Šta je novo?

HTC Desire

Dešava se ponekad ako nije pobrisano sve pre flešovanja drugačijeg roma.
Ako imaš flešovan clockwork izbegavaj rom manager koji u sebi može da ima drugu verziju istog (ili neki drugi recovery) da ne bi sebi priuštio usb brick. Mislim, može i to da se sredi, ali što bi gubio vreme.

a kako to da ova tema nije sticky :)

Jel se šuška nešto kad će da bude 2.3 za Desire?:)

Ako ne bude zvanican bice onaj drugi :)

Update je najavljen za nexus one,pa je za ocekivati da ce biti i za desire.

cim izadje za N1 bice i za Desire nema velike razlike izmedju ta dva telefona.

Dobro, svakako, isti djavo :) Samo me zanima da li se zna približno datum... :D

Jedino što nam fali su gpu drajveri, ali radi i bez toga sasvim lepo.
Što se mene tiče, HTC ne mora ni da izbacuje Sense varijantu, tj. nakazu.

i video recording :)

To radi već neko vreme, 480p doduše, ali 720p je ionako bulja.

to je neka budzevina :) ja itako cekam Oxygen 2.0 final version

Jeste, ali radi. I skoro sigurno neće značajno bolje raditi ni kada drajveri postanu dostupni, tako da to nije bog-zna-kako bitna stavka...
2.3 već duže vreme radi savršeno stabilno na mom telefonu (825mV kernel) i ne vraćam se na staro ;)

Ako si particionisao karticu i stavio rom koji podrzava a2sd (applicatons to sd) mozes instalirati aplikacije na tu ext particiju.
A neke aplikacije se po difoltu mogu prebaciti na sd. Menu-settings-applications-all, odaberes neku i vidis da li je move to sd moguc

Nisam radio particiju, da li mogu sad kada sam sve insralirao?

Neke app rade kad ih stavis na sd, ali npr widgeti nece da rade kad se prebace na karticu.

Inace ovaj rom je brz i mogu vam reci da sam jako zadovoljan kako ovo sve radi na desire koji je da kazemo vec stari model. Neke stvari daleko brze radi i od SGS-a i DHD-a.

Zasto mi se telefon retartuje kad kad podesim da bude disk drive? Koristim LeeDroid.
Koji je najbolji Sense rom? Moze link za download :) .

Da li ima potrebe da update-ujem clockwork mod recovery?
Ja imam 2,5, a vidim da je izašao 3,0.

---
Ttalk

Mala informacija 2.3.3 verzija software-a je dostupna za Nexus S i Nexus One tako da bi moglo biti uskoro pusteno i za Desire sto potvrdjuje i ova vijest a i ja sam dobio jedan mail prije par dana koji vam nisam mogao kopirati ni reci jer je velikim slovima pisalo da je povjerljiva informacija i da bi curenje informacija moglo prouzrokovati belaj U mail-u je stajalo da ce dosu uskoro update ali nemaju tacan datum

Mala informacija 2.3.3 verzija software-a je dostupna za Nexus S i Nexus One tako da bi moglo biti uskoro pusteno i za Desire sto potvrdjuje i ova vijest a i ja sam dobio jedan mail prije par dana koji vam nisam mogao kopirati ni reci jer je velikim slovima pisalo da je povjerljiva informacija i da bi curenje informacija moglo prouzrokovati belaj U mail-u je stajalo da ce dosu uskoro update ali nemaju tacan datum

Au covece neka tacka, zarez, bilo kakav znak...

Hoće to ako su instalirani na karticu, mora u internu memoriju.

Inače, prvi 2.3.3 rom za Desire, DevNull, može da se skine na xda. Radi odlično, koliko sam za ovo kratko vreme uspeo da vidim. Video radi, nema više 2 sekunde pauze na početku poziva, a i grafika je sređena.

instalirao je widgete na sd card, kada se bootuje telefon prvo se ucitavaju widgeti, a tek malo kasnije se mountuje sd card.
widgeti se uvek instaliraju na phone memory (kao i neki servisi koji se dizu sa sistemom)

zato sto widgets ne smes instalirati na SD card, samo u phone memory

Prvo izvinjavam se na postu bez znakova :D Posto sam kopirao svooj post sa jednog drugog foruma nisu se zadrzali smajlici koji bi zamjenili znakove. Juce sam naletio na ovaj ROM pa vidim svi ga hvale na XDA pa reko da vam prenesem informacciju :D

upravo ga stavljam :)

and reboot...

Lepo radi, zadovoljan sam za sada, ovo mi je prvi gb, nisam do sada imao beta verzije. Recite mi samo koji dialer sada koristite? Bilo je reci o tome ali su se stvari mozda promenile. Naime, najvise mi fali da ako hocu da zovem osobu "aleksic ana" da kliknem dva puta na 2. To sam imao na Miui.
I jos nesto... U zadnjoj verziji Miui je resio problem oko zakljucavanja telefona kad se koristi Exchange. Server obicno zahteva da se pormeni policy koji forsira koriscene pin-a ili passworda tako da moram,da kucam svaki put pri otkljucavanju. To je nekako miui zaobisao. Jel se neko igrao sa ovim ili da I'm se obratim na xda za resenje?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Da li oxygen 2 podržava dalvik2sd? To sam koristio na miui, pa bih i sada da prebacim.

---
Ttalk

jos uvek ne.

Nazad
Vrh Dno