Šta je novo?

HTC HD2

Tako radi SMS na svim telefonima, ako koristis nestandardna slova menja se enkodovanje i smanjuje se broj karaktera.

Ne verujem.
Evo sta pise na wiki:
Message size

Transmission of short messages between the SMSC and the handset is done whenever using the Mobile Application Part (MAP) of the SS7 protocol. Messages are sent with the MAP mo- and mt-ForwardSM operations, whose payload length is limited by the constraints of the signaling protocol to precisely 140 octets (140 octets = 140 * 8 bits = 1120 bits). Short messages can be encoded using a variety of alphabets: the default GSM 7-bit alphabet, the 8-bit data alphabet, and the 16-bit UTF-16 alphabet.[29] Depending on which alphabet the subscriber has configured in the handset, this leads to the maximum individual Short Message sizes of 160 7-bit characters, 140 8-bit characters, or 70 16-bit characters (including spaces). GSM 7-bit alphabet support is mandatory for GSM handsets and network elements,[29] but characters in languages such as Arabic, Chinese, Korean, Japanese or Cyrillic alphabet languages (e.g. Russian, Serbian, Bulgarian, etc) must be encoded using the 16-bit UTF-16 character encoding (see Unicode). Routing data and other metadata is additional to the payload size.

http://en.wikipedia.org/wiki/SMS

ne moze nikako...

Hocu da promenim mail koji je stavljen za sinhronizaciju, nigde ne vidim tu opciju?

idi na mail tab, pa menu --> account settings --> pa delete iz menija i oznaci nalog|| ovo ti je brisanje naloga

mail tab --> menu --> add account je za dodavanje

account settings pa klik na nalog ti otvara opcije za podesavanje naloga ide jedan ili dva puta next i dobices zadnju stranu za podesavanje naloga gde mozes da biras da li ce i na koliko da se automatski proverava mail ili mozes to da iskljucis i da samo manuelno proveravas postu zavisno od potreba

nadam se da sam ti dao odgovor na pitanje

PS svima toplo preporucujem da instaliraju HDWall :D

hah, ja samo gmail sinhronizujem :D tako da ne mogu da pogresim, dodaj novi acc i ispravno unesi podatke,
ako si preko activesynca dodao u njemu imas i opciju biranja accounta (valjda) svuda imam samo jedan (gmail) tako da se sa time nisam mnogo igrao

i ja imam gmail, ali sam ga dodao preko activesync zbog kontakta i kalendara da bi mi i to bilo sinhronizovano ali sam izgledao pogresio pass pa ne mogu da se ulogujem. I sad kad hocu da udjem u ta podesavanja da promenim pass nigde ne vidim tu opciju??

sincronizacion!

nisam nikada uspeo da odsradim neq sincronizacion ili neki backup phona na komp!
mislim da mi kaže da uređaj nije conected,a pri tome mogu da install software vidim uredja i drajvove u my computer!
ideja!?
hvala!
ps. pripremam se za install
Leo_HTC_WWE_EastEurope_1.66.479.2
stoga ima sva ta pitanja!

Kada na surfu u operi dobijem neki link ka yt, opera ne moze da otvori video, kaze nemam flash. ie me baci na default yt aplikaciju u hd, da li moze i opera tako da se podesi?

pitanja za new rom install

backup!
koji je dobar backup program, a da nije onaj sprite!?
da li je ima neko isqstva sa tim sprite ili kako vec se zove!?
da li sa njim je moguce napraviti backup i install software-a na phonu!?

sincronizacion!
nisam nikada uspeo da odsradim neq sincronizacion ili neki backup phona na komp!
mislim da mi kaže da uređaj nije conected,a pri tome mogu da install software vidim uredja i drajvove u my computer!
ideja!?

da li se prilikom install new roma brishu podaci sa mem cartice!?tipa slike muzika garmin karte, documents...
hvala!

da li se prilikom install new roma brishu podaci sa mem cartice!?tipa slike muzika garmin karte, documents...
hvala!

sa mem cartice ti se ne brise nista,jedino sto nece da ti rade programi koje imas instalirane na njoj,za garmin karte neznam(trebalo bi da ti rade)ja koristim iGo i on radi,slike,muzika,documents ostaje

Poslednja izmena:
džabe to kad official upgrade-a na w7 neće biti, a pitanje je dal će neko sa XDA uspeti da to odradi

Official upgrade-a neće, potraži malo po netu

ActivSinc

da li mi neko može objasniti postupak kako da prebacim imenik, kalendar, sms... sa moba na pc!?
probao sam Windows Mobile Device Center ali mi tu neda da oznachim kontakte, kalendar...
na mobu u ActivSinc traži mi neko podeshavanje za mail...
unapred hvala!

da li mi neko može objasniti postupak kako da prebacim imenik, kalendar, sms... sa moba na pc!?
probao sam Windows Mobile Device Center ali mi tu neda da oznachim kontakte, kalendar...
na mobu u ActivSinc traži mi neko podeshavanje za mail...
unapred hvala!

Jel imas Outlook instaliran na kompu?!
Sigurno ti trazi neki program za email. Obicno se koristi MS Outlook.

Microsoft Outlook 2003 or Microsoft Outlook 2007 are required for synchronization of e-mail, contacts, tasks and notes to your PC.

Evo ti sajt koji bas jednostavno i slikovito objasnjava proceduru.
http://www.simplehelp.net/2007/11/22/how-to-sync-your-windows-mobile-device-to-a-windows-vista-pc/

nece!
mislim da je problem u tome shto mi je install Microsoft Outlook 2010 (Beta)
nece da mi da da obeležim contacts, calendae, e-mail...
bla

niko nije rekao da radi sa betom ;) , google google google i jos malo google mora da jos neko ima slican problem , po def je predvidjeno da sve odmah radi :)

aj ljudi postavite vase today ekrane da malo damo duha ovoj temi

20100311105425.jpg

Korisceno:

Co0kie home tab, HD Wall, HQWallpaperPatch_v1.22_forManila2.5.20xx, Touch X Transparent Calendar but leave text, DINIK - Anastasia - Slider v1.3, BiGnAdAd TransparentBottomCurtain, DJCedric_NewBlueSpeakerIcons, DJCLeo_WM65_Taskbar_v4a_HTCico, iReflect icon set

Poslednja izmena:
Uh ovo dobro izgleda, samo mi ćirilica kvari ukupan utisak...
Ja nema smisla da kačim, (skoro) sve stock varijanta.

Koji ROM koristiš?

google!?

niko nije rekao da radi sa betom ;) , google google google i jos malo google mora da jos neko ima slican problem , po def je predvidjeno da sve odmah radi :)

ja sam mislio da je ovaj forumu pametniji od googla!
da ima ljudi koji znaju i imali su slichan problem!
konsultujem ja i google, ali Vas vishe volim!:)
to je kao informacija iz prve ruke!

Nazad
Vrh Dno