Šta je novo?

HTC Desire

Malopre sam napisao poruku Swiper-u u drugoj temi i stavio skriptu koja to radi. :D Hvala, u svakom slučaju.
Nemam sada vremena da probam, ali verovatno ću ovih dana flešovati n1 ili sense table, jer mi je kartica klase 4, i to jedva.:d

Meh,nisam nesto fasciniran sa GB :/ SAasvim sam zadovoljan sa modifikovanim stock 2.2 rom-om +data2sd ,radi ko zmaj :d

@tetsuo : pa ja sam update-ovao na CMW 3.0 ,posto sam bio 101% nezadovoljan sa 2.5.0.7 ,pa sam potom skontao da je i 3.0 = BS! Pa sam stavio AmonRa 2.0.0 + (Alpharev S-off) - tako da ti ovo preporucujem.

Dolazeci sa magic-a,falio mi je amonra rec,jer je prosto najbolji,nema bug-ove,i sve radi.

Čovek hoće da flešuje drugi hboot, a ne recovery.
Iskreno, mislim da je i n1 tabela bezveze. Imaš gigantski keš koji ničemu ne služi, bolje grunuti oxygen ili cm hboot i ostane više mesta na data particiji. Onda a2sd, dalvik2sd i data2ovoiono stvarno nisu preko potrebni kad ima dovoljno mesta za aplikacije u samom telefonu. Naravno, to je za one koji mogu da žive bez Sensa.

Pitao sam bio i nešto za recovery. U svakom slučaju, nabacio sam sense hboot, jer se možda opet vratim na miui (system je oko 120mb). Ovo je odlično, imam još 80mb slobodno. Koristim i dalje sd-ext, naravno.

---
Ttalk

Uvek kad pozovem nekog ili me neko pozove ukljucen mi je automatski zvucnik, kako da namestim da mi stoji iskljucen? Ne secam se da sam nesto dirao oko toga, mozda je bag kod roma.

Uspeo sam da sredim tako sto sam iskljucio telefon, izvadio i ubacio bateriju i zatim ukljucio telefon. Neverovatno :D.

htcsense.com je dodao dva nova uredjaja Desire HD i Inspire 4G koliko mi se cini :D

u sredu palim za Amsterdam, e sad me zanima kako da iskljucim roaming konkretno samo za internet protok, da li je dovoljno samo iskljuciti samo mobile network. i da li motonav navigacija moze da radi bez interneta tj samo sa ukljucenim GPS-om. drug kod koga idem u AMST kaze da ne moze ali nije siguran a ima isti telefon. fora je sto sam pospejd na VIP-u pa mi nije svejedno.

Imas opciju data roaming, kad je iskljucena tel se ne kaci na net kad je u roamingu, mozes i da iskljucis samo mobile network a najsigurnije ti je da preimenujes APN (recimo telenor u telenor_off kako sto radi switchpro widget) u podesavanjima za tvog operatera.
Motonav radi i bez interneta, brze nadje fix ako ga ima ali nije neophodan.

Imaš tamo opciju "data roaming", ne sme da bude štiklirana :)

edit: Greška, pomešao sam :)

Poslednja izmena:
@Faca, radi motonav bez neta, samo ce mu trebati malo vise vremena da uvati satelite. Iskljuci data roaming ili mobile network svejedno je.

sad sam video to u meniju, video sam i ranije ali sam hteo da budem 100% siguran da se nece aktivirati data roaming.

hvala.

Ljudi, hitno mi je potrebna pomoc, drugaru neki lik donosi telefon desire, fora kao hitno mu treba lova pa mu daje za 200 evra. Naravno sve mi ovo smrdi pa mi treba da mi kazete sta da proverim na telefonu da nije neka prevara. Navodno je kupljen u decembru u telenoru. Sta treba da pogledam osim fizickog izgleda?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Pa proveri da li radi kamera, gps, 3g, wifi.
Pogledaj garanciju. pošalji sms, pozovi nekog.

Poslednja izmena:
Moze li neko da mi kaze kako radi Skype na Desire? Posebno me zanima da li ide away (i da li to moze da se podesi) kada se skype baci u pozadinu?

Radi dosta dobro. Ovo za away nisam probao, ali pretpostavljam da ne radi tako jer je skype perzistentan proces i jedino možeš da ga ubiješ iz task manager-a.

Vi koji koristite oxygen 2.0.1, kako vam radi 3d?
Meni vrlo loše ili ne radi. Backreaker nema publiku, i ne pomera se igrač, reckless racing nema teksture.
Druge 3d igre nisam ni isprobavao. 2d odlično radi.

---
Ttalk

uf ja se ni ne igram toliko, probao sam onaj robotic Cordy, radi ok (ali mi ne daje HD grafku vec simple, mada je lepo i sa tom simple grafikom)

Ma ni ja ne igram nešto mnogo, nego kao hajde da probam. Taj robot je i meni radio, čak sam i uključio hd, medjutim frame rate je bio nešto slabiji, ali opet nije bilo strašno.

---
Ttalk

jel neko pronasao neku vest da li ce biti nekog update softvera za Desire ?

Da li je moguce da se ocekuje prosirenje radne memorije sa gingerbread-om?

Mozda je covek mislio da je Ginger bolje optimizovan, pa sistem koristi manje RAM-a

Bila je neka fora kod hd2 kao neko otkljucavanje dodatnih mb...

Koliku bih razliku u brzini osetio ako bih svoju sd class 4 zamenio sa nekom class 6 ili 10?

Trenutno koristim RCMix HD 3.4.1 i sporije mi radi cim instaliram malo vise programa ~15 (imam puno programa i uzasno me nervira kad npr. udjem u handcent sms i njemu treba bar 5 sekundi da ucita poruke, ili kad udjem u browser)

Ne znam, ali kada bih imao 20mb billa bi puna kapa. s obzirom da je to jedna od velikih mana moguce je pa makar i samo malo da optimizuju sistem ili sta vec. Mozda nije nikako moguce. ja se nadam.;-)

Ja sam kupio Desire za 220e i nista mu ne fali, ako ti ovo nesto znaci. Inace koji je najstabilniji Sense rom, sto znaci da mi nece bagovati ni posle duzeg vremena koriscenja. Trenutno koristim insertcoin i poceo je da me zeza posle 2 nedelje. Hocu neki da stavim i da ga ne menjam nekoliko meseci, a da ne baguje. Ako postoji takav uospte.

Vrh Dno