Šta je novo?

HTC HD2

Moj skromni doprinos ovoj temi, posto se u njoj izmedju ostalog raspravlja o kvalitetu fotografija koje daje HTC HD2. Ova fotografija je sa HTC HD-a, ali mislim da HTC HD2 ne daje losije fotografije od svog predhodnika.

Pavle, uslikaj pod vestackim svetlom nesto unutra.. Po danu i SE K700 pravi ok slike tako da ne mozesmo oceniti kvalitet kamere koliko-toliko..
Posle nek to neko ucini sa HD2 ;)

evo slike sa HD2 i Omnia II

HD2

Omnia II

Jesi li probao novi ROM? Koliko sam pročitao večeras po netu, radi malo brže, ali problem sa zvukom i kamerom još nije sređen. BTW, ja ću do subote uzeti HD2, pa je vjerovatno najbolje da odmah stavim ovaj ROM. Javi utiske kad ga probaš. Hvala.

ja nemam probleme ni sa zvukom ni sa kamerom, zato mi se i ne apdejtuje još uvek :) Vidim da ima nekih problema sa lockovanjem, pa ću videti da li ću da stavim apdejt

Pavle, uslikaj pod vestackim svetlom nesto unutra.. Po danu i SE K700 pravi ok slike tako da ne mozesmo oceniti kvalitet kamere koliko-toliko..
Posle nek to neko ucini sa HD2 ;)

Nikola, vrlo rado bih to uradio, ali sam ga na zalost zbog bolesti u porodici morao prodati.

Evo par slika snimljenih u zatvorenom pod fluorescentnim osvetljenjem osrednje jačine sa podrazumevanim postavkama.

Inače, baš mi se sviđa ova funkcija "Touch Focus" :)

Juče isprobah i GPS na kratko. Kao što Pavle reče, u odnosu na Touch HD, pronalaženje satelita nakon hladnog starta trajalo je cca 40 sekundi (na starom sam nekada čekao i po 2-3 minuta), nema nikakvog kašnjenja pri rutiranju (dobijem dva, tri uputstva za skretanje pre samog skretanja, što se nije dešavalo na prethodnom telefonu), a pomeranje mape dodirom odvija se potpuno glatko. Takođe, ponovno izračunavanje rute u slučaju da odstupim obavlja se maltene trenutno. iGo se pokreće za nekoliko sekundi (na HD-u mu je trebalo dobrih 15-20 sekundi).

Još samo da nabavim onaj fini komplet za automobil :)

Prilozi

• IMAG0022.jpg
    IMAG0022.jpg
    373.4 KB · Pregleda: 126
  • IMAG0023.jpg
    IMAG0023.jpg
    464 KB · Pregleda: 114
Poslednja izmena:
Ako sam godinama na WM i predjem na nesto drugo, verovatno da postoji konkretan razlog za to, zar ne? Stvarno sam se smorio bavljenjem telefonom, menjanjem ROM-a na svaka dva dana, pa i cesce...a nijedan savrsen nije, uvek ima nesto da fali, onda se treses dok ne izbace novu verziju i tako u krug

ti si, Peco, beše prodao onaj 15" MBP? :) da nisi možda požurio sa tom trgovinom :d

sad gledam u hrvatskom vip-u cena bez ugovora,tj. u prodaji 4499,00 kn (po današnjem kursu to je 58.758,00din) što je više nego povoljnije nego kod nas.ja neznam šta je to,pa jel smo mi toliko bogati da sve moramo toliko skuplje da platimo.za ovu cenu se isplati otići u hr i kupiti ga tamo.mada me čudi da je touch hd isto u vip-u kod njih 5499,00 kn

Ja išao danas da ga uzmem, ali svi razgrabljeni, ostali samo oni primjerci za razgledanje :( Rekoše da će im vjerovatno stići nova tura u utorak-srijedu (ali nisu bili sigurni), pa će me zvati.

sad gledam u hrvatskom vip-u cena bez ugovora,tj. u prodaji 4499,00 kn (po današnjem kursu to je 58.758,00din) što je više nego povoljnije nego kod nas.ja neznam šta je to,pa jel smo mi toliko bogati da sve moramo toliko skuplje da platimo.za ovu cenu se isplati otići u hr i kupiti ga tamo.mada me čudi da je touch hd isto u vip-u kod njih 5499,00 kn

Verovao ili ne, jesmo. HD2 je kod nas razgrabljen tako da su komotno mogli i vecu cenu da mu stave.

Na najosnovniji paket u Vip-u(postpaid 60), telefon te izadje 60150din
sto i nije mnogo skuplje od te varijante u Hrvatskoj, a em je blize i plus imas
garanciju na telefon. ;)

hd2 na postpaid 60 izadje 47.999 din,ali ne bih da se vezujem.imaš i u hrvatskoj garanciju.

Pa vezes se na nekih tri meseca, pa raskines ugovor i otplatis sve do kraja, i to ti izadje na kraju 60000din ;) mislim da bi trebalo da moze to da se odradi, a i maltene
svi telefoni su "otkljucani" ;)
A sto se tice garancije, naravno da je dobijes i u Hrvatskoj, ali mozes da zamislis
ako ti ne daj Boze rikne telefon, koliko ces ovde da se nacekas na popravku, a kamoli tek tamo?;)

a da li ste zaboravili carinu u Srbiji 5% ili ti 8,5 % za robu sa Tajvana!!!

Da li je explativo preci sa hd na hd2 jer koliko sam ja primetio u pitanju je jaci procesor i wm 6.5 pa ne znam sta jos moze da bude toliko vazno da bi bilo vredno prelaska?Kamera je po meni veliki minus sto njie nista unapredjena u odnosu na prthodni model.

ko još kupuje android/wm telefon zbog kamere

Ja sam ga kratko koristio ali mislim da vredi preci: naravno, ako ti mogucnosti to dozvoljavaju. To govorim kao neko ko je dugo imao HD model

Prvi telefon koji je u celosti lepo odrađen, nakon dužeg vremena.

apgrejdovao sam se na 1.48, djavo mi nije dao mira, i za sad mogu da potvrdim da je telefon u nekim situacijama brzi (bootovanje sa gomilom e-mailova i par naloga) uz ispravljene neke sitnice, a za sad nema primetnih mana

Ja sam ga kratko koristio ali mislim da vredi preci: naravno, ako ti mogucnosti to dozvoljavaju. To govorim kao neko ko je dugo imao HD model

Ok to me i zanimalo da mi odgovori netko kao duzi korisnik telefona,jer drugar me pitao istu stvar veceras a ja nisam znao sta da mu odgovorim jer da se ne lazemo nisam imao htc u ruci osim njegovog kad ga je kupio.

apgrejdovao sam se na 1.48, djavo mi nije dao mira, i za sad mogu da potvrdim da je telefon u nekim situacijama brzi (bootovanje sa gomilom e-mailova i par naloga) uz ispravljene neke sitnice, a za sad nema primetnih mana

1.48 WWE ili 1.48 WWE East Europe?

1.48 WWE East Europe. Za sad primecujem da kad nijedna aplikacija nije pokrenuta, da ovaj ROM trosi manje radne memorije za nekih 10%. Ipak, mora se primeniti .cab za power management, jer bez njega baterija znatno manje traje

Evo ovih koje ja koristim:
- task manager (stari HTC task manager, moze da se podesi da se pojavljuje na homescreenu i da se programi zatvaraju na X)
- power management (vec objasnjeno)
- disable clock animation (ubija animaciju od 1h:02 min koja se pojavljuje kad pritisnes home taster)
- enable Draft N (enabluje 802.11n)

Prilozi

• HD2cab.zip
    420.1 KB · Pregleda: 91
Zahvaljujem.

Nego, čitam na netu da je i kucanje na onscreen tastaturi lakše sa novim ROM-om, jesi li primijetio neku razliku? Valjda su smanjili osjetljivost ekrana.

Da, primetio sam da je lakše, sad dal je to subjektivno, ne bih znao, tek sam otkucao 10ak sms-ova i 2 maila od juče kad sam stavio ROM

Idealan device ne postoji...da nije suludo i da to mogu sebi da priustim (a nije na kraju krajeva ni potrebno), ja bih bio vlasnik nekoliko telefona. Cudna je stvar sa mobilnim telefonom: ma koliko voleo to sto u tom trenutku posedujes, ma koliko to bila vrhunska stvar, uvek u podsvesti zelis neku osobinu, funkciju, mogucnost, nekog drugog modela. Pokusao sam da napravim analogiju sa nekim drugim proizvodom i nisam uspeo - mozda eto automobili

nije proizvod u pitanju ali izvrsno odgovara trazenoj analogiji, a to je ZENA :d

Idealna zena ne postoji...da nije suludo i da to mogu sebi da priustim (a nije na kraju krajeva ni potrebno), ja bih bio vlasnik nekoliko zena. Cudna je stvar sa zenom: ma koliko voleo to sto u tom trenutku posedujes, ma koliko to bila vrhunska stvar, uvek u podsvesti zelis neku osobinu, funkciju, mogucnost, neke druge zene.
;)

Vrh Dno