Šta je novo?

HTC HD2

Ja koristim [BUILD][07.08.2010][FroyoStone Series - V1][Kernel: manusfreedom 2.6.32.9 #74]

Ja definitivno imam problem sa ovim buildom!!!
Skinuo sam verziju sa sense i svaki put kad je ekstrakujem direktno na root HD2 ili ga ekstrakujem na racunar pa kopiram na root HD2 i pokrenem haret.exe sve odradi bez ikakvih problema i podigne funkcionalan android, medjutim kada ga restartujem i probam ponovo da podignem android klikom na haret.exe on pocne da ucitava android da bi se usred ucitavanja samo ponovo restartovao, sam od sebe, i podigao WinMo i tako svaki put.
Pokusavao sam vise puta, cak i sa formatiranom SD medjutim jednostavno svaki put digne android samo prvi put i posle tog ni da makne.
Neko resenje?

Svašta se i meni dešavalo, doduše ne sa ovim buildom.
Protivno savetu autora ovog builda, ja ga ceo držim u Android folderu. Naravno, sve tragove prethodnih buildova moraš da obrišeš.

Kada su mi se dešavali slični problemi, formatirao sam SD karticu (prethodno sačuvavši sve što WM koristi), i problema više nije bilo.

Pretpostavljam da si isključio auto back light u WM? mada on ne bi trebalo da pravi ovakve probleme...

I ja ga drzim u android folderu i on kao takav prvi put podigne sistem bez problema, problem je drugi put (uvek je problem drugi put:smoke:). A ostataka od prethodnih androida na kartici nemam tako da nije do toga.
Inace auto back light mi nije iskljucen ali ne vidim razlog zbog kog bi on pravio probleme. Mada ako je do njega iskljucicu ga - nije mi bas nesto potreban.

Ja definitivno imam problem sa ovim buildom!!!
Skinuo sam verziju sa sense i svaki put kad je ekstrakujem direktno na root HD2 ili ga ekstrakujem na racunar pa kopiram na root HD2 i pokrenem haret.exe sve odradi bez ikakvih problema i podigne funkcionalan android, medjutim kada ga restartujem i probam ponovo da podignem android klikom na haret.exe on pocne da ucitava android da bi se usred ucitavanja samo ponovo restartovao, sam od sebe, i podigao WinMo i tako svaki put.
Pokusavao sam vise puta, cak i sa formatiranom SD medjutim jednostavno svaki put digne android samo prvi put i posle tog ni da makne.
Neko resenje?

Evo upravo se i meni desavalo.

Resenje: ugasi Wi-Fi na WM pre pokretanja Androida

Instalirao sam 5.0.20w Garmin Xt +Route SCG 2xx. Radi super. Ako nekom treba nek me cimne na PP da okacim na RS.
Posle sam jurio Fring zbog skype, kad sam ga instalirao skontao sam da skype više nije podržan. E sad, ni sam skype ne nudi mobile verziju za Win Mobile samo symbian.
Dosuse ima na Cnet verzija 3.0 koju sam unstalirao i radi. Video sam da se žale ljudi da imaju problem sa WiFi i sa slišalicom (ne čuje im se ništa kada ih zovu putem skype). Meni je sve po PS radi.
Kakva su iskustva sa Androidom?
Da li koristite dual boot ili ste pregazili Win Mobile?

Još uvek ne možeš da pregaziš WM, moraš da ga imaš.
Mora dual boot, za sada.

Evo upravo se i meni desavalo.

Resenje: ugasi Wi-Fi na WM pre pokretanja Androida

Wi-Fi mi je ugasen sve vreme i palim ga samo kad mi stvarno zatreba, ali se to isto desava. Cak nema veze ni da li je ekstrakovan ceo folder u root ili su fajlovi ekstrakovani pojedinacno - ista stvar.
Nema veze sacekacu neki noviji build - ipak je ovo V1.

Pozdrav svima na ovoj temi koju sam procitao od prve do zadnje strane i drago mi je sto ste svi voljni da pomognete novajlijama u koju grupu i ja spadam.Ceo zivot furao symbian dok me pre nedelju dana zena nije iznenadila sa hd2(crkao mi e72 pa sam bio u bedaku).U principu ulazim u fazon rada wm-a ali cu verovatno imati u buducnosti nekih pitanja mada dosta sam izvalio uz pomoc 119 procitanih strana a od ove cu i ja biti aktivni ucesnik ove teme.

Marko,

ovako kako si postovao, moram da skinem arhivu, da bih video koji fajlovi su unutra :(

nekontam na koje fajlove mislis? ovi dodatni su:
capture11s.png

sa njima zamjenis prvobitne fajlove iz Android foldera

Vise informacija imas OVDJE

Poslednja izmena:
... dok me pre nedelju dana zena nije iznenadila sa hd2...
ti znaš zašto si se oženio...

ja sam morao da objašnjavam zašto hoću da kupim HD2.

mada batali stock rom, jadan je i bedan, skini Artemis rom, i uživaćeš.

