Šta je novo?

HTC HD2

Kada ubodem kabl i idem preko ActiveSync vidi oba, kada idem preko Disk Drive vidi samo SD. U svakom slucaju sve je u redu sto se toga tice osim sto ostaje pitanje kako spustiti velicinu zauzetosti storage memory ispod 80% i zbog cega je nakon toliko meseci odjednom, nicim izazvana (bar da ja znam) otisla na 100%!?

iskreno, ja se ne bih zezao sa tim gde je problem. izgubićeš X sati, a problem ćeš možda rešiti, a možda ne.

ako si već jednom odradio "standardnu proceduru", sad samo rokni task29 i novi artemis, za sat vremena sve sa podešavanjima uživaćeš u novom romu sa gomilom slobodne memorije.

Mozda si u pravu oko toga, jedino sto ja vec neko vreme koristim Energy-jeve ROM-ove pa cu najverovatnije probati sa njegovim najnovijim ROM-om.

heheheh
svako ima "svog konja za trku"
bas me zanima koji ce pobediti?

:)

hehehe
pa onda je za tebe pre ta nokia 3310, mislim... za njega ne mozes da sumnjas dal' jeste ili nije telefon... toliko je ocigledno

sto se tice hd2, u novembru se i pojavio na trzistu cini mi se, a ti si brze bolje pozurio da ga kupis dok je bio 50% skuplji nego sad (ima se, moze se - sta smo bese rekli? :) ) ali na stranu *******cija, prvi modeli su i imali probleme, uglavnom softwerske prirode... izlazili su od onda i oficjelni update-ovi firmwarea/rom-a , a i ovi cooked...

a i zasto ne bih rekao coveku da ne zna da ga koristi... mozda sam i u pravu? ne znam zasto, ali uglavnom jesam... lepo sam mu rekao, ili je naleteo na neispravan telefon (baksuz) ili mu tesko pada koriscenje telefona koji to ustvari nije (nije samo)... zbog drugacijeg pristupa celoj prici...

eto, ja nisam imao svoj, ali sam vidjao kod ljudi (i imao priliku da isprobam) winmo uredjaje koji su se isprva prodavali kao pocketpc i nisu uopste imali gsm podrsku... bese to jos daleke 2001/2002... gsm radio su dodali tek kasnije, da bi usli u trku sa mobilnim telefonima... u osnovi winmo platforme, onako kako je i zamisljena na pocetku je pocketpc okruzenje... sve ostalo je bonus... verovatno robuju tim korenima, sto se i danas oseca (a mnogima i smeta, koliko vidim)...
telefon sam dobio od poslodavca, sam sam ga birao, pare nisu bile problem.
Sa oficijelnog 1.43 sam fleshovao na 1.48, pa na 1.66, pa isprobavao dutys i slicne cooked romove, ali smetale su mi stvari, i zamenio sam telefon. Ne znači da je loš, al bagova ima

@xWolf

Zvanicni servis u Srbiji je MIKROS MOBIL CENTAR tako su mi u Telenoru rekli, brojevi telefona koje su mi dali su 011 30 33 294 i 011 30 33 295.

Ljubazni su poprilicno.

Vezano za GSM only, sama rec kaze samo gsm i nista vise, Artemis ima tu opciju izdvojenu posebno u settings/wireless controls tabu a klasican rom pod settings/wireless/phone pa pod other options selektujes band.Time onemogucavas da telefon koristi internet kad on hoce vec samo gsm ali cemu svrha ovog telefona?!!!

Kod nas i svuda u svetu sa HD2 je problem kada se kaci na net pa krene da menja H / 3G / E i tako dalje tada nastaje karambol i telefon se zaglupi u komunikaciji sa karticom e sad oni kazu da je problem u karticama sto i sam Telenor naokolo priznaje time sto ako imate karticu sa serijskim brojem 89381011003 ostali brojevi su nebitni tada je morate obavezno zameniti. Ovaj problem je uocen kod koriscenja 3G modema koji jednostavno nisu imali net uz pun signal, servis tvrdi da radio resava problem ali da je glavni problem u SIM kartici koju treba hitno zameniti, na netu se pricalo jos nesto o servisu LOCIRANJA i IMEI koji upravo zbog te lose komunikacije izmedju kartice i telefona pravi problem dostupnosti.

Ovaj telefon je napravljen da se jednom konektuje na net i da tako zakacen ostane sve dok se ne resetuje ili ga korisnik ne ugasi.

Ovih dana idem da menjam karticu pa se razmisljam da li da flashujem na sve originalno ili da ga ostavim takav kakav jeste.

nece oni ni da znaju da si ti menjao ROM.. ti im samo das karticu, oni ti daju drugu i to je to
valjda tako ide?

inace i meni se desava da vise puta u toku dana promeni G i H (gprs vs 3g/hspa , verovatno).. ali to ne utice na dostupnost.. ja sam to pripisao losem signalu u centru grada, pa cenim da i 3g nije bas najbolje izveden... i tako su se mnogi zalili zadnjih meseci, pa je telenor obecao da ce najhitnije moguce poslati ekipu na teren (ovde gde zivim) da izvrse merenja u centru i ako je potrebno pojacaju signal/stave novu antenu, unapred 3g podrsku... pa cak i upute apel ostalim wi-fi operaterima da smanje dozivljaj jer jedni druge maskiraju prejakim signalom..

videcemo..... kao sto rekoh, nemam problem sa dostupnoscu, ali najveci deo vremena provodim u krugu od 100m i to bas u zoni gde signal *****ava pa ono....

problem nedostupnosti sa telenor mrezom vuce korene jos iz dana mobtela.

zamena sim kartice uglavnom resava problem.

dostupnost testirati sa fabriskim romom, ovi koje su razni "strucnjaci" pravili na svojim racunarima izbegavati dok se ne utvrdi da sve radi ;)

ciscenje interne memorije i resavanje problema nagomilanog prostora - instaliraj sk tools ima svasta fino u njemu

ah, da hd2 je mobilni telefon :)

ah, da hd2 je mobilni telefon

a ti si kompetentan da to tvrdis? :D

ovi koje su razni "strucnjaci" pravili na svojim racunarima
cemu sarkazam? mogu oni , u prevelikoj zelji da sve utegnu i ponude sto vise, da pogrese oko nekih sitnica pa da trpi neka opsta stabilnost ili da imas poteskoca u koriscenju pojedinih programa/opcija ali je i to svedeno na minimum...
ako ti mislis da cekas na oficijelni update winmo na verziju 6.5.5 ili najnoviju verziju manile (ui sense) - nacekaces se... a opste je poznato da nove verzije donose razna poboljsanja i ubrzanja...i tako dalje..

p.s.
mogu li ja imati problema sa mojom sim karticom (teoretski) s' obzirom da su mi dali novu novcatu iz kese.. tj. stari 062 prepaid broj/karticu su mi ostavili, a dali novu... ono sto su pre toga uradili je da su pozvali telenorovu sluzbu i izdiktirali broj koji sa prepaida prelazi na postpaid kao i serijski broj sa nove sim kartice... iako sam imao obe kartice kod sebe, prepaid je radila jos nekih 2-3 sata i onda iznenada prestala, dok je u odprilike isto vreme proradila postpaid kartica koje dotle nije radila... znaci imam stari broj, samo je postpaid, kartica je nova.... e sad, da li je iz tih bug-free serija ili ne, moracu da proverim... kako ste bese ono rekli da je oznaka/serijskibroj defektnih telenor kartica???

a ti si kompetentan da to tvrdis? :D

cemu sarkazam? mogu oni , u prevelikoj zelji da sve utegnu i ponude sto vise, da pogrese oko nekih sitnica pa da trpi neka opsta stabilnost ili da imas poteskoca u koriscenju pojedinih programa/opcija ali je i to svedeno na minimum...
ako ti mislis da cekas na oficijelni update winmo na verziju 6.5.5 ili najnoviju verziju manile (ui sense) - nacekaces se... a opste je poznato da nove verzije donose razna poboljsanja i ubrzanja...i tako dalje..

