Šta je novo?

HTC HD2

... ode za Italiju, samo oni mogu da skidaju garanciju i otvaraju ga, nasi samo software smeju da diraju i nista da pipnu ostalo - mesec dana izgleda cekic, moj bato...

Jel mogu da se pustaju .avi fajlovi na ovom telefonu?
Ja sam mislio da moze ali kad probam da pustim avi fajl jednostavno mi kaze da ne moze da otvori - "Cannot play the file". Probano putem WMP koji je dosao preinstaliran.
Uspeo sam da otvorim wmw fajl.
Ako mogu da se pustaju avi fajlovi, sta je potrebno za tako nesto - neki drugi player (koji je najbolji za video), kodeci (ako da kako se instaliraju i odakle) ili nesto trece?

Ja sam mislio da moze ali kad probam da pustim avi fajl jednostavno mi kaze da ne moze da otvori - "Cannot play the file". Probano putem WMP koji je dosao preinstaliran.
Ako mogu da se pustaju avi fajlovi, sta je potrebno za tako nesto - neki drugi player (koji je najbolji za video), kodeci (ako da kako se instaliraju i odakle) ili nesto trece?

Skini Tcpmp sub verziju, pusta sve bez problema

Poslednja izmena:
Coreplayer je isto dobar plejer ;)

evo neshto za smirivanje zivaca!sjajna aplikacija!
http://www.1800pocketpc.com/2010/02...e-wrap-app-for-my-winmo-phone.html#more-10757

http://www.1800pocketpc.com/blog/wp-content/uploads/2010/02/screenshot1-179x320.jpg

kako da chistim/brishem displey!?
mnogo mi je masan i lepe se prsti!
ne mogu lepo da ga koristim!
da li moze vlaznom krpom da se tretira!?

neka fina krpica, samo pre brisanja proveri da nema nekih mrvica u njoj da ne bi ostetio telefon ;)

ja koristim krpice sto sam dobio uz TV i monitor.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=631061
Post broj jedan, drugi rar TCPMP SUB.

Instalirao CorePlayer i sve radi OK sto se tice pustanja filmova ali me interesuje da li ovaj player moze da pusta i titl posto nisam nasao tu opciju a u folderu gde se nalazi film se nalazi i titl istog naziva. Ako on ne moze, moze li neki drugi?

Druga stvar koja me interesuje jeste kako na iGo postaviti da Srbija bude default jer kad god zadam da nadje neku rutu u Beogradu on me automatski prebaci u Bukurest a ja pojma nemam zasto i kako da regulisem da nadje/prikaze rutu u Beogradu.

Instalirao CorePlayer i sve radi OK sto se tice pustanja filmova ali me interesuje da li ovaj player moze da pusta i titl posto nisam nasao tu opciju a u folderu gde se nalazi film se nalazi i titl istog naziva. Ako on ne moze, moze li neki drugi?

Druga stvar koja me interesuje jeste kako na iGo postaviti da Srbija bude default jer kad god zadam da nadje neku rutu u Beogradu on me automatski prebaci u Bukurest a ja pojma nemam zasto i kako da regulisem da nadje/prikaze rutu u Beogradu.

iGo kada pronadje satelite i odradi fix, pokazace ti Beograd ili mesto gde si. Prvi put ce to potrajati malo duze i trebas da budes negde na otvorenom gde se dobro vidi nebo.

Za titlove u core player ne znam jer nikada to nisam probao, bitno mi je bilo da otvara skoro sve formate.

Za player sa podrškom za titlove, pogledaj post 457 ;)

TCPMP SUBS SUBTITLE PLUGIN

TCPMP SUBS SUBTITLE PLUGIN
Version 0.6

I. What this plugin can be used with.

1. This plugin supports the following subtitle formats:
- SAMI (*.smi)
- ASS/SSA (*.ass,*.ssa)
- SubRip (*.srt)
- MicroDVD Subtitle (*.sub)

Note: not all *.sub files are in MicroDVD format.

2. The following video drivers can be used:
- GAPI
- GDI (recommended)
- Intel 2700
- ATI 3200

3. The following video drivers are not supported:
- Raw Frame Buffer
- Direct Draw
- Intel XScale

These ones will not show any subtitles.
If you are a developer and can modify the drawing drivers to make them supported, you may send the code to my email.

II. Installation.

1. You should setup TCPMP 0.72 if you don't have it already.

Variant 1.
This is the official CAB installator: http://picard.exceed.hu/tcpmp/test/tcpmp.pocketpc.0.72RC1.cab.
Use files from the WM.2003.and.higher folder.

Variant 2.
If the previous installator won't work on your device, you can try another one here: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=380387
Use files from the WM6.1 folder.

Some versions are most likely not supported and there may be conflicts:
- TCPMP 0.82 Unofficial Chineese Edition
- TCPMP Subtitle Edition
- TCPMP 0.71 and earlier

Probably, you won't be able to install several versions of TCPMP at the same time and will have to delete your old one.

2. Please backup old versions of all files in TCPMP 0.72 folder.
If something will not work, there will be an opportunity to restore the previous stable state
without re-installing the player.

