Šta je novo?

HTC EVO 3D

Probijanje svetlosti je ustvari osvetljenje od touch dugmica kada se isključi osvetljenje dugmica nema tog probijanja jedino ostane search malo da ckilji. Taj rom i seanse su poslednji oficijalni zvanično nema ništa novije.

Pa zar moze da se ugasi to svetlo na touch dugmicima i kako? :d

I kakvo je to probijanje svetlosti u pitanju? :d

A zar nije HTC vec ranije najavljivao da nece biti zakljucavanja bootloadera???

Poslednja izmena:
Koji ti je hboot i koji cid prvo to proveri.

HBOOT je 1.49.1107
cid ne znam da proverim.. kako to proveriti?

Poslednja izmena:
Ipak sam resio da stavim custom rom, pa ako HTC-ov bude dobar, lako cu se vratiti na njega.. Posto do sada nisam radio na HTC-u ovo, vec samo na samsungu, da li je ovaj video dovoljan da se odradi sve to.. tj da li postoji neki noviji bolji, laksi, sigurniji nacin.. I da kako napraviti gold card??
http://www.youtube.com/watch?v=7FJiXWrXF4I

Netreba ti nikakav goldcard imaš bolja i lakša uputstva.

Kako mogu da namestim da mi signalizira kad je kome rodjendan? I kako mogu da namestim da mi se ti rodjendani sihronizuju sa kalendarom iz imenika? Danas je npr. jednom mom drugaru rodjendan, imam ga upisanog u imenik pod njegovim imenom, ali me nije obavestio. Znam kad sam imao iPhone da su mi svi rodjendani iz imenika bili auomatski obelezeni u kalendaru, a i obavestavao me na sam dan rodjendana kad je kome i to sam mogao da namestim u koje vreme hocu. Jel moze to nekako da se namesti i na EVO 3D?

Kad udjes na kalendar, pa na settings, imas pod opcijom set alerts & notifications da izaberes alert. Mislim da je to to.
Ja sam kontakte sinhronizovala sa fejsbukom i automatski su njihovi rodjendani ubaceni u kalendar, dobila sam obavestenje kad je drugarici bio rodjendan u notification baru, posle sam videla da ima da se podesi.

Kad udjes na kalendar, pa na settings, imas pod opcijom set alerts & notifications da izaberes alert. Mislim da je to to.
Ja sam kontakte sinhronizovala sa fejsbukom i automatski su njihovi rodjendani ubaceni u kalendar, dobila sam obavestenje kad je drugarici bio rodjendan u notification baru, posle sam videla da ima da se podesi.

Nije to to, to mi je aktivirano. Jel postoji mozda neka druga mogucnost sem tog Facebook-a i njegove sihronizacije? Jer mi to najmanje treba, zato sto dosta mojih prijatelja nema Facebook, tako da mi to nista ne znaci...

Da li neko zna resenje za ovo? Bas me je pocelo da nervira... :wall::wall::wall:

Nije to to, to mi je aktivirano. Jel postoji mozda neka druga mogucnost sem tog Facebook-a i njegove sihronizacije? Jer mi to najmanje treba, zato sto dosta mojih prijatelja nema Facebook, tako da mi to nista ne znaci...

Da li neko zna resenje za ovo? Bas me je pocelo da nervira... :wall::wall::wall:

Cekaj ne moze telefon da gata i gleda u karte kad je tvojim prijateljima rodj, on mora da ima nesto odakle ce da povuce te podatke.. Kod mene takodje vuce sa fb i u kalendaru mi stoji kog dana je kome rodj, a ta upozorenja su iskljucena.. Mozes ti i sam svakom da upisujes rodj.. :d :)

Nisam ni mislio da mi telefon gata. Procitaj moj post pre tog. :)
Jer sam ja i onako za svaki moj kontakt rucno unosio kad je kome rodjendan. :)
Pitao sam da li mogu rodjendani iz imenika da mi se sihronizuju sa kalendarom i da mi signalizira kad je nekome rodjendan? Npr. pod imenom Pera imam njegov broj i imam dole upisan kad mu je rodjendan, Pera nema facebook. Ali meni se Perin rodjendan ne prikazuje u kalendaru, a i ne signalizira mi na taj dan da mu je rodjendan.
Kad sam koristio iPhone on je sam meni signalizirao kad je kome rodjendan i prikazivao mi ih je automatski u kalendaru. U imenik sam isto uneo ime broj i rodjendan od tog kontakta.

E sad jel ima neko resenje i za Android i koje? Npr. pre neki dan je bio mom drugaru rodjendan on niti mi je signalizirao niti obelezio u kalendaru. Da nisam usao u imenik i trazio jedan broj ne bih ni znao, jer je samo pored njegovog imena bila kukica.