p.s.
mogu li ja imati problema sa mojom sim karticom (teoretski) s' obzirom da su mi dali novu novcatu iz kese.. tj. stari 062 prepaid broj/karticu su mi ostavili, a dali novu... ono sto su pre toga uradili je da su pozvali telenorovu sluzbu i izdiktirali broj koji sa prepaida prelazi na postpaid kao i serijski broj sa nove sim kartice... iako sam imao obe kartice kod sebe, prepaid je radila jos nekih 2-3 sata i onda iznenada prestala, dok je u odprilike isto vreme proradila postpaid kartica koje dotle nije radila... znaci imam stari broj, samo je postpaid, kartica je nova.... e sad, da li je iz tih bug-free serija ili ne, moracu da proverim... kako ste bese ono rekli da je oznaka/serijskibroj defektnih telenor kartica???

da kompetentan sam, vecina kupaca doticnog ga prvenstveno koristi kao mobilni telefon znaci to mu je osnovna namena. mozes da nadjes vlasnika koji ima hd2 ali retko ide na internet, slusa muziku i sl, ali neces naci nikoga ko je izvadio sim karticu jer mu ta funkcija ne treba ;)

sarkazam? kad je hspl izasao sledecih mesec dva sam fleshovao telefon barem jednom dnevno :D u potrazi za varijantom koja ce raditi bolje od fabricke a bez problema

mozes da imas probleme, ne znam detalje ali ja sam pre jedno 6-7 godina zbog tih problema pobegao sa mobtela, znaci ako si nedostupan cesto a bez razloga to je to.

to sto ga vecina kupaca koristi kao mobilni telefon, a ne i za ostale stvari mnogo vise govori o njima (kupcima) nego o samom uredjaju, ili ako vise volis "telefonu" :)

sto se tice ostalog, nemam problem - dostupan sam... ali telefon dosta cesto menja nacin konekcije tj. cas je "G" cas je "H" ... pre ce biti da je losa implementacija 3G mreze u srbiji, samo sto to telenor ne zeli da prizna jer je u suprotnosti sa njihovom politikom "lidera" u komunikacijama... Mislim, koji to lider u 21. veku stedi tako sto ljudima uskracuje uslugu .. negde sam procitao da ima dosta delova/krajeva u Srbiji gde uopste i nema 3G signala.. tj. kad bi tamo otisao sa nekim novim HTC uredjajem, "H" se ne bi ni pojavljivalo...

sinoć sam malo prelistao ugovor/garanciju za HD2 kupljen kod telenora.

nigde, ali nigde ne piše da flash novog (kuvanog) rom-a poništava garanciju ili nešto slično. prema tome, da meni treba servis, ja bih im nosio ovakav kakav je.

pa sad
nemoj da ste naivni
ne pise konkretno za cooked romove, ali je pravno pokriveno u njihovu korist
ja sam bas juce citao garanciju za htc i tacno je navedeno za koje slucajeve garancija ne vazi...
A JEDAN OD SLUCAJEVA JE "softwerske modifikacije" sistema ili nesto u tom stilu... znajuci kako funkcionisu, budite sigurni da ce pod to svrstati sve ove dzidza bidze :) ako se ukaze potreba, a da ide njima u prilog.. pa sam hspl/sspl je direktno krsenje odredbi ugovora jer ti menjas nacin na koji su oni zamislili uredjaj da radi + uklanjas zastitni mehanizam koji stiti njih kao proizvodjaca (nesto slicno kao uklanjanje zastite u softweru radi zloupotrebe istog...)

bla bla bla, ne oslanjajte se previse na ono sto se prica po forumima, lukavi su to igraci

Samo pise da garancija prestaje ako je na uredjaju vrsena neovlascena servisna intervencija :d

sta ces vise, a malo gore da garanciji ne podlezu kvarovi prourokovani usled neadekvatnog instaliranja.

Vecina stvari koje instaliramo nema sertifikat :) a oni tumace garanciju sebi u korist.

generalno, uredjaj/telefon ne mozes da zeznes cak ni ako ti u toku instaliranja ROM-a nestane struja ili ispadne kabal iz kompjutera...

uvek ces moci da udjes u boot loader (dok god njega imas, ne moras da brines).. a iz njega mozes da ponovis upgrade...

slicno ti je kao sa kompjuterom. dok god je hardwer ispravan i BIOS na ploci, mozes da se zezas.. 'dead end' je kad crkne hardwer ili izgubis/ostetis bios... boot loader mozes da s****s samo ako ga menjas (moguce je i to) pa nesto krene po zlu... isto vazi i za sspl/hspl (mada opet...)