3. Copy contents of the folder (see 2 variants described above) to the same directory you have installed TCPMP 0.72.

These files must be replaced:
- common.dll (changes some video drivers to add subtitle support)
- interface.plg (adds the Subtitle control menu)

Some other files are not necessary if your device does not support Intel 2700 or ATI 3200 drivers.
- ati3200.plg
- intel2700g.plg

4. If your language is not English, you may need to change your system encoding.
Select "Settings->System->Regional Settings" from the Start Menu and then choose your language.
It will help if you see strange symbols in subtitle text instead of the correct ones.

5. Now start TCPMP 0.72. You will see some changes in interface:
- A new page of settings where you may change font name, size and boldness, disable
subtitles completely or change their speed.
- Options->Subtitle submenu in the main menu. It allows opening a new subtitle file,
to switch between several subtitle streams and also to change speed.
- A hotkey for subtitle stream switching in Settings on the Hotkey page

6. Using the plugin

You may copy subtitle files to the same folder where the films are located.
The plugin will autodetect subtitles which names begin with the film name when you click the "Play" button:
filmname.srt
filmname.eng.smi
...
etc

You may also use Options->Subtitle->Open... to manually load a subtitle file.

If you are using *.sub files, they are frame based.
The plugin tries to determine the right frame per second rate automatically.
First it looks at the first line of a *.sub file to see if frame rate is mentioned there.
If a value is not found, the current film FPS is taken.
You may need to change the FPS setting manually only in rare cases.
This setting does not influence any other subtitle types or the film.

da li neko zna kako da skinem za ovaj telefon flash player ili bilo sta sto bi moglo njega da zameni!!!

Mislim da ima fix za Operu, pogledaj na XDA.
A mozes da nadjes i Skyfire koji vec ima u sebi flash player ;)

****ga, hteli ste na Telenor, ko vas je udarao po ušima :)

Hteo i hocu i dalje!
Makar me cene kao musteriju, a ne kao ovi dripci na VIP-u (barem sam ja takvo iskustvo imao)

****ga, hteli ste na Telenor, ko vas je udarao po ušima :)

Pa sta cu kad imam njihov broj vec vise od 10 godina, jednostavno mi se nije menjao broj, a ova najavljena promena provajdera mobilne uz zadrzavanje broja ko zna kada ce da zazivi kod nas. Plus sto za tih 10 godina nisam imao ama bas nikakvih problema sa njima, tako da ni po toj osnovi nije bilo potrebe za promenom.

Ali poenta je da mi se slicna stvar kao sada sa HD2 desila i sa A656 koji je posle samo nedelju dana od kada sam ga kupio pojeftinio za 10k dinara a BD370 je posle desetak dana od kupovine u drugoj prodavnici pojeftinio za cca 20%, da ne nabrajam dalje.:mad:

Meni i ne smeta puno, ja sam moj uzeo 20.11. i svestan sam kako padaju cene dole. Izasao bih na isto da sam kupio na oglasima tad i da ga prodajem sada.

pitanjce!

cioa!
da li je neko možda primetio da izmedju pesme u playeru dođe do puckanja!
pucne jedamputa umuzici mp3 file i u radiju između stanica!
nije strašno možda većina nije ni primetila!
zanima me da je ti neko primetio i o čemu se radi!?
ima li leka!?

Moze li mi neko reci zasto u odredjenim aplikacijama (recimo music), kada zarotiram telefon za 90 stepeni slika mi se ne prosiri po ekranu nego mi zauzima samo pola ekrana i to tako da se vidi samo pola slike.
Da bude jos cudnije u nekim aplikacijama mi se to ne desava uvek vec samo ponekad, dok kad je home screen i zarotiram ekran nekad dobijem samo crni ekran gde u gornjem levom uglu pise start a u donjem levom pise meny a nekad imam pola home screena kao sto sam to naveo u prethodnom pasusu.

Upravo njega koristim, tj. koristio sam posto sam ga malopre deinstalirao.
Sada mi music recimo ide kako treba kad zarotiram ekran ali mi home screen i dalje ne radi kako treba vec je ili skroz crn ekran sa ponudjenim opcijama ili ide vertikalno u levoj polovini ekrana pri cemu se vidi samo onaj deo od kalendara navise.

Dva pitanja:
- Kad kliknem na Start i odskrolujem do dna stranice - tamo imam pet belih ikonica sa plavom trakom u vrhu koje se zovu HTC People, HTC Calendar, HTC Music, HTC Footprints i HTC Twitter. Kako da ih se resim, tj. da ih sklonim odatle posto inace imam i "normalne" ikonice istih naziva samo bez HTC ispred?
- Da li update ROM-a brise sve podatke na telefonu i ako da kako ga je najbolje odraditi a da se ne izgube podaci?

Jel neko ima problema sa fotografijama?
Meni slika ima blago ruzicisti ton...

Ljudi pomozite - onih 5 "normalnih" People, Calendar, Music, Footprint i Peep nikako nema u start meniju, ali su zato nazovimo ih ikone (beo kvadrat sa plavom trakomu vrhu) sa nazivima HTC People, HTC Calendar, HTC Music, HTC Footprints i HTC Twitter tu u start meniju. Ja ih uklonim iz windows/start menu ali nakon restarta telefona one su tu.

Zna li neko kako da uklonim te kvazi ikone i da vratim u start meni normalne ikone?

Vrh Dno