Kad udjem u Tools nece mi se otvoriti JBlend,vec 6sedmica najmanje.Nisam instal nista osim opere mini pisana u javi i koju sam koristio dugo i brza je,tj.bolja od ove opere mini5.cab,mislim nije bolja nego nesto brza?
gde bre brža opera mini u javi, vuče se ko prebijena.

Poslednja izmena:
@markoris
Na to sam mislio - linkuj na temu koja opisuje.
Ovako, samo postaviš dl link, a nitiznamo šta je unutra, niti kako da upotrebimo.

Skinuo sam 3 fajla su ista kao u darkstone-ovom paketu. Novi je zimage i startup.txt

Probao sam ovo, sa novim fajlovima, Stvarno je Android brži, čak mi je Quadrant dao 1459 poena :)
Drakstone najavljuje novi build, kaže da su poboljšanja značajna! :banana:

Narode, da li je neko probao da downgaduje cpu speed na 400 sa Leo CPU speed kada koristite navigaciju ili u standardnom korišćenju? Zanima me konkretno koliko mu se smanjuje potrošnja i kakva je autonomija baterije?
P.S.

Okačiću večeras na RS Garmin Xt+RSCG pa cu da šibnem na PP ljudima koji su mi tražili. :d

underclock-ovao sam ja cpu. potrošnju smanjuje, trajanje baterije produžava, i hladniji je, što je i logično, zar ne?

Sve mi se u glavi pomesalo vise.Ajde molim vas mala pomoc oko izbora programa da ne bih jurio i isprobavao sve zivo nego iz vaseg iskustva sta se najbolje pokazalo pa krecem u potragu za istim(ili ako je neko voljan da mi baci na pm linkove bio bih zahvalan)
1.Neki file explorer
2.Muzicki player(ovaj mi ne lezi nikako)
3.Program za backup
4.I ako imate neki predlog samo napred jer glupo je ne iskoristiti sve mogucnosti ove zverke
Hvala unapred

1. Total Commander, ili Resco Explorer
2. koristim Stock, a odličan je Core Player
3. Bekap čega? Za Kontakte, call logs, sms, koristi PIM backup
4. polako, bez žurbe :)

Sve mi se u glavi pomesalo vise.Ajde molim vas mala pomoc oko izbora programa da ne bih jurio i isprobavao sve zivo nego iz vaseg iskustva sta se najbolje pokazalo pa krecem u potragu za istim(ili ako je neko voljan da mi baci na pm linkove bio bih zahvalan)
1.Neki file explorer
2.Muzicki player(ovaj mi ne lezi nikako)
3.Program za backup
4.I ako imate neki predlog samo napred jer glupo je ne iskoristiti sve mogucnosti ove zverke
Hvala unapred

Za Backup SPB Backup(kompletan file sysyem, kao image), imas na istom onom sajtu gde i mape.

Uzeh ja Telenorov HD2 i zakljucan je na Telenor mrezu. Kako da ga otkljucam, a da ne moram da placam za unlock code raznoraznim sajtovima?

Ako budem morao da ga flesujem, da li se moze sacuvati trenutni firmver (rom) za ne daj boze reklamaciju kasnije?

Dobro dosao u porodicu zadovoljnih korisnika :banana:

Sto se tice odkljucavanja nemam pojma :p

Ako ga flesujes nekim kuvanim romom gubis orginalni rom al mislim da se moze vratiti stari, treba malo procaprkati po xda.

iz licnog iskustva ja sam svoj fleshovao 3 dan od kupovine :bottle:

Za Backup SPB Backup(kompletan file sysyem, kao image), imas na istom onom sajtu gde i mape.

Ima kuvara koji upozoravaju da se SPB backup ne koristi, ako se ubacuje njihov ROM. Kazu da bekapuje i nesto od sistemskih fajlova/podesavanja, pa nakon restore napravi problem u novom ROMu.
Ne koristim ga, nemam ličnih iskustava.

par pitanja za prvi flash

HSPL ili HSPL2 ili HSPL3?
ako HSPL3 koji SPL izabrati? (koliko sam skontao u ovoj verziji može da se bira - ili možda ne?)
da li odraditi task29 i ako da u kom momentu? pre ili posle instalacije radio rom-a?
da li prvo instalacija radio rom-a ili energy rom-a?

planiram instalaciju energy cookie rom-a

1. HSLP 3
2. task 29
3. radio
4 energy rom
5. mozes a i nemoras hard reset

hvala. javljam rezultat

ti znaš zašto si se oženio...

ja sam morao da objašnjavam zašto hoću da kupim HD2.

mada batali stock rom, jadan je i bedan, skini Artemis rom, i uživaćeš.

gde bre brža opera mini u javi, vuče se ko prebijena.

meni se operamini5 za WM vuce jos gore:trust:

Vrh Dno