Ja sam problem sa nedostupnoscu na telenoru resio sa radiom 2.10.50.28_2 i artemis romom.Sa stock 1.66 romom i radiom 2.07 od 10-15 poziva koje primim dnevno barem dva puta prvo nisam dostupan pa me ljudi iz 5-og dobiju.Za 7-8 dana koliko ima od flesovanja nije mi se desilo ni jednom.Drugar je juce na svom samo ubacio pomenuti radio na stock 1.66(isto telenor,isti problem)pa cemo da vidimo za koji dan kakva ce situacija da bude kod njega.

Pomoc!!!
Pao mi je HD2 na beton i puklo mu je staklo.Displej je ostao netaknut i telefon normalno radi.
Da li neko ima slicno iskustva?
Da li moze da se zameni samo staklo sa touch folijom ili ide u kompletu sa displejom?

Pomoc!!!
Pao mi je HD2 na beton i puklo mu je staklo.Displej je ostao netaknut i telefon normalno radi.
Da li neko ima slicno iskustva?
Da li moze da se zameni samo staklo sa touch folijom ili ide u kompletu sa displejom?

Imas na predhodnoj strani neko je ostavio broj htc servisa pa ih pitaj za savet.

svejedno, ništa tu nije precizno definisano, tj. nigde ne piše da je konkretno zabranjen OS upgrade. odneo bih im ovakav telefon, ne bi se ni trudio da vratim "telenor stanje", a da me kojim slučajem odbiju, sve žive bih okrenuo, tržišnu inspekciju, finansijsku, društvo za zaštitu potrošača ... pa da vidimo šta im je lakše, da im protutnji gomila inspekcija ili da servisiraju fon.

Poslednja izmena:
Resenje za snimanje razgovora NAJZAD!!!!

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=7859301#post7859301

Na linku se nalazi tema koja se bavi ukljucivanjem opcije za snimanje razgovora tako da radi!!!!

Fabricki HD2 kao i jos veliki broj telefona koje HTC proizvodi ne moze valjano da snima razgovor. Korisnik telefona se odlicno cuje ali glas sagovornika sa druge strane je drasticno tisi. Registry tweak omogucava da sve radi kako treba iako je zvanican stav HTC-a povodom ovog problema bio da je u pitanju hardverski limit.

XDA dev je napisao(la):
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\BuiltIn\WaveDev]
"MixModeRecord"=dword:00000001

ne, zato što sam na starijem artemisu, sve mi super radi pa nemam potrebu da upgrade-ujem OS rom. ali ako je neko ovde stavio 29/30, može da proba kako radi.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=7859301#post7859301

Na linku se nalazi tema koja se bavi ukljucivanjem opcije za snimanje razgovora tako da radi!!!!

Fabricki HD2 kao i jos veliki broj telefona koje HTC proizvodi ne moze valjano da snima razgovor. Korisnik telefona se odlicno cuje ali glas sagovornika sa druge strane je drasticno tisi. Registry tweak omogucava da sve radi kako treba iako je zvanican stav HTC-a povodom ovog problema bio da je u pitanju hardverski limit.

Hvala, radi! :wave:

EDIT: Energy 23xxx ROM

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi posalje na pm link za igo8 fajl za 480x800 rezoluciju? Hvala ;)

Uh, meni je menjao touch jedan indijanac u Nišu (sredina starog podzemnog prolaza) i upropastio me telefon. pazi kome daješ. Zamenio je on meni ok touch ali posle toga su počeli da se javljaju drugi problemi. Tastatura gubi kontakt, jedno vreme nije ni htelo da radi crveno dugme. Iznervirao sam se (jer nisam u Nišu sada) i naručio preko ebay-a tastaturu, zamenio je, proradila ali i dalje negde "škripi", gubi kontakt (stara uopšte nije radila, negde je verovatno negde oštetio kabl pri skidanju).
Uglavnom, ako ćeš da menjaš idi kod nekog ko će to da ti odradi telefon kako treba i ko je imao iskustva sa tim mada to je teško naći jer je telefon noviji i teško da serviseri (osim ovlašćenih) znaju da ga odrade kako treba :)

Btw, zna li neko koliko mogu da dobijem za ovako "ispravan" telefon? Treba nekom za delove?:)

Poslednja izmena:
Vrh Dno