Šta je novo?

HTC HD2

ajde izbacite sys.txt koji koristite uz iGo8. probao sam par primera sa xda al' javljaju mi se čudne greške tipa kada treba da upišem ime ulice ili grada uvek mi izbaci prvo slovo Å i ne mogu da ga izbrišem tj' nemoguće je zadati destinaciju.
ovako bez sys.txt radi dobro u portrait modu al kada ga prebacim u landscape odseče mi deo ekrana

PS.
da li je neko uspeo da namesti da mu radi pinch to zoom u iGo8?
Koju verziju IGO softvera koristis? I meni je u nekim starijim verzijama postojao taj problem sa A i nisam mogao da unesem ime grada. To se resava tako sto u settings-u IGO podesis da koristi kao primarnu tastaturu uredjaja. Sada koristim 8.3.2.124260 i nema vise te graske.
Instaliraj Zoomer program i u njemu mozes da podesis da ti pinch to zoom radi u svim programima!
Pozdrav

Stavio sam artemis rom .... leeeeeeeti telefon jos samo da ga utegnem da bude glatko i ne prebrzo.

radio sam stavio 12 .... videcu da li je pomoglo oko nedostupnosti.
sigurno će ti rešiti problem, mislim, barem je meni.
samo se nadam da si odradio task 29 pre stavljanja artemis-a, inače može da baguje.

project: serbian manila qwerty keyboard 1.1 (aka SMQK :) )
disable-ovano

XT9
----
ABC

razlog, neupotrebljiv taster srbima :)
ne samo što je neupotrebljiv, već ga ponekad lako pogodim kad kucam 'a'.

sve od ranije važi, bekap starih fajlova, overwrite, soft reset.

project: serbian manila qwerty keyboard (aka SMQK :) )

verovatno vas je nervirala default WWE manila qwerty tastatura zato što:

1. sadrži gomilu nepotrebih karaktera, kao na primer taster 'a' koji sadrži 9 dodatnih karaktera od kojih mi koristimo samo 1
2. 'domaća' valuta € se nalazi u dodatnim simbolima, a $ karakter koji je odmah dostupan retko koristimo
3. ne postoji mogućnost da se ukuca đ/Đ

ova 3 problema su me toliko iritirala, da sam rešio da "popravim" default manila qwerty tastaturu, i da otklonim sva 3 problema, i učinim je prihvatljivom nama srbima :)

u zip-u se nalaze 2 fajla koja je neophodno prekopirati na mob u "\windows" folder. međutim, pre nego što to uradite, bekapujte ta 2 fajla sa mobilnog na pc u slučaju da sam nešto zeznuo. kada ste bekapovali i uradili overwrite postojećih, restujte mobilni i testirajte manila tastauru.

voleo bih da čujem kako radi, kako ste zadovoljni, i predlog šta bih još mogao da možda doradim. za sada se ne bih bavio ćirilicom, mada bih uz dosta slobodnog vremena mogao i da uradim komplet ćirilicu.

napomena: ovo je testirano sa HD2, međutim, verujem da radi na svim winmo manila 2.5 UI. voleo bih da mi neko javi da li je uspeo da je iskoriti i na drugim htc manila 2.5 mobilnima.

Prilozi

• SMQK 1.1.zip
    3.6 KB · Pregleda: 46
project: serbian manila qwerty keyboard 1.1 (aka SMQK :) )
disable-ovano

XT9
----
ABC

razlog, neupotrebljiv taster srbima :)
ne samo što je neupotrebljiv, već ga ponekad lako pogodim kad kucam 'a'.

sve od ranije važi, bekap starih fajlova, overwrite, soft reset.

project: serbian manila qwerty keyboard (aka SMQK :) )

verovatno vas je nervirala default WWE manila qwerty tastatura zato što:

1. sadrži gomilu nepotrebih karaktera, kao na primer taster 'a' koji sadrži 9 dodatnih karaktera od kojih mi koristimo samo 1
2. 'domaća' valuta € se nalazi u dodatnim simbolima, a $ karakter koji je odmah dostupan retko koristimo
3. ne postoji mogućnost da se ukuca đ/Đ

ova 3 problema su me toliko iritirala, da sam rešio da "popravim" default manila qwerty tastaturu, i da otklonim sva 3 problema, i učinim je prihvatljivom nama srbima :)

u zip-u se nalaze 2 fajla koja je neophodno prekopirati na mob u "\windows" folder. međutim, pre nego što to uradite, bekapujte ta 2 fajla sa mobilnog na pc u slučaju da sam nešto zeznuo. kada ste bekapovali i uradili overwrite postojećih, restujte mobilni i testirajte manila tastauru.

voleo bih da čujem kako radi, kako ste zadovoljni, i predlog šta bih još mogao da možda doradim. za sada se ne bih bavio ćirilicom, mada bih uz dosta slobodnog vremena mogao i da uradim komplet ćirilicu.

napomena: ovo je testirano sa HD2, međutim, verujem da radi na svim winmo manila 2.5 UI. voleo bih da mi neko javi da li je uspeo da je iskoriti i na drugim htc manila 2.5 mobilnima.

zverko cim ukip fon ima da nabudzim to,vidim da se bas trudis da nam olaksas,svaka cast... ako te ne mrzi da mi posaljes linkove na pm za neki dobar gps,skype,program za filmove i muziku,neki web pretrazivac i jos neke dobre aplikacije po tvom izboru posto sam zakljucio po tvojim postovima da se dosta razumes :)

Hocu danas da ubacim artemis rom pa ako mozete da me posavetujete koji radio da ubacim zbog gubljenja mreze ili koji po vama najbolje lezi artemis romu

radio koji sam je ubacio je Radio_2_12_50_02_2 e sad Artemis je preporucio neke ali isto tako i nije naveo da ni slucajno ne stavis neke druge.

Za sad mi se niko nije zalio niti mi poruke stizu sa zakasnjenjem, ali pre toga to je bilo strasno a Telenor nisam zvao niti isao kod njih jer jednostavno nema svrhe da gubim vreme i zivce i da ostajem bez telefona ako nesto zaskripi vrati cu na staro pa na servis.
Pokusao sam i zadovoljan sam dobijenim. Malo me nervira donja linija sa touch tasterima iz winmo 6.5.5 kao na androidu ali nezadovoljstvo je vizuelno iako sam promenio sa bubble like na kockast izgled funkcionalno gledano je korisna.

Iznenadilo me je da kad sam imao stock rom memorija slobodna je bila 80mb a sad oko 140mb.

to sa tasterima dole ne bi trebalo da te cudi
to nije bug, vec feature :)

namerno su isli na to da izostave/izbace sve tekstualne boxove i ubace tzv finger-like komande kako bi olaksali koriscenje prstiju , a izbacili iz upotrebe stylus/olovku.. kad bolje pogledas i razmislis, lakse je pipnuti te krugove nego one tekstualne komande pre.... i da, namerno su prebacili komande dole da bi winmo vise licio na pravi windows (eh taj microsoft) :)

radio koji sam je ubacio je Radio_2_12_50_02_2 e sad Artemis je preporucio neke ali isto tako i nije naveo da ni slucajno ne stavis neke druge.

Za sad mi se niko nije zalio niti mi poruke stizu sa zakasnjenjem, ali pre toga to je bilo strasno a Telenor nisam zvao niti isao kod njih jer jednostavno nema svrhe da gubim vreme i zivce i da ostajem bez telefona ako nesto zaskripi vrati cu na staro pa na servis.
Pokusao sam i zadovoljan sam dobijenim. Malo me nervira donja linija sa touch tasterima iz winmo 6.5.5 kao na androidu ali nezadovoljstvo je vizuelno iako sam promenio sa bubble like na kockast izgled funkcionalno gledano je korisna.

