Šta je novo?

HTC HD2

Uzeh ja Telenorov HD2 i zakljucan je na Telenor mrezu. Kako da ga otkljucam, a da ne moram da placam za unlock code raznoraznim sajtovima?
Ako budem morao da ga flesujem, da li se moze sacuvati trenutni firmver (rom) za ne daj boze reklamaciju kasnije?
Ako ga flesujes nekim kuvanim romom gubis orginalni rom al mislim da se moze vratiti stari, treba malo procaprkati po xda.

mozes 100% da vratis originalni rom posle bilo kog kuvanog,oficijalni romovi su ti ovde,zapamti koja je verzija tvog trenutnog rom 1.66.405.2 ,ovo sto sam boldovao je bitno da zapamtis jer neces moci da instaliras bilo koji 1.66.xx,ja mislim da telenorovi telefoni koriste rom sa 405,a kada budes hteo da vratis oficijalni nemoj da zaboravis da sklonis HSPL vise o tome ovde

^ Sve to stoji, ali u poslednje vreme Telenor isporučuje HD2 sa nekim Telenor kastomizacijama u softveru. Verovatno je to u ROM-u, a taj ROM sumnjam da može da nađe

Svejedno, ja bih ga flešovao, bez dileme

jel moze neko malo detaljnije da opise kako se koristi leo cpu speed.. koristio bi navigaciju malo duze ..

^ Sve to stoji, ali u poslednje vreme Telenor isporučuje HD2 sa nekim Telenor kastomizacijama u softveru. Verovatno je to u ROM-u, a taj ROM sumnjam da može da nađe

Svejedno, ja bih ga flešovao, bez dileme
+1 za fles

kibicer hvala na infu od pre neki dan (NAND flash) a i ovom naravno,
pozdrav svima

mozes 100% da vratis originalni rom posle bilo kog kuvanog,oficijalni romovi su ti ovde,zapamti koja je verzija tvog trenutnog rom 1.66.405.2 ,ovo sto sam boldovao je bitno da zapamtis jer neces moci da instaliras bilo koji 1.66.xx,ja mislim da telenorovi telefoni koriste rom sa 405,a kada budes hteo da vratis oficijalni nemoj da zaboravis da sklonis HSPL vise o tome ovde

Hvala za ovaj link :)
U pitanju je tzv "East Europe" verzija 1.66.479.2.

Ako ga flesujem hoce li ga to otkljucati?

Hvala za ovaj link :)
U pitanju je tzv "East Europe" verzija 1.66.479.2.

Ako ga flesujem hoce li ga to otkljucati?

ubacivanjem bilo kog kuvanog ili oficijalnog roma neces otkljucati telefon.
secam se da je unazad 30-40 stranica bilo ljudi koji su pokusavali da otkljucaju telefon unlock codom,pa probaj da ih kontaktiras i da ti kazu gde su ga nabavili
pozdrav

da se i ja prikljucim:

-imam hd2 uzet od telenora pre 2 dana... jos nikog nisam zvao, samo se jedem u sebi... imam 2 (verovatno) zaglavljena piksela (stalno su beli, ne vide se na svetlim povrsinama ali na bojama koje teze crnoj bukvalno upadaju u oci).. ima li leka? neko softwersko resenje? mogu li ovo da prijavim kao kvar i trazim zamenu/popravku aparata?
po stranim forumima citam da su ljudi ostvarivali pravo na zamenu u ovakvim slucajevima (*ebi ga, Srbija nije strana zemlja)
kakva su vasa iskustva, sta mi preporucujete?

-nisam siguran da li tripujem (pod utiskom zaglavljenih piksela) ali mi se cini da i ugradjeni blic (ustvari 2 led diode) nesto zeza... kao da od 2 diode svetli samo jedna (veci deo vremena).. ako se i upale obe, jedna svetli mnogo jace od druge... da li je tako i kod vas, da li je to normalno.. da u osnovi jedna svetli a druga ispomaze prvu, ili treba da svetle uvek istom snagom (mislim ravnomernom).. kako generalno je zamisljeno da taj 'dual led' funkcionise... razmisljam se da ako je to kvar, prijavim isti i da provucem kroz tu pricu i ekran (u nadi da cu dobiti novi hd2 koji nema zaglavljene pixele i/ili blic koji radi ispravno (ako uopste i postoji problem).

sto se ove 2 sitnice tice sve ostalo je super

sta biste me posavetovali...???

