Šta je novo?

HTC HD2

Kako bre podesite da vam bude tako mala potrosnja?

Neki poseban program za to ili samo nesto u podesavanju?

Jel ta potrosnja sa stalno ukljucenom data konekcijom ili ne? Koji god build da sam pobao ima praveliki drain sa istom i to je jedan od razloga sto sam vise u WM.
Drugi je prevelika potrosnja dok se slusa muzika, narocito preko BT.

6-8mA sa ukljucenim Wi-Fi

MDJ FroYo Sense Revolution v.1.5 [kernel: MDJ S2]

Evo slika (isti build i kernel kao i voodoons):

Prilozi

• CAP201011141241.jpg
    CAP201011141241.jpg
    395.7 KB · Pregleda: 109
Pitanje je da li ste nesto (i sta) podesavali da biste dobili tu potrosnju, ili je odmah bilo tako nakon pokretanja?

Kao bitno je prilikom pokretanja Androida da bude ukljuceno svetlo tastature.
Onda, navodno, Settings/SD & phone storage/Fartory data reset pomaze (ne brise nista iz telefona, da se ne plasite)
Ja koristim Advanced Task Manager sa AutoKill funkcijom, gde sam mu dodelio sta da ubija po gasenju ekrana.
SetCPU ne koristim.
I u globalu, to bi bilo to ;)

Da, zaboravih, bitno je takodje da se u Android udje sto brze po podizanju WM-a..

Prilozi

• CAP201011141358.jpg
    CAP201011141358.jpg
    267.7 KB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:
Kao bitno je prilikom pokretanja Androida da bude ukljuceno svetlo tastature.
Onda, navodno, Settings/SD & phone storage/Fartory data reset pomaze (ne brise nista iz telefona, da se ne plasite)
Ja koristim Advanced Task Manager sa AutoKill funkcijom, gde sam mu dodelio sta da ubija po gasenju ekrana.
SetCPU ne koristim.
I u globalu, to bi bilo to ;)

Da, zaboravih, bitno je takodje da se u Android udje sto brze po podizanju WM-a..

nista od toga ne pomaze,

ako vam je potrosnja 5ma znaci da je ista kao i u winmo

nisam cuo da ikome android drzi isto kao winmo vise je varijanta ako drzi 24h u androidu uz isto koriscenje u winmo ide 2-3 dana , ovo je info sa htc-linux IRC kanala , ja kad dohvatim android baterija traje 4 sata :D

Ја исто имам сасвим пристојну потрошњу тј 5ма у мировању. Додуше ставио сам setcpu са доста профила али сам негде прочиао да на froyo не требају профили у setcpu

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Да допуним, гледам да тастери светле када почне да диже андроид, ставио сам autoboot на 3 секунде и сетовање за сетцпу где ми спушта клок на малтене сваких 10% батерије, плус профил за температуру и за угашен екран.
искрено имам осећај да све то мање више не мења ствари него се ето тако потрефило код мене. батерија држи краће него у вм али уз моје малтретирање извуче дан, рецимо 15ак сати са јаком употребом нета и гледањем пола епизоде сопраноса. додуше ни вм ми није драстично јачи са батеријом.

Poslednja izmena:
jedno pitanjce!
u chemu je problem sa g senzorom u mdj froyo 1.6-1.5?
mozhe li to nekako da se namesti?
i meni je 4mA naravno u mirovanju!bez ikakvih podeshavanja!
----------------------------------------------------
@peja`
hvala!
okretanjem telefona uspeo sam da namestim g senzor!
zaista zanimljivo! :)

Poslednja izmena:
g-sensor bi trebalo da radi out of the box (ne treba kalibracija)

ako te zeza kalibracija, okreni telefon ekranom na dole i onda uradi kalibraciju

Nov sam u android svetu, ne snalazim se :) Imam 2 pitanja

1. Gde gledate potrosnju baterije (tih 6-8mA)
2. Da li je moguce podesiti neku mp3 sa kartice za zvono?

Hvala, verovatno su pitanja jako glupa ali mi android konfuzan :D

wifi i bt ukljuceni :D

Prilozi

• CAP201011142131.jpg
    CAP201011142131.jpg
    263.2 KB · Pregleda: 86
@Mladen
1. CurrentWidget aplikacija
2. ja, ne znam; verovatno jeste

@voodoons
mozhesh li da bacish ime tog LockWiget-a shto koristish?
hvala!
p.s. to ti je potroshnja u standby?naravno.
kao i svima shto postuju
4-5-6...mA

Poslednja izmena:
Мени је овај Fartory data reset помогао да смањим потрошњу са 120ма на 80ма, али то је опет 20 пута већа потрошња него што неки овде имају :) Што се тиче осветљења тастера, ја се потрудим да они буду укључени када покрећем CLRCAD и HARET, али се они брзо после тога угасе тако да не знам да ли ту има неке вајде :)
Има ли неко још какав паметан предлог шта да радим да би ми потрошња била на иоле нормалном нивоу?
Користим MDJ FroYo Sense Revolution v.1.6 [kernel: MDJ S3.1], WM Rom ми је Energy Sencity а радио је 2.14.