Iznenadilo me je da kad sam imao stock rom memorija slobodna je bila 80mb a sad oko 140mb.
jel mozes da mi posaljes link za taj radio posto mi je jos samo to ostalo da skinem pa kad dodjem sa posla da se bacim u akciju.

da se i ja prikljucim:

-imam hd2 uzet od telenora pre 2 dana... jos nikog nisam zvao, samo se jedem u sebi... imam 2 (verovatno) zaglavljena piksela (stalno su beli, ne vide se na svetlim povrsinama ali na bojama koje teze crnoj bukvalno upadaju u oci).. ima li leka? neko softwersko resenje? mogu li ovo da prijavim kao kvar i trazim zamenu/popravku aparata?
po stranim forumima citam da su ljudi ostvarivali pravo na zamenu u ovakvim slucajevima (*ebi ga, Srbija nije strana zemlja)
kakva su vasa iskustva, sta mi preporucujete?

-nisam siguran da li tripujem (pod utiskom zaglavljenih piksela) ali mi se cini da i ugradjeni blic (ustvari 2 led diode) nesto zeza... kao da od 2 diode svetli samo jedna (veci deo vremena).. ako se i upale obe, jedna svetli mnogo jace od druge... da li je tako i kod vas, da li je to normalno.. da u osnovi jedna svetli a druga ispomaze prvu, ili treba da svetle uvek istom snagom (mislim ravnomernom).. kako generalno je zamisljeno da taj 'dual led' funkcionise... razmisljam se da ako je to kvar, prijavim isti i da provucem kroz tu pricu i ekran (u nadi da cu dobiti novi hd2 koji nema zaglavljene pixele i/ili blic koji radi ispravno (ako uopste i postoji problem).

sto se ove 2 sitnice tice sve ostalo je super

sta biste me posavetovali...???

Ja bi ga vratio po svaku cenu

to sa tasterima dole ne bi trebalo da te cudi
to nije bug, vec feature :)

namerno su isli na to da izostave/izbace sve tekstualne boxove i ubace tzv finger-like komande kako bi olaksali koriscenje prstiju , a izbacili iz upotrebe stylus/olovku.. kad bolje pogledas i razmislis, lakse je pipnuti te krugove nego one tekstualne komande pre.... i da, namerno su prebacili komande dole da bi winmo vise licio na pravi windows (eh taj microsoft) :)

Znam da je to feature ali je ruzan i vizuelno odstupa, e sad koliko je potrebno imati "prozorcic" u levom uglu a pri tom imas fizicki taster iste funkcije pa phone sa fizickim tasterom iste svrhe? Mogli su da odrade da dok je telefon u sense ui ili sta vec jednostavno ima isti taj feature onako kako ga je htc osmislio. Ovakav kakav je vise uopsten nego prilagodjen za upotrebu na hd2 i strasno mi bode oci.

moracu da iskopam cab za hide opciju.

pa to i jeste problem
sense ui nije namenjen da radi za winmo 6.5.5 nego sa 6.5
to nije lose kao ideja... sto ne napises tamo na xda developeru artemisa?

da modifikuje manilu da ne pokazuje duple komande sa winmo 6.5.5 ili da modifikuje 6.5.5 da ne pokazuje dugmice (osim ako ti ne zelis)

nesto u tom stilu

uglavnom, napisi sta si uradio, za slucaj da autor artemisa ne bude imao sluha za te tvoje ideje :)

Uz sve to jos kad bi moglo da se inkorporira neko resenje za sms delivery report da ne stize kao zasebna poruka i opcija prikazivanja smajlija.