naravno da mozes , ja sam zamenio 3 Nokie E51 u MTS-u jer su sve imale mrtve pixele , ali sam to uradio istog dana kada sam ih dobio ...
Sad posto cekas 2 dana nemam pojma cemu se nadas ... da ce mozda sami nestati ili tako nesto ?
Tako da ne kukaj nego idi u telenor i trazi zamenu

Ma zameni to, sva moguća prava stoje iza tebe. Pazi nije još prošlo ni 7 dana od kupovine znači ako ti ne zamene možeš da tražiš i rasikid ugovora povraćaj novca itd. što se njima nikako ne sviđa. Koliko se ja sećam čak i posle 6 meseci od kupovine ako ti ne zamene sa ispravnim možeš da tražiš lovu nazad.

jel moze neko malo detaljnije da opise kako se koristi leo cpu speed.. koristio bi navigaciju malo duze ..
http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2242937&postcount=1705

Zakucao mi se sinoc WinMobile sam od sebe, upaljeni svi donji tasteri i crn ekran.
Posle vadjenja baterije sve okej. Nista nije bilo aktivno sem sms poruka, tj zabo se nakon sto mi je stigao sms.
zašto vadiš bateriju? imaš ono malo crveno dugmence pored baterije.

Sve mi se u glavi pomesalo vise.Ajde molim vas mala pomoc oko izbora programa da ne bih jurio i isprobavao sve zivo nego iz vaseg iskustva sta se najbolje pokazalo pa krecem u potragu za istim(ili ako je neko voljan da mi baci na pm linkove bio bih zahvalan)
1.Neki file explorer
2.Muzicki player(ovaj mi ne lezi nikako)
3.Program za backup
4.I ako imate neki predlog samo napred jer glupo je ne iskoristiti sve mogucnosti ove zverke
Hvala unapred
1. Resco Explorer
2. S2P (Slide 2 Play)
3. ne treba ti program za bekap. koristi built-in My Phone servis koji ti sve bekapuje na web, gde možeš da edituješ i sinhronizuješ nazad n telefon.
4. ja koristim većinu ovoga:

244v0n4.png

i naravno ovo: http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2245892&postcount=1726

Na koliko si ga underclockovao i koja ti je sada autonomija ?
underclock-ujem ga SAMO dok koristim navigaciju, autonomija je onda veća.

par pitanja za prvi flash

HSPL ili HSPL2 ili HSPL3?
ako HSPL3 koji SPL izabrati? (koliko sam skontao u ovoj verziji može da se bira - ili možda ne?)
da li odraditi task29 i ako da u kom momentu? pre ili posle instalacije radio rom-a?
da li prvo instalacija radio rom-a ili energy rom-a?

planiram instalaciju energy cookie rom-a
HSPL3, zadnja verzija SPL, meni je dao da izaberem SAMO tu (i nije neki izbor, zar ne :) )
task 29 ide neposredno PRE instalacije custom ROM-a
prvo radio, pa task 29, pa OS ROM, ti je pravilo.

Da li ovaj telefon ima opciju da se ugasi ako je nekoriscen posle duzeg vremena napr. kao komp? Otisao na spavanje jutros i ustao posle nekih 6 sati a on mrtav. Ne reaguje na paljenje, na punjac i tek kad sam skinuo bateriju i vratio je, uspeo sam da ga ukljucim. Baterija je bila na 30%.
Pozz
koristi G-Profile (pogledaj sliku iznad). podesiš ga da preko noći (recimo od 1 do 8) ode u offline (radio (GSM, WiFi, BlueTooth) su OFF). strahovito štedi bateriju i dvostruko - zdravlje:
1. ne "zrači" pored glave
2. nećeš se šokirati kada te neko zove u 6 greškom da pita gde da istovari drva...

Poslednja izmena:
Ma zameni to, sva moguća prava stoje iza tebe. Pazi nije još prošlo ni 7 dana od kupovine znači ako ti ne zamene možeš da tražiš i rasikid ugovora povraćaj novca itd. što se njima nikako ne sviđa. Koliko se ja sećam čak i posle 6 meseci od kupovine ako ti ne zamene sa ispravnim možeš da tražiš lovu nazad.
Ma tih 7 dana ne postoje, ni u garanciji ni u zakonu, to je (ponekad, ponegde) samo dobra volja prodavca... A lovu mozes da trazis nazad i posle 20 meseci (tj. sve zavisi kolika je garancija).

