Šta je novo?

HTC HD2

Znaš šta me zeza... :) Ona dvostranska traka što drži lcd za kućište telefona... Probao sam neku ali mi nekako ne drži dobro, lcd ima lufta kada ga sklopim i stisnem prstom (nadam se da razumeš). Pri rastavljaju vidiš da je ima svuda okolo kao i na onoj plastici na samom rubu. Ja sam probao dva puta, nije teško da se toliko rastavi/sastavi samo treba pravi alat. Preporučite kakav "selotejp" da nabavim :)

Hvala.

e drugari i ja da se pohvalim da sam konacno dobio jedan primerak hd2... posto vidim da svi uglavnom menjaju romove i ostale stvari reci cu da ja imam rom 1.66.479.2 radio 2.07.51.22_2 i manila 2.5.19211619.0 voleo bi da mi preporucite sta da uradim i instaliram da bi malo 'nabudzio fon'... i da mi se malo objasni sta tacno znaci taj rom,radio i manila :) i usput do sad sam samo ubacio u fon igo primo i kad ga pokrenem samo mi pise da nij epronasao mape i to je to...sta treba da uradim,imam mapu srbije ali ne znam gde tacno treba da je prekopiram...

drugari, je l' neko uspeo da okljuca hd2 sa Telenora? Gde je uzeo kod?

U Desire temi ima ljudi koji su koritili usluge nekog od tih sajtova, i to uspešno.

U vezi navigacija:
Moguće je instalirati i iGO8 i Primo, a da oba koriste isti Content folder, i to je verovatno najbolja kombinacija.
Po meni, Primo ima lepši interfejs, logičnije menije. Ali, za sada, u punoj rezoluciji može raditi samo u landscape modu (čeka se dorada data.zip fajla i za portrait).
iGO8 radi u oba moda u punoj rezoluciji, orjentacija se može birati iz samog softvera.

Naravno, postoji i Garmin, i mesta gde je nezamenljiv (Makedonija)

U Desire temi ima ljudi koji su koritili usluge nekog od tih sajtova, i to uspešno.

U vezi navigacija:
Moguće je instalirati i iGO8 i Primo, a da oba koriste isti Content folder, i to je verovatno najbolja kombinacija.
Po meni, Primo ima lepši interfejs, logičnije menije. Ali, za sada, u punoj rezoluciji može raditi samo u landscape modu (čeka se dorada data.zip fajla i za portrait).
iGO8 radi u oba moda u punoj rezoluciji, orjentacija se može birati iz samog softvera.

Naravno, postoji i Garmin, i mesta gde je nezamenljiv (Makedonija)

To sam bas nameravao da uradim, posto imam Primo hocu da instaliram i iGO8, e sad kad kazes da oba mogu koristiti isti Content folder, (sa kojeg programa) i da li je potrebno izbrisati jedan Content folder?, da bi onda taj koji ostane koristili oba programa.

Valjda sam dobro formulisao pitanje?

Da, razumem te.
Mislim da su moguće oba načina.
Moj način:
Primo sadrži Content folder, i u njemu sve.
iGO8 kod mene nema Content folder, ali i da ga ima, ne čita ga.

U sys.txt za iGO8 ubaciš:

[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"
content="%SDCARD%/Primo/content"

Na iGO8 koristim Gurjon skin, i on je u /Primo/content/skin folderu (tu se nalze i skin fajlovi za Primo).
Lang fajlovi za oba softvera su u /Primo/content/lang folderu.

Naleteo sam na jednu verovatno korisnu informaciju sasvim slucajno. Hteo sam da ubacim svoj ton za sms poruku ali nisam znao gde da ga ubacim (u koji folder). Primetio sam da je Telenor ubacio svoj ton pod inventivnim nazivom "Telenor" i odradio sam search. Pronasao je ton u Windows folderu (na telefonu) ali i .CAB fajl koji izgleda sadrzi sva telenorova podesavanja i koji se izgleda instalira nakon Hard Reseta. Fajl se zove: "telenorrs_settings_hd2.cab" i direktno je u Windows folderu.

Kapiram da je ovo koristan podatak za ljude koji zele da menjaju romove i eventualno da vrate na 100% "Telenor stanje" radi garancije. Naravno nakon vracanja na stari .ROM.

