Šta je novo?

HTC Desire

Kako da disableujem notifikacije od strane originalne messages alikacije? Nervira me sto stalno moram da je iskljucujem a koristim Handcent SMS.

Unutar same aplikacije imaš pod settings > notifications

Dal je moguce "skloniti" sms sa kartice,s obzirom da koristim phone memory,.. kad odem na inbox od dole na gore mi stoje poruke sa SIM kartice,pa onda ove nove.Kako to iskljuciti da mi stoje samo phone poruke u inboxu,i procitao sam informaciju da izlazi update 21.aprila,a ovde je neki drugar napisao mislim jul mesec,.kako to proverti,mislim gde se nalaze takve informacije ili dezinformacije.

Ovo za jun/jul je bilo zvanično obaveštenje koje je htc dao engadgetu. Tada izlazi i za ove "stare" i ove nove koji izadju u prodaju do juna, a imaju froyo.

---
Ttalk

Kao sto Tetsuo kaze,tek na leto izlazi official update za Desire.PA na www.engadget.com ,najbolji sajt ;)

A ako zelis ,vec ima 2.3.3. romova za Desire ,jer su prosle nedelje procureli na net skoro svi RUU za evropu.

cekamo juli,....al jel zna neko foru koju sam pomenuo,.kako da selektujem da mi kad odem u inbox "cita" samo poruke sa memorije,a ne i sa SIM.

Ako promenim SD card, jel onda nestaje i ROM koji imam instaliran? Radi se LeeDroidu, mislim za DHD... Ili i to ostaje kao i root?

Mozes da mi pojasnis koja je razlika u ovim supportovima? Sta sa kojim mozes i to. Apsolutno nemam pojma nista o njima.

A2SD - Daje ti mogucnost telefonu da instaliras Apk na SD karticu ,na FAT32 particiju,sporo i nesigurno,zastarelo,slabo koji rom koristi ovo.
A2SD+ - Ista stvar samo ti je potrebna dodatna Ext 2/3/4 particija (pored standarnde fat32) na koju se instaliraju programi,sasvim solidno ;)
D2SD/D2ext - Opet,pored fat32 particije imas 1-3 Ext2/3/4 particije koje ti sluze kao "ekstenzija" interne memorije telefona,i na koju ide i aplikacije i data. [znaci ako Desire ima slobodnih 140MB interne mem,posle flash-ovanja novog rom-a,i ako si stavio jednu Ext3 particiju od 512mb,ukupno ce ti telefon prepoznati i pokazivati da imas 652MB] - najbolja skripta dosad :)

Ako promenim SD card, jel onda nestaje i ROM koji imam instaliran? Radi se LeeDroidu, mislim za DHD... Ili i to ostaje kao i root?

Ne,sve ti ostaje..root nema nikakve veze sa SDkarticom.
Ali pre nego sto zamenis SDkarticu,moras da backup-ujes podatke sa kartice ,mislim na one koje je sam rom zapisao,obicno su tu Folderi koji pocinju sa "tackom" npr , " .android" i skrivene foldere/fajlove takodje.Pa posle zamene samo nasnimi nazad ;) - i to radi dok ti je telefon u REcovery modu

Ako koristis neku Ext2/3/4 particiju,zbog A2SD+/D2Ext itd,to ce ti takodje nestati,ali mozes da uradis backup toga u Recovery meniju ;)

Poslednja izmena:
A kako se prave te Ext2/3/4 particije? To je ono kad preko rom menagera stavis swap size 128mb i ext size 512mb?

Možeš tako a možeš i preko nekog programa na kompu.. Gparted npr ili Partition Wizard Home Edition

Znaci kad nece preko MenagerROMa onda preko ovog programa da izvedem particionisanje? :) A jos mi kazi koji sense rom ima najmanje bagova. Koristio sam insertcoin i bas mi se svidja ali je posle nekog vremena poceo da baguje, pa sam sad instalirao RCMX ali i on baguje xD. Pa sad hocu da se vratim na insertcoin. Da li bih sve ovo zaobiso da mi telefon nije rootovan?

Imam 2 trip problem sa Desire i nemam pojma zbog cega je to pa reko da pitam ovde.

1. U message, poruke nisu dobro slozene po vremenu, npr posaljem SMS i dobijem drugi posle par minuta, i onaj moj stoji ispod te zadnje, primljene. Znaci dobijem SMS u 21:20, a u messages pise da je stigla u 20:20 ?! WTF ?
2. Zbog cega punjenje baterije preko punjaca traje 3h ? I zasto zadnjih 10% traje preko 1h ?