@ xWoLf: Jel' mozes da okacis/posaljes na PM fotku/scan garancije telefona, nesto me zanima...

ajde ljudi testirajte taj blic
bas me zanima
to bar moze svako... (tesko je gledati u njegovom pravcu kad bljesti ali moze malo i sa strane)
ja prekrijem prstom gornji LED, ne bukvalno na telefonu nego negde u vazduhu na pola puta od telefona do oka, i gledam u drugi... i ladno nije upaljen!?!?!?!

mozda se pali u trenutku kad treba da opali svetlo za fotografiju, mozda treba oba stalno da svetle ne znam, ali mi je sve ovo mnogo cudno

iskreno ne bih se bas zezao za 2 pixela sa telenorom.. jer radnja gde sam kupio u mom gradu je dilerski servis sto i nije neki problem, ali cenim da bi mi uzeli telefon sa onim cuvenim rokom od 45 dana, a meni uvalili neku bataru da se sluzim... plus to je vlasnik radnje trenutno na odmoru a tamo su njegovi radnici koji opet nista tako ozbiljno ne mogu da prihvate dok on ne klimne glavom.

update:
extreme, pogledacu da ti uradim to za garanciju - samo ne mogu odmah... ok?

Poslednja izmena:
Jedan predlog, posto je LED blic...zasto ne skines neki torch program i preko njega upalis blic kao lampu i vidis kakvim intenzitetom svetle oba leda ?

probacu neki od njih...

u tom slucaju mala ispravka: ajde napisite vase rezultate...
tj. startujte neki torch program i pogledajte sa strane (nemojte direktno, oce ostanu zaslepljene - licno se uverio :) ) da li i kojim intezitetom svetle obe led diode... da li se desava da jedna ne svetli i ako svetle obe da li svetle UVEK ili PONEKAD, kao i kojim ste programom ovo testirali
(ne bih hteo da maltretiram ove iz prodavnice ako je normalno da druga led dioda se pali ponekad da doda svetlo prvoj... 2 piksela bi im i oprostio - ne ceka mi se 45 dana da ga vrate iz servisa)
kod mene je ROM 1.66.xxxx cini mi se da je zadnji oficijelni....

i jos jedno pitanje: da li je telenor kustomizacija ugradjena u ROM ili stize preko gprs (auto konfigurisanje) ... mozda se nalazi na onoj microSD od 2GB sto stize sa telefonom?? koliko sam video, kartica nije prazna. ovo pitam zato sto ako i stavim u buducnosti neki cooked ROM, mogu li vratiti telefon u prvobitna podesavanja ukljucujuci i telenor kustomizaciju???

jos 2 pitanja:
1) proximity senzor, da li radi u jos nekoj aplikaciji, moze li se iskoristiti za jos nesto ili samo sluzi kad prineses telefon licu pri otvorenoj vezi, da ugasi ekran... tj. da li se samo onda koristi od strane manile ili mogu jos negde da je testiram?

2) planiram da stavim igo8 danas/sutra, ali me kopka ovaj copilot koji je preinstaliran na hd2.. daju 15 dana besplatnog probnog koriscenja... zanimljivo, nisam mogao da aktiviram trial preko 3g/gprs ali je proslo bez problema preko usb/activesync veze .... da li je dobar taj copilot ili da se ne zamlacujem s' njim? evo, vec me nervira - ne mogu da skinem mape za srbiju (javlja 'error downloading map'.. da li je zbog trial verzije ili cega vec, ko ce ga znati?)

i jos jedno pitanje: da li je telenor kustomizacija ugradjena u ROM ili stize preko gprs (auto konfigurisanje) ... mozda se nalazi na onoj microSD od 2GB sto stize sa telefonom?? koliko sam video, kartica nije prazna. ovo pitam zato sto ako i stavim u buducnosti neki cooked ROM, mogu li vratiti telefon u prvobitna podesavanja ukljucujuci i telenor kustomizaciju???
Ta podesavanja su nevezana za Telenor, svaki rom ce konfigurisati telefon u odnosu na mrezu/lokaciju

Sto se tice proximity senzora - nemam pojma, mozda u nekim igrama i sl, ali za drugo nesto - ne verujem.

Stavi iGo, nemoj gubiti vreme na copilot i sl. Koliko znam, samo za Garmin i iGo postoje pristojne mape za Srbiju.

