Šta je novo?

HTC HD2

Evo upravo sam izvršio malu probu - update samo trenutne lokacije nosi oko 2.6-2.8KB. Sa još 4 grada izašlo je na 12.3KB. Dakle broj gradova utiče na količinu, što je i logično :)

Е па ово је већ логично :) Знам да су ми на Symbianu слични програми трошили тако око 3 килобајта по граду, па ми онда било чудно како то да WinMobile програм троши 10 пута више :)
Иначе савршено је логично да за 4 града троши више протока него за 1, јер има 4 пута више информација да скине :)
Дакле сада је рачуница да за освежавање једне локације 2 пута дневно за временску прогнозу месечно кошта 36 динара (ако рачунамо да је 100 килобајта 5 динара). Сада свако себи може да постави питање да ли је цимање са NoData и сличним програмима вредно тих 36 динара :)

Ko ima besplatne megabajte, može da update-uje kad god hoće i da ne misli o potrošnji.
Disable-ovanje konekcija koristim samo kad sam u roamingu, da ne bude nepredviđenih troškova.

Е па ово је већ логично :) ...тако око 3...а било чудно како то да WinMobile ...килобајта 5 динара). Сада свако себи може да постави питање да ли је цимање са NoData и сличним програмима вредно тих 36 динара :)

sve je to ok!ima tu logike!ali nekome ne treba vremenska prognoza npr!
a onda mozhemo otvoriti josh jedno pitanje iz svega ovoga!koliko puta dnevno svako od nasa korisnika pogleda, ali pogleda da registruje u mozgu, ne letimichno kakvo je vreme i koja je temperatura naravno prichamo na telefonu ne da otvori prozor i baci pogled napolje shto je relevantnije, slozhicete se!
ja sam npr radio update vremeske prognoze svako jutro preko qcnog wifi neta i skontao da je uopshte i ne gledam preko dana! vidim ja nju ali kao lepu animaciju, ne registrujem temperaturu, stanje...! (jedva chekam da bude grmljavine da vidim tu animaciju na home ekranu)
evo neka svako u sledecem svom postu napishe koliko puta pogleda/registruje temeraturu na svom HD2!

Hvala svima oko rasprave o memoriji.Vidim da kod omnie2 je to jos puno manje dostupne ram memorije,pa sam zadovoljan ponudjenim na hd2.Nego,ima li neki program ili tweak da imam pauzu kod video rec?

ljudi de mi recite koji rom je najbolji za staviti u fon. koja verzija je najstabilnija

ljudi de mi recite koji rom je najbolji za staviti u fon. koja verzija je najstabilnija

predhodnih dana sam gledao neke romove i nalazio sam komentare da je Artemis rom medju stabilnijim,nisam probao tako da ne mogu da ti kazem 100% probaj taj,po nekom rejtingu/download-u kad sam ja gledao kotirali su se Miri,Duttys,Artemis

nadam se da ce se javiti neko ko koristi jedan od ovih romava pa da kaze vise o njemu

i usput jel zna neko neki dobar lite rom,ubacio bih ga ovih dana

Poslednja izmena:
Probao sam Artemis i Dutty (ovaj trenutno imam), meni više leži Artemis, mada mi se kod Dutty-a neke stvari baš sviđaju (više đubreta izbacuje iz ROM-a).
U svakom slučaju, zaista su nijanse u pitanju.

Sta znam, ja sam instalirao Energy-jev ROM 23547 i isti mi radi odlicno i bez problema mada sam neke stvari koje je NRG izbacio a koje sam nasao da su mi korisne sam instalirao i vratio.
Trenutno su aktuelni njegovi ROM-ovi 21898 za WM 6.5 i 23557 za WM 6.5.5.
Po recima samog NRG ovi poslednji nisu ni tako stabilni ili savrseni kao ovi prvi ali su odraz poslednjih MS tehnologija i vise su finger friendly.
Licno jos uvek nemam nameru da prelazim na neki od novijih ROM-ova posto sam prezadovoljan i ovim koji sam malo dodatno modifikovao nekim dodatnim aplikacijama, pre svega Dinikovim ali kad budem prelazio definitivno nastavljam sa Energy-jevim ROM-om.

Ja koristim EnergyROM, meni odgovara. Taman sam maloprije stavio Energy.Leo.23557.Sense2.5.Cookie.HomeTab.Apr.14

Recite mi još jeste li poslušali kuvara i stavili 2.07.50 Radio ROM, ili ne?

Takođe i ja sa 2.08 od ranije.