Vise mi je muka da punim svaki dan tel, ova baterija nista ne valja.

Verovatno taj koji ti šalje poruku, nije namestio vreme na telefonu. Ili nisi ti. :p
Nije baterija toliko loša, već i prva generacija snapdragona troši dosta.
Plus, android sam, nije nešto štedljiv. I meni se baterija puni duže, ako je upaljen ekran. Ako ga ugasim, napuni se za sat vremena.

---
Ttalk

Znaci kad nece preko MenagerROMa onda preko ovog programa da izvedem particionisanje? :) A jos mi kazi koji sense rom ima najmanje bagova. Koristio sam insertcoin i bas mi se svidja ali je posle nekog vremena poceo da baguje, pa sam sad instalirao RCMX ali i on baguje xD. Pa sad hocu da se vratim na insertcoin. Da li bih sve ovo zaobiso da mi telefon nije rootovan?

Pa isti sam i ja prob ima.
Sto se tice DHD roma koristim vec oko 3ned ReflexTSense 1.8 rom i prezadovoljan sam :) moja preporuka,a obican desire rom ili LeeDroid 2.3d ili Starburst :) sve provereni romovi :)

2. Zbog cega punjenje baterije preko punjaca traje 3h ? I zasto zadnjih 10% traje preko 1h ?

Vise mi je muka da punim svaki dan tel, ova baterija nista ne valja.

Nadji TUT za "battery setup" ,ja sam to jos odvano uradio,i meni traje batterija cak i do 3 dana (ako ne cackam 3g/wifi/BT i slicno)

Kako koja? Pa za na astal pored ključeva :D

Verovatno taj koji ti šalje poruku, nije namestio vreme na telefonu. Ili nisi ti. :p
Nije baterija toliko loša, već i prva generacija snapdragona troši dosta.
Plus, android sam, nije nešto štedljiv. I meni se baterija puni duže, ako je upaljen ekran. Ako ga ugasim, napuni se za sat vremena.

---
Ttalk

Mislis da nisu podesili vreme ? Nemoguce sad od 10 ljudi da niko nije namestio vreme ! Da ne baguje VIP server ili moj fon nesto ?
Baterija je uzasna, pogotov gde je slab signal, evo sad sam bio 2h u kafani gde je sla signal i sa 89% je pala na 20%, a koristio sam fon za to vreme pola cuke mozda i upaljen je bio Edge net. Uzasno losa baterija.

Svi koji imaju iPhone 4 kazu da im drzi 2 dana sta god radili.

^^
To za iphone jeste tačno. Ali to samo znači, da se apple potrudio oko potrošnje.

Pa uzecu i iPhone 4 uskoro pa cu izabrati jedan od ova 2 OS-a. Android mi je dobar za sad, ali ako je do njega ovolika potrosnja baterije, zavrsio kod mene do neke novije verzije.
Imam osecaj da mi je pola vremena mob na punjacu, zezam se da treba akumulator da nosim sa sobom.

Uzmi Galaxy S, on nije tako štetan za bateriju ;)

Pa uzecu i iPhone 4 uskoro pa cu izabrati jedan od ova 2 OS-a. Android mi je dobar za sad, ali ako je do njega ovolika potrosnja baterije, zavrsio kod mene do neke novije verzije.
Imam osecaj da mi je pola vremena mob na punjacu, zezam se da treba akumulator da nosim sa sobom.
duplo skuplji telefon i mora duplo duze da mu drzi baterija

Pa znam da Desire ima 1400mAh, a Iphone 4 "3.7V 1420 mAh Li-Polymer battery".
Znaci dosta bolje optimizovan HW i SW.
*** jos ce na kraju biti u pravu oni silni Apple fanbojsi.
Mada mi smeta ta ogranicenost na Apple-u.
Ma, sve je ovo samo za igranje, i dalje je meni tel koji najvise volim da koristim Nokia 6303.

Opet, tebi je nešto pojelo tu bateriju. Neki proces je ostao u pozadini, ili neki widget.
Ja sam provalio da mi widget za evernote prebrzo isprazni bateriju.
Čak, izgleda da mi duže traje baterija bez setcpu i silnih profila koje sam u njemu pravio.

---
Ttalk

I na SGS-u baterija traje 1 dan ako ga koristis...

Desire izdrzi 18h, dok SGS 24-25h...

Ljud kako instalirati custom dialer? Jel za to mora da se instalira novi ROM ili moze posebno? I koji preporucujete, ovaj na LeeDroidu mi nije nesto wow.

Šta wow očekuješ? Ja, recimo, koristim stock android.

Vrh Dno