Poslednja izmena:
Nesto mi nije jasno. Nije da sam zagrizao za Android i ne bih menjao WM, ali hteo sam da probam kako radi, brzinu, malo da vidim interfejs. Ali kad god probam da pokrenem neki od Android build-ova on krene i zakuca negde i nikad ne podigne sistem. Onda uradim restart i opet isto! Sta li je u pitanju, da nisam nesto propustio? Mozda nece da ga podigne zato sto koristim oficijelni ROM?

Nesto mi nije jasno. Nije da sam zagrizao za Android i ne bih menjao WM, ali hteo sam da probam kako radi, brzinu, malo da vidim interfejs. Ali kad god probam da pokrenem neki od Android build-ova on krene i zakuca negde i nikad ne podigne sistem. Onda uradim restart i opet isto! Sta li je u pitanju, da nisam nesto propustio? Mozda nece da ga podigne zato sto koristim oficijelni ROM?

sam si odgovorio , androdid trazi novije verzije radija koje su tmous kompatabilne , njih uglavnom stavljaju korisnici neoficijelnog roma. takodje probleme sa ehom u toku razgovora nemaju korisnici odredjenih romova ( neoficijelnih). fleshuj neki rom koji ima 2.13 bazu i neki tmous radio recimo 2.12 i onda probaj

pa ako se telefon pokvari ili ova 2 mrtva piksela se pretvore u 20 (ne dao bog!) da mogu sve da vratim kako je bilo i tako vratio telenoru

da ne ispadne posle da garancija ne vazi jer sam stavljao 'cooked roms' i sl.

update:
proradio je drugi led!!! grrrrr
kad bi znali koliko je glup razlog bio c c c c c c
ne mogu da verujem... hteo sam da otvorim kameru a telefon se blokirao... nije mi bilo tesko, otvorim ga i soft-resetujem... ucita se sve ponovo
ja probam kameru, radi... probam blic/flash RADI... probam htcflashlight RADI (pale se obe, s tim da camera upali obe pa osvetli pred slikanje, i onda kad je preview stoji upaljena samo gornja led dioda...) flashlight radi normalno...
ovo pisem da ako neko zapadne u slicne tripove, da se ne plasi... :)

jos samo kad bi ova 2 zaglavljena piksela proradila "nekako" "sama od sebe" :)
:)

Poslednja izmena:
Ako se telefon pokvari (ono skroz, da ne moze ni da se ukljuci) - neces ni moci da vratis oficijelni rom... Sto se tice piksela, ko zna, mozda i prorade

ma najgore je sto u opstoj euforiji sto sam se docepao telefona prvi dan nisam sve detaljno testirao
tako da se ne secam i ne mogu da tvrdim da li su ta 2 pixela bila tu od samog pocetka ili su se pojavila 1. ili 2. dana (danas je 4. dan kako je telefon/kompjuter kod mene) ja sam primetio pixele u petak posle podne, ali to ne znaci da su tu od onda, mozda su od samog pocetka

ko ce ga znati?

Ma ja bi vratio oficijelni rom i pokusao dobiti drugi tel. Vrijedi ti pokusati nista te nekosta

^^100% su tu od samog pocetka, samo nisi video dok nisi obratio paznju. Ali ako su samo 2, i to koliko sam razumeo na 2 razl. "kraja", opusti se. Ako se pojavi jos, onda nosi. Garancija je 24 meseca

pa...
koliko ja vidim... imam 2 zaglavljena piksela... koji se bas i ne vide...
kad istekne 2 godine ugovorne obaveze, sigurno ce biti aktuelan neki hd3/hd4 , kojim vec putem bude krenuo razvoj telefona...

mogu da zivim s' ta 2 piksela... ali cu svakako pitati sefa radnje gde sam telefon uzeo moze li nesto da se sredi?

sa onom pricom ... da moram cekati max. 45 dana da servis utvrdi i popravi kvar, nacekacu se...
:)

ne znam, videcu sutra... posto je radni dan...

problem je sto nemaju u radnji vise nijedan hd2.. ja sam uzeo poslednji. taj sef je na odmoru i vraca se krajem meseca... ovi sto rade tamo i tako samo slusaju sta im on kaze

Poslednja izmena:
da moram cekati max. 45 dana da servis utvrdi i popravi kvar
Jel' bas tako pise u garanciji ili? Ja ne mogu da se setim, a danas je 8. dan od kako sam vratio u prodavnicu...

Vrh Dno