Da, i ja 2.08.
Ne uspevam na ovom ROMu da podesim MMS konekciju - Gateway i Server. Ne mogu da nađem setovanje, pliz help :)

EDIT: rešeno :)

Poslednja izmena:
Ljudi jel me neko *****ava gde se menja melodija alarma??
Prevrnuh sve par puta ali nigde ga nema...a secam se da sam menjao pre! :S

Na today screenu klikni na alarm i probaj da setuješ jedan... Videćeš sa donje strane alarm sound :)

Ako koristis built-in alarm moja preporuka ti je da instaliras G-Alarm 2.3 koji je mnogo bolji od onog fabrickog koji je na HTC-u.

Sa Home screena klikneš na alarm, dobiješ listu tri alarma, klikneš na alarm koji želiš (levo, ne na on/off), i dobiješ u donjoj polovini Alarm sound i Vibrate.
Preporučujem G-alarm :)

EDIT: uh nisam uradio refresh, vidim da je već odgovoreno...

Poslednja izmena:
Ljudi jel me neko *****ava gde se menja melodija alarma??
Prevrnuh sve par puta ali nigde ga nema...a secam se da sam menjao pre! :S

ako haces da ubacis neku pesmu i da ti ona zvoni,konvertuj pesmu u .wav i prebaci u my device/windows i to je to

Poslednja izmena:
I opet mnogo vise posla nego da se lepo skine i instalira G-alarm, koji ima prilicno dodatnih mogunosti u odnosu na built-in alarm.

sad covek ima dva izbora,pa moze da izabere sta hoce
i nadam se da vise niko nece da ga zeza sto se tice alarma

Pa niko ga nije ni do sada zezao, to da stavi G-Alarm je savet kao sto bih savetovao svakog svog poznanika i prijatelja.
Ja sam recimo izuzetno zahvalan ljudima koji su meni preporucili taj program jer stvarno smatram da je bolji od drugih.

Pa niko ga nije ni do sada zezao, to da stavi G-Alarm je savet kao sto bih savetovao svakog svog poznanika i prijatelja.
Ja sam recimo izuzetno zahvalan ljudima koji su meni preporucili taj program jer stvarno smatram da je bolji od drugih.

kada sam napisao zeza,nisam mislio na vas,vec se odnosilo na njegovo pitanje,
sad zna dve kombinacije za alarm,
svakako neka ubaci g-alarm

A to, onda je OK.
Ja pomislio da mislis da ga mi zezamo sto mu kazemo da pored postojeceg programa instalira jos jedan iste namene.

pomoc

evo posle 3ipo meseca koriscenja telefona primetio sam da kad odem u album i kad hocu da posaljem neku sliku nemam opciju da saljem blututom,nego moram da je saljem iz nekog explorera sto me smara,
jel ima neko resenje za ovaj problem,
koristim oficijalni rom 1.66

Poslednja izmena:
prijatelju to je tako ja sam imao samsung omniu windows 6.1 i isto sam morao ici u explore da je posaljem nije moglo iz albuma... a nauci se i na to pa ti nije problem onda

ene stvarno moze! :)
ja sam podesio jednom vreme i dane i neq budjavu medlodiju i tu nisam vise ulazio :S
glupost klasichna u dve ocije clocks&alarms i sounds&notif nema da se prpmeni alarm!
hvala probacu za G-alarmom! pozdrav ljudima dobre volje :)

p.s. ima josh jedan nachin da se promeni a niko ga nije spomenuo ;-)

Poslednja izmena:
Kako mislis da li mozes prebaciti telefone, da mozda ne mislis da prebacis kontakte (br. telefona, e-mailove etc.) iz outlooka ili nekog drugog slicnog programa?
Ako na to mislis potrebno je da prikacis telefon na racunar i da kada ti se na telefonu pojave one tri opcije kliknes na active sinc i tako izvrsis sinhronizaciju sa racunarom.
Trebalo bi da ti se na racunaru pojavi Windows Mobile Device Center (ono zeleno) a ako se ne pojavi idi na Start->All Programs->Windows Mobile Device Center i otvori ga rucno. Tu u Home prozoru odaberi Set Up Your Device, zatim cekiraj sve sta zelis da importujes i idi na Next, nakon cega klikni na Set Up u sledecem prozoru. I to bi koliko ja znam trebalo da bude to. :wave:

Da li neko moze da posalje i primi MMS na mts.?
Bio sam u njihovoj poslovnici, nisu uspeli.

Vrh Dno