Ja sve to ne radim. Koristim Android loader, i startujem ga opcijom Soft Reset and Start Android, to je sve. Ne koristim SetCPU, nemam pojma kakav je status tastera u momentu pokretanja Androida.

Upravo sam stavio novi Energy (build 28244), pa ću da probam i MDJ FroYo Sense Revolution v.1.6 [kernel: MDJ S3.1]:)

Ja sve to ne radim. Koristim Android loader, i startujem ga opcijom Soft Reset and Start Android, to je sve. Ne koristim SetCPU, nemam pojma kakav je status tastera u momentu pokretanja Androida.

Upravo sam stavio novi Energy (build 28244), pa ću da probam i MDJ FroYo Sense Revolution v.1.6 [kernel: MDJ S3.1]:)

Само да јавим да је мени тај Android Loader решио све проблеме са потрошњом :) Ево сада и ја имам 5ма у мировању, тако да је изгледа главни проблем то ђубре што WinMobile остави у меморији пре него што се покрене Android, а то се реши лако овим Loaderom

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=733752

Хвала кибицеру на савету :)

Pozdrav svima.
Zanima me da li je tacno da se potrosnja baterije na androidu smanjuje posle 3-5 resetovanja telefona? Na xda kazu kako je to navodno tacno ali niko jos nije zvanicno potvrdio. Ja sam to uradio ali nisam bas siguran da li je doslo do neke promene.
Baterija mi izgura 24h ali sam poiskljucivao sve moguce. Nisam na 3g nego na 2g, svi update su iskljuceni, osvetljenje ekrana je stavljeno na malo vise od minimuma, iskljucio sam auto-rotaciju.
Probacu sa predlozenim Android Loaderom, mozda tada izvucem vise od 24h.

rece mi ortak da nema toliko veze sa brojem restarta koliko sa vremenom koriscenja. kaze da kad je android 'svez', non stop radi nesto i u pocetku se baterija brze trosi. daj mu malo vremena

Hvala na odgovoru. Nikada nisam koristio android vise od 2-3 dana, tako da mozda ima i to veze sa potrosnjom. Probacu da se zadrzim na njemu nedelju dana.

Sve je to, po meni, besmisleno. 4-5mA u stand by jeste veliki napredak, ali je zanemarljiv naspram trista cim probudim ekran. Telefon na kome treba sve da pogasim, i da ga koristim samo ako neko nedajboze pozove - meni je neupotrebljiv. Android je meni jako prijatan za upotrebu, razne aplikacije, posebno Dolphin :)
Na zalost, uzivanje, sto rece thepace, potraje najvise 4-5 sati, i tu prestaje da bude vazno kolika je potrosnja kad pogasis sve.

Ljudi moji, meni prikazuje preko 200 mA (sada konkretno 264 mA)!!!

Sta da podesim u Advanced Task Killer da bi mi potrosnja baterije bila iole normalna?

Btw. ja u ATK kliknem na KILL selected apps i on ih kao ubije medjutim kad posle minut vremena pogledam one su i dalje sve redom tu - sta cinim pogresno?

Ne treba vam task manager, tako samo više trošite bateriju.

Ljudi instalirah i ja Android na HD2 :) i ono ... aaahhhh :D

kakva milina , ko na desire-u :)
samo lepse :) xaxaxa

nego ljudi imam ja jedno pitanjce malo naivno i laicko...
kad zbudzim android...totalno sve ostaje od windows-a na kartici i to
psoto imam jednu od 8gb na njoj su mi win podaci i sve i ovu od 2gb za android...pa da ne bih stalno menjao mislio sam da zbudzim andr na tu od 8, al bih da mogu da koristim i win kad mi se prohte...pa da li ce to da radi sve ok, ili ima nekih bagova ( i kojih )
fala :p

Све ће да ради ок ако користиш једну картицу

E sad jos samo neko da mi kaze koji programcic koristite za merenje potrosnje baterije, bilo price zadnje 2 strane,a ili ja nisam ukapirao, ili sam corav...da i to izmerim, pa da uzivam... :)
Tnx a lot :p

TNx...nadjoh nazad...
potrosnja pri instaliranju current widget-a je bila 135....htedoh da se slognem :p
xexe a onda posle minut se spustila na 5...
kad nesto ukljucim on skoci opet na preko 100...
pa se opet vratio na 6...
kapiram trajace kratko na pocetku...videcu sta i kako

i jedno jos pitanje....
kako da znam koji kernel imam... samo sam skinuo sa onog linka i prebacio na karticu android folder i pokrenuo ga preko android loadera koji imam u energy rom-u....

Vrh Dno