13nov i sada sa new rom 19nov opet!
kazhem opet jer greshke je bilo i rom-ovima pre roma 8nov
prilichno iritantno za mene!

hvala u napred!

Jedno pitanje:
Imam Energy rom TOG, sada bih zeleo da se prebacim na Artemis V.42, ali ima HSPL 2.08., interesuje me, da li ce taj Hspl 2.08., da se obrise tako sto cu instaliraiti stock 3.14 preko SD kartice ili moram prvo neki stok rom 1.42 ili 1.66?
Znaci ja bih prvo formatirao SD karticu, otpakaovao stock 3.14, prekopirao onaj fajl leoimg.nbh na karticu, izvaidio SD iz telefona, uradio TASK 29, vratio karticu i usao u Bootloade, i tako bih pokrenuo update. Pa posle toga bih instalirao Artemis V.42. Znaci, interesuje me da li je ova procedura ispravna i ako nije, kako treba???
Hvala vam unapred!

flesovanjem fabrickog roma, vraca se i fabricki SPL.

prvo moras da vratis slp koji nije hakovan, a to radis tako sto "ponovo" instaliras hspl, ali biras stavku koja nije hspl iz menija..
pa tek onda stavis 3.14 oficijelni rom, pa tek onda preko njega sa sspl stavis, npr. artemis cooked rom

tako ide procedura, neka me neko ispravi, mada meni deluje kao smaranje i maltretiranje, ja bih radije sacekao novi hspl , ali nikako da se pojavi (ko zna kad ce)

ne mora da se vraca originalni SPL koliko ja znam. Samo flesovanje originalnog ROM-a SDcard metodom ce vratiti originalni SPL koji je u tom ROM-u. Ako je to najnoviji, dobice najnoviji SPL za koji ne postoji HardSPL.
Po meni je glupost flesovati novi ROM koji daje taj SPL i ne vidim zbog cega ljudi trce da flesuju nov originalni ROM pa ni te artemise koji zahtevaju novi SPL.
HD2 bez HSPL-a je macka u dzaku kad se flesuje.

Vrh Dno