+

opcija da odredis da ukoliko je aktivan izvestan program x telefon ne ide u standby.

nista mi ne bi ni smetalo.

pa to ti i kazem
obrati se direktno autoru artemisa
ideje su ok..
manje vise

zgodno kod ovakvih telefona je sto nisu fiksirani na ono sto kupis nego mozes da ih menjas koliko god zelis (isto kao i pravi kompjuter sa operativnim sistemom)... ostavljena ti je potpuna sloboda.. samo je potrebno malo znanja i mnogo slobodnog vremena :)

valjda vam je svima jasno da su winmo (za android i iphone ne znam...) telefoni na prvom mestu kompjuteri pa tek onda telefon(i)

kazem opem, ako te ne mrzi iznesi svoje predloge na xda sajtu onom liku sto je uradio artemis rom... ima tamo raznih ljudi sto se muvaju... sigurno ce neko i znati da te ideje sprovede u delo

hvala bogu, kod kuvanih romova je dinamika razvoja mnogo veca jer su ljudi motivisani ljubavlju prema onome sto rade a ne parama (kao u velikim korporacijama)

jok...neće...upravo probao zoomer i ništa se ne dešava
Kako bre nece. Cekiras samo program koji hoces, softreset i radi. Sad sam ponovo probao. Malo je glupo u IGO navigaciji sto zumira ceo ekran, a ne samo kartu, ali opet moze da se koristi.
Probaj opet, ne znam sta te koci.

iz nekog razloga neće a na youtube sam pogledao šta radi zoomer sa iGo i to nije ono što meni treba...kao što i sam kažeš, ne zumira kartu nego ceo prozor aplikacije i to mi je apsolutno nepotrebno

sto se tice zumiranja u igo, valjano resenje ne postoji, jedino ovo sklepano sto ste vec probali

sto se tice interfejsa kod winmo 6.5.x to ne moze da se skloni nikakvim cab fajlom dok ste u manili ;)

moze da se skloni star dugme, cab mogu da iskopam ako nekome treba ( ovo je uradjeno na hd mini koliko se secam fabricki)

ukoliko vam se ne svidja com3/com5 interfejs nadjite rom sa starim com2
PS. com3/5 je winmo 6.5.x , com2 je 6.5

pozz svima!
Docepah se i ja leona i stvarno je fon extra,po meni bez greske sto se tice
izgleda, za wm cemo videti posto sam koristio do sada symbian.
Samo bih zamolio ako je neko voljan da mi pusti na pp, msn ili skype da ne smaram ovde sa pitanjima a trebaju mi samo neki programi

ako te ne mrzi da mi posaljes linkove na pm za neki dobar gps,skype,program za filmove i muziku,neki web pretrazivac i jos neke dobre aplikacije po tvom izboru
nema potrebe za PM, evo koje ja programe koristim.

k9hs8l.png

vrlo lako možeš nabaciti još slobodnih megabajta.
u folderu bing i google maps izbriši sve jezike sem ENG, pašće još 3-4 MB.

u \Windows\Rings\ izbriši ringtones koji su odvratni (ima ih takvih), još par MB.

u \Windows\izbriši opera.exe (ili opera9.exe, ne sećam se tačno), ne brini se, winmo će ISTU tu operu povući iz rom-a!

bilo je još nešto ali ne sećam se, samo znam da za 3 minuta dobio 20 MB extra.

e sad koliko je potrebno imati "prozorcic" u levom uglu a pri tom imas fizicki taster iste funkcije pa phone sa fizickim tasterom iste svrhe?
u pravu su, ali zato promeni funkciju levog softkey-a u recimo pure contacts:

Add All Contacts to Home Screen Left Softkey
By default the left softkey on the the Sense home tab is coded to Phone which is pointless and a waste because you can get to the same Phone page by pressing the hardware key. Change it to the All People page (eliminating 2 taps) by using the following reg entry:
HKLM/Software/HTC/Manila
HomeLSKPath = !"\Windows\manila.exe" --switchtopage Manila://people\browserlayer\?.page
HomeLSKText = Contacts

treba ti samo neki reg edit program, i uštedeo si 2 tap-a

Uz sve to jos kad bi moglo da se inkorporira neko resenje za sms delivery report da ne stize kao zasebna poruka
to sam video negde na XDA forumu. u principu, sms delivery report me uopšte ne zanima, zato se nisam ni trudio da "utefterim" therad sa tom temom.