Poslednja izmena:
Msm da ipak nece ici, jednostavno kalendar uopste ne zalazi u kontakte koji nisu sa mail-a ili fb.. barem je tako kod mene..
Imam neke kontakte koje takodje nemam na fb neke radnje i slicno i dodao sam im kao datum rodjenja, godisnjicu, ali ih uopste ne vidi kalendar, vidi samo ove sa fb..

Evo ovako...

Odes u svoj Google nalog, pa gore na Calendar, pa desno na Settings.

Onda kliknes na Calendars, pa desno na Browse interesting Calendars, pa na More, pa na Contacts' birthdays and events.

Sad ne znam dalje, trebalo bi da ti se pojave rodjendani za kontakte koji u sebi imaju datume rodjenja, odradis sync i cini mi se da je to to... Kod mene tako funkcionise bez problema... Jedino sto moras da podesis remindere za svaki, ako se ne varam, mada meni reminder nije bitan, jer mi rodjendan stoji kao all day event u kalendaru.

Ili instaliras "Birthdays - Free", on vuce i sa FB i sa Gmaila podatke.

Isao sam tako i opet mi nije sihronizovao. :wall::wall::wall:
Ne znam zasto krene sihronizacija kad udjem u acc & sync i na gmail i stiklirano mi je ono calendar. I kad kliknem na sync now, krene i tu se zabode onaj kruzic kod calendar i tu stane, samo stoji kruzic.

Inace kad udjem u Calendar i stikliram all calendars opet mi ne prikazuje rodjendane... :wall:

Jel si na gmail-u browse interesting calendars pa na more stavio za rodjendane da bude subsrcibe ili unsubscribe? I gde si namestio i kako da ti rodjendan stoji all day event? I jel ti signalizira na taj dan da je tom nekom rodjendan?

EDIT
Sad sam video da on uopste nije sihronizovao moj imenik sa gmail-om. Vec imam samo tri kontakta koja je sihronizovao i to koja sam ubacio otkada sam uzeo EVO 3D. Kako sad one ostale kontakte da sihronizujem sa gmail-om? Imao sam pre njega iPhone i kontakti su mi bili na kompjuteru sihronozovani sa outlook-om posle sam samo nakacio EVO i normalno sihronizovao sa outlook-om da bi mi ih prebacio na telefon. Naravno sve je lepo prebacio, cak i rodjendani su mi ostali upisani. Ali sad mi nije jasno zasto ih nije sihronizovao posle sa gmail-om i tamo prebacio? :trust:
Kako to da odradim? Izgleda zbog toga mi mozda i ne prikazuje rodjendane...

Poslednja izmena:
Nece ni kod mene, cak sam probao i da idem na move kontakt da mi sve ove koji nemaju fb prebaci na gmail i da ih onda uoci kalendar, ali nece..
Uspeo sam samo da napravim da ih vidi gmail calendar na kompu, ali ne i onaj na telefonu.. Nzm zasto ne sinhronizuje..

Evo šta sam uradio sada kod mene, da proverim da se nisam negde prešao:

Uneo sam novi kontakt na telefonu (npr. Pera Perić), ubacio mu rođendan, otišao u Accounts & Sync, i sinhronizovao svoj Gmail account (stavio sam Sync All, znači sinhronizovao sve što mi je ponuđeno: Contacts, Gmail, Picasa Web Albums, Calendar).

Onda sam otišao na računaru na Gmail, pa gore na Calendar.

U kalendaru mi se pojavio event "Pera Perić's birthday" na datumu kada je Peri i rođendan ;)

E sad, da bi se pojavljivao u kalendaru na telefonu, kliknem na Perin rođendan, pa kliknem Copy to my calendar. Tu onda podešavaš da li ćeš reminder, da li će da se ponavlja svake godine (što naravno i treba), da li ćeš da bude All day event, itd...

Onda opet na telefonu uradiš Sync, i to bi trebalo da je to... Kod mene se vidi Perin rođos u kalendaru!

P.S. Ja sam dodatno instalirao onaj Birthdays Free zato što mi on pokazuje i koliko Pera puni godina tog dana ;)

EDIT: Tako možeš da ubaciš i Anniversary i Special day u kontaktu (npr. kad se Peri rodio sin i slično ;) )

Poslednja izmena:
Da li je neko imao problem da mu se telefon pali i gasi sam od sebe? Recimo, krenem da otkucam poruku, ili odem na net, telefon se posle minut-dva ukoci na sec i zatim ugasi i upali. To se desilo bar jedno 10 puta, a imam ga tek nepuna dva dana. Takodje, desavalo se da se telefon potpuno ugasi (vec 3 puta, baterija nije bila pri kraju, sem mozda prvi put) i posle uopste ne reaguje kada se ukljuci na punjac? Poceo je da se puni tek kada sam izvadila pa opet ubacila bateriju.
Danas cu da ga ponesem u prodavnicu i trazim da ga zamjene ili mi vrate pare, posto je ovakav potpuno neupotrebljiv.