Takodje ovih dana idem po Visa internet karticu pa cu pokusati da otkljucam fon sa nekog od tih sajtova. Jos se razmisljam da li da otvorim moneybookers ili paypal pa ce verovatno to odluciti sajt. U medjuvremenu sam saznao da postoje tzv "Rebel" kartice koja se zajedno u fon stavlja sa redovnom SIM karticom i otkljucava ga bez potrebe unosenja koda. Naravno stalno moraju da budu zajedno u telefonu. Isao bih na tu varijantu ali kazu ljudi da onda ne funkcionise internet pa ta varijanta (za mene) pada u vodu.

Ajde okači taj fajl. Ljudima koji su već flešovali HD2 - neophodan je ako žele da ga vrate na fabrička (tj. Telenor) setovanja.

K'o da tu ima nesto pametno, sem tog ringtone-a i wallpaper-a

Da, razumem te.
Mislim da su moguće oba načina.
Moj način:
Primo sadrži Content folder, i u njemu sve.
iGO8 kod mene nema Content folder, ali i da ga ima, ne čita ga.

U sys.txt za iGO8 ubaciš:

[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"
content="%SDCARD%/Primo/content"

Na iGO8 koristim Gurjon skin, i on je u /Primo/content/skin folderu (tu se nalze i skin fajlovi za Primo).
Lang fajlovi za oba softvera su u /Primo/content/lang folderu.

Hvala, jedno hipoteticko pitanje za sve koji koriste ili su koristili Primo i iGO8 navigacije. Kad bi morali da birate, koji program bi izabrali?

project: serbian manila qwerty keyboard 1.2 (aka SMQK :) )

uklonjena slika za XT9/ABC (disable-ovan) taster.

nema potrebe za bekapom, kopiraju se nove slike, a ne overwrite postojećih (XML-ovi se overwrite-uju).
to bi bila poslednja izmena, osim ako mi ne date neku dobru ideju šta bi se još moglo poboljšati.

project: serbian manila qwerty keyboard 1.1 (aka SMQK :) )

disable-ovano

XT9
----
ABC

razlog, neupotrebljiv taster srbima :)
ne samo što je neupotrebljiv, već ga ponekad lako pogodim kad kucam 'a'.

sve od ranije važi, bekap starih fajlova, overwrite, soft reset.

project: serbian manila qwerty keyboard (aka SMQK :) )

verovatno vas je nervirala default WWE manila qwerty tastatura zato što:

1. sadrži gomilu nepotrebih karaktera, kao na primer taster 'a' koji sadrži 9 dodatnih karaktera od kojih mi koristimo samo 1
2. 'domaća' valuta € se nalazi u dodatnim simbolima, a $ karakter koji je odmah dostupan retko koristimo
3. ne postoji mogućnost da se ukuca đ/Đ

ova 3 problema su me toliko iritirala, da sam rešio da "popravim" default manila qwerty tastaturu, i da otklonim sva 3 problema, i učinim je prihvatljivom nama srbima :)

u zip-u se nalaze 2 fajla koja je neophodno prekopirati na mob u "\windows" folder. međutim, pre nego što to uradite, bekapujte ta 2 fajla sa mobilnog na pc u slučaju da sam nešto zeznuo. kada ste bekapovali i uradili overwrite postojećih, restujte mobilni i testirajte manila tastauru.

voleo bih da čujem kako radi, kako ste zadovoljni, i predlog šta bih još mogao da možda doradim. za sada se ne bih bavio ćirilicom, mada bih uz dosta slobodnog vremena mogao i da uradim komplet ćirilicu.

napomena: ovo je testirano sa HD2, međutim, verujem da radi na svim winmo manila 2.5 UI. voleo bih da mi neko javi da li je uspeo da je iskoriti i na drugim htc manila 2.5 mobilnima.

Prilozi

• SMQK 1.2.zip
    174.4 KB · Pregleda: 39
hmm
da li je neko zainteresovan da predlozimo autoru artemis rom-a (sa xda) da nam dostavi sablon na engleskom za sav tekst da uradimo/prevedemo artemis na srpski tj. uradimo lokalizaciju

posto vec vidim da fura podrsku za vise jezika, sto tamo ne bi stajala i srpska verzija... da li je neko raspolozen/

bonus pitanje: igo8.. ne mogu da se setim/nadjem na koje dugme se vrsi prebacivanje iz landscape/portrait mod i obrnuto... posto igo8 ne koristi g-sensor da to sam odradi, mislio sam rucno, ali sam zaboravio tacno gde je ta opcija... moza mala pomoc?

bonus pitanje: igo8.. ne mogu da se setim/nadjem na koje dugme se vrsi prebacivanje iz landscape/portrait mod i obrnuto... posto igo8 ne koristi g-sensor da to sam odradi, mislio sam rucno, ali sam zaboravio tacno gde je ta opcija... moza mala pomoc?

Settings -> Device -> Set Screen Orientation

Meni u IGO8 kad predjem u landscape mod, slika ne bude preko celog ekrana, vec samo na 3/4 ekrana, sto izgleda vrlo glupo. Posle kad ga vratim u portrait i tu bude "umanjena". Pretpostavljam da mi nije dobar onaj fajl sa rezolucijama (800*480 i 480*800). Ima li neko ideju kako to resiti i mozda da mi posaljete odgovarajuci fajl?

Trebas da nesto promenis u sys.txt fajlu, ne secam se tacno sta znam da se radi o nekoliko redova.

Mogu tek veceras da ti posaljem taj sys.txt fajl koji je kod mene i sa kojim prikazuje na celom ekranu, ako neko moze ranije bilo bi bolje, ako ne poslacu ti ja.

sys.txt

ovako je kod mene u sys-u pa vidi da li ti tako radi

[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1

[power]
backlight_manage_values = 1
backlight_manage_keys = 1
backlight_max = 10
backlight_min = 1
backlight_reverse = 0
backlight_key_bright_BA1 = "Brightness"
backlight_key_bright_AC1 = "ACBrightness"
backlight_key_bright_BA2 = "BacklightLuminanceLevel"
backlight_key_bright_AC2 = "ACBacklightLuminanceLevel"
backlight_key_timeout_BA = "BatteryTimeout"
backlight_key_timeout_AC = "ACTimeout"
backlight_key_ontap_BA = "BacklightOnTap"
backlight_key_ontap_AC = "ACBacklightOnTap"
backlight_key_on_BA = "OnOff"
backlight_key_on_AC = "ExtOnOff"
backlight_methods = 25
backlight_events = 3

Milosnik, ne radi sa tvojim sys.txt fajlom. Sacekacu MM da mi posalje veceras. Hvala u svakom slucaju.

[interface]
skin="ui_igo8"
vga=1
maxzoom2d=6000000
show_exit=1

[rawdisplay]
autoconfig=1
highres=0
driver=GDI

Probaj da stavis ovo u sys.txt. Trebalo bi da radi, ako imas ispravan data.zip

Poslednja izmena:
Meni je ovakav sadrzaj sys.txt fajla:

[project]
name="ui_igo8_da"

[interface]
skin="ui_igo8"
laneinfo_signpost_enabled=1
vga=1
maxzoom2d=6900000
show_exit=1
show_tmc_eventlist=1

[rawdisplay]
screen_x=800 or (480 for Portrait view)
screen_y=480 or (800 for Portrait view)
class="landscape"
autoconfig="1"
driver="gdi"
highres="0"

[device]
Type="ALIAS_TOUCH HD2"
sdcard_dsk_num=7

E sad stavio sam ovde sve sto se nalazi na mom sys.txt a kome treba najbolje je da uporedi to sa sadrzajem svog sys.txt pa neka samo izmeni ono sto treba.

i jos jedno pitanje... a u vezi radio ROM-a:
koji da stavim.. ustvari otprilike znam, ali ono sto me interesuje je malo vise informacije o radio ROM-vima

zna li neko ili neka ostavi link, gde je sistematizovano koji radio ROM-ovi postoje za hd2, koje su izmene u svakom (nesto kao history/whatsnew/changelog) i da li su hronoloski izlazili onako kako je rasla verzija ROM-a ili je nebitno... koja je razlika izmedju onih sto u decimalnim oznakama imaju .50 u odnosu na one sa .51?? posto vidim da nekima samo jedni dobro rade... ovi 'rom kuvari' uglavnom preporucuju bilo koji rom sa sufixom .50 dok moj hd2 (koji jos uvek ima telenorov oficijelni rom/radiorom) ima radio sa oznakom odprilike 2.07.51..... ili tako nesto?

bonus pitanje: sistemska aplikacija camcorder moze da snima video u mp4 formatu u maksimalno 640x480 piksela (sve to u 25-30fps) sto i nije tako lose (pogotovo za youtube), ono sto mene zanima je postoji li neki tweak/hack (registry, naprimer) koji omogucava da se snima video u 800x480 (wide), naravno fluidno bez drop frejmova... bilo za sistemsku aplikaciju bilo kao eksterni program za snimanje... nekad je bio jako popularan program na starijim winmo sistemima, i zvao se "coolcamera" ali mislim da ga je vreme pregazilo... ima li nesto novije

bonus pitanje 2: multi touch podrska/osobina hd2 ekrana.... zanima me da li multi touch omogucava detekciju 2 dodira istovremeno ili moze da detektuje i 3 kontakta u isto vreme.. tj da li je multi zaista multi ili samo double touch?? zanima me zbog igrica koje imaju virtuelno joypad na ekranu.. zbog kombinacije tastera tipa dole-desno a+b i sl. (naprimer komplikovaniji potezi u tekkenu, koji radi u ps emulatoru, naprimer)

HD2 ima 2-point multitouch

evo da moj sys.txt za iGo 8.3. radi u 480x800 i moguće je prebacivanje iz landscape u portrait iz aplikacije

Kod:
[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1

[folders]  
app="storage card/iGO8"

[interface]
skin="ui_igo8"
vga=1
maxzoom2d=6000000
show_exit=1

[rawdisplay]
autoconfig=1
highres=0
driver=GDI

[loading]
show_statustext=0
show_progressbar=0
progressbar_x=0
progressbar_y=220

[navigation]
show_current_city=1
show_countrychange=1

[sound]
queue_length=200

[tts]
tts_buffer=131072
announce_exit_directions=1
tts_logics=3
priority="HIGH"
always_say_road_names=1

[debug]
skip_eula=1
enable_roadshadow=1
tts_min_ready_wav="1"
tts_getaway_time="100"
sound_q_length="200"
no_file_cache="0"
cache="1024"

jos jedna zanimljivost. provalio sam pinch to zoom u iGo 8.3. tačan postupak se nalazi ovde.
highlights:
ne radi se o zoomer-u ili slicnim "prevarama", pinch to zoom radi direktno u mapi, tj. ne zumira prozor aplikacije.
ako ima instaliran zoomer, treba ga onemogućiti da radi na igo.exe
u BSB tweaks, u opcijama za pinch to zoom izbaciti, ukoliko postoji, pinch to zoom za igo.exe
importovati reg i resetovati telefon
ovde ima jedan traljav momenat - potrebno je pokrenuti jedan od dva exe fajla. postoji jedan za portrait mode a drugi za landscape. prvo pokretanje jednog od fajlova, učitava patch u memoriju a drugo pokretanje ga uklanja iz memorije. pinch to zoom radi dok je odgovarajići exe učitan u memoriju. ne postoji trajni patch. ne postoji nikakva notifikacija da li je program učitan u memoriju ili nije tak da se radi malo na slepo

anyway, evo ga video kako to radi

[YOUTUBE]iRL7JD1TlWA[/YOUTUBE]

Ovo super izgleda, hvala!

Dva pitanja:
Da li radi samo u 2D modu?
Da li (ako znaš) radi i u iGO Primo?

Hvala!

P.S. U tvoj sys.txt bih dodao samo:
[sound]
ding=0
Isključuje onaj iritantni Gong/ding zvuk neposredno pre nego što Nevena progovori :)

radi i u 2D i u 3D. primo nemam tako da ne mogu da probam dali u njemu funkcioniše

da li je neko zainteresovan da predlozimo autoru artemis rom-a (sa xda) da nam dostavi sablon na engleskom za sav tekst da uradimo/prevedemo artemis na srpski tj. uradimo lokalizaciju
najgora moguća ideja.
kako ćeš prevesti paste? zalepi? užas...

offtopic: uglavnom se prenosi kao prenesi. to je termin koji koristi mikro knjiga...

Nazad
Vrh Dno