opcija da odredis da ukoliko je aktivan izvestan program x telefon ne ide u standby.
i to sam video na XDA :)

vidim da koristis pocketsid.. hehehe duh commodore64 jos zivi u tebi
ja sam koristio taj plejer jos na starom qtek s100... mnogo dobra stvar za ljubitelje muzike iz commodore64 ere..

ima li neki plejer ili add-on koji dodaju SID muziku u sistem (media plejer)... tako da mogu da biram SID muziku za SMS ili ringtone?

onaj coreplayer sto je snapdragon optimized, jeli to oficijelno optimizovan ili su ga budzili hakeri.. u cemu se ogleda optimizacija.. radi li stvarno brze?

i za kraj poslastica.. kao sto znas softwer koji igra ulogu camcordera snima video u maksimalno 640x480... postoji li neki softwer (ranije na qtek sam koristio coolcamera, naprimer) koji omogucava da snimam video u 16:9 formatu umesto u 4:3... bilo da je 480p ili jos bolje 720p ??

s' obzirom na brzinu procesora mislim da je to moguce

vidim da koristis pocketsid.. hehehe duh commodore64 jos zivi u tebi
ja sam koristio taj plejer jos na starom qtek s100... mnogo dobra stvar za ljubitelje muzike iz commodore64 ere..
ako jednom nedeljno ne čujem muziku iz creatures 1/2, zapadnem u tešku depresiju :)

ima li neki plejer ili add-on koji dodaju SID muziku u sistem (media plejer)... tako da mogu da biram SID muziku za SMS ili ringtone?
nope, ja sam prebacivao sid u mp3 i tako ih koristio za ringtone
trebao si samo da vidiš jednom šta mi se desilo u knez mihajlovoj, zvoni mi mob, creatures muzika, ja se malo kasnije javljam, pričam, a čovek se zalepio pored mene. završim razgovor, a on kaže, molim te pusti još jedanput tu ringtone muziku. ja mu pustim, a čovek trepće očima, jedva suzdržava suze, ispriča mi koliko je obožavao creatures i c64, i izvadi 50€ da mu pošaljem na mail svu creatures muziku :)

onaj coreplayer sto je snapdragon optimized, jeli to oficijelno optimizovan ili su ga budzili hakeri.. u cemu se ogleda optimizacija.. radi li stvarno brze?
Here is a version of Coreplayer for Snapdragon powered devices. It was extracted from the Toshiba TG-01.

It works on the Acer Neotouch and HTC HD2 as well. It will bench about 40-50% higher than the normal Coreplayer and will play files encoded for the hardware accelerated Sense player on the HD2, which the retail version wont. Its accelerated because Toshiba paid for a Qualcomm license. Whether its worth having on an HD2 is debatable, since it already has an accelerated player, albeit a limited one.

If you get a green screen switch the video renderer to GDI.

Only known to accelerate on Snapdragon powered devices. Try on other devices at your own risk!

Poslednja izmena:
posalji mi na PM link za taj coreplayer da isprobam

sto se tice c64 muzike... si mu uzeo pare ili su mu dao za dzabe... :)

ne rece mi nista o snimanju u wide (800x480) ili 720p modu... ima li neki program koji snima u vise od 480p... ili u 480p ali kvalitetnije ostrije nego default camcorder???

Pomagajte ljudi,uradio sam hspl i sad kad sam hteo task29 active sync ne vidi telefon.Uradio sam hard reset i nista a puni se znaci povezan je?
Kao disk drive hoce.

Poslednja izmena:
Pomagajte ljudi,uradio sam hspl i sad kad sam hteo task29 active sync ne vidi telefon.Uradio sam hard reset i nista a puni se znaci povezan je?
Kao disk drive hoce.

----------
ugasi telefon
drzi dugme za smanjivanje zvuka i pritisni dugme za paljenje telefona
ucice ti u boot loader
prikaci telefon
----------

uradi task29

isti postupak koristi i kad ubacujes novi rom

Nazad
Vrh Dno