Javi šta su ti rekli, to uopšte nije normalno ponašanje, ne samo za telefon, nego za bilo koji uređaj...

Nadam se samo da ce mi vratiti novac ili odmah dati novi bez nekog odugovlacenja. Ovo mi se nije nikada desilo. Uz sve to, sumnjam da je telefon vec bio paljen prije nego sto sam ga kupila (mozda je drzan u izlogu, pa su ga palili po potrebi, otkud znam), djelom zbog one zastitne folije na ekranu koja nije bila bas najurednija, a i zato sto su neke stvari vec bile podesene kada sam ga upalila. Recimo, obicno prvo ide onaj screen test za touch i sta li vec (bar je tako bilo sa prethodnim wildfire s telefonom), podesavanja vremena, datuma, a kada sam ovaj moj uplaila, to je sve vec bilo podeseno. Mozda grijesim, ali mi je opet to sumnjivo...

Evo šta sam uradio sada kod mene, da proverim da se nisam negde prešao:

Uneo sam novi kontakt na telefonu (npr. Pera Perić), ubacio mu rođendan, otišao u Accounts & Sync, i sinhronizovao svoj Gmail account (stavio sam Sync All, znači sinhronizovao sve što mi je ponuđeno: Contacts, Gmail, Picasa Web Albums, Calendar).

Onda sam otišao na računaru na Gmail, pa gore na Calendar.

U kalendaru mi se pojavio event "Pera Perić's birthday" na datumu kada je Peri i rođendan ;)

E sad, da bi se pojavljivao u kalendaru na telefonu, kliknem na Perin rođendan, pa kliknem Copy to my calendar. Tu onda podešavaš da li ćeš reminder, da li će da se ponavlja svake godine (što naravno i treba), da li ćeš da bude All day event, itd...

Onda opet na telefonu uradiš Sync, i to bi trebalo da je to... Kod mene se vidi Perin rođos u kalendaru!

P.S. Ja sam dodatno instalirao onaj Birthdays Free zato što mi on pokazuje i koliko Pera puni godina tog dana ;)

EDIT: Tako možeš da ubaciš i Anniversary i Special day u kontaktu (npr. kad se Peri rodio sin i slično ;) )

Uradio sam prema tvom upustvu. I prebacio mi je sve rodjendane u kalendar iz mojih kontakata.

Ali opet me nije obavestio. :wall: Danas je opet jednom mom prijatelju rodjendan i nije niti pisnuo, niti izbacio u notification centar, niti bilo sta. Samo tek kad usao u kalendar video sam da mu je rojdendan.

Kako mogu da namestim da me obavestava ili barem da mi izbaci u notification centar?

Stvarno su ga bre ovi malo zakomplikovali. Kad sam koristio iOS kako unesem rodjendan za neki kontakt tako ga automatski prebaci u kalendar i obavesti me lepo na sam dan.

Ja sam pre pocetka EURO 2012 ubacio sve utakmice kao event u kalendar i obavestava me 15 min pre svake utakmice. Probaj kao event da ubacis...

Pa kako sad sve te rodjendane da prebacim u event, a da ne idem jedan po jedan jer ih imam bas dosta?

Inace meni izbaci all day event kad udjem u kalendar pa kliknem na taj rodjendan. Samo sto mi nije danas signalizirao i nije mi izbacio u notifikacion centar. Kako to mogu da namestim?

Javi šta su ti rekli, to uopšte nije normalno ponašanje, ne samo za telefon, nego za bilo koji uređaj...
Samo da javim da sam zamjenila telefon. Nisu pravili nikakav problem. Onaj telefon je definitivno otvaran i paljen ranije, tacno se vidi razlika u odnosu na ovaj koji sam dobila.

koristi li neko Genesis3D v5.9 ICS rom? interesuje me koje igrice ne rade na ovom romu? igrice tipa N.O.V.A 3,Max Payne,Rio Gangstar,FIFA12,Modern Combat... na GB sve radi daok na ICS ponesto ne radi.

Koristim ja, ali igrice ne igram, eto cak nisam znao ni da postoji Max Payne.. :)

Mene interesuje sledece, kako da ja slike one HTC teme za ovaj rom, svi drugi ih nalaze, a ovaj nece..

p.s. Zasto mislis da ne rade??

Poslednja izmena:
modern combat 3 nece,asphalt ima greske i tako...nemogu sad da se setim,bas duze vreme nisam koristio ICS. a ja bas igram igrice za to mi i sluzi,bukvalno mi menja komp,igrice,internet,filmovi.najmanje mi sluzi za kao telefon =)
ne razumem to za slike za teme?ako si mislio na GB i ostale teme onda skini sa marketa,samo ukucas wallpaper i izacice ti to sto ti treba.

Nazad
Vrh Dno