Šta je novo?

HTC HD2

Bane sto je tako los snimak?

Pa fotoaparat + konverzija + youtube. Pa tako ispade. Ok. Ovo je samo deo testa. Da je SAMO ovo test, u svakom sluačaju bi bilo bolje i sa komentarom i svim stvarima koji uz to idu. Ja vam samo ovo okačio unapred malo pre testa da imate. Mada je sve već viđeno :). Ne očekujte da bilo kakve svemirske info pročitate u testu, ako čitate, jer o HD2 već vrapci na grani znaju sve. Ovaj video mi je prevashodno tu da se vidi koliko brzo radi... a radi boga mi :).

Poslednja izmena:
^ Jel si uopshte video kakve fotke i video pravi HD2 za milion evra koliko koshta ? :) Za te pare treba da ti daju jedan DSLR uz mobilni :d

I evo napokon posle 5 godina neki telefon ima isti multitouch kao iPhone :d
očekivao sam da ćeš se pre ili kasnije javiti sa ovakvom glupošću :D

@Bane R, jes da se manje vise sve zna, ali uvek se nade nesto novo u svakom tekstu
koji se procita, tako da zeljno iscekujemo full review :D

Jedan mali tweak za IGO,
kad sam ga prvi put ukljucio i krenuo da napravim rutu,
hteo sam da upisem neku ulic kad odjednom telefon poceo da vristi ko
blesav:mad:, a na ekranu u polju za upisivanje ulice je krenuo sam
da ubacuje neko hijeroglifsko slovo A i nista nije moglo da se upise:wall:
Poludeo sam, mislio sam da mu je okinuo ekran i hteo sam da mu isprobam letacke sposobnosti:p, ali rekoh da pogledam prvo na stari dobri XDA i nadjoh na tamo tweak
za ovaj problem:smoke:
Evo i sta treba da se uradi ako vam se desi ovako nesto:

Hi people, try this:
in data.zip / config / keybind.txt / [default]
add :
x87="NOP"
xE5="NOP"

^ Jel si uopshte video kakve fotke i video pravi HD2 za milion evra koliko koshta ? :) Za te pare treba da ti daju jedan DSLR uz mobilni :d

I evo napokon posle 5 godina neki telefon ima isti multitouch kao iPhone :d
Ako HD2 kosta milion evra onda iPhone kosta dva miliona :), kamera na iPhone isto nije za pohvalu, multitouch nije bas toliko bitan da kazes da je neko cekao pet godina to, ali dobro je sto i to ima na WM-u koji i dalje ima drugih prednosti.

Poslednja izmena:
nisam zeleo da pokrenem raspravu, samo sam se salio, bilo je jace od mene :)

attachment.php

Super... Samo crvenu i nandzarastu kontra i to je to :)

.

kamera na iPhone isto nije za pohvalu,

Ne sporim, samo sam dao komentar na akkijev post gde se iPhone kamera predstavlja kao reper za loshe, a ovaj HD2 ima duplo loshiju kameru shto je juche izashao...

multitouch nije bas toliko bitan

Isto kao shto nije bitno da imash volan da bi vozio simulaciju voznje, moze to i na tastaturi :) Ili kao shto nije bitno da ti telo fotoaparata lezi u ruci kako treba a ne da ti se koche prsti itd :)

Problem je shto su se kod HD2 koncentrisali na to da strpaju shto vishe Windowsa je moguce, a to je greshka. Treba da postoje granice kod telefona, i treba staviti akcenat na neke stvari i jednostavnost korishcenja bez ugrozavanja funkcionalnosti. Natrpati sve shto mozesh i portovati Vistu na mobilni nije nikakvo reshenje, ali na to se loze ljudi koji ne jedu mesec dana pa kupuju ovakve telefone :)

Poslednja izmena:
Problem je shto su se kod HD2 koncentrisali na to da strpaju shto vishe Windowsa je moguce, a to je greshka. Treba da postoje granice kod telefona, i treba staviti akcenat na neke stvari i jednostavnost korishcenja bez ugrozavanja funkcionalnosti. Natrpati sve shto mozesh i portovati Vistu na mobilni nije nikakvo reshenje, ali na to se loze ljudi koji ne jedu mesec dana pa kupuju ovakve telefone :)

Nemaju svi problema sa malo kompleksnijim stvarima, ali ni za HD2 i ovaj Sense 2.5 ne moze se reci da je komplikovan i da ga prosecan korisnik ne moze koristiti.

Poslednja izmena:
Ne sporim, samo sam dao komentar na akkijev post gde se iPhone kamera predstavlja kao reper za loshe, a ovaj HD2 ima duplo loshiju kameru shto je juche izashao...

Isto kao shto nije bitno da imash volan da bi vozio simulaciju voznje, moze to i na tastaturi :) Ili kao shto nije bitno da ti telo fotoaparata lezi u ruci kako treba a ne da ti se koche prsti itd :)

Pa mnogo je više onih koji leba nemaju da jedu, a imaju iPhone nego sa HTC-ovim telefonima. Dalje, jeftiniji je od 3GS-a. Na VIP-u uz 1000 din mesečno plus porezi je 43000 din, što kad po današnjem kursu od 94.09 dinara podeliš dobiješ 457 evra. 3GS nov za te pare u Srbiji nema, najniže po oglasima kad neko prodaje je 550-570, koliko sam ja viđao. Dalje, ti ćeš i pored kupovine 3GS-a da plaćaš nekome sigurno 1000 dinara mesečno račun (ne znam ko troši manje), a ako si na Telenoru ili MTS-u, plaćaćeš dodatno i 3G/EDGE megabajte, pa će konačni ceh posle dve godine da te ispadne još više nego ako uzmeš HD2 na VIP-u

Jednostavnost korišćenja je na najvišem nivou, jer kad prvi put upališ telefon, pitaće te za Exchange nalog, GMail, FB i sl i sve će sam da sinhronizuje, podesi mail naloge i sl, mnogo lakše nego na iPhone-u ili Androidu.

I HD2 ima bolju kameru od iPhone-a, nemoj lupati molim te :)

Poslednja izmena:
pa iphone i jeste sinonim za losu kameru, pa k750 pre sto godina pravi bolje slike od njega a ovaj je high end model... :d i prakticno na svim forumima kada se diskutuje o kameri cak i najvatreniji apple fanboy tu tjute. a svi znamo da je za njih iphone savrsen :d

ovo za windows si opet pogresio i vidi se da ne pratis jer upravo htc pokusava da sto vise odalji korisnike od katastrofalnog wm i prakticno sem nekih extremnih podesavanja ti sve mozes podesiti ili uraditi a da ne vidis da je to wm a cak i tu imas programe koji to rade sve elegantnije i lakse... dakle, wm postaje tu nebitan jer je nivo customizacije vetj sada veoma visok...

sto se tice hd2 kamere to je smesno i komentarisati... :)

Uzeo sam ga u petak kod VIP-a :)

Nakon malo čačkanja i podešavanja uspeo sam sve da prilagodim svojim potrebama (većina stvari obavljena bez ikakvih problema nakon prvog uključivanja).

Pre ovoga imao sam Touch HD i u odnosu na njega, ovo je bar generaciju ispred po brzini i lakoći korišćenja. Sve ide bez ikakvih zastoja. iGo se neuporedivo brže pokreće i radi, kao i ostali programi

Veličina uređaja mi baš odgovara, a futrola koja se sa njim isporučuje nakon malo "razrađivanja" odlično pasuje.

Ovo je i prvi ručni uređaj na kojem zaista uživam u surfovanju Internetom, bez obzira da li su u pitanju sajtovi za mobilne uređaje ili obični sajtovi.

Nisam primetio problem sa roze duhovima prilikom fotografisanja, ali zato definitivno imam problem na koji se mnogi žale u vezi sa veoma jakim zvukom u slušalici tokom poziva. Zaista neozbiljno, pošto je očigledno problem u čitavoj seriji. Nadam se da će uskoro izbaciti hotfix za ovo.

Još jedna, po meni, velika mana je što nema mogućnosti dodeljivanja glasovnih oznaka kontaktima radi pozivanja preko BT slušalice (ovo je na HD-u radilo bez greške i bez ikakvog dodatnog podešavanja, osim snimanja oznaka).

Poslednja izmena:
Ja podesim jačinu zvuka u slušalici tokom poziva, ali se prilikom sledećeg poziva ona vrati, tj. nema veze sa podešavanjem pomoću dugmeta sa strane.

Dosta ljudi na XDA prijavljuje ovaj problem. Nije nešto što onemogućava upotrebu, ali svakako iritira.

Poslednja izmena:
Jel ima custom ROM-ova za HD2?
Jel probao ko?
Jel moguc SPL unlock?

Ja sam imao prilike da bacim pogled posto ga je Bane vratio sa testiranja...

Huh...lepo. Dosta sam WM-ova provrteo ali ovo je nesto najbolje do sada. Medjutim, platformski gledano, nisam kompetentan jer me je WM po malo smorio - mnogo problema za dosta godina koriscenja pa ne gledam istim ocima na platformu u celini. Ovaj telefon kao telefon je medjutim zaista fantastican. Buduci da sam WM 6.5 koristio poslednjih 5-6 meseci nije bilo nista wow po tom pitanju...

Ono sto sam odmah uporedio jeste Opera na WM-u i safari na iphone-u: nebo i zemlja. To otvaranje i citanje web stranica na iphone-u jeste iskustvo koje jos nikada nisam ni na jednom drugom telefonu doziveo - znaci da mi nije muka da otvorim vise od 3 strane na netu

Aj ponovo poređenje WM Opere i Safarija. Nisam razumeo. U principu, ja imam svoje stavove, ali me tuđi interesuju :).

Moj stav je da Safari radi daleko bolje...

Evo juce sam hteo da otvorim na HD2 Benchmark - pola slicica mi se nije ucitalo, nemam pojma zbog cega. Multitouch ni prineti nije kao na iphone-u

al super su ovi komentari "radi bolje", a kad treba da se objasni, onda nema objašnjenja :D

Inače, meni se najnormalnije učitava Benchmark na HD2

Kako da objasnim sa strucne strane? :D

Ako sam godinama na WM i predjem na nesto drugo, verovatno da postoji konkretan razlog za to, zar ne? Stvarno sam se smorio bavljenjem telefonom, menjanjem ROM-a na svaka dva dana, pa i cesce...a nijedan savrsen nije, uvek ima nesto da fali, onda se treses dok ne izbace novu verziju i tako u krug

@psihodel, sto se tice zvuka u slusalici meni je sasvim ok
i kad jednom podesim jacinu ona se tu i zadrzi dok ne promenim;)
jos jedna stvar, ja bih cak i nabacio neki tweak da pojacam zvuk, al to zato sto sam pomalo nagluv:d

Kako da objasnim sa strucne strane? :D

Ako sam godinama na WM i predjem na nesto drugo, verovatno da postoji konkretan razlog za to, zar ne? Stvarno sam se smorio bavljenjem telefonom, menjanjem ROM-a na svaka dva dana, pa i cesce...a nijedan savrsen nije, uvek ima nesto da fali, onda se treses dok ne izbace novu verziju i tako u krug
To je Peco kao dao si rekao "godinama sam na Windowsu 98, XP, ME i sad neću na Win7 jer je Mac OS bolji, mrzi me da jurim drajvere, da isključim UAC, stavim novi DT i sl". Činjenica je da su ovo potpuno drugačiji proizvodi, i da se takvo poređenje ne može napraviti. HD2 ne može da se gleda kao WinMo telefon, jer se poprilično razlikuje od svih drugih i tu je HTC napravio odličnu stvar.

Ja sam imao iPaq HX4700, TyTN prvi i znam o čemu pričaš, plus što su mi svi drugi HTC, Samsung i slični WinMo telefoni prošli kroz ruke, i to dovoljno dugo (5-10 dana) da bih stekao neku sliku o njima.

Evo ja sam za nedelju dana korišćenja HD2 (oko 3 sata priče, 200 SMS-ova, svučenih 100 MB preko 3G i ko zna koliko sa WiFi-ja) nisam budžio ništa na HD2, osim 3 CAB fajla, od kojih jedan enabluje Draft N, drugi isključuje animaciju na satu i treći dodaje task manager od starijih HTC telefona. Znači, sve skupa ni 15 min modovanja. A nešto ne verujem da su brojni kupci iPhone-a i Androida potrošili manje vremena (jailbreak, instalacija aplikacija na iPhone-u ili rootovanje na Androidu). Dalje, kad krenete tako da cepidlačite, ko što radi guru, možeš vrlo lako svakom telefonu da nađeš 10-15 očiglednih nedostataka, koji te nerviraju.

I ja uopšte ne branim svoju kupovinu, ja nisam hteo iPhone, razmišljao sam se dal da uzmem Hero, ali mi se HD2 više svideo. Samo ono, dajte prave argumente, a nemojte se oslanjati na to "meni bolje radi to_i_to na ___ (unesi platformu), a WinMo je prespor"

Poslednja izmena:
Ja sam hteo da na sajtu napisem jedan poduzi editorijal na tu temu - ali bojim se da bi ste ga docekali na noz :) - kao da sam vas ujeo za srce

Idealan device ne postoji...da nije suludo i da to mogu sebi da priustim (a nije na kraju krajeva ni potrebno), ja bih bio vlasnik nekoliko telefona. Cudna je stvar sa mobilnim telefonom: ma koliko voleo to sto u tom trenutku posedujes, ma koliko to bila vrhunska stvar, uvek u podsvesti zelis neku osobinu, funkciju, mogucnost, nekog drugog modela. Pokusao sam da napravim analogiju sa nekim drugim proizvodom i nisam uspeo - mozda eto automobili

pogodio si sustinu sa ovim za vise telefona i upravo je to jedan od razloga sto sam ja do skoro nosio uvek 2 high end telefona jer sam prosto zudeo za funkcijama koje nije imao, niti tje ikada imati, bilo koji telefon solo... ali onda sam se smorio i skapirao da sam postao opsesivan ( doduse, to mi je i posao, ne da budem opsesivan :d nego je vezan za mobilne telefone) pa sam se vratio samo na diamond2 jer mi je hd2 prevelik i dobru staru 8800 koja mi sluzi iskljucivo za razgovore jer moram da nosim 2 broja zbog prirode posla...

ali sto se tice tog menjanja romova i gluposti, i velicanja iphone-a tu opasno preterujete... Jer iphone u pocetku nije imao najosnovnije stvari pa je vremenom evoluirao pa opet mora da se budzi... isti slucaj je i sa wm telefonima pa sada prakticno nema neke prevelike potrebe za gubljenjem dana i notji za tvikovanja... opet tju se vratiti na sebe i cinjenicu da sam aktivno koristio skoro sve high end telefone koji su bili na trzistu i prosao sve htc wm telefone probavajutji razne romove da bi sada ostao na stock 6.5 romu sa par sitnih tvikova... i sve radi super, ne vrhunski ali to na kraju nije ni bitno dal tje mi otvoriti iGo za 5 ili 8 sekundi ili izracunati rutu za 24 ili 30 etc... ;)

Stvar sa ROM-ovima nije preterivanje: mi nesvesno postajemo beta testeri koji rade za HTC :)

Namerno se pustaju manje proverene funkcije koje pravo "s Marsa" padaju kuvarima u ruke: onda ti oni to pokazu na screen shotu, ti se primis - jao sto je ovo dobro (a pri tome niko u okruzenju to nema) i ulazis u masinu. Naravno da to svako ne radi, ali meni je jedno vreme xda-developers bio odmah nakon posete Benchmarku, sto je po malo bolesno. :)

Desavalo mi se da tri ROM-a promenim za dan, jer nova dva ipak nisu dobra koliko se cinilo na screenshotovima pa se na kraju vratim na stari. I opet podesavanja, opet igranje, etc...

Da ne ispadne da sad udaram po WM platformi a kamoli da skrecem sa teme o zaista sjajnom telefonu koga bih voleo da imam, bez dileme

Ja sam hteo da na sajtu napisem jedan poduzi editorijal na tu temu - ali bojim se da bi ste ga docekali na noz :) - kao da sam vas ujeo za srce

Idealan device ne postoji...da nije suludo i da to mogu sebi da priustim (a nije na kraju krajeva ni potrebno), ja bih bio vlasnik nekoliko telefona. Cudna je stvar sa mobilnim telefonom: ma koliko voleo to sto u tom trenutku posedujes, ma koliko to bila vrhunska stvar, uvek u podsvesti zelis neku osobinu, funkciju, mogucnost, nekog drugog modela. Pokusao sam da napravim analogiju sa nekim drugim proizvodom i nisam uspeo - mozda eto automobili
upravo si u ovom pasusu sve lepo rekao, nema potrebe za daljom diskusijom.

Fora je sto od uredjaja ocekujemo previse multifunkcionalnosti.
Zar ne bi 99% nas ovde na forumu voleli da na letovanje ponesemojedan univerzalni uredjaj kojim cemo:
-moci da pricamo
-da slikamo
-da rutiramo saobracaj
-da surfujemo netom
-da slusamo muziku
-da gledamo filmove
-da staje u dzep
-da brije kao machIII
-da moze da pere kosu i da da menja sapun
-da moze da osusi kosu (ko je ima)
-da moze da se umrezi sa racunarom automobila
I pored sveganabrojanog, jos da nema bagove.. ma ajde :D