Message size
Transmission of short messages between the SMSC and the handset is done whenever using the Mobile Application Part (MAP) of the SS7 protocol. Messages are sent with the MAP mo- and mt-ForwardSM operations, whose payload length is limited by the constraints of the signaling protocol to precisely 140 octets (140 octets = 140 * 8 bits = 1120 bits). Short messages can be encoded using a variety of alphabets: the default GSM 7-bit alphabet, the 8-bit data alphabet, and the 16-bit UTF-16 alphabet.[29] Depending on which alphabet the subscriber has configured in the handset, this leads to the maximum individual Short Message sizes of 160 7-bit characters, 140 8-bit characters, or 70 16-bit characters (including spaces). GSM 7-bit alphabet support is mandatory for GSM handsets and network elements,[29] but characters in languages such as Arabic, Chinese, Korean, Japanese or Cyrillic alphabet languages (e.g. Russian, Serbian, Bulgarian, etc) must be encoded using the 16-bit UTF-16 character encoding (see Unicode). Routing data and other metadata is additional to the payload size.
Hocu da promenim mail koji je stavljen za sinhronizaciju, nigde ne vidim tu opciju?
da li se prilikom install new roma brishu podaci sa mem cartice!?tipa slike muzika garmin karte, documents...
hvala!
ps. pripremam se za install
Leo_HTC_WWE_EastEurope_1.66.479.2
stoga ima sva ta pitanja!
sa mem cartice ti se ne brise nista,jedino sto nece da ti rade programi koje imas instalirane na njoj,za garmin karte neznam(trebalo bi da ti rade)ja koristim iGo i on radi,slike,muzika,documents ostaje
džabe to kad official upgrade-a na w7 neće biti, a pitanje je dal će neko sa XDA uspeti da to odradi
Official upgrade-a neće, potraži malo po netu
Official upgrade-a neće, potraži malo po netu
da li mi neko može objasniti postupak kako da prebacim imenik, kalendar, sms... sa moba na pc!?
probao sam Windows Mobile Device Center ali mi tu neda da oznachim kontakte, kalendar...
na mobu u ActivSinc traži mi neko podeshavanje za mail...
unapred hvala!
Microsoft Outlook 2003 or Microsoft Outlook 2007 are required for synchronization of e-mail, contacts, tasks and notes to your PC.
Jel imas Outlook instaliran na kompu?!
Sigurno ti trazi neki program za email. Obicno se koristi MS Outlook.
Evo ti sajt koji bas jednostavno i slikovito objasnjava proceduru.
http://www.simplehelp.net/2007/11/22/how-to-sync-your-windows-mobile-device-to-a-windows-vista-pc/
nece!
mislim da je problem u tome shto mi je install Microsoft Outlook 2010 (Beta)
nece da mi da da obeležim contacts, calendae, e-mail...
bla
Uh ovo dobro izgleda, samo mi ćirilica kvari ukupan utisak...
Ja nema smisla da kačim, (skoro) sve stock varijanta.
Koji ROM koristiš?
niko nije rekao da radi sa betom, google google google i jos malo google mora da jos neko ima slican problem , po def je predvidjeno da sve odmah radi
ja sam mislio da je ovaj forumu pametniji od googla!
da ima ljudi koji znaju i imali su slichan problem!
konsultujem ja i google, ali Vas vishe volim!
to je kao informacija iz